X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari straszna tragedia. :(
    Życzę Tobie mimo wszystko spokojnej głowy.

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:41

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda lampka wina i do łóżka. Jak sobie pośpisz to jutrzejszy dzień będzie lepszy.
    A może to jesienny dół? Lykaj witaminki i dobrze się odzywiaj to i humor będzie lepszy.
    A synkowi nic nie będzie. Te nasze dzieciaczki jeszcze nie jedną glebę zalicza, niestety.

• Summerka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Dziewczyny..miałam odpocząć od internetu ale nie potrafię .Chyba się z Wami zżyłam..mam tylko Was.Nie mam przyjaciół a siostra moja hmm nie rozumie mnie ciągle powtarza będzie dobrze ale nie jest i chyba nie będzie :(

Dzisiaj Adam spadł mi po raz drugi ;( czuje się bezsensowną mamą,czuje się źle,bo własnego dziecka nie potrafie upilnować a siedział obok mnie.Obróciłam się tylko odłozyć pudełko którym nie powinien się bawić ,drugą ręką niby Go asekurowałam ale zślizgnał się z rogówki ,uderzył o stół bokiem i upadł na plecy znowu uderzając głową. Tak się boje to już drugi raz , to moja wina jestem okropna. Boje się,że rano juz mnie nie obudzi jak zawsze,że będzie miał jakiegoś krwiaka albo wylew :( mam takie schizy,wiem,że wiele razy jeszcze uderzy się niestety ale strasznie to przeżywam,bo to nie żarty sama nie wiem co robić. Wybaczcie moje dziecinne wylewy i ,że tak tylko o sobie,mam takiego doła ,że szok od wczoraj wieczorem.

Wiem, ze latwo mowic, ale trzy glebokie wdechy... Dziecku nic nie bedzie - nie wymiotowal, nie stracil przytomnosci, sprawdz ciemiaczko czy nie jest twarde lub wypukle, jesli zachowuje sie normalnie, nic mu nie bedzie. Mi zuza trzy razy spadla z lozka, nie liczac poslizgniec i upadkow, ostatnio chcialam jej zabrac smoczka i poslizgnela sie, padajac twarza na podloge, a nastepnie walac tylem glowy w podloge - trzy dni limo pod okiem, nie mowiac, ze pare centymetrow od rogu lozka (nie chce myslec co moglo sie stac), wczoraj odwrocilam sie po poduszke, a ta probowala sie wspiac na lozko i sie zeslizgnela, uderzajac sie w zebra, a wiec jak widzisz to norma, a jestem z nia caly czas (nie wspominajac, jak dwa dni z rzedu uderzyla dziaslami o rant ramy lozka, krwi co niemiara, a ja siedzialam obok), tez to prżeztwam i tez niejednokrotnie balam sie krwiaka. Uwierz, ze nie jestes beznadziejna mama, z dziecmi to po prostu nieuniknione, zobaczysz jak zacznie chodzic - etap od chwiejbego do pewnego chodzenia, to mega stres i kilkanascie stanow przedzawalowych dla matki...dziennie!!

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Zosik spala do 6:30 bez pobudek :)
    Młoda Summi dobrze gada...ja jeszcze przed tym etapem jestem ale juz się boje! Upadki to raz i jak już kiedyś tu mowilysmy jakie dziadostwa jedliśmy jako dzieci i nic się nikomu nie stało :) trzymaj się kochana!
    A Mari gratki sałaty :)
    I miłego dzionka!

LaRa, Anastazjaaa, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł,

Smoku, no to sie Wyspalas :) a najwazńiejsze, ze Zosia przespała spokojnie noc :)
    U nas jedna pobudka na mleko i spanko do 6:15 przy (.).

Miłego dnia

Smoczyca1, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Smoczek dobrze mówi choc to bardzo trudne to nieuniknione i nie da sie dziecka upilnować i ochronić przed wszystkim.

Wczoraj mi mama mówiła ze u nas 17 latka sie powiesiła w garażu .... Wracała z imprezy urodzinowej koleżanki , gdzie ktoś żartował z jej figury bo była trochę przy kości i ze w szkole jej dokuczali.... Tata sie o nią zaczął martwić ze długo nie wraca i chciał jechać do tej koleżanki ale gdy wszedł do garażu to córkę znalazł ... Niestety. A normalna rodzina rodzice ok nawet im nie powiedziała ze ma taki " problem" w szkole , nie mieli nawet szansy jej pomoc....
    Dola załapałam bo w szkole tez byłam grubawa .... I jak popatrzyłam na Jagodę i pomyslałam ze kiedys będzie mieć problemy z rówieśnikami , to jak ja mam jej wpoić zeby do mnie z nimi przyszła? Przecież nastolatki zadko mówią rodzicom co ich gryzie...mam teraz tyle strachu i milion myśli na sek ... A ona dopiero skończy 4 miechy.

Nocka średnio ale nieśmiało wyglada słońce to zaraz sie ogarniemy i lecę ma spacer moze świeże powietrze mnie jakos ostudzi.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy dzień że nie pada deszcz, i nie wieje aż taj bardzo, więc i my dzisiaj na spacer wybywamy...
    U nas nocka jak zwykle, ale jak to mówią ktoś musi nie spać, aby ktoś spać mógł... Więc Smoku gratki z przespanej nocy...
    Maniutku to straszne...szkoda ze współcześnie liczy się tylko wygląd...i że dzieciaki nie wierzą w nic innego...ech smutne to....

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek znam ten ból mi dogryzal kuzyn w podstawówce i mówił na mnie gruba to jak szłam do liceum to ważyłam 47kg przy 170cm wtedy wydawało mi się dużo a teraz jak patrze na te foty to masakra! W porę moja mama się zorientowała! Tak bycie innym jest trudne a dzisiejszy świat jest jeszcze gorszy! :(

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała miała wczoraj gorączkę więc dostała pedicetamol, w nocy marudzila, dziś jeszcze większą gorączką 38.9 więc znowu jej dałam (ale jest już cwana i nie otwiera buzi bo to gorzkie) i dałam ją do żłobka :( okropna jestem, postaram się wcześniej wrócić :-( nie widziałam dziąseł bo nie chciała pokazać

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka misie

Młoda - ty się nie masakruj nic synkowi nie będzie... Luz :)

A u nas obeszło się bez gorączki ale na rączce Zuza ma guzek... Wiem wchlonie się ale i tak przeżywam... Bardzo niespokojnie niunia spała zresztą śpi dalej biedna...

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku gratuluję oieknej nocki.

Maniek strasznie smutna historia, rozumie twoje obawy, ja też panikuje. Mieszkam w holandii kraju tulipanów i legalnych dragow :/ strasznie się boję o tiago aby nie wpadł w zletowarzystwo i się nie staczyl.
    Niestety tylko martwić się nam pozostaje i wierzyć że życie potraktuje łaskawie nasze pociechy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 08:06

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    U mnie mała miała wczoraj gorączkę więc dostała pedicetamol, w nocy marudzila, dziś jeszcze większą gorączką 38.9 więc znowu jej dałam (ale jest już cwana i nie otwiera buzi bo to gorzkie) i dałam ją do żłobka :( okropna jestem, postaram się wcześniej wrócić :-( nie widziałam dziąseł bo nie chciała pokazać
    Nie jesteś okropna u nas trzeba dawać chore dziecko doszkoly, niby inne mają się uodparniac. I op tyłu latach takiej praktyki widzę że dzieci w nl chorują mniej niż w pl

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc i czołem!

nocka u nas nienajgorsza. Maly sie tylko 3 razy budzil i po mleczku zasypial. pogoda dzisiaj znow do d. a ja wciaz czekam na spiworek, ktory zamowilam. zl jestem strasznie, bo baba dzwonila ze w poniedzialek wysylaja. a tu ani widu ani słychu. przez ten czas moglam juz z dziesiec spiworkow kupic. oby ten spiworek byl warty tego czekania... i na poczte musze podejsc. dostalam pewnie jakies gratisy z hippa, a tutaj nie roznosza takich paczek do domu- samemu trzeba leciec. troche przesada, bo w koncu placone przez producenta jest tak samo, a ja co troche awizo znajduje. jak jest u Was?

Młoda- tak jak ktos napisal- dzieciom przydarzy sie jeszcze duuuza ilosc takich upadkow i niestety nie jestesmy w stanie im zapobiec. wiem, ze latwo mowic, ale trzeba sie uzbroic w zimna krew w takich przypadkach. najwazniejsze, ze Malemu nic nie jest. a mama jestes najlepsza dla swojego synka, kochasz go najbardziej na swiecie i chcesz dla niego najlepiej, wiec prosze mi tu bez takich okreslen ;) bedzie dobrze! najwazniejsze ze zdrowko jest.

Ari- to pewnie po tym szczepieniu taka niespokojna, a i czesto nozka w tym miejscu boli. dobrze, ze innych nieprzyjemnosci nie ma. a dzis juz powinno byc lepiej. trzymam kciuki!

Smoku- fajnie, ze Zosia tak ladnie noc przespala :) czekam az Franek zacznie brac przyklad ;)

milego poranka wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co wiek to inne problemy :(

nas wykancza kolka...o rety...jak to ma trwać 4 miesiące...
    mam te rurki WINDI ale boje się ich uzyć... uzywałyście? myślicie, że to bepzieczne? dużo trzeba tego w pupke włożyć :(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Anastazja, serio? Dzieci z goraczka do szkoly kaza wysylac? Jannie mowie o 37,5 ale no 38,5 i wieecje..
    U nas tez wysyla sie dzieci smarkajace, kuchajace, kaszlace, z bolacym gadlem, z ospa itp no wszystko, ale nei z goraczka tak wysoka, nie z rzyganiem.
    Moje dzieci jak maja tak wysoka goraczke,mto leza padnietne an kanapie i sie tylkmprzytulac chca,mwiec nie wysiedzieliby w szkole oj nie. Natomiast ze stanem podgoraczkowym chodza do szkoly i do przedszkola....
    Nie wiem jak te dzieci sie tam ucza w takim stanie...

Cieniej dzieci ubieraja na dwor i na dworze sa caly dzien bez wzgl.na pogode. Rowneiz w szkole maja dwie dlugie przerwy, jedna trwa 2 godz.i raz w tyg.spacer dluzszy.
    I mniej choruja. A zdecydowanie mniej antybiotykow dostaja...

Maniek, straszne :(
    Ze mnei w szkole smiala sie jedna kolezanka, ze ja chuda jestem (ona za to byla grubszawa). Tak to jest....

Tutaj duza uwage do tego przykladaja, aby dzieciom dobrze bylo. Duzo o mobbingu mowia. Np.na poczatku roku szkolnego mielismy spotkanie, aby ustalic zasady zapraszania na urodziny. Aby kazde dziecko byl uwzglednione itp. Fajne to.

Niestety duzy nacisk rodzicow widze (nie wszystkich, ale niestety mamy ulubinego kolegi syna), na to aby dzieci sie spotykaly. Ciagle wydzwaniala i atak przeprowadzala. Tym sposobem jej syn ma teraz mnistwo przyjaciol,a. Ja mojego malo co widze, bo ciagle albo z kolegami albo koledzy u nas. Mnie sie to stednio podoba. Uwazam, ze za duzo...ale jak zabronie, to taci beda sie dalej przyjaznic a J wypadnie z kolka....a tego nie chce...ehhh male dzieci maly klopot duze dzieci duzy klopot.

Milego dnia.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol,

U nas tez nicka spokojna;) niestety, kazdy wiek, nowe problemy, taki juz los rodzica: najpierw kołki, problemy z kupka, potem szczepienia, potem upadki, choroby, potem wiek dorastania (oj, ile to problemów) , potem pierwsze miłości, potem jazda samochodem, motorem (o zgrozo...Kroko- wiem, wiem, ale mnie to przeraża..., chyba, ze czoper;)), potem małżeństwo, wnuki - aaa...ciagle trzeba sie martwić;(

Blondik, nam proponowała lekarz te rurki, ale troche sie bałam, tylko u nas to nie był problem kolek, a kupek;( współczuje kochana, wiem co to znaczy i juz sie boje, ze z Toska bedzie tak samo...

Zgredko, nie zadręczaj sie - jesteś super mama! Nie zaniedbujesz Łucji, kochasz, dbasz...wszystko w porządku!

Btw, Misia, jak będziesz - jak tam węzły? Wchłonęły sie?

Krokodylica lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda a jaki śpiwór zamowilas ? Do wózka? Bo też nadal się zastanawiam! Życzę żeby Franio wziął przykład z Zofii :) chociaż ogólnie ona ładnie śpi od 4mz wiec nie mam co narzekać.
    Matko dzieciaki z gorączka do szkoły? Ja bym chyba nie dała rady :/ może to i na swój sposób dobre nie neguje tego ale chyba nie na moja psyche!
    Blondik to chyba Maniek windi używała! To jej trzeba zapytać :)
    Hahaha summi mój tez mówi ze kupi Zosi motor różowy. ..taaaaa na bank! Chory jeśli myśli ze ja się zgodzę!
    No właśnie też się obawiam ze drugie dziecko też będzie miało te cholerne kolki!
    Zgredka cycki w górę :) właśnie jak się czujesz? Lepiej :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 09:26

Summerka, WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• justta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka witamy sie dzisiaj od rana słoneczko, dla wszystkich w nienajlepszym humorze ;-)

Buźka

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Zuza jest na etapie najaktywnosci rączek i nóżek... Wczoraj zasypiala od 21 do 23 bo rączki i nóżki nie chciały spać tylko wywijaly ;) Chyba znów zacznę ją motac do snu bo dziecko wieczorami biega zamiast spać

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
‹‹ 1406 1407 1408 1409 1410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ