WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko: trzymam kciuki za malucha.
    ;(
    Moja spała godzinę obudziła się, zrobiliśmy śniadanie a ona !marudna, jeść nie chciała ;( tata nosił a teraz gadaja w pokoju drugim.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik współczyje stresów

Konwi trzymaj sie z Patryczkiem

U nas spoko, Leoś strzelanie petardami przespal, pobudki i krecenie sie przez cala noc byly wiec nic nowego w tym Nowym Roku hihi

Ale juuuuuhuuuu śnieg za oknem, a my sanke nie mamy jeszcze, ups

Milego dnia no i Roku owocnego

Krokodylica lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham Noworocznie spełnienia marzeń kochane :)

Ide grac z Zuzą w słowostworki póki Lili śpi bo maruda okropna katar spływający do gardełka meczy ja kaszelek ale na szczescie oskrzela czyste

Justta mam odesłać do ciebie laktatora ????? bo juz koniec kariery matki karmiącej :( mała czasem cimknie rano ale już mleka prawie nie ma :( dałam rade tak samo długo jak z Zuzą w pn Lilka kończy pół roku ach

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik kurcze ciesze sie ze jednak wszystko ok :) ale stres jest
    my idziemy na TSH znowu aaa az sie boje

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czemu Madzia spada z wagi. :( jak zaczęłam spisywać karmienia zdałam sobie sprawę, że nie je tak często jak dawniej. Wcześniej jadła po przebudzeniu i przed zasypianiem, czy dwa razy w okresie pomiędzy drzemkamia teraz tylko po przebudzeniu. I nie chce więcej. Doradźcie co robić. Przystawiam ja ale nie chce :-( może po prostu czuje ze cycki puste

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik pij dużo, im więcej pijesz tym więcej mleka. Przystawiaj dalej, może już tyle nie potrzebuje, a spadła z wagi przez te kupy?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiadomo przez co :(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    Krotkie zyczenia bo juz sie naczytalyscie :)
    WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W 2016 roku!!!

KONWI – trzymaj sie tam. Dacie rade i pokonacie chorobska!
    LARA – lubie za ten snieg za oknem :)
    ZGRDZia –nie wiedzialam ze juz wiadomo ze to chlopak! Cieszysz sie? :)

U nas Sylwek na spokojnie ze znajomymi. Przyszla do nas parka z dzieckiem o 8m starszym. Domi poszedl w kime o 21. Obudzil sie dwa razy w tym raz o polnocy ale dostal cyca i kimal dalej :)
    Co najlepsze sluchajcie, spal do 9tej! Jeszcze nigdy mu sie nie zdazylao nawet jak szedl pozno spac. a potem bawil sie w lozku godzine gadajac do siebie i nastepne dwie godziny w pokoju caly czas w dobrym humorze :D. Dziecko mi podmienili na nowy rok :D

Ja walnelam jedno piwko i troche szampana. zrobilam mega sernik i pyszne zielone tajskie cury a do tego w ogole nei pasujaca ale zarabista salatke sledziowa :D

LARA co do zeba to ci cos napisze. Nie chce cie straszyc ale ja mialam podobnie i dlugo szukalam przyczyny. Dalam sobei zrobic u dentystki dwa zeby i po wizycie caly czas mnie wlasnie bolalo tam przy gryzieniu. Dentystka zapewniala, ze to normalne i ze po paru tygodniach przejdzie. Nie przeszlo . Odwiedzilam jeszcze dwoch dentystow i wymienilam plomby. Nie pomoglo. Znalazlam jeszcze innego dentyste, znowu wymienil plomby na takie z jakiegos inngeo materialu. Tez nie pomoglo. Ale facet jest bardzo dobrym specjalista i od poczatku zasugerowal, ze moze ja ZACISKAM ZEBY w nocy. Wydawalo mi sie to nie mozliwe. Jednak z jego polecenia zrobilam sobie taka szyne relaksacyjna. I to byl strzal w dzieciatke! Bol zebow od razu sie zmniejszyl i po jakims czasie przeszedl zupelnie! A juz bylam w kompletnej desperacji. Nie myslalam nawet jak bol zebow moze zepsuc zycie :/.
    Moj maz ma teraz taki sam problem. To znaczy wymienil plomby i od tego czasu bola go zeby jak je a do tego kark! Wysylam go do ortodonty zeby tez zrobil sobie taka szyne bo wyglada na to ze on tez zagryza w nocy zeby.
    WROZKO – co ty na to? Wyglada to tak jakby wymiana plomb/zrobienie zeba w pewnym wieku pociagalo za soba uaktywnienie sie zjawiska „odstresowywyania“ przez zaciskanie zebow w nocy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakich wy albumach dl adzieci mowicie? Takich kupnych gdzie juz jest np napisane :"moja waga, odcisk stopy, moje pierwsze swieta itp itd? Czy poprostu album ze zdjeciami?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ale przeciez 80g to zadna roznica... Wystarczy ze raz wazona jest glodna a raz po jedzeniu i juz nasz powyzej 100g roznicy. Nie powinno sie wazyc dziecka czesciej niz raz w tygodniu.
    To normalne ze moze jesc rzadziej. Dojrzaly jej nerki i uklad pokarmowy, juz nie marnotrawi tyle jedzenia i zageszcza bardziej mocz, wiec lepiej gospodaruje pozywieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 16:57

zgredka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Kotka, o takich gotowcach, gdzie mozna wkleić bransoletkę ze szpitala, zdj., etc.

Mam taki dla Zuzy, nie uzupełniam na biezaco, ale czasami i mydle, ze to fajna pamiątka;)

zgredka lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem matka histeryczka:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 18:49

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka mialam podobnie, tez zaciskalam zeby! I tez pomogla taka nakladka rozluzniajaca...

U nas sylwek fajny i Radek tez wybitnie dobrze spal- 2 pobudki i az do 7:30 moglismy dospac. Byly nasze 3 znajome, pogralysmy w planszowki, kilka zimnych ogni odpalilysmy, nazarlysmy sie i popilysmy szampana :)

WróżkaZielona, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spotka, tak, mam problem ze szczękościskiem, i to tez chyba w nocy. Kiedys nosiłam nakładkę silikonowa po zdjęciu aparatu korekcyjnego, noszona w nocy, i rzeczywiście były na niej ślady ściskania.
    Ale tez nie pierwszy raz mam plombę i nigdy takich cudów nie było jak teraz.
    Nic, pozostaje mi powrócić do domu i uderzyć na wizytę. Niech babka myśli. Zapłaciłam za najdroższa plombę, a ząb mi uwiera.

Blondik, Nieukowa ma racje, to żaden spadek wagi.
    Konwi, jak chłopcy?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dziś spędziliśmy dzień u teściowej ale było ok. Przeglądałam dziś ten portal niania. Pl i w sumie nie wiem kogo mam wybrać czym sie kierować ehhh ciezko.

Konwi jak Patryk?
    Blondik dobrze ze wszystko ok, w labie musieli pierwsza próbkę zanieczyścić tez mi raz takie wyniki wyszły.
    Dama a jak Adaś?
    Zgredzia nie wiem czy nie doczytałam czy nie napisałaś : cieszysz sie juz z fasola??? Masz juz jakieś imię?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy jak żywe trupy, ja chciałam spać to mi przyniósł mała do pokoju a ta w tyk, więc wstalam i wyzywalam potem widzę że się z nią bawi ale zaraz zasnie wrr
    Lezelismy we trójkę na łóżku dobrze że mała złapała dobry humor i z pół godz gadala sama obudzilam go na kąpiel i teraz ją nosi, a ja chyba się już na dobre poloze
    Ledwo dysze
    Muszę już jeść maleńkie porcje

Maniek: cieszę ale jestem zmęczona ta ciąża jest inną, no i męskiego imienia ja nie wybieram już przy pierwszej tak ustalilismy, u niego stale na tapecie Konstanty
    Ja ipatrzylam na to niania.pl ale ją bym się bała (za dużo TV ogladam) koleżanka z tego znalazła ale ile wariatów do niej przyszło zanim znalazla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 20:05

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki!

u nas Sylwester ok, Maly po 22 zasnal i nawet fajerwerki go nie obudzily :) pozniej budzil sie tylko raz. ale mamy problem. meeega odparzenie. takiego to jeszcze nigdy nie mial. i juz sama nie wiem, czy to ta marakuja, czy zeby, czy jakis inny czort :/ odparzenie ma takie, ze pojawily sie takie krosteczki i wiem, ze go boli bo chusteczka sie dotknac nie daje :/ kupilismy tormentiol tak jak Kroko polecila i zobaczymy. i przy kazdej zmianie pieluchy mamy rzadzizne. nie nadazam zmieniac pieluch. zeby? oby. wyszla nam juz dwojka gorna i wyglada na to, ze niedlugo druga dwojka sie pojawi.
    ahh, a poza tym wkurzona jestem na mojego, bo bylismy dzis u mojej rodziny, a ten sie tak dobrze poczul, ze zapomnial, ze ma dziecko :/ na spacer tez nie chcial isc, wiec poszlam z mama. a w ogole jakos slabo sie czuje, w nocy jak wstalam mialam mega wielkie uczucie na żyga. mam nadzieje, ze mnie nic nie bierze, bo wiecej chorobsk nie zniese :/

Blondik- wspolczuje stresu. ale tak jak dziewczyny mowia, taki spadek to nie spadek. raz w tyg. powinno sie wazyc i obserwowac przyrosty. i to o podobnej porze dnia.

Zgredka- ojj, domyslam sie jak Tobie jest ciezko :/ ale dobrze, ze juz sie pogodzilas z mysla, ze Łucja bedzie miec braciszka :) teraz to juz psychicznie z górki bedzie ;) aaa i drugi trymestr najbezpieczniejszy zebowo ;)

Psotka- z tym szczekosciskiem moze sie tak zdarzac, a i owszem. ale sa to objawy raczej uogolnione, tzn. bole glowy, "strzykanie" w stawach, ogolne bole i starcie zebow. objawy jakie opisala Lara koncentruja sie na jednym konkretnym zebie, ostatnio robionym, wiec podejrzewam, ze albo grubsza sprawa sie szykuje, albo wystarczy skorygowac wypelnienie.

Nieukowa- lubie za udanego Sylwka ;) a jak Radzio? ruszył sie cos?

Biedronka- wspolczuje chorobska Malej :(

ja chyba dzis pojde wczesniej spac, bo czuje sie jak kupa.

dobrej nocy wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz leze w lozku bo tak sie slabo czuje..jem.za duze porcje a potem zdycham pare h
    Mala spi od godziny wiec jeszcze z godzine mam nadzieje pospac bez przerwy a jutro moj jedzie z nia do swoich rodzicow wiec mam wolne gdzies do 16 szal cial...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracajac do tematu spania dzieci. Wczoraj byla u nas kolezanka z 16sto miesiecznym synkiem. Juz go nie karmi. Kiedy maly mial juz isc spac wziela go poprostu na kolana, przytulila i maly sobie zasnal. Nastepnie odlozyla go do naszego kojca i przykryla. Spal jak kamien a my bylismy w pokoju i gadalismy normalnie.
    Licze, ze Domi tez tak kiedys bedzie zasypial...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania właśnie usnela, troszkę dzis późno bo spała na spacerze do 18:15 wiec sie wszystko poprzestawiało i normalnie powinna juz spać 1,5-2 h. No zobaczymy jaka noc mnie czeka, bo zawsze po takich przewrotach noc jest inna.

Wróżko, mam nadzieje, ze u mnie "grubszej" sprawy nie bedzie bo umrę ;(

Uciekam spać bo mi sie oczyska kleją, dobranoc.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1551 1552 1553 1554 1555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ