Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry...
Ja sie nie zgadzam na wstawanie przed 7ma. Jak maly si ebudzi wczesniej to sie kisimy w lozku az nei zasnie znowu.
Noc jakos minela. Domi dal pospac bo budzil sie stosunkowo rzadko czyli co jakies 2-2,5h.
Zaczynam sie jednak martwi ze moze miec po tacie nietolerancje glutenu bo dzisiaj si enad ranem obudzil i mial problem z brzuszkiem, meczyl sie meczyl, napierdzial a potem sie okazalo ze nic w pieluszce nie ma. Przez dwa dni nei dam mu glutenu i zobaczymy czy bedzie zmiana.
-
Krokodylica wrote:Może byśmy zrobiły zrzutę na nawilżacz dla MłodejDamy?
To jest super sprawa, ja u siebie też mam, no kurcze ja bym się dorzuciła.
No problemale mogę dopiero jutro bo ja neta nie tykam w temacie kasy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 09:30
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
A co do naszego szpitala i warunków tam....
Oddział jako jedyny nie był remontowany od czasów komuny.
Sala do rodzenia jedna, z dwoma łóżkami, więc rodziłyśmy z jakąś babką we dwie.
Sala poporodowa 5osobowa... Akurat było nas cztery matki + dzieci.
Wszystko trzeba sobie zapewnić samemu (podpaski itd itd), jedynie ciuszków dla dzieci nie trzeba bo szpital ubiera swoje.
Położna była super, lekarz też, a te babki od noworodków..... Zamknąć w piwnicy i nie wypuszczać....Malenq, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Co do szpitali i komuny... Jak sie moj maz urodzil (cesarka) to wobrazcie sobie ze go tesciowej przez 4 dni nie pokazali! kobita myslala ze zwariuje, juz byla pewna ze cos z dzieckiem jest nie tak, karmic piersia oczywiscie juz jej sie nei udalo
. Dla dziecka to tez na pewno trauma byla, lezec bez mamusi przez pare dni
. Straszne.
Kroko, no ja bym chetnie dorzucila jesli jest taka potrzeba ale problem w tym ze konto mam zagraniczne i przelewy do polski mnie kupe kasy kosztuja -
Anuska: a jest becikowe co miesiąc? Ja w ogóle nie wiem czy się łapie bo jak się okaalo z 2014 mam niemal 2x wiekszy dochod biz 2013 (znowu wizyta w urzędzie minutowa, a jak wczoraj się spieszylam to kolejka mnie odrzuciła)..
Mam dodać moje miesięczne i jego wynagrodzenie netto i to na 3? Bo tak liczyłam i o parę grosY się łapiemy
Ale ile z tym papierów masakra
A co do smogu, to ja zawoze małą do żłobka samochodem a potem nie idę z nią na spacer (zastanawiam się nad kupnem takiego filtra na gębę)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 09:38
-
Anuśka moja była mega spokojna i do teraz zostało przy Zuzi była szalona do konca i tez teraz jest taka niespokojna wiercipieta
witam sie tak wogóle co za wychowaniemoja drzemie a ja zaraz ide robić nalesniki ze szpinakiem
Anuśka lubi tę wiadomość
-
//
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:18
Anuśka, Pati Belgia, beszka, Blondik lubią tę wiadomość
-
MLODA - ja tez si eboje ze mi kiedys z lozka wypadnie. Blokuje jak moge ale ten wierciolek juz sobei zaczal radzic z przechodzeniem przez banana! Ja mam z boku dostawke do lozka (w ktorej teoretycznei Domi mial spac;) i ona troche go zabezpiecza.
ide dzisiaj na miasto na jakies ubraniowe zakupy! Z malym oczywiscie. Jakos se dam rade moze.
Btw. Macie w domu MALAKSER? Używacie go? Jesli tak to do czego i jak czesto? Oplaca sie kupic?
Kiedys myslalam ze nie da sie zrobic ciasta bez malaksera ale odkad sie wyprowdzilam i nie mam to okazalo sie ze wiekszosc ciast robi sie latwo bez tego urzadzenia (mniej mycia?).
Ps. Kupilismy Mikser do robienia koktajlii i smoothies ale zastanawiam sie po pierwsze czy to jest zdrowe a po drugie czy nie lepiej miec malakser z mikserem.
-
Moj byl bardzo ruchliwy pod koniec ciazy. Wyginal smialo cialo w srodku az sie balam ze cos nei tak.I tak mu zostalo. Ciagle w ruchu, nei usiedzi spokojnie. Rece i nogi lataja caly czas. Musze si enawet lekarki zapytac czy to normalne bo on nogi ma caly czas w gorze.
Smoczyca1 lubi tę wiadomość
-
Kotka: Ale co jest niezdrowego w sprzęcie do smoothie? Bo ze smoothie jest pyszniutkie i zdrowiutkie nie ulega wątpliwości..
Ja mam blender (nie wiem co to dokładnie malakser) i taki dzban z nozykami (robię w nim koktajle) a mój często do zup kremów używa no i na pewno by się używalo, gdybym nie kupowała słoiczków -
O kurde "ale jaja".
Wlasnie napislam ze Domi jest chroniony przez dostawke przed upadkiem....
Domi sie obudzil pare minut temu i cos pokwekiwal dziwnie. Wchodze do sypialni a ten wisi miedzy dostawka a lozkiem !!! no masakra. Prawie wypadl. Czyli ze po obudzeniu sie, wykopal sie z mojej koldry, przeszedl przez nia i dotarl do dostawki i tam zawisl. Ehhh chyba czas na lozeczko wlasne... -
...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:18
-
Zgredka no jest jakiś taki zasiłek ale trzeba mieć bardzo niskie dochody, żeby dostać. Napisz mi co trzeba mieć do tego jednorazowego? Bo on się należy niezależnie od zarobków z tego co wiem.
Młoda ale fajny niuniek
Psotka ja nie mam malaksera. Mam zwykły blender i robot uniwersalny, rozdrabniający, ścierający np ser, szatkujący i wyrabiający ciasta. I tego robota używam najczęściej bo jest uniwersalny i wygodny.
Biedroneczko moja Maryśka też mega spokojna jest, aż się czasami boję że tak mało się rusza. Na szczęście gin mówi że wszystko jest okOby po porodzie też została taka spokojna, żeby mamunia mogła po 7-8miesiącach pomyśleć o kolejnym dzidziusiu
Kroko ale miałaś warunkiJak ja 12 lat temu
Tylko u nas w tej jednej łazience były jeszcze śpiewające grzyby
Bałam się tam myć
Pati widzę że się zaczynacie zgrywać z RoxySuper
Pati Belgia, WróżkaZielona, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Nam się zasiłek rodzinny te 77zł na dziecko nie należy ,bo przekracza dochód na osobe ,żenada .
Jednorazowy tysiąc dostaliśmy na szczęscieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 10:15
-
zgredka wrote:Jednorazowy zlezy od zarobków trza mieć Max jakoś 1900 zł.
Do jednorazowego to wszystko zależy kto jaki ma dochód, jak żyje
Ja mam kobkubinat więc inna sytuacja
No to doopa... A gdzie ten tysiak dla wszystkich?
Edit: Czyli tysiak jest?
Młoda to i tak że coś dostajecie... Moja sąsiadka przekracza dochód o 5złTakie durne przepisy, że porażka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 10:17
-
Mamusie młodszych niż moja dzieciaków mam do sprzedania śliczny welurowy komplecik dla chłopca jak i dziewczynki rozm z metki 68 na te pore roku super ale moja już wyrosła a miała go na sobie 2 razy
cena samego kompletu 25zł z wysyłką już a jesli mamy dziewczynek by chciały mam jeszcze pajaca z Angli Disney rozm 62-68 i pajaca do spania dodam gratis (różowy) cena kompletu 40zł z wysyłką
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcb80f496b19.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/840412dd8e81.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4bc979cf5b6.jpg