X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak długo siedzi zanim zrobi?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dziewczyny a macie może do sprzedania pajacyki welurowe ? rozm 62?
    ja nie :P bo 62 u mnie na teraz :P

edit:
    coś Wam pokażę jak mi się uda co prawda ostrość ciulata - nawet nie zauważyłam bo na teraz trochę ostrość tracę na jedno oko więc słabiej widzę ale :

https://www.facebook.com/agnieszka.myslecka/videos/872909469443852/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 19:25

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    A jak długo siedzi zanim zrobi?
    Od 1min do 5min, ale zazwyczaj nie przekracza 2...zaczynalysmy to około 10min...zawsze po wstaniu że snu, pom1h aktywności, przed spacerem, po spacerze, po obiadku itp.

Misi@ już nie mam nic z 62....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 18:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmierzyłam małego ma 60 cm a jak wyszedł ze szpitala miał niby 55 choć wchodził w ubranka 50 cm.

Zapytam na bazarku. Chce welurowe do spania by miał ceplutko, bo śpi tylko w rożku lub cienkim dość spiworku ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia a nie przegrzejesz małego? welurowy pajac, śpiworek?? ile stopni masz w pokoju???

• zgredka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w normalnym pajacu budzi się wilgotna na plecach..

Malenq: to ja slaby sprzedawca bo mam masę 62 :(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja śpi w bawełnianych śpiochach i pod cieniutkim kocykiem takim polarkowym ubranym w poszewkę.... i teraz się wystraszyłam że może jej za zimno... ale skoro ja chodze w koszulce na szelkach to niej pod kocykiem chyba ciepło

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • MANIEK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) tom urosła :) kołek nie ma juz od kilku tygodni (3) ol jeah:)

Malenq gratuluje Kosi :) ja juz po wizycie gości, Jahoda juz spi ja oglądam film na 2 uff.

zgredka, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spi w bawełnianym pajacu i śpiworku - ciepłym i jest jej ok a w pokoju ma 22-23 stopnie.... Tylko wiecie jak sie urodziła to było srylion stopni wiec 22-23 dla niej to zima :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manic, Jgodka przesliczna :)

Dziewczyny w czym spia dzieci to jedno...ale ile jest stopni w pokoju, w ktorym spia? to istotne ;)

mpja spa w bawelnianym rampersie w cienkim spiworku, czasem przykrywam ja kocykiem jeszcze (lub wkladam rampers z cienutkiej welenki, aby cieplo utrzymywal w razie gdyby sie zgrzala lub przesikala ;) )...ale wmpokoju jest grubo ponizej 20 st. i okno uchylone.....

mood nie spi. lezy na macie. mimo ze pada ze zmeczenia :( kupy nie moze zrbic - to powod nr 1 a nr 2 to brak cyca....bom sie wkurzyla i przyszla usiasc do salon na kanape...dosc juz mam :( co wieczor to samo...sorry sorry...jeden wieczor..pierwszy, gdy spalysmy na gorze i moi rodzic eprzylecieli.....zjadla cyca, odlozylam do lozeczka, pogapila sie w gwiazdy i sama zasnela.....jednorazowy wyczyn.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 20:52

MANIEK lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloooł kobitki! wracam po przejściach internetowo- komputerowych :) Co to ja miałam...

Blondik-
    gratulacje mamusiu! dawaj znaka w chwili wolności jak tam poród przebiegł :) odpoczywajcie z Madzią duuużo :)

Malenq-
    gratulacje dla Kosi :) zuch dziewczynka!

Maniek-
    co za kruszynka słodziutka :) śliczną masz tą córę!

A co do zawodu i zmian w życiu... Ja jestem stomatologiem i w moim życiu zawodowym pewnie niewiele się zmieni ;) co jakiś czas oczywiście nachodzi mnie chęć kompletnej zmiany np. w kierunku architektury krajobrazu, ale wiem, że to by się wiązało z baaardzo długą drogą, a ja po tylu latach nauki chyba już zbyt wygodna się zrobiłam i jak myślę o kolejnych to hmm... :) dziękuję, postoję :) Od nowego roku jak dobrze pójdzie wrócę na dwa dni do pracy.

Słuchajcie, pytanie mam zwłaszcza do mam karmiących mlekiem modyfikowanym w okolicach 6mż. Czy Wasze dzieci przesypiają nocki bez karmienia? Ostatnio na wizycie u pediatry babeczka stwierdziła, że powinnam w nocy podawać małemu tylko wodę. I ja się z tym zgadzam, jak najbardziej, zwłaszcza, że niedługo wyjdą pewnie zęby (a tutaj mam wręcz fobie nt. cukru w nocy). Problem w tym, że moje dziecko, ile bym nie dała kaszki przed snem i tak się w nocy budzi głodne. Wczorajsze półtoragodzinne próby podania mu wody zakończyły się w końcu mlekiem, po czym zasnął w 3 sekundy :/ Moje dziecko nie znosi pić niczego, co nie jest mlekiem :( próbowałam herbatki, soczki, wodę słodzoną glukozą... Noł łej. Pare łykow i płacz o mleko :/ Macie jakiś pomysł, co robić? Dawać mu to mleko w nocy? Wczoraj myślałam już, że osiwieję :/

MANIEK lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png

Wysłany: 18 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka-

współczuję :( wiem, co znaczy złość na własne dziecko... wyrzuty sumienia mam później jak cholera, ale czasami, zwłaszcza w nocy nie daję już rady :/

Aaa i Kroko!- ja nawet na sali poporodowej myślałam sobie, czy u Ciebie już też "po" :) gratuluję zdolnej córci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 20:59

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie przesypia nocy, budzi się raz do 3 razy..
    Ale ja KP

Moja na macie się bawi, zaraz szykujemy kąpiel, też leci film na 2

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny nie mam pojecia ;/ ale mi siostra zwraca ciagle uwage, ze ja go za cienko ubieram. Wydaje mi sie, ze go nie przegrzewam, nie jest przepocony....
    Mam problem z kasrmieniem. Na pocxzatku zawsze mi taka fontana tryska, ze maly soe krztusi...musialabym najpierw troche odciagnac, ale jak on jest glodny to nie da rady. A biedak krztusisie, wypluwa cycusia aja zalewam pokoj. I potem chodze pachnac mlekiem. Nie zawsze tak jest, ale bardzo czestyo. Wy tez tak macie?

Malenqa wspolczuje.
    Wrozko ja musze isc znow do dentysty czy moge dostac znieczulenie mimo, ze karmie piersia? Chce w koncu zalozyc sobie aparat. Przed ciaza nie zdazylam a czeka mnie zabieg naciecia podniebienia by wyciagnac schowana trojke.
    Moj budzi sie czesto..o ile wogole mozna nazwac spaniem jego drzemki.

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosia gratuluje skarbie :)
    Moja śpi w pajacu i pod kocem ani grubym ani cienkim takim normalnym.
    Disco polo Zosia tez lubi a ma weselach to królowa parkietu i ma największe branie ;)
    Co do mleka to moja jakoś sama odmówiła jedzenia w nocy jak skończyła 4 miesiące. Oczywiście czasami się budzi w nocy ale dostaje smoka ewentualnie biorę ja do łóżka i śpimy dalej.
    Beszko ♡ brak juz słów :(
    Ja juz padam i spadam.
    Spokojnej nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 21:11

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski!

Gratulacje dla Kosi :)

Byłam na badaniach i moja anemia stanęła w miejscu, mam nadzieję, że to wystarczy żebym jednak nie szła do szpitala :)

Dobranoc

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, a ta Troja siostrsa mi jadies dzieci? niedawno co urodzone a nie wieki temu? bo tak Ci ciagle uwage zwraca.... Cierpliwa jestes, bo ja bym nie wytrzymala ;)

Wrozko...u mine nie tyle co zlosc na Hanke, tylko na sytuacje :( na siebie, ze moze za malo na smoczek naciskalam...no sama nie wiem....sytuacja jest beznadziejna, bo juz nie o mnie chodzi...ale i o synow....moje relacje z mezem itp... :( maz z nia siedzi w sypialni, ale mloda sie drze, wiec ide sie wyszykowac do lozka...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Kosia gratuluje skarbie :)
    Moja śpi w pajacu i pod kocem ani grubym ani cienkim takim normalnym.
    Disco polo Zosia tez lubi a ma weselach to królowa parkietu i ma największe branie ;)
    Co do mleka to moja jakoś sama odmówiła jedzenia w nocy jak skończyła 4 miesiące. Oczywiście czasami się budzi w nocy ale dostaje smoka ewentualnie biorę ja do łóżka i śpimy dalej.
    Beszko ♡ brak juz słów :(
    Ja juz padam i spadam.
    Spokojnej nocy :)
    Ja probowalam dawac mu nawet dzis smoka...ech nie da sie oszukac. Nie lubi. Ostatnio nawet odciagnietego mleka nie chcial wypic. Nie lubi smoczkow! ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko siostrzeniec ma 7,5 roku a siostrzenica 4,5.
    Mari a jaki masz poziom? Ja musze sobie sprawdzic, bo znow jestem fioletowa.
    Mam nogi w sincach...naliczylam 22 siniaki i stwierdzilam, ze juz nie licze. Ciekawe co na to gin. Jutro mam kontrole ;p jedynie mu powiem, ze zupa byla za slona ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 21:19

Wysłany: 18 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia-

Znieczulenie, jak najbardziej :) tylko po zabiegu lepiej nakarmic maluszka odciagnietym mlekiem, ewentualnie dwie godziny po zabiegu. Co prawda nowoczesne znieczulenia metabolizuja sie baaardzo szybko, ale dla pewnosci lepiej poczekac troszke z karmieniem. Nie zapomnij tylko powiedziec o tym, ze karmisz piersia :)

Mari-

oby anemia już Cię opuscila na dobre...

Co do ubierania na noc, moj Franek spi w bodziaku na dlugi rekaw + spiochy, przykryty cieniutkim kocykiem albo w pajacu welurowym i tez przykryty kocykiem. Temperature w pokoju mam około 22 stopni, a on sie lubi w nocy rozkopac...

Wspolczuje problemow ze smoczkiem :/ u nas na szczescie to nas ominelo. Franek od samego poczatku byl na smoku, czesciowo na butli. A jakby tak smoczek pokropic Waszym mlekiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 21:27

43xntqm.png

q0eplew.png
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ