X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    PATI mowisz ze sciagasz 90ml po karmieniu jeszcze. Ile ci to zajmuje?

Kurde z tym laktatorem to byl blad. Trzeba bylo nie kupowac. To jednak diabelskie urzadzenie. Jak nie mialam to sie nie przejmowalam. Kupilam, urzylam i schizuje. Boje sie teraz ze mam za malo mleka albo jakis kryzys laktacyjny...
    Kotka ściągam laktatorem ręcznym i zajmuje mi to około 20 min.

Edit:Kotka jak zaczęłam ściągać pokarm po karmieniu a było to okolo 6 tygodni temu to tez mało leciało ale teraz jak ściągam to co jakiś czas masuje cyca i robię parosekundowego przerwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 18:46

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dziewczyny miałam dziś taką sytuację, spotykamy kolegę w sądzie i on "widzimy się na urodzinach xxx" a ja lekkie zdziwienie i że "no tak", ale oczywiście, że mnie ta dziewczyna nie zaprosiła, niby nie utrzymujemy stałego kontaktu, ale jesteśmy razem w jakiejś tam paczce i trochę nie fajnie, hmm
    A z drugiej strony chciałam nie kolegowac się już na siłę z nimi wszystkimi

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dojechał mój nawilżacz :) Jest cudowny. Zupełnie bezszelestny, Tośka na niego nie reaguje a ja dolałam sobie olejku lawendowego, bo antyseptyczny, bakteriobójczy i ma masę dobroczynnych właściwości, a do tego pięknie pachnie :) No i siedzę i wdycham tą parę :) Już mogę się wysmarkać z tych skrzepów :) Szczęście niepojęte :) Zobaczymy czy w nocy się sprawdzi, bo codziennie rano krew mi z nosa leci, taki mam suchy.

A tak urządzenie wygląda:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3ec2d1301ec.jpg
    A te olejki to u tego samego sprzedawcy zakupilas?

Anuśka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka a ile zostało do tych urodzin może jeszcze cie zaprosi

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem, podejrzewam, że w weekend są. Zastanawiam się czy to z poczucia solidarności że swoją koleżanką najlepszą, którą ja wycielam że swojego życia czy po prostu że się odsunelam i taka naturalną kolej rzeczy, ale czy teraz ją mogę ich nie zaprosić na ślub? Hm hm

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zageszczacz działa :) dwa karmienia - zero krztuszenia i nie ulewa - kamień z serca :)

Malenq, MANIEK, LaRa, Anastazjaaa, konwalianka, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Zageszczacz działa :) dwa karmienia - zero krztuszenia i nie ulewa - kamień z serca :)
    Super
    Pamiętaj że po nim !oze być zatwierdzenie...

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari super ze nie ulewa.
    Zgredko hmm ja sie przyjaźniłam z pewna dziewczyna całe studia, załatwiłam jej prace a ona mnie na swoją 30 tke nie zaprosiła i jak urodzila to byłam ostatnia zaproszona bo sama do niej zadzwoniłam z gratulacjami.... Także takie dziwne sytuacje sie zdążają ... A moze myśli ze jesteś zajęta dzieckiem, no nie wiem sama.

U mnie jest mama także mało czasu ale czytam was:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dlatego dużo wody jej daję zresztą chętnie pije a nawet się domaga wody :)

Malenq, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, całe szcżescie, ze nie ulewa, super :)

Ja właśnie zrobiłam zakupy na stronie smyka w wyprzedaży :) kupiłam maluchowi dwie czapki, jedna zimowa, jedna letnia i ten komplecik co ma (chyba widzialyscie czapkę szara w gwiazdki) za 8 zł, z rozmiarem większym bo fajnie wyglada :) no i w promo za 38 zł była sukieneczka, która Ania miała na chrzcie. Kupiłam na przyszłe lato rozm 80 :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    A nie wiem, podejrzewam, że w weekend są. Zastanawiam się czy to z poczucia solidarności że swoją koleżanką najlepszą, którą ja wycielam że swojego życia czy po prostu że się odsunelam i taka naturalną kolej rzeczy, ale czy teraz ją mogę ich nie zaprosić na ślub? Hm hm
    Hmmm ja uważam że szczypta pierwszego i szczypta drugiego powodu dają całość takiego zachowania.

Jeśli chcesz się od niej odseparowac to masz teraz powód by jej nie zaprosić ;) nie musisz zapraszać bo tak wypada tylko po prostu jeśli chcesz to zaproś jeśli jie to nie i nie czuj się wtedy winna

beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Brawo zuzka

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na badaniu i dowiedziałam się że w dokumentacji po ostatnim usg zmieniono mi termin porodu że względu że maluch rośnie jak na drożdżach.

Nowy termin porodu 16.04 heh mam nadzieję że się to spełni zawsze to kilka dni mniej czekania ;)

Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari- fajnie, ze zagestnik pomogl :) a jesli chodzi o kupki, to u nas na odwrot bylo niz mozna by sie tego spodziewac. przed zageszczaniem mleka maly mial sezon strasznych zaparc. musialam mu pomagac przy kazdej kupie, czasami az mi sie plakac chcialo, ze maly tak cierpi :( a po zagestniku- o dziwo!- kupki luzniejsze i codziennie :) to bylo u nas wybawienie. ulewanie moglismy jakos przezyc, ale jego cierpienie jak robil kupe- nie :/ mam nadzieje, ze u Was problem minie po tym zagestniku :)

Lara- oo super zakupy! :) ja czekam na kase z ZUS-u i moze tez troche poszaleje :)

Blondik- a otulasz ciasno Madzie? my mielismy przez dlugi czas rozek, a w srodku jeszcze kocyk. dzieki temu maly nie budzil sie przez to machanie raczkami. a Psotka bodajze polecala tez woombie.

a sluchajcie. dzisiaj sobie pomyslalam jakie super beda w tym roku Swieta :) czuje mega ekscytacje jak Franek zareaguje na choinke i te wszystkie ozdoby :) no i Mikołaj na bank do nas zawita w tym roku ;) maly jeszcze nie bedzie czail bazy, ale ja juz czuje jak fajowo bedzie :) moja siostra ma coreczke dwa miesiace starsza od Frania, a szwagierka rodzi w listopadzie, wiec dzidziolkow bedzie troche :) ahh... nie moge sie juz doczekac :)

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka fajnie ze tyle babli w podobnym wieku, w tym roku święta na pewno będą super i pewnie im maluchy będą starsze tym z roku na rok święta będą coraz radosniejsze

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Uciekam, trzymajcie się i spokojnej nocki zyczę :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:19

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze że Grinch nie lubi świąt....

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    A te olejki to u tego samego sprzedawcy zakupilas?

Nie nie ja te olejki mam od dawna bo mam kominek i lubię czasem sobie zapodać jakieś ładne zapaszki :)
    Ale masz tam fajnie że Ci zmienili termin :) Mi nie chcą :/ A Maryśka wagę do porodu to już będzie miała w 37tc.

Zgredzia ja miałam bardzo podobną sytuację, tylko że to siostra cioteczna nie zaprosiła mnie na urodziny do córki. A co ciekawe u jej drugiego dziecka jestem chrzestną o.O

Dziewczyny ale Wam zazdroszczę świąt i sylwestra w tym roku :) Wyświętujcie się za mnie ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 21:47

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie ciesze na swieta. W tamtym roku balam sie jeszcze marzyc o tym jak to bedzie jak maly bedzie z nami :)

Domi chyba ma jakis skok rozwojowy bo mu odbija. Juz prawie SIADA, ale za to spanie mu sie popsulo. Spi ze trzy razy w ciagu dnia ale po 30min tylko a wieczorem nie daje sie uspac. Od trzech dni jest to samo: Jest kolo 19stej juz zmeczony i poplakuje poczym dostaje jakiegos powera i przynajmniej do 20tej szaleje. Pozniej zaczyna plakac ze zmeczenia wiec go usypiam. Niby spi ale nie pozwala mi odejsc i szuka cyca caly czas. Kiedy juz mysle z emoze usnal on nagle otwiera oczy i wali usmiech od ucha do ucha....Jest 21:45...powinien spac juz prawie od 3h...Cycki mnie bola. Maz probuje go uspac ale bez mojego cycka to niewykonalne....

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wygladała wasza pierwsza @ po porodzie?
    Pytam bo u mnie przed to tragedia była, bolało tragicznie, obfite krwawienie,,generalnie do doopy, bez ketanolu nie dało sie żyć.
    A dzis lajcik. Bez bolu.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1375 1376 1377 1378 1379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ