X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    wow ! no tak to mozna rodzic ;) szkoda ze nie jestem w szwecji ...
    We Włoszech też nie jest źle....

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    We Włoszech też nie jest źle....

mysle ze normalnie, na pewno nie ma jakichs luksusow, no ale tez nigdy nie rodzilam wiec opowiem za 9m-cy ;) szampana jednak bym wykluczyla ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja SIS dostała.... Menu ułożone przez dietetyka, swój pokój, męża pokój i oklaski po porodzie....fakt to nie luksusy hehehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 13:22

Krokodylica, nowatorka lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie luksusów nie było, leżałam pierwsza dobę z 3 laskami, a potem już z dwoma, i całe szczęście :) jedna z nich miała co dzień przedemna wiec mogłam sie nastawić na to co mnie czeka na dzień następny, wszystko mi opowiadała, a jako ze to jej 3-cie dziecko to dawała rady gdy Ania już była na świecie :) a wieczorami jak już zostawałyby same to gadałyśmy, śmiałyśmy sie i opowiadaliśmy o ....teściowych buahaunaua
    Najważniejsze jednak ze jestem zadowolona z opieki, bo serio te położne latały jak z motorkami w tyłeczku. I bardzo pomocne :) następne dzieciątko mam nadzieje tez tam :)

My na spacerze od 11.

Co polecacie na ćwiczenia? Mel b, chodakowska czy co innego? Muszę sie wziąć za siebie bo masakra jakaś sie ze mnie zrobiła ;(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lezalam jedną noc sama. Miałam też swój pokoik (bez płacenia za to) ale bez wc, zresztą nie przydała się bo cały czas musiałam leżeć.
    Ja mel b bo mówi fajniej i jakoś szybciej czas leci.

Moja w żłobku spała ponoć 2,5h teraz zadowolona bo najadla mleka z dwóch pełnych i się bawi

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)

Malenq jesteś ekspertem od odciągania i przechowywania pokarmu. Ja zawsze odciągając po karmieniu i wylewałam ale czas to zmienić. Chce zamrażać. I teraz pytanie. Jesli ściągnęłam z jednej piersi 90 ml po karmieniu i wsadzilam narazie do lodówki a dwie godziny pózniej ściągnęłam 70 ml z drugiej piersi to czy mogę to połączyć jesli jest różnica 2 godzin i zrobic z tego jedna porcje? Drugie pytanie. Jak długo mogę trzymać mleko odciągnięte w lodowce? Tak jak piszą od 2 do 5 dni?

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziwna kupka, taka która się pieni przy wychodzeniu, żółta musztarda znowu biegunka? Co robić, do lekarza?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieniaca kupa to raczej alergiczna..

A ja dwie doby spędziłam na porodowce. Później w sali 3-os. Byłam 5dni, takie uksusy by mi się przydały :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te które rejestrowały sie na stronie hippa: otrzymałyscie już paczuszkę? Ja dopiero wczoraj sie zorientowałam, ze w poprzedniej paczce tej ze słoiczkiem i łyżeczka były kupony do rossmana i kolejna paczka do odebrania właśnie w rossmanie. Oczywiście kupon ważny do końca października ;( głupek ze mnie :(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam z mezem pokoj rodzinny z lazienka. Sniadanie i kolacja to byl bufet i mozna sobei bylo brac co sie chcialo, obiad przynosili do pokoju (mozna bylo wybrac z dwoch dan).

Mam PYTANIE: Dziewczyny jakie byly u was poczatki karmienia papkami warzywnymi? Ile wasze dzieci zjadaly na poczatku i tak powiedzmy po 2 tygodnbiach prob? Ja Domisia mecze juz chyba z 3ci tydzien regularnie i on wydaje mi sie je bardzo malutko i raczej niechetnie. Otwiera buzie na pierwsza lyzke a potem juz nie chce a jak nawet otwiera to wypluwa wiekszosc. Zjada max 40g i to na dwa razy (maly sloiczek z bobovity ma 125g!). Dostal juz marchewke, dynie i cukinie.

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: ja odebrała z rossmana..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Hejka :-)

Malenq jesteś ekspertem od odciągania i przechowywania pokarmu. Ja zawsze odciągając po karmieniu i wylewałam ale czas to zmienić. Chce zamrażać. I teraz pytanie. Jesli ściągnęłam z jednej piersi 90 ml po karmieniu i wsadzilam narazie do lodówki a dwie godziny pózniej ściągnęłam 70 ml z drugiej piersi to czy mogę to połączyć jesli jest różnica 2 godzin i zrobic z tego jedna porcje? Drugie pytanie. Jak długo mogę trzymać mleko odciągnięte w lodowce? Tak jak piszą od 2 do 5 dni?
    Możesz połączyć mleko ale musi być w tej samej temp, czyli jak po 2h odciągnęłaś to wstaw do.lodówki i po kilku godzinach możesz zamrozić... Tak nie dłużej niż 4dni w lodowce trzymaj na tylnej ścianie, daleki od drzwi...Jak chcesz połączyć mleka to nie można butelkami wstrząsnąć, tylko delikatnie zamieszaj.
    W zamrażarce jak jest to oddzielna zamrażarka, nie taka z lodówka to możesz do 6iesiecy trzymać, do 4tyg w tej zwyklej zamrażarce
    Starsze data mleko lepiej dodawać do.kąpieli niż wylewać, mleko dobrze działa na skórę maluszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 15:17

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani doktor zbadala i kazała kupić mleko ar... Nie znalazłam i kupiłam zageszczacz z bebilonu i eureka... Dziecko zjadło pierwszy raz od kilku dni spokojnie powoli i bez krztuszenia się... Zaskoczyło mnie to że mleko już w butli zrobiło się gęste. Młoda tak się zmeczyla jedzeniem że teraz podsypia... Co prawda miny wali jakby miała zaraz ulać ale póki co nic nie ucieka :)

Misi@, Blondik, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nastraszyla mnie ze jesli po mleku ar nie przejdzie to krztuszenie się to oddział celem diagnozy

16.00 i ani jednej kropli nie ulała :-D jupiiiiiii :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 16:00

Blondik, Anuśka, MANIEK, Summerka, LaRa, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • beszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, Hanka na poczatku jadla b.malo. Teraz to zalezy co. Jak jest danie bez miesa, to zje, wg mnie duzo (np. 2 ziemniaki, marchewka plus szpinak cz tam szparagi czy co innego). Na poczatku to danko z takich proporcji wystarczylona 3 dni a i czesto nie wszystko zjedzone i wyrzucalam.

Blondik, czasem byly pieniac kupy u H bo gazow duzo miala. U L, ktory ma alergie, pieniace kuoy bly caaaaly czas. Pieniace, strzelajace, zielone, cchnace ze sluzem i krwia czasem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 16:07

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisnienie chyba spada, przysnelam z MAdzia przy karmieniu, nawet nie poczulam...chyba bedzie zmiana pogody...migreno witam Cię

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Możesz połączyć mleko ale musi być w tej samej temp, czyli jak po 2h odciągnęłaś to wstaw do.lodówki i po kilku godzinach możesz zamrozić... Tak nie dłużej niż 4dni w lodowce trzymaj na tylnej ścianie, daleki od drzwi...Jak chcesz połączyć mleka to nie można butelkami wstrząsnąć, tylko delikatnie zamieszaj.
    W zamrażarce jak jest to oddzielna zamrażarka, nie taka z lodówka to możesz do 6iesiecy trzymać, do 4tyg w tej zwyklej zamrażarce
    Starsze data mleko lepiej dodawać do.kąpieli niż wylewać, mleko dobrze działa na skórę maluszka
    Malenq jesteś wielka. Dziękuje :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no włąsnie tez doczytałam, ze może to być z gazów, bo koloru i zapachu nie zmieniła, tylko formę "podania"

Ariena, cieszę się, że zagęszczacz pomógł :0 jednak mama wie najlepiej co robić :)

mała strasznei sie wierci, macha rączkami i nogami w czasie snu...raz obudziła się nawet bez spodenek   a dzis miała większe śpiochy...śpi, spi i nagle płacz...mysłałam, że kupka, a ten mały kręcioł tak machał nogami, że miała dwie nogi w jednej nogawce i nie umiała się ruszać heh :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PATI mowisz ze sciagasz 90ml po karmieniu jeszcze. Ile ci to zajmuje?

Kurde z tym laktatorem to byl blad. Trzeba bylo nie kupowac. To jednak diabelskie urzadzenie. Jak nie mialam to sie nie przejmowalam. Kupilam, urzylam i schizuje. Boje sie teraz ze mam za malo mleka albo jakis kryzys laktacyjny...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: spokojnie, mój laktator ściąga dopiero jak mam cyca jak donice, mały dobrze przybiera? To najważniejsze...

Moja z kolei kocha jedzenie z mięsem
    Po żłobku spała 1,5h (szok) i to sama w leżaczki padła

Ari: trzymam kciuki, żeby się udało z tym zageszczaczem..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ