X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq gratuluje treningu czystosci :) to mnie chyba najbardziej gnebi, bo nie mam duzo cierpliwosci, a poza tym wracam szybko do pracy i nie przypilnuje tego of poczatku...

Zgredka powodzenia w powrocie do pracy... Zlobek od ktorego mc skonczonego? A myslalas o niani?
    Ja wracam od stycznia i tez misze cos wymyslic- maz na tacierzynski mial isc ale troche nas zycie moze wykiwac, bo nadazyla sie dla niego okazja lepszej fuchy i jesli ja dostanie to nici z urlopu. A ze ja obiecalam dawno ze wroce na 1/2 etatu to musze kogos znalezc na 4h do malego. Maz nie chce zlobka, wiec bedziemy robic castingi na nianie a jak to nie wypali, to wtedy zlobek...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neukowa...w razie ja jesyem chetna zajac sie malym :p tylko musialabys do mnie go dostarczac :) bylam niania i opieunka dwoch slicznych siostr ;)pewnie bedziesz chciala kogos na miejscu, ale jakbys miala awarie to zapraszamy do nas ;)
    A jak czyszcicie uszka maluda..ja mam z tym problem.dotychczas tylko woda, ale chyba toza malo!:(
    Ja dzisz malym tez bede dzis spacerowac w chuscie :)
    Smoczyca moj tez tak sie rzuca i nie chce spac..tylko drzemie od czasu do czasu i to na mnie;)
    Juz jest o chustach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 10:27

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gangsterki :-)

Blondik gratulacje ogromne :-)

Nie dam rady Was nadrobic. Duzo obowiazkow mam I malo czasu na forum. Przygotowujemy sie do chrztu Roxanne I do komunii Marcela. Postaram sie wpadac czesciej :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dziewczyny poradzcie mi w czwartek mamy mieć szczepienia. Zdecydowalismy się na te NFZ plus pneunokoki. Czy to jednego dnia się podaje czy na pneumo lepiej tydzień później?
    Dziś przeczytałem, że lepiej tydzień później i mam mentlik.

Ech od dziś nie jem produktów mlecznych. Mały cały w którychale tylko na ggłówce czy to możliwe, że jest uczulony na białko mleka krowiego?
    Moja Roxy tez miala taka wysypke I na glowce tez. Nawet za uszkami I okazalo sie, ze to przez mone hormony. Dostalam odppwoednie kosmetyki bez perfum z apteki I krem do buzki zeby zlagodzic wysypke. Pediatra powoedziala, ze powinno ustapic okolo 8-10 tygodnia. Wtedy kiedy I nasze hormony sie uspokoja.

Misi@ lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Frytki z majonezem jami, tak jedzą w Belgii ojczyźnie frytek
    Sprobuj ;)

Mój poparzyl palucha olejem i od 2 h siedzi z palcem w wodzie

Idę spać

Aha jutro mamy 1,5 h przygotowania w żłobku (przez 2 tyg)
    Trzymać kciuki
    Zgredka masz racje co do tych frytek. Tu a kazdej prawie ulocy mozna kupic frytki z majonezem I uwierz, frytki sa przepyszne :-) majonez belgijski tez sie rozni I nawet bardziej mi smakuje nic polski :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

Blondik gratulacje

chciałam popisac i młoda wstała

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim!

Dzis znow pochmurno, ale jakis krotki spacerek chyba zaliczymy :) co do uszek, to ja czyszcze tylko patyczkiem po kapieli, ale w miare plytko. Podobno dzieciom same sie uszka tam w srodku oczyszczaja...

Misi@ lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Od 2dni prawie wszystkie dzienne siuśki lądują w nocniczku:-D a i dzisiaj "2" z rana też
    Brawo I geatulacje dla Kosi !!!! Zuch dziewczynka :-)

Malenq lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****

Wysłany: 19 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja mam pajace ale do spania takie uniwersalne zielone pomaranczowe bawełniane jakbys chciała :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Misia ja mam pajace ale do spania takie uniwersalne zielone pomaranczowe bawełniane jakbys chciała :)
    Biedroneczko a masz moze biale?
    Ja bym z 3 kupila, a mozesz mi przeslac fotki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati milo Cie widziec :)
    Powodzenia w chrzcinach...my juz po ;)
    Odstawiam na tydzien nabial zobaczymy czy cos to zmieni...moze to faktycznie hormony.

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ na tydzień to nic nie da, nawet po 2tyg znajdowano cząsteczki białek nabiału, więc musisz trochę dłużej dietę miec

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, miło cię czytać :D
    Ja lubię frytki z tatarską omacką, zawsze w Czechach na nartach jemy :D A że to prawie majonez, to myślę że takie połączenie też by mi smakowało, tylko ta kaloryczność :D

Misi@... pogadamy na priv, przede wszystkim mam jakieś ciuszki 62 do oddania za darmoszkę więc teges... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 11:59

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Wysłany: 19 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze lukna czy białe mam bo ni wszystko lli uzywała jasne ze ci poesle fotki
    jak mała bedzie drzemac ok ok 14

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo
    W żłobku było ok, mała dała radę prawie całe 1,5 h się bawić, jej grupa wiekowa spała ale potem pojawił się wysoki placzliwy Kamil i okrąglak wesołek Hubert jest jeszcze jeden kolegą, a od grudnia przyjdzie koleżanka młodsza od Łucki. Mała się śmiała, była chętna do zabawy, nic się nie bała..

Od niani myślalam sekundę, ale ani mnie na to nie stać, taniej byłoby mi zostać w domu na rok ani też nie bardzo chce, bo z nianią to nie wiadomo kto i jak działa co robi jak ciebie w domu nie ma, a w żłobku dzieci się rozwijają lepiej moim zdaniem, zresztą pani potwierdziła mi, że obserwują się, naśladują nawet takie maluchy..
    Jutro kolejny raz a teraz jemy..

Malenq, Pati Belgia, Nieukowa, Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu aż zazdroszczę ..i się cieszę że tak ładnie było.... Ją też jestem zdania że dzieciaki lepiej się rozwijają przy innych dzieciach....

• LaRa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Pati :)

Zgredka, brawo dla Lusindy :)
    My na spacerze, suonko swieci, mała śpi.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, tez jestem tego zdania, niania moze, np. w sytuacji ekstremalnej (np zachłyśnięcie) spanikować i co? A w żłobku to zawsze jest ich kilka...fajnie, ze mała tak ładnie sie adaptuje;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kochane

Blondik kochana wielkie gratulacje i zdrowka dla was, szybkiego powrotu do domku, super ze juz tulisz Madzie ;-)

Malenqa zazdro sikow do nocniczka, a my nawet nie mamy takiego sprzetu kupionego hihi

U nas juz zdrowko powrocilo, nie wiem co to bylo, ale dwa dni biegunki ze stanem ppdgoraczkowym, ale juz jest ok, Leos powrocil do zywiolu, zywe srebro z niego, nie usiedzi na miejscu dluzej niz sekunde ;-)

Co do zawodu to ja architekt, wczesniej troche pracowalam w zawodzie no i ostatnio przed ciaza w pokrewnej dziedzinie w geodezji, mapy rysowalam, fajna zabawa, lubialo sie swoja prace ;-) za pare lat mam zamiar wrocic, narazie opieka nad szogunem 24 na dobe hihi i brak snu

Milego dnia

Malenq lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, ze wlasnie przymierzylam Rox sukienke, ktora kupilamna chrzest I jest w sam raz co oznacza, ze w dniu jej chrztu bedzie za mala.... I co ja mam teraz zrobic??? Cholewcia. Musze szukac od nowa. A ta jest taka piekna....
    Nieukowa frytki uwielbiam. Zwlaszcza te z budek bo najlepiej smakuja. Sa robione ze swiezych ziemniakow. Ah przepyszne...

Dziewczyny czy znacie jakies metody na przeziebienie dla karmiacej mamy?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ