Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie luksusów nie było, leżałam pierwsza dobę z 3 laskami, a potem już z dwoma, i całe szczęście
jedna z nich miała co dzień przedemna wiec mogłam sie nastawić na to co mnie czeka na dzień następny, wszystko mi opowiadała, a jako ze to jej 3-cie dziecko to dawała rady gdy Ania już była na świecie
a wieczorami jak już zostawałyby same to gadałyśmy, śmiałyśmy sie i opowiadaliśmy o ....teściowych buahaunaua
Najważniejsze jednak ze jestem zadowolona z opieki, bo serio te położne latały jak z motorkami w tyłeczku. I bardzo pomocnenastępne dzieciątko mam nadzieje tez tam
My na spacerze od 11.
Co polecacie na ćwiczenia? Mel b, chodakowska czy co innego? Muszę sie wziąć za siebie bo masakra jakaś sie ze mnie zrobiła ;( -
Ja lezalam jedną noc sama. Miałam też swój pokoik (bez płacenia za to) ale bez wc, zresztą nie przydała się bo cały czas musiałam leżeć.
Ja mel b bo mówi fajniej i jakoś szybciej czas leci.
Moja w żłobku spała ponoć 2,5h teraz zadowolona bo najadla mleka z dwóch pełnych i się bawi -
Hejka
Malenq jesteś ekspertem od odciągania i przechowywania pokarmu. Ja zawsze odciągając po karmieniu i wylewałam ale czas to zmienić. Chce zamrażać. I teraz pytanie. Jesli ściągnęłam z jednej piersi 90 ml po karmieniu i wsadzilam narazie do lodówki a dwie godziny pózniej ściągnęłam 70 ml z drugiej piersi to czy mogę to połączyć jesli jest różnica 2 godzin i zrobic z tego jedna porcje? Drugie pytanie. Jak długo mogę trzymać mleko odciągnięte w lodowce? Tak jak piszą od 2 do 5 dni?Malenq lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, te które rejestrowały sie na stronie hippa: otrzymałyscie już paczuszkę? Ja dopiero wczoraj sie zorientowałam, ze w poprzedniej paczce tej ze słoiczkiem i łyżeczka były kupony do rossmana i kolejna paczka do odebrania właśnie w rossmanie. Oczywiście kupon ważny do końca października ;( głupek ze mnie
-
Ja mialam z mezem pokoj rodzinny z lazienka. Sniadanie i kolacja to byl bufet i mozna sobei bylo brac co sie chcialo, obiad przynosili do pokoju (mozna bylo wybrac z dwoch dan).
Mam PYTANIE: Dziewczyny jakie byly u was poczatki karmienia papkami warzywnymi? Ile wasze dzieci zjadaly na poczatku i tak powiedzmy po 2 tygodnbiach prob? Ja Domisia mecze juz chyba z 3ci tydzien regularnie i on wydaje mi sie je bardzo malutko i raczej niechetnie. Otwiera buzie na pierwsza lyzke a potem juz nie chce a jak nawet otwiera to wypluwa wiekszosc. Zjada max 40g i to na dwa razy (maly sloiczek z bobovity ma 125g!). Dostal juz marchewke, dynie i cukinie.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati Belgia wrote:Hejka
Malenq jesteś ekspertem od odciągania i przechowywania pokarmu. Ja zawsze odciągając po karmieniu i wylewałam ale czas to zmienić. Chce zamrażać. I teraz pytanie. Jesli ściągnęłam z jednej piersi 90 ml po karmieniu i wsadzilam narazie do lodówki a dwie godziny pózniej ściągnęłam 70 ml z drugiej piersi to czy mogę to połączyć jesli jest różnica 2 godzin i zrobic z tego jedna porcje? Drugie pytanie. Jak długo mogę trzymać mleko odciągnięte w lodowce? Tak jak piszą od 2 do 5 dni?
W zamrażarce jak jest to oddzielna zamrażarka, nie taka z lodówka to możesz do 6iesiecy trzymać, do 4tyg w tej zwyklej zamrażarce
Starsze data mleko lepiej dodawać do.kąpieli niż wylewać, mleko dobrze działa na skórę maluszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 15:17
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Pani doktor zbadala i kazała kupić mleko ar... Nie znalazłam i kupiłam zageszczacz z bebilonu i eureka... Dziecko zjadło pierwszy raz od kilku dni spokojnie powoli i bez krztuszenia się... Zaskoczyło mnie to że mleko już w butli zrobiło się gęste. Młoda tak się zmeczyla jedzeniem że teraz podsypia... Co prawda miny wali jakby miała zaraz ulać ale póki co nic nie ucieka
Misi@, Blondik, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
A nastraszyla mnie ze jesli po mleku ar nie przejdzie to krztuszenie się to oddział celem diagnozy
16.00 i ani jednej kropli nie ulałajupiiiiiii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 16:00
Blondik, Anuśka, MANIEK, Summerka, LaRa, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Psotka, Hanka na poczatku jadla b.malo. Teraz to zalezy co. Jak jest danie bez miesa, to zje, wg mnie duzo (np. 2 ziemniaki, marchewka plus szpinak cz tam szparagi czy co innego). Na poczatku to danko z takich proporcji wystarczylona 3 dni a i czesto nie wszystko zjedzone i wyrzucalam.
Blondik, czasem byly pieniac kupy u H bo gazow duzo miala. U L, ktory ma alergie, pieniace kuoy bly caaaaly czas. Pieniace, strzelajace, zielone, cchnace ze sluzem i krwia czasem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 16:07
-
Malenq wrote:Możesz połączyć mleko ale musi być w tej samej temp, czyli jak po 2h odciągnęłaś to wstaw do.lodówki i po kilku godzinach możesz zamrozić... Tak nie dłużej niż 4dni w lodowce trzymaj na tylnej ścianie, daleki od drzwi...Jak chcesz połączyć mleka to nie można butelkami wstrząsnąć, tylko delikatnie zamieszaj.
W zamrażarce jak jest to oddzielna zamrażarka, nie taka z lodówka to możesz do 6iesiecy trzymać, do 4tyg w tej zwyklej zamrażarce
Starsze data mleko lepiej dodawać do.kąpieli niż wylewać, mleko dobrze działa na skórę maluszka -
no włąsnie tez doczytałam, ze może to być z gazów, bo koloru i zapachu nie zmieniła, tylko formę "podania"
Ariena, cieszę się, że zagęszczacz pomógł :0 jednak mama wie najlepiej co robić
mała strasznei sie wierci, macha rączkami i nogami w czasie snu...raz obudziła się nawet bez spodenek a dzis miała większe śpiochy...śpi, spi i nagle płacz...mysłałam, że kupka, a ten mały kręcioł tak machał nogami, że miała dwie nogi w jednej nogawce i nie umiała się ruszać hehKrokodylica lubi tę wiadomość
-
PATI mowisz ze sciagasz 90ml po karmieniu jeszcze. Ile ci to zajmuje?
Kurde z tym laktatorem to byl blad. Trzeba bylo nie kupowac. To jednak diabelskie urzadzenie. Jak nie mialam to sie nie przejmowalam. Kupilam, urzylam i schizuje. Boje sie teraz ze mam za malo mleka albo jakis kryzys laktacyjny...
-
Kotka: spokojnie, mój laktator ściąga dopiero jak mam cyca jak donice, mały dobrze przybiera? To najważniejsze...
Moja z kolei kocha jedzenie z mięsem
Po żłobku spała 1,5h (szok) i to sama w leżaczki padła
Ari: trzymam kciuki, żeby się udało z tym zageszczaczem..