X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry...

Ja sie nie zgadzam na wstawanie przed 7ma ;). Jak maly si ebudzi wczesniej to sie kisimy w lozku az nei zasnie znowu.

Noc jakos minela. Domi dal pospac bo budzil sie stosunkowo rzadko czyli co jakies 2-2,5h ;).
    Zaczynam sie jednak martwi ze moze miec po tacie nietolerancje glutenu bo dzisiaj si enad ranem obudzil i mial problem z brzuszkiem, meczyl sie meczyl, napierdzial a potem sie okazalo ze nic w pieluszce nie ma. Przez dwa dni nei dam mu glutenu i zobaczymy czy bedzie zmiana.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może byśmy zrobiły zrzutę na nawilżacz dla MłodejDamy?
    To jest super sprawa, ja u siebie też mam, no kurcze ja bym się dorzuciła.

Smoczyca1, Anuśka, Summerka lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Może byśmy zrobiły zrzutę na nawilżacz dla MłodejDamy?
    To jest super sprawa, ja u siebie też mam, no kurcze ja bym się dorzuciła.

No problem :) ale mogę dopiero jutro bo ja neta nie tykam w temacie kasy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 09:30

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do naszego szpitala i warunków tam....
    Oddział jako jedyny nie był remontowany od czasów komuny.
    Sala do rodzenia jedna, z dwoma łóżkami, więc rodziłyśmy z jakąś babką we dwie.
    Sala poporodowa 5osobowa... Akurat było nas cztery matki + dzieci.
    Wszystko trzeba sobie zapewnić samemu (podpaski itd itd), jedynie ciuszków dla dzieci nie trzeba bo szpital ubiera swoje.
    Położna była super, lekarz też, a te babki od noworodków..... Zamknąć w piwnicy i nie wypuszczać....

Malenq, MANIEK lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha łazienka jedna na cały odział. Tam jeden prysznic i dwa wc...

Malenq lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szpitali i komuny... Jak sie moj maz urodzil (cesarka) to wobrazcie sobie ze go tesciowej przez 4 dni nie pokazali! kobita myslala ze zwariuje, juz byla pewna ze cos z dzieckiem jest nie tak, karmic piersia oczywiscie juz jej sie nei udalo :/. Dla dziecka to tez na pewno trauma byla, lezec bez mamusi przez pare dni :(. Straszne.

Kroko, no ja bym chetnie dorzucila jesli jest taka potrzeba ale problem w tym ze konto mam zagraniczne i przelewy do polski mnie kupe kasy kosztuja :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska: a jest becikowe co miesiąc? Ja w ogóle nie wiem czy się łapie bo jak się okaalo z 2014 mam niemal 2x wiekszy dochod biz 2013 (znowu wizyta w urzędzie minutowa, a jak wczoraj się spieszylam to kolejka mnie odrzuciła)..
    Mam dodać moje miesięczne i jego wynagrodzenie netto i to na 3? Bo tak liczyłam i o parę grosY się łapiemy
    Ale ile z tym papierów masakra

A co do smogu, to ja zawoze małą do żłobka samochodem a potem nie idę z nią na spacer (zastanawiam się nad kupnem takiego filtra na gębę)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 09:38

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka moja była mega spokojna i do teraz zostało przy Zuzi była szalona do konca i tez teraz jest taka niespokojna wiercipieta :)

witam sie tak wogóle co za wychowanie :P moja drzemie a ja zaraz ide robić nalesniki ze szpinakiem

Anuśka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    //

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:18

Anuśka, Pati Belgia, beszka, Blondik lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MLODA - ja tez si eboje ze mi kiedys z lozka wypadnie. Blokuje jak moge ale ten wierciolek juz sobei zaczal radzic z przechodzeniem przez banana! Ja mam z boku dostawke do lozka (w ktorej teoretycznei Domi mial spac;) i ona troche go zabezpiecza.

ide dzisiaj na miasto na jakies ubraniowe zakupy! Z malym oczywiscie. Jakos se dam rade moze.

Btw. Macie w domu MALAKSER? Używacie go? Jesli tak to do czego i jak czesto? Oplaca sie kupic?

Kiedys myslalam ze nie da sie zrobic ciasta bez malaksera ale odkad sie wyprowdzilam i nie mam to okazalo sie ze wiekszosc ciast robi sie latwo bez tego urzadzenia (mniej mycia?).

Ps. Kupilismy Mikser do robienia koktajlii i smoothies ale zastanawiam sie po pierwsze czy to jest zdrowe a po drugie czy nie lepiej miec malakser z mikserem.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj byl bardzo ruchliwy pod koniec ciazy. Wyginal smialo cialo w srodku az sie balam ze cos nei tak.I tak mu zostalo. Ciagle w ruchu, nei usiedzi spokojnie. Rece i nogi lataja caly czas. Musze si enawet lekarki zapytac czy to normalne bo on nogi ma caly czas w gorze.

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kupa była
    Zaparcie? Wręcz przeciwnie ;)

Malenq, LaRa lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: Ale co jest niezdrowego w sprzęcie do smoothie? Bo ze smoothie jest pyszniutkie i zdrowiutkie nie ulega wątpliwości..
    Ja mam blender (nie wiem co to dokładnie malakser) i taki dzban z nozykami (robię w nim koktajle) a mój często do zup kremów używa no i na pewno by się używalo, gdybym nie kupowała słoiczków

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde "ale jaja".

Wlasnie napislam ze Domi jest chroniony przez dostawke przed upadkiem....

Domi sie obudzil pare minut temu i cos pokwekiwal dziwnie. Wchodze do sypialni a ten wisi miedzy dostawka a lozkiem !!! no masakra. Prawie wypadl. Czyli ze po obudzeniu sie, wykopal sie z mojej koldry, przeszedl przez nia i dotarl do dostawki i tam zawisl. Ehhh chyba czas na lozeczko wlasne...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:18

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka no jest jakiś taki zasiłek ale trzeba mieć bardzo niskie dochody, żeby dostać. Napisz mi co trzeba mieć do tego jednorazowego? Bo on się należy niezależnie od zarobków z tego co wiem.

Młoda ale fajny niuniek :)

Psotka ja nie mam malaksera. Mam zwykły blender i robot uniwersalny, rozdrabniający, ścierający np ser, szatkujący i wyrabiający ciasta. I tego robota używam najczęściej bo jest uniwersalny i wygodny.

Biedroneczko moja Maryśka też mega spokojna jest, aż się czasami boję że tak mało się rusza. Na szczęście gin mówi że wszystko jest ok :) Oby po porodzie też została taka spokojna, żeby mamunia mogła po 7-8miesiącach pomyśleć o kolejnym dzidziusiu ;)

Kroko ale miałaś warunki o.O Jak ja 12 lat temu o.O Tylko u nas w tej jednej łazience były jeszcze śpiewające grzyby ;) Bałam się tam myć ;)

Pati widzę że się zaczynacie zgrywać z Roxy :) Super :)

Pati Belgia, WróżkaZielona, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorazowy zlezy od zarobków trza mieć Max jakoś 1900 zł.
    Do jednorazowego to wszystko zależy kto jaki ma dochód, jak żyje
    Ja mam kobkubinat więc inna sytuacja

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się zasiłek rodzinny te 77zł na dziecko nie należy ,bo przekracza dochód na osobe ,żenada .

Jednorazowy tysiąc dostaliśmy na szczęscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 10:15

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Jednorazowy zlezy od zarobków trza mieć Max jakoś 1900 zł.
    Do jednorazowego to wszystko zależy kto jaki ma dochód, jak żyje
    Ja mam kobkubinat więc inna sytuacja

No to doopa... A gdzie ten tysiak dla wszystkich?

Edit: Czyli tysiak jest?

Młoda to i tak że coś dostajecie... Moja sąsiadka przekracza dochód o 5zł o.O Takie durne przepisy, że porażka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 10:17

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie młodszych niż moja dzieciaków mam do sprzedania śliczny welurowy komplecik dla chłopca jak i dziewczynki rozm z metki 68 na te pore roku super ale moja już wyrosła a miała go na sobie 2 razy :( cena samego kompletu 25zł z wysyłką już a jesli mamy dziewczynek by chciały mam jeszcze pajaca z Angli Disney rozm 62-68 i pajaca do spania dodam gratis (różowy) cena kompletu 40zł z wysyłką

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcb80f496b19.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/840412dd8e81.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4bc979cf5b6.jpg

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1377 1378 1379 1380 1381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ