X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję że lekarz coś pomoże, mamy wizytę na 12 póki co jest spokój mała leży u mnie w łóżku i ciśnie kupę

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • beszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my...

Ja niedlugo w psychatryku chyba wyladuje z tego zmeczenia :/ dzis w nocy do standardowych pobudk dolaczyl atak kaszlu, ktory trwal itrwal itrwal a potem zaba zasnac nie mogla, wiec wlaczyla rzucanie sie po lozku.....zgon dzis jestem. A mloda tylkou mamy. Wyje niemilosiernie, jesli ktos inny ja wezmie na rece....

Konwalianko, wspolczuje pogryzionych sutkow. Powiem Ci ze to moj ogromny lek. Nigdy nie karmilam zebnego dziecia. H bedzie pierwsza. Ona juz gryzie i boli baaaardzo a zebow brak. Nie wyobrazam sobie jak bedzie z zebami.

Milego dnia

Aaaa tesciowa wczoraj pisala, ze z checia zabierze H na spacer ;) po zeszlotygodniowej akcji moze zapomniec ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Hej, dzisiaj miałam szalony dzień, ledwo żyję :(
    Ale mamy wózek!!! czeka do odbioru pod koniec grudnia, żeby gwarancja nam teraz bez sensu nie leciała :) ale się cieszę!
    Pochwal się wózkiem

Już doczytałam. Śliczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 08:48

marissith lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Współczuję ppogryzionych sutków :( w takiej sytuacji nie lepiej odciągnąć i dawać z butli?

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj na wieczornym spotkaniu zapoznawczym w szpitalu gdzie będę rodzic.
    Dziewczyny jakie super warunki, będę miała swój pokój że swoją łazienka, piękna szafa na ciuchy poprostu jak w hotelu, jestem w szoku....
    Na porodowce każdy pokój wyposażony w aparaturę typu usg, to do tentna i skurczy, i wannę do porodu wszystko w jednym pokoju tylko dla jednej pacjentki. Po 6 godzinach jormalnie wysyłają do domu ale ja Wykupilam dodatkowe ubezpieczenie gdzie należy mi się trzy dni pobytu w szpitalu, planuje zostać tam dzień ale zobaczymy.

Po porodzie przeniosą mnie do innego pokoju, tam będę miała też go tylko dla siebie z osobna łazienka i wanienka do kapania. Dostaje się swoją polozna która pomaga w karmieniu, kapaniu itd. Normalnie super, jestem zachwycona.

Summerka, Arienna, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no Anastazja żyć nie umierać takie luksusy ;D zazdroszczę :) jak w filmach

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niezazdroszcze takiego bólu a tak na marginesie to do kiedy planujecie karmić piersią?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    No no Anastazja żyć nie umierać takie luksusy ;D zazdroszczę :) jak w filmach
    No kurcze naprawdę jak w filmach jestem w grubym szoku, jest obok taka składana kanapa mąż może nocować że mną, ale ta opcja już dodatkowo platna

Oglądając wczoraj te pokoje zrozumiałam pojęcie rodzic Po ludzku, zwłaszcza że poród z tiago nie wspominam najlepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 09:00

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana kurczę super :)
    Ja też w Gamecie będę miała swój pokój z łazienką i wifi ;) Będę mogła na bieżąco do Was pisać ;) No ale prywatna położna o.O Szał o.O
    Widzę że u Ciebie jeszcze krócej trzymają w szpitalu niż u nas. Myślałam że 3-4dni to standard a okazało się że jednego dnia poród a po dobie już do domu jak wszystko jest ok. A u Ciebie jeszcze szybciej :)

Konwalia współczuję cycom :) Ja bym odstawiła już dwa miesiące temu :) Jakoś wydaje mi się że pół roku to wystarczająco :) Zwłaszcza że po sztucznym mleczku mi Zuza zaczęła przesypiać całe noce. Byłam zachwycona :) Teraz też max 6m-cy i przejdę na mm :)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, Ana. Obyś długo nie musiała korzystać z tych luksusów a poród był szybki i sprawny.

Mógłabym odciągnąć ale ściągam tylko 40ml.

Starszego synka karmiłam 20m-cy. Sam się idstawil

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 09:20

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry dziewuszki!

Ari- kup w aptece Bebilon Nutriton. My na poczatku kupowalismy mleko Enfamil AR dla dzieci ulewajacych. bylo sporo lepiej, bo wiecej zostawalo jednak w brzuszku i ulewalo sie mniej (a maly ulewal baaardzo duzo, po kazdym jedzeniu praktycznie, czasami nawet noskiem szlo). Pozniej nam pediatra polecila kupic Bebilon Nutriton w aptece- taki zagestnik do mleka. przeslismy na Hipp i po prostu dodawalismy tego zagestnika. trwalo to dluuugo, bo jakos do 5 miesiaca. teraz juz nie podajemy, bo ulewa duzo mniej. tak jak dziewczyny mowia, po czasie uklad pokarmowy dojrzewa i problem jest mniejszy. Musisz sie uzbroic w cierpliwosc kochana :)

Nowatorka- wspolczuje :( ja tak mialam w ciazy latem, bo alergie mam taka, ze nos zatkany caly czas. odstawilam Otrivin i psikalam woda morska + spanie w pozycji pollezacej :/ a tak bajdełej. te wszystkie psikacze do nosa maja czesto w skladzie pdeudoefedryne, ktora jest silnie uzalezniajaca. ja po kuracji takim sprayem nie bylam w stanie normalnie oddychac, bo tak sie sluzowka nosa przyzwyczaila, ze bez tego nie umie funkcjonowac. troche trwalo, zanim doszlo to wszystko do porzadku. budzilam sie w nocy, bo nie moglam oddychac :/ dlatego wiem, co czujesz. sprobuj z tym sprayem, ktory radzi Smoczyca. ale najrzadziej jak sie da. no i woda morska w sprayu. ona jest ok. do tego fajne sa plasterki Aromactiv albo Olbas Oil na poduszke. Powinno troche pomoc.

Mari- fajny wozek :) tez myslelismy o nim, ale w koncu stanelo na Mamas&Papas Sola City, bo lzejszy, a ja na drugim pietrze mieszkam, bez windy.

Malenq- ciesze sie, ze doszlo do porozumienia z mezem. oby wywiazal sie z obietnic!

Beszka- oj kochana. tyle problemow :( szkoda mi Was bardzo. trzymam kciuki, zeby z Hanulka bylo w koncu dobrze.

Zgredka- kciuki za rozprawe!

nocka sredniawa. wkurzona jestem na mojego, bo siedzial do pozna w nocy na kompie i mi swiecil :/ i spac nie moglam. budzilam sie co troche, a jak zasnelam, to maly sie budzil... ehh. i zaczynam sie powaznie obawiac jak to bedzie jak wroce do pracy. moj w ogole nie umie usypiac malego. wlozy smoczek, porobi chwile "ćśśś" i tyle :/ a maly zasypia na rekach bujany ze swoim zajacem szumiacym. musze porozmawiac powaznie z mezem, bo on chyba naprawde nie czai bazy. to usypianie to mega trening cierpliwosci i nie wiem, czy mu sie nie chce, czy go to niecierpliwi. no coz. bedzie musial sie nauczyc, bo ja z pracy nie zamierzam wracac dziecka usypiac :/ w ogole jakas zla jestem na mojego. w domu ostatnio nic nie robi, a kuchnia po jego wyjsciu do pracy wyglada jakby bomba wybuchla. zostawia mi syf i radz sobie czlowieku z niemowlakiem marudzacym caly dzien. czasami naprawde czuje sie, jakbym meza nie miala :(

nowatorka lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce karmic jak najdluzej....chyba tez nie bede miala wyjsca w zw.z Hanki mega zainteresowaniem cycem (brak smoczka).

Ana, super ze jestes zadowolona. ja z warunkow tutaj tez bylam meeega zadowolona. Luksusy. W szoku bylam, jak sie w tym roku dowiedzialm, ze w PL sa jeszcze szpitale, gdzie rodzi kilka kobiet na jednej sali. Lezenia po porodzie z kims w pokoju tez sobie nie wyobrazam (przepraszam, jesli kogos tym urazilam...ale no nie wyobrazam sobie).

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka ja mam katar od samego początku ciąży i nie przechodzi. Smarkam non stop i ledwo oddycham a teraz jak mam suche powietrze w domu to już masakra jakaś. Nie używam niczego do nosa ale nie przez strach o zdrowie dziecka tylko ja nie umiem nic sobie do nosa wpsiknąć :) Kiepski byłby ze mnie ćpun ;D Czekam na nawilżacz powietrza może on mi pomoże :)

Wróżka podziwiam że jeszcze nie wywaliłaś kompa z okolic łóżka. Ja tak miałam z Zuzą, że Krzysiek do późna siedział i grał albo oglądał TV a ja się męczyłam. Teraz w nowym domu nie mam w sypialni nawet radia. NIC. :)

Konwalianka kurczę 20miesiący?! Szacun :)

nowatorka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Ja chce karmic jak najdluzej....chyba tez nie bede miala wyjsca w zw.z Hanki mega zainteresowaniem cycem (brak smoczka).

Ana, super ze jestes zadowolona. ja z warunkow tutaj tez bylam meeega zadowolona. Luksusy. W szoku bylam, jak sie w tym roku dowiedzialm, ze w PL sa jeszcze szpitale, gdzie rodzi kilka kobiet na jednej sali. Lezenia po porodzie z kims w pokoju tez sobie nie wyobrazam (przepraszam, jesli kogos tym urazilam...ale no nie wyobrazam sobie).
    Ja jak Zuzę urodziłam to leżałam na sali z 3 babkami i jedna z nich tak chrapała że chciałyśmy ją przez okno wywalić :) Masakra :)

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koni współczuję cycom :(
    Beszko ehhh juz nie wiem co mówić :(
    Wróżka Tobie też współczuję. ..mój jak przy kompie siedzi to wywalam do innego pokoju!
    Co do warunków super Ana i Beszka! Jeśli o mnie chodzi nie widzę problemu w lezeniu na sali dwuosobowej po porodzie czy rodzeniu we dwie...mnie to nie przeszkadza osobiście bo każdy to samo przechodzi no tak mam :)
    A mój mąż ma plan przeprowadzić się na Zosi roczek :) miałam nadzieję na święta Bożego Narodzenia ale niestety tan przerosło ale i tak się podjaralam :) ale roczek zrobimy chyba na podłodze :D
    Anuska w nowym domu też nie mam ani radia ani tv! TV tylko w salonie i koniec! Teraz mamy w domu 3 tv koszmar...odkąd jest Zosia prawie nie oglądam tv nie licząc polotv jak widać da się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 09:44

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

Konwi, współczuje. Moja Zuza pod koniec, jak juz miała zeby to gryzła, a jak nieświadomie jeknelam czy podskoczyłam, to wpadała w histerie i zanosiła sie płaczem...masakra

Anuska, tez kupiłam tomme Tippe i w zestawie był niekapek, dałam go Zuzi i lepszy niz Aventu.

Ana, to super warunki - wow!

Lady, tez bym poszła z małym, po co masz sie stresować.

Beszko, kurcze, biedna jesteś.

Zgredka - trzymam kciuki za rozprawę. Juz objawy ciążowe Cie dopadają...

Nowatorka - nie martw sie, na tym etapie ciazy wiele kobiet nawet nie ma pojęcia, ze w niej jest, wiec nie uważają na siebie, dziecku nic sie nie stanie. Ja na przeziębienie ostatnio piłam prenalen dla kobiet w ciazy, moze u Ciebie w aptece maja cis takiego? Jak nie to ohydny syrop z cebuli, mleko z czosnkiem, blee, ale skuteczne. Sól fizjologiczna, płukanie gardła sola;(

Ja dziś juz dwa razy wpadLam w panikę - piłam kawę (nie wrzątek, ale gorąca dość) i Zuza do mnie podbiegła, wylałam na siebie, ale troche jej na bok i miała czerwony, musiałam pod wodę zimna, na szczescie nie wylała na twarz czy glowe. Ech

Anuśka, nowatorka lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka- ehh, no takie rzeczy sie zdarzaja :( tak jak mowisz- dobrze, ze nie na buzie. malej nic nie bedzie.

Smoku- ale fajnie z tym domkiem! alez zazdraszczam :)

Młoda Dama- daj znac, co powiedziala lekarka. wspolczuje nocki :(

co do warunkow w szpitalu, to ja lezalam na sali 3- osobowej. sala byla mega malutka i ledwo sie lozka miescily, ale z perspektywy czasu ciesze sie, ze nie lezalam sama. bylam wtedy w takim szoku i tak balam sie sama z dzieckiem zostawac, ze towarzystwo doswiadczonych juz mam (jedna- dwoje dzieci, druga- troje) bylo dla mnie zbawienne. a co do luksusu, to mam siostre w Szwecji i jak ona urodzila, dostala nawet szampana bezalkoholowego :D nie mowiac o tym, ze sale miala osobna z lazienka i lozka dla meza. no luksusy, ze szok :) ale ja mimo wszystko dobrze wspominam pobyt w szpitalu i personel :)

Anuśka, Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz chyba pisalam jakie wRunki kialam tutaj teraz podczas ostatniego porodu.....zreszta podczas kazdego byly super....przy L jedynie polozna byla wkurzajaca, ale na sam porod 2 inne przyszly.
    Wrozko, tutaj tez daja szmpana bezalkoholowego, kwiatek, flaga norweska i kanapki, by zjesc orzed wstaniem z lozka :) naprawde mam nadz., ze i w PL kazda kobieta bedzie rodzila w takich warunkach i potem "mieszkala" w pokojach jednoosbowych, z lozkiem malzenskim by maz migl zostac na noc jesli chce, z pysznym jedzeniem i 24h otwarta kuchnia, z wlasna lazienka, z szafa pelna jednorazowych majtek na zmiane, podpasek, pieluch, ubran i ubranek, kosmetyki itp. Bo kazda mama powinna odpoczac po porodzie. Nei powinna czuc sie niekomfortowo z wz. Np. Z krwawieniem i innymi mami przebywajacymi w pokoju lub jeszcze odwidzajacymi te inne mamy. Ja sobie bardzo cenie ten czas po porodzie. Powiem szczerze, ze ZH ni mialam ochoty do domu wracac ;) bo wiedzialam co mnei czeka hehehe tam jedzenie podane, posprzatne, cisza, spokoj i pelna lodowka hehehehe
    Maz nas spakowal i do domu zawiozl a mi wstyd bylo mu pow.,ze chce w szpitalu zostac ;)

Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana zazdroszczę szczerze warunków

Wróżka - tak właśnie chcę zrobić wiesz ja mogę być cierpliwa Ba nawet mała może spać na mnie żeby tylko było jej lepiej szkoda mi tylko jej jak po ulaniu się krztusi i dlawi a potem płacze bo pewnie boli ją już nosek i gardelko... Dziś jej aż pozwalam jeść na raty tyle ile chce z takimi jak chce odstępami do wizyty u lekarza. Pewnie lekarka każe mi kupić zageszczacz ale może coś mi jeszcze podpowie i zobaczy jej ten nosek i gardelko bo w sumie może też mała źle toleruje samo mleko... W sumie to dziwne ze problemy przyszły dopiero po miesiącu ale ja się nie znam może tak bywa :/

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, super, że bedziesz miała taką opiekę.takie warunki powinny być wszędzie, a już na pewno tak powinno wyglądac "zakwaterowanie" po porodzie.
    mi do porodu tez trafiła się sala full wypas i skorzystalam ze wszystkiego: gaz, pilka, wanna, prysznic, materac... najwięcej gazu poszło, hehe;)

arienna, a może to ten słynny refluks?

Madzia tez wczoraj puściła trochę mleka nosem, ale ona jets mały żarłok i jak się weźmie za ciumkanie to nie umie skonczyć...po brodzie jej poleci to sobie sama łapką przetrze i potem pakuje ją do buzi żeby zlizać, ehhe :)

jestem zła na męża, w nocy mała wstała po 2 i do 5 zasypiała i puszczała bąki i popłakiwała...pies słyszał i przychodził sprawdzać, co się dzieje, a J. spał jak zabity..wrrr

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ