X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    wow ! no tak to mozna rodzic ;) szkoda ze nie jestem w szwecji ...
    We Włoszech też nie jest źle....

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    We Włoszech też nie jest źle....

mysle ze normalnie, na pewno nie ma jakichs luksusow, no ale tez nigdy nie rodzilam wiec opowiem za 9m-cy ;) szampana jednak bym wykluczyla ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja SIS dostała.... Menu ułożone przez dietetyka, swój pokój, męża pokój i oklaski po porodzie....fakt to nie luksusy hehehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 13:22

Krokodylica, nowatorka lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie luksusów nie było, leżałam pierwsza dobę z 3 laskami, a potem już z dwoma, i całe szczęście :) jedna z nich miała co dzień przedemna wiec mogłam sie nastawić na to co mnie czeka na dzień następny, wszystko mi opowiadała, a jako ze to jej 3-cie dziecko to dawała rady gdy Ania już była na świecie :) a wieczorami jak już zostawałyby same to gadałyśmy, śmiałyśmy sie i opowiadaliśmy o ....teściowych buahaunaua
    Najważniejsze jednak ze jestem zadowolona z opieki, bo serio te położne latały jak z motorkami w tyłeczku. I bardzo pomocne :) następne dzieciątko mam nadzieje tez tam :)

My na spacerze od 11.

Co polecacie na ćwiczenia? Mel b, chodakowska czy co innego? Muszę sie wziąć za siebie bo masakra jakaś sie ze mnie zrobiła ;(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lezalam jedną noc sama. Miałam też swój pokoik (bez płacenia za to) ale bez wc, zresztą nie przydała się bo cały czas musiałam leżeć.
    Ja mel b bo mówi fajniej i jakoś szybciej czas leci.

Moja w żłobku spała ponoć 2,5h teraz zadowolona bo najadla mleka z dwóch pełnych i się bawi

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)

Malenq jesteś ekspertem od odciągania i przechowywania pokarmu. Ja zawsze odciągając po karmieniu i wylewałam ale czas to zmienić. Chce zamrażać. I teraz pytanie. Jesli ściągnęłam z jednej piersi 90 ml po karmieniu i wsadzilam narazie do lodówki a dwie godziny pózniej ściągnęłam 70 ml z drugiej piersi to czy mogę to połączyć jesli jest różnica 2 godzin i zrobic z tego jedna porcje? Drugie pytanie. Jak długo mogę trzymać mleko odciągnięte w lodowce? Tak jak piszą od 2 do 5 dni?

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziwna kupka, taka która się pieni przy wychodzeniu, żółta musztarda znowu biegunka? Co robić, do lekarza?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieniaca kupa to raczej alergiczna..

A ja dwie doby spędziłam na porodowce. Później w sali 3-os. Byłam 5dni, takie uksusy by mi się przydały :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te które rejestrowały sie na stronie hippa: otrzymałyscie już paczuszkę? Ja dopiero wczoraj sie zorientowałam, ze w poprzedniej paczce tej ze słoiczkiem i łyżeczka były kupony do rossmana i kolejna paczka do odebrania właśnie w rossmanie. Oczywiście kupon ważny do końca października ;( głupek ze mnie :(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam z mezem pokoj rodzinny z lazienka. Sniadanie i kolacja to byl bufet i mozna sobei bylo brac co sie chcialo, obiad przynosili do pokoju (mozna bylo wybrac z dwoch dan).

Mam PYTANIE: Dziewczyny jakie byly u was poczatki karmienia papkami warzywnymi? Ile wasze dzieci zjadaly na poczatku i tak powiedzmy po 2 tygodnbiach prob? Ja Domisia mecze juz chyba z 3ci tydzien regularnie i on wydaje mi sie je bardzo malutko i raczej niechetnie. Otwiera buzie na pierwsza lyzke a potem juz nie chce a jak nawet otwiera to wypluwa wiekszosc. Zjada max 40g i to na dwa razy (maly sloiczek z bobovity ma 125g!). Dostal juz marchewke, dynie i cukinie.

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: ja odebrała z rossmana..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Hejka :-)

Malenq jesteś ekspertem od odciągania i przechowywania pokarmu. Ja zawsze odciągając po karmieniu i wylewałam ale czas to zmienić. Chce zamrażać. I teraz pytanie. Jesli ściągnęłam z jednej piersi 90 ml po karmieniu i wsadzilam narazie do lodówki a dwie godziny pózniej ściągnęłam 70 ml z drugiej piersi to czy mogę to połączyć jesli jest różnica 2 godzin i zrobic z tego jedna porcje? Drugie pytanie. Jak długo mogę trzymać mleko odciągnięte w lodowce? Tak jak piszą od 2 do 5 dni?
    Możesz połączyć mleko ale musi być w tej samej temp, czyli jak po 2h odciągnęłaś to wstaw do.lodówki i po kilku godzinach możesz zamrozić... Tak nie dłużej niż 4dni w lodowce trzymaj na tylnej ścianie, daleki od drzwi...Jak chcesz połączyć mleka to nie można butelkami wstrząsnąć, tylko delikatnie zamieszaj.
    W zamrażarce jak jest to oddzielna zamrażarka, nie taka z lodówka to możesz do 6iesiecy trzymać, do 4tyg w tej zwyklej zamrażarce
    Starsze data mleko lepiej dodawać do.kąpieli niż wylewać, mleko dobrze działa na skórę maluszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 15:17

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani doktor zbadala i kazała kupić mleko ar... Nie znalazłam i kupiłam zageszczacz z bebilonu i eureka... Dziecko zjadło pierwszy raz od kilku dni spokojnie powoli i bez krztuszenia się... Zaskoczyło mnie to że mleko już w butli zrobiło się gęste. Młoda tak się zmeczyla jedzeniem że teraz podsypia... Co prawda miny wali jakby miała zaraz ulać ale póki co nic nie ucieka :)

Misi@, Blondik, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nastraszyla mnie ze jesli po mleku ar nie przejdzie to krztuszenie się to oddział celem diagnozy

16.00 i ani jednej kropli nie ulała :-D jupiiiiiii :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 16:00

Blondik, Anuśka, MANIEK, Summerka, LaRa, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • beszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, Hanka na poczatku jadla b.malo. Teraz to zalezy co. Jak jest danie bez miesa, to zje, wg mnie duzo (np. 2 ziemniaki, marchewka plus szpinak cz tam szparagi czy co innego). Na poczatku to danko z takich proporcji wystarczylona 3 dni a i czesto nie wszystko zjedzone i wyrzucalam.

Blondik, czasem byly pieniac kupy u H bo gazow duzo miala. U L, ktory ma alergie, pieniace kuoy bly caaaaly czas. Pieniace, strzelajace, zielone, cchnace ze sluzem i krwia czasem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 16:07

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisnienie chyba spada, przysnelam z MAdzia przy karmieniu, nawet nie poczulam...chyba bedzie zmiana pogody...migreno witam Cię

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Możesz połączyć mleko ale musi być w tej samej temp, czyli jak po 2h odciągnęłaś to wstaw do.lodówki i po kilku godzinach możesz zamrozić... Tak nie dłużej niż 4dni w lodowce trzymaj na tylnej ścianie, daleki od drzwi...Jak chcesz połączyć mleka to nie można butelkami wstrząsnąć, tylko delikatnie zamieszaj.
    W zamrażarce jak jest to oddzielna zamrażarka, nie taka z lodówka to możesz do 6iesiecy trzymać, do 4tyg w tej zwyklej zamrażarce
    Starsze data mleko lepiej dodawać do.kąpieli niż wylewać, mleko dobrze działa na skórę maluszka
    Malenq jesteś wielka. Dziękuje :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no włąsnie tez doczytałam, ze może to być z gazów, bo koloru i zapachu nie zmieniła, tylko formę "podania"

Ariena, cieszę się, że zagęszczacz pomógł :0 jednak mama wie najlepiej co robić :)

mała strasznei sie wierci, macha rączkami i nogami w czasie snu...raz obudziła się nawet bez spodenek   a dzis miała większe śpiochy...śpi, spi i nagle płacz...mysłałam, że kupka, a ten mały kręcioł tak machał nogami, że miała dwie nogi w jednej nogawce i nie umiała się ruszać heh :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PATI mowisz ze sciagasz 90ml po karmieniu jeszcze. Ile ci to zajmuje?

Kurde z tym laktatorem to byl blad. Trzeba bylo nie kupowac. To jednak diabelskie urzadzenie. Jak nie mialam to sie nie przejmowalam. Kupilam, urzylam i schizuje. Boje sie teraz ze mam za malo mleka albo jakis kryzys laktacyjny...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: spokojnie, mój laktator ściąga dopiero jak mam cyca jak donice, mały dobrze przybiera? To najważniejsze...

Moja z kolei kocha jedzenie z mięsem
    Po żłobku spała 1,5h (szok) i to sama w leżaczki padła

Ari: trzymam kciuki, żeby się udało z tym zageszczaczem..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ