X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa, u mnie to samo...wszędzie ciągać Zuze z tum wielkim brzuchem..,teraz jadę do mamy na 5 dni, to odsapne.

Yas, you are my hero...

Nenaaa, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenus nie jesteś sama, u mnie to samo...

• zgredka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: myślę, że wyzdrowieje za 8 miesięcy...
    Moja padła najpierw na lezaczku, potem na brzuchu twarzą w kanapie, teraz jeszcze śpi;))

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu zdrówka.
    Yas wpadaj jak tylko możesz i pisz co u Was, i dbaj o siebie bo musisz mieć sile zeby zajmować sie Kinga.
    Nenus ja tez sama wiecznie dlatego teraz jestem u rodziców bo chciałam trochę odpocząć.
    Malenq buty super!

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, zadbaj o siebie albo pogadam z M.!!!!

Nenaa, wiesz, ze u mnie tak samo z wc? Wkładam ja do bujaczka i siedzi ze mną przy otwartych drzwiach o.O
    Teraz poszła z ojcem na spacer, bo księżna zmęczona a spać w domu niet. Padła w 2 minuty gdy poczuła powietrze.
    Ja korzystając z chwili lece pod prysznic i w końcu zrobię sobie ładnie włosy bo zawsze zasypiam z mokrymi, a rano zamiast loków mam busz...

Yasmin lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniutku odezwij się do mnie na prv na fb to w sprawie śpiworkow do spania.....
    Zgredziu no nie mów że ta ciąża da ci w kość.?

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Ana miz to przepowiadajace ? Magnez magnezem ale powinnaś zwolnić :) więcej odpoczywać! Ja tak miałam prawie 4 mies przed porodem juz miałam skurcze przepowiadajace i skrócona szyjkę i nakaz leżenia!
    Jeszcze zwolnić, to da się mieć jeszcze wolniejsze tempo :/
    Eh żartuje oczywiście, może faktycznie daruje sobie długie spacery :/ Ja chcę już kwiecień!!!!

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas cieszę się że dostqliscie się wreszcie na rehabilitację. Super wieści, oby tak dakej, reszta się jakoś ułoży.

Yasmin lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq jak tylko nawiąże połączenie na fb to sie odezwę.

Malenq lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdzam ze tamtą wcale nie była fajna przecież do 4 miesiąca miałam mdłości potem stale zgage
    Ale nie o tym
    CO ROBić!!
    Mała ma 39.3 pedicetamol jak dawała to się tak zrzygala że hej
    Mama poleciała po jakiś smakowy i mamy nurofen i jakos poszło acz łatwo nie było Ale czy wobec zrzygania się dawać jej pierś??

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredk, raczej tak. Tylko z czego ta gorączka? Spójrz na dziąsła. Mała ok? Nie jest marudna?

Btw. => priv

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ma szkliste e oczy, nie chce jeść nic poza mlekiem
    Była mocno senna i spała nawet
    Teraz po rzygu była kąpiel i może zasnie acz nie wiadomo

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja bym to chyba sprawdziła, ale to ja, bo jak juz pisałam to panikara jestem, zwłaszcza ze tak długo sie ta gorączka utrzymuje.
    Co z dziąsłami?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, niech ją obejrzy lekarz, wysoka ta gorączka, zbadajcie mocz. U nas była gorączka bez żadnych innych objawów i infekcja jak cholera w moczu.
    Może jestem przewrażliwona ale nie zostawiajcie tak małego brzdąca tak długo z gorączka. Z pewnością będzie ok ale sprawdzić trzeba.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki.

Yasmin twarda babka jesteś. Korzystaj z pomocy jak tylko się da :)

Laseczki proszę nie narzekać na sikanie z dziećmi :) Ja też nie często mam szanse wysiurać / wyprysznicować się sama bo od zawsze i nieustająco akurat wtedy Zuza musi włazić i ze mną rozmawiać bo ma jakiś palący problem :D A ma już 12 lat o.O ;D To tak na pocieszenie ;D

Zgredka ja bym poleciała do lekarza.

Aastazja magnez bierz. Ja miałam takie bezbolesne skurcze bardzo często. Biorę teraz 3x dziennie magnez i sporo leżę no i jest o niebo lepiej.

Mam pytanko. Miała któraś z Was wielowodzie? Kurczę dopadło mnie i jak sobie poczytałam to jestem przerażona :/ W środę jadę do gina a do tego czasu chyba zawału dostanę...

Summerka, PsotkaKotka, Izoleccc, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Jak tak czytam o kibelku to tak jakbym o sobie czytala;)tez sami jestesmy tzn rodzice w Polsce widzimy sie 1 lub 2 razy w roku nieliczac widzen na skypie takze nie jest latwo jedyna odskocznia to praca w niej "odpoczywam "i nabieram sil no i jest to dobra szkola dla meza bo podejrzewam ze gdybym w domu byla to malo by pomagal:/

Kurcze az mi glupio bo ja tak raz na tydz cos napisze tzn czytam was na bierzaco tylko sily i czasu brak na pisanie:/

Zgredka u nas goraczka od srody dzisiaj bylam u lekarza pobrali mocz acz lekarz stwierdzil ze to wirusowe i mowi zeby poczekac jeszcze do poniedzialku tzn z antybiotykiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:40

Yasmin lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, ja tak, jak Lara panikara jestem i poszłabym spr. Zuza miała 37, 1 i jechałam do pediatry z dusza na ramieniu;( moze to jakaś infekcja, lepiej moze sprawdź, po co bidulka ma sie męczyć, a mozecpodjechac na IP?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kibelka poprostu malego biore ze soba i klade na dywaniku w lazience. Sa ta dyzurne zabawki i maly jak ma ochote to tam cos mietoli zawsze chociaz bardziej interesujace jest zawsz ewyszukiwanie moich wlosow na podlodze. Jak pod prysznic rano ide to tez go tam klade. Robimy tak od jego urodzenia. Szum prysznica go uspokaja :).

ANUSKA a jaki masz AFI? Ja mialam lekkie wielowodzie i tez sie schoizowalam ale wszystko jest ok. Dostalam tez przez to skierowanie na wczesniejsze badanie cukru we krwii ale nic nie wykazalo. Dlatego tez pewnie mialam taki duzy brzuch:/

Anuśka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nralam syna jednego czy drugiego ze soba, gdy pod prysznic szlam. Jak siku, to zoztawialam na macie. Jak sie darli, to najwyzej 3 min.i wracalam. H teraz tez zostaje na podlodze na te chwile, a prysznic ogarniam wczesnie rano , gdy maz jest jeszcze w domu.

Yas, super ze sie odezwalas.
    Gratulujemy postepow :) i super ze sie z rehab.udalo. Tobie zdrowka zycze ...dbaj o siebie mamuska

Zgredko, mala mogla 3dniowke w zlobku zlapac, albo inf.ukl.moczowego....u nas kaza czekac 3 dni i jak temp.nie mija, to do lek.i badaja. Jesli masz mozliwosc i sie martwisz, to moze podjedz z nia gdzies dla spokoju.
    Co do lek.to moi biora nurofen forte, a warto miec tez czopki w razie wymiotow

H od kilku dni wyjatkowo jeczaca bylaa....wczoraj kwasna kupa,mamdzis zwymiotowala i chyba ja mdli :/ ostatnio jelitowke miala na poczatku pazdziernika....rhhh

Yasmin lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    ANUSKA a jaki masz AFI? Ja mialam lekkie wielowodzie i tez sie schoizowalam ale wszystko jest ok. Dostalam tez przez to skierowanie na wczesniejsze badanie cukru we krwii ale nic nie wykazalo. Dlatego tez pewnie mialam taki duzy brzuch:/

No właśnie nie wiem jakie mam, bo byłam na oddziale u innego lekarza i nie wiedziałam że to się mierzy jakimś AFI o.O A tamten gin powiedział że przekaże mojemu prowadzącemu że mam wielowodzie. Pewnie w środę dopiero na wizycie się dowiem jakie stadium. W każdym razie mam bóle brzucha zwłaszcza jak chcę pochodzić, twardy i mega napięty brzuch, duszności i nikt nie chce mi uwierzyć że tam jest tylko jedno dziecko ;) A od 2 dni brzuch urósł o 2cm :/ Poczytałam internety i wyczytałam o jakichś zamartwicach, zatruciach, uduszeniach pępowiną o.O Masakra. No i jeszcze to że przyczyną może być jakaś wada rozwojowa :( Na szczęście może to też powodować cukrzyca, więc mam nadzieję że to właśnie przez nią.

‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ