X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska, wlasnie...musimy szlabany zaczac w zycie wprowadzac...do tej pory jakos sie obylo...ehhh

Tutaj az tak zle nie jest, jak w Polsce o slynnej norweskiej instytucji pisza...ale z drugiej str.ja z nimi dosiwadczenia nie mam. My z zalozenia dzieci nie bijemy (klaps tez picie wg nS) i staramy sie nie krzyczec a rozmawiac,a le z tym to juz roznie bywa, bo wiadomo ze czasem zmeczenie i gluchota dziecka doprowadza do granic wytrzymalosci ;) (z tego co slyszalam od syna, bo duzo czasu z kolegami spedza,..najczesciej u nas,a le i u nich sie zdarza, to inne mamy tez krzyknac potrafia), ale faktem jest, ze. Juz w przedszkolu ucza dzieci, ze rodzice nie moga ich bic i jesli bija, to one musza o tym powiedziec. Szkoda tylko, ze nie tlumacza jakie sa konsekwencje, ze moga je zabrac z domu rodzinnego. Natomiast, gdyby spr. Doszla do tej slynnej instytucji, to nie wiem czy faktycznie tak zaraz zabieraja dzieciaki, czy najpierw wywiad przeprowadzaja :/

Psotka, a nie myslisz ze moze Dominika brzuszek boli? Zaczal dostawac stale pokarmy...moze cos mu zaszkodzilo lub za duzo zjadl...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena od Zosi infekcji minęło prasie 4 miechy! Ale kontroluje bo ta infekcja była od tych rzadkich kup a u dziewczynek łatwiej załapać. .ale jak widać chłopcy tez. A kontroluje mocz bo a to odczyn nie taki a to leukocyty raz są raz nie i weź tu nie o szalej! A jak dodatkowo widzę ze jest bardziej marudzi niż zwykle to lampka mi się zapala i biegiem siku! :/ wiem przewrazliwiona jestem lekarka tez mi mówiła ale jak tu nie być :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska, ja mam nawilżacz na kaloryferze, jest ok.
    Mała nadal spi, co jest niesamowite bo nie dość ze w domu to jeszcze tak długo, szok!
    Mona, a jaka miałaś betke? Bo nie widziałam, sorry.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko ja tez mam w domu buntujacego się i pyskatego 6 latka. Także łącze się w bólu. Czasami juz szlag mnie trafia.
    Lara miałam 82,42. W 13 dpo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:42

beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Anuska, ja mam nawilżacz na kaloryferze, jest ok.
    Mała nadal spi, co jest niesamowite bo nie dość ze w domu to jeszcze tak długo, szok!
    Mona, a jaka miałaś betke? Bo nie widziałam, sorry.
    No i tu jest problem bo nie mam kaloryferów w domu :D

• justta Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Noc masakra jednym slowem, pobudki co pol godz od 22 i tak do 5 rano kiedy juz wstal na dobre, ja juz nie wiem o co chodzi z tym wybudzaniem, wymiekam, a w dzien tez ze spaniem kiepsko, kiedy od sie regeneruje

Nenus super ze juz dobrze a ty sie kuruj, tez tak zawsze mam po stresach, ze mnie rozklada, miodzik czosnek herbatka z cytrynka i mam nadzieje ze przejdzie, buzka

Krokodylku dziekuje, a i Zuzia piekna i taka juz duza i samodzielna

A Leo naogladal sie ze dzieci raczkuja i wstaja i robi to samo, ciezko nadarzyc za nim, wszedzie skacze, wstaje ciagle, a i raczkuje z predkoscia swiatla, czasami tak ze rece nie nadarza i leci na buzke, mala torpeda

Mona gratulacje ;-) nudnej ciazy zycze

Milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:50

Krokodylica lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku jak masz zwierzaki, to tylko nie ultradźwiękowy, reszta jest taka sama w praktyce...ja mam jakiś za 150zeta i jest ok....
    Kotka ja nie pomogę bo mała śpi z nami i jest jej ciepło, mimo że 18-19C w pokoju to tylko w piżamce śpi

Justta jakże się cieszę że dołączyłaś do.mam biegających za raczkujacymi....moja non stop chce stać, albo łazi przy meblach i trzeba ją asekurować....

Mój siostrzeniec był niejadkiem, wyrósł z tego, moja SIS dała na wstrzymanie i tylko badania z krwi robiła czy jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:58

Anuśka, justta lubią tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    //

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:20

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, Ania spi w pajacu, bez dodatkowego przykrycia. Spi ze mną.
    Aha, no i oczywiście jak napisałam ostatniego posta to sie dziecko obudziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 10:11

justta lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja tez śpi w pajacu bawelnianym albo body i polspiochach zależy co mam pod ręką no i śpi pod swoją kołdra. A w domu w nocy mam około 21 stopni spocona nie jest więc chyba jej dobrze.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku masz bardzo ciepło w nocy w domu. Ja nie mogę spać jak jest powyżej 18 stopni, Marcel tez tak jest przyzwyczajony i Roxanne tez tak przyzwyczajam. Śpi w body i pajacu i pod swoją kołderka.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas noc jak za dawnych czasów tylko 2 pobudki:) moze idzie ku lepszemu. Psotka moja spi w pajacu i śpiworku w pokoju ma 23 stopnie.
    Beszko przypomniało mi sie jak męża ciocia zrobiła mieszka w Niemczech i dzieciaki chciały cos wyłudzić zeby im kupiła i ona sie nie zgodziła wiec poszły na poliche powiedziały ze mama ich bije! Oczywiście policja zaraz do domu przyszła mówiąc ze zabierają dzieciaki do domu rodzinnego czy jak to sie nazywa, ciotka gały ale ze ona ma "jaja" to mówi dobra prosze zabierać! Dzieci w szoku od razu zmiana frontu i po 2 dniach wróciły skruszone z przeprosinami na ustach hehe dziś sa juz dorosłe a jeszcze to pamietają. Nauczka była na zawsze.

Anuska ja mam jakiś zwykły nawilżacz i jest ok.
    Ja juz byłam na zakupach kupiłam kilka rzeczy jakieś waciki i 230 zł nie moje, masakra siedzę i mysle co to takie wszystko drogie.

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

Maniek - tez sie zastanawiam, wystarczy pójść do apteki...ostatnio głupia sól do noska, syripek, witaminy i 80 zł...

Dziewczynki, współczuje pobudek - ja juz sie odzwyczaiłem, a zaraz to samo;)

Ja mam w domu 23 stopnie, Zuza i tak sid odkrywa;) a ja zmarzluch jestem.

Powiedzcie mi, ma któraś z Was nianie elektroniczna? Chce kupic taka z kamerka, ale wybór za duży...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej misie :-D
    My po ostatniej wizycie położnej :) mała waży już 5120 ;-) przybiera pięknie :) zwracać mam uwagę dalej na głowę i na stópki bo trzyma je do środka więc mam masować, na ulewanie i krztuszenie się mam zmienić butle na taką z aktywnym smoczkiem i powinno pomóc a jak nie pomoże to mam kupić w aptece zageszczacz do mleka dla noworodków a ogólnie była zachwycona jak Zuzia pięknie się rozwija :-)

Ja mam w domu 24 stopnie Zuzia śpi w bawełnianych spioszkach i koszulce z długim rękawkiem ale i tak lubi być opatulona w dwa kocyki albo kocyk i kolderke... Cieplolubne stworzenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 11:41

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam, przestalam wizytę u kosmetyczki i w siłowni ;(
    Muli mnie dziwnie ehh

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Zgredka zaczęło sie :(
    Malenq super ze gadacie z mężem oby juz było dobrze:) doszedł new laktator?
    Pati śliczna ta Twoja Roxi :)

Pati Belgia, Malenq lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Eh Zgredka zaczęło sie :(
    Malenq super ze gadacie z mężem oby juz było dobrze:) doszedł new laktator?
    Pati śliczna ta Twoja Roxi :)
    Maniek dziękuje :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Cześć dziewczynki,

Maniek - tez sie zastanawiam, wystarczy pójść do apteki...ostatnio głupia sól do noska, syripek, witaminy i 80 zł...

Dziewczynki, współczuje pobudek - ja juz sie odzwyczaiłem, a zaraz to samo;)

Ja mam w domu 23 stopnie, Zuza i tak sid odkrywa;) a ja zmarzluch jestem.

Powiedzcie mi, ma któraś z Was nianie elektroniczna? Chce kupic taka z kamerka, ale wybór za duży...
    Summerka ja mam video nianie z firmy Luvion Grand Elitę 2 i jestem z niej mega zadowolona. Polecam gorąco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 13:00

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nawilżacz kupiony w lidlu 4 lata temu i działa i jest ok.

Patryk śpi w pajacu przykryty kolderka. W sypialni mamy 18-19 stopni. W domu 21

Beszko, to faktycznie syn się nieladnie zachował, tym bardziej że konsekwencje mogą być przykre. Podobno najpierw zbierają wywiad, z wami, sąsiadami, dzieckiem.. U "podejrzanych" są trzy razy.. Czytałam kiedyś książkę napisana przez kobietę której tak zabrano dziecko.

Co jeszcze chciałam.. Ja mam trzy spiworki ale jakoś nie używam. Musze sprzedać..

My już po spacerze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 13:07

Anuśka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi ja właśnie myślałam o spiworku ale tylko na spacer tym minky bo takie ładne ;) a w domu Zośka śpi pod kołdra ale taka cieńsza.
    Pati Zosia spoin nie jest a ja wręcz przykryta pod brodę. ..no zimno mi!
    My byli na spacerze...teściowa wpadła wow wreszcie się do wnuczki pofatygowala z tekstem ze niedługo zapomnisz jak baba wygląda :/ no ale było Gut :) ale juz w domu bo szczypie po uszach :/ brrrrr

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 1369 1370 1371 1372 1373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ