Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała śpi od godziny a ja w ogródku liście zbieram i zbieram i zbieram.... Końca nie widać.
Ari, No No. Waga małej niezła hi hi
Pati, widać ze rodzeństwo sie dogadujea co u Sebastiana?
Arienna lubi tę wiadomość
-
Odebrałam małą ze żłobka, gdzie ponoć wcale nie spała. Patrzę na sprawozdanie z dnia a tam 1,5h snu wpisane, więc allbo 1,5h to dla nich mało albo kit wciskają teraz czekam u lekarza.. musiałam gdzieś daleko stanąć, bo rozwalili drogę do lekarza a teraz jeszcze kolejka przede mną i opóźnienie
-
Anuśka wrote:
Powiedzcie mi czy macie nawilżacze powietrza w domach? Szukam jakiegoś bo mam tak suche powietrze że nie mogę spać w nocyMuszę coś z tym zrobić i pomyślałam że może macie jakieś sprawdzone sprzęty? I coś podpowiecie... Bo na rynku jest tego ogromna ilość
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Anastazjaaa wrote:Ja miałam kiedyś taki zwykły i byłam zadowolona, ale zepsuł się jakiś czas temu. Teraz aż tak bardzo nie potrzebuje ale jakbym kupowala zainwestowalabym w taki z opcją dolewania różnych kropli, moja znajoma taki ma i jak dzieci przeziebione to dolewa jakiś kropli, w domu śmierdzi ale na kaszel i zatkany nos super pomaga
Mam nadzieję że psicy nie będzie to jakoś bardzo przeszkadzać.
-
Anuśka myśmy wczoraj kupili zwykły ale można olejki dodawać... Ultradźwiękowy - pies nie zwraca uwagi i jest spokojny więc chyba mu nie przeszkadza
Zaraz pierwsze karmienie z nowej butli trzymajcie kciuki żeby się nie krztusilaAnuśka lubi tę wiadomość
-
witam i ja po kiepskiej nocce, mała najchetniej ciagle by ciumkała, a mnie bolała głowa i prawie nie spałam... a mała to cwaniara jets, w nocy stęka i jęczy, byle by ją karmic na leżąco i szybko zasypia i "nie pozwala" przenieść się do łóżeczka, heh
ja mam butelke canpol haberman antykolkowa i tam jets taki smoczek, ktory się napełnia, mała lepiej z niej piła
współczuję ciężkich nocek
dzis udało mi się wyjśc na spacer z MAdzia i psiakiem, spiał się wzorowo
na dworze ciepło, a mi i tak ciagle zimno, chyba ze zmęczenia
najgorsze jets teraz ogrzewanie, mamy jakies czujniki na bloku, które normują temperature do kaloryferów... i jak kąpiemy MAdzię wieczorem, to czasami ogrzewanie ustawione na "5" ledwo co grzeje, bo niby na dworze ciepło i mała się tzresię po kąpieli, tuli do mnie i zasypia na brzuszku... nawet czapeczkę bawełnianą jej zakładam, bo mi jej szkoda -
Blondik -Ja kupiłam lovi ze smoczkiem aktywnym bo moja mała za mocno ssie i za dużo jej leci przez co się krztusi a z tego smoka ponoć musi się więcej nameczyc przez co będzie jadła wolniej i mniej lapczywie a tym samym może nie będzie się krztusi, jak nie zadziała to będziemy zageszczac mleko
I działaZuza zakrztusila się tylko raz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 16:15
Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
BESZKO - moze to i brzuszek. Wczoraj dostal pierwszy raz: cukinie, gluten, ryz i mleko krowie wiec cos z tego moglo mu sie nei spodobac. Dzis dalam tylko cukinie z glutenem i zobaczymy jak bedzie spal.
Ja tez ubieram malemu albo bodziaka z dlugim rekawem plus jakies spodenki albo pidzamke (czyli tzw pajac). Nie wiem ile u mnie stopni jest w sypialni. Okno w kazdym razie mamy otwarte i nie grzejemy oczywiscie.
Bylam wlasnie na spacerze na cmentarzu bo jest na przeciwko bloku, zawsze to troche ciszej niz przy ulicy. -
Psotka- moj spi w takim cieplejszym pajacu i przykryty jest cienkim kocykiem (z ktorego i tak sie zawsze rozkopie). a w pokoju mam jakies 22-23 stopnie.
Blondik- gratki pierwszego spacerku
Ari- no noo... niezla kluseczka
Anuśka- napisz prosze co za nawilzacz kupilas. tez musze kupic...
Maly padl po trzech godzinach szalenstwa na macie, na lozku, na podlodze, w powietrzu i w krzeselku. oby spal dlugo
czy Wy tez macie problem z przebieraniem Waszych dzieci? moj od poczatku nienawidzi przebierania i zmieniania pieluchy. a teraz jeszcze tak sie wygina na wszystkie strony i przekreca od razu na brzuch, ze zakladanie pieluchy to wyzsza szkola jazdy. czasami go przebieram jak na brzuchu lezy
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Wróżka u mnie to samo .Przebranie go czy to ubranie czy pielucha graniczy z cudem
-
nick nieaktualny
-
Ja juz poprasowalam, Ania usnela przed chwilka a ja zaraz do niej dołącze.
Właśnie miałam pytać ńie tyle o przebieranie jak o ubieranie. I to tych górnych partii. Istny krzyk rozdzierający uszy u mnie. No masakra, zakładanie Body czy bluzki czy nawet kurtki lub kombinezonu to katorga. Mam nadzieje, ze to minie bo oszaleje.
Przy przewijaniu pakuje rączki miedzy nóżki
No i dzis juz pięknie sie prźewracala, z brzuszka na plecy i odwrotnie, kręciła sie w kółko, i chce wstawać. Namiętnie prostuje nóżki i mam ja trzymać. Wtedy stoi sztywno a po chwili sprężynuje
Dobranoc
Spokojnej nocy -
Moja lubi zmianę pieluchy, jest spokojna, nie lubi tylko składania rękawów..
Trzymać jutro kciuki, bo mój ma sprawę i będzie zeznawal, żeby się nie denerwowal i niech się to skończy, bo trwa już ze 3 lata
Mnie boli bania a jesCze muszę go przesłuchać cwiczebnie..
Mała zasnela u taty na rękach, ale 3x ją odkładal
Moja śpi w pajacu pod kocykiem, ale zdarza się ze ma mokre plecaki, w pokoju u nas z 20 stopni