Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondik współczyje stresów
Konwi trzymaj sie z Patryczkiem
U nas spoko, Leoś strzelanie petardami przespal, pobudki i krecenie sie przez cala noc byly wiec nic nowego w tym Nowym Roku hihi
Ale juuuuuhuuuu śnieg za oknem, a my sanke nie mamy jeszcze, ups
Milego dnia no i Roku owocnegoKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Macham Noworocznie spełnienia marzeń kochane
Ide grac z Zuzą w słowostworki póki Lili śpi bo maruda okropna katar spływający do gardełka meczy ja kaszelek ale na szczescie oskrzela czyste
Justta mam odesłać do ciebie laktatora ????? bo juz koniec kariery matki karmiącejmała czasem cimknie rano ale już mleka prawie nie ma
dałam rade tak samo długo jak z Zuzą w pn Lilka kończy pół roku ach
-
Tylko czemu Madzia spada z wagi.
jak zaczęłam spisywać karmienia zdałam sobie sprawę, że nie je tak często jak dawniej. Wcześniej jadła po przebudzeniu i przed zasypianiem, czy dwa razy w okresie pomiędzy drzemkamia teraz tylko po przebudzeniu. I nie chce więcej. Doradźcie co robić. Przystawiam ja ale nie chce
może po prostu czuje ze cycki puste
-
Hej dziewczynki!
Krotkie zyczenia bo juz sie naczytalyscie
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W 2016 roku!!!
KONWI – trzymaj sie tam. Dacie rade i pokonacie chorobska!
LARA – lubie za ten snieg za oknem
ZGRDZia –nie wiedzialam ze juz wiadomo ze to chlopak! Cieszysz sie?
U nas Sylwek na spokojnie ze znajomymi. Przyszla do nas parka z dzieckiem o 8m starszym. Domi poszedl w kime o 21. Obudzil sie dwa razy w tym raz o polnocy ale dostal cyca i kimal dalej
Co najlepsze sluchajcie, spal do 9tej! Jeszcze nigdy mu sie nie zdazylao nawet jak szedl pozno spac. a potem bawil sie w lozku godzine gadajac do siebie i nastepne dwie godziny w pokoju caly czas w dobrym humorze. Dziecko mi podmienili na nowy rok
Ja walnelam jedno piwko i troche szampana. zrobilam mega sernik i pyszne zielone tajskie cury a do tego w ogole nei pasujaca ale zarabista salatke sledziowa
LARA co do zeba to ci cos napisze. Nie chce cie straszyc ale ja mialam podobnie i dlugo szukalam przyczyny. Dalam sobei zrobic u dentystki dwa zeby i po wizycie caly czas mnie wlasnie bolalo tam przy gryzieniu. Dentystka zapewniala, ze to normalne i ze po paru tygodniach przejdzie. Nie przeszlo . Odwiedzilam jeszcze dwoch dentystow i wymienilam plomby. Nie pomoglo. Znalazlam jeszcze innego dentyste, znowu wymienil plomby na takie z jakiegos inngeo materialu. Tez nie pomoglo. Ale facet jest bardzo dobrym specjalista i od poczatku zasugerowal, ze moze ja ZACISKAM ZEBY w nocy. Wydawalo mi sie to nie mozliwe. Jednak z jego polecenia zrobilam sobie taka szyne relaksacyjna. I to byl strzal w dzieciatke! Bol zebow od razu sie zmniejszyl i po jakims czasie przeszedl zupelnie! A juz bylam w kompletnej desperacji. Nie myslalam nawet jak bol zebow moze zepsuc zycie.
Moj maz ma teraz taki sam problem. To znaczy wymienil plomby i od tego czasu bola go zeby jak je a do tego kark! Wysylam go do ortodonty zeby tez zrobil sobie taka szyne bo wyglada na to ze on tez zagryza w nocy zeby.
WROZKO – co ty na to? Wyglada to tak jakby wymiana plomb/zrobienie zeba w pewnym wieku pociagalo za soba uaktywnienie sie zjawiska „odstresowywyania“ przez zaciskanie zebow w nocy.
-
Blondik ale przeciez 80g to zadna roznica... Wystarczy ze raz wazona jest glodna a raz po jedzeniu i juz nasz powyzej 100g roznicy. Nie powinno sie wazyc dziecka czesciej niz raz w tygodniu.
To normalne ze moze jesc rzadziej. Dojrzaly jej nerki i uklad pokarmowy, juz nie marnotrawi tyle jedzenia i zageszcza bardziej mocz, wiec lepiej gospodaruje pozywieniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 16:57
zgredka lubi tę wiadomość
-
Psotka mialam podobnie, tez zaciskalam zeby! I tez pomogla taka nakladka rozluzniajaca...
U nas sylwek fajny i Radek tez wybitnie dobrze spal- 2 pobudki i az do 7:30 moglismy dospac. Byly nasze 3 znajome, pogralysmy w planszowki, kilka zimnych ogni odpalilysmy, nazarlysmy sie i popilysmy szampanaWróżkaZielona, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Spotka, tak, mam problem ze szczękościskiem, i to tez chyba w nocy. Kiedys nosiłam nakładkę silikonowa po zdjęciu aparatu korekcyjnego, noszona w nocy, i rzeczywiście były na niej ślady ściskania.
Ale tez nie pierwszy raz mam plombę i nigdy takich cudów nie było jak teraz.
Nic, pozostaje mi powrócić do domu i uderzyć na wizytę. Niech babka myśli. Zapłaciłam za najdroższa plombę, a ząb mi uwiera.
Blondik, Nieukowa ma racje, to żaden spadek wagi.
Konwi, jak chłopcy?
-
Hej, my dziś spędziliśmy dzień u teściowej ale było ok. Przeglądałam dziś ten portal niania. Pl i w sumie nie wiem kogo mam wybrać czym sie kierować ehhh ciezko.
Konwi jak Patryk?
Blondik dobrze ze wszystko ok, w labie musieli pierwsza próbkę zanieczyścić tez mi raz takie wyniki wyszły.
Dama a jak Adaś?
Zgredzia nie wiem czy nie doczytałam czy nie napisałaś : cieszysz sie juz z fasola??? Masz juz jakieś imię?Krokodylica lubi tę wiadomość
Maniek
-
My jesteśmy jak żywe trupy, ja chciałam spać to mi przyniósł mała do pokoju a ta w tyk, więc wstalam i wyzywalam potem widzę że się z nią bawi ale zaraz zasnie wrr
Lezelismy we trójkę na łóżku dobrze że mała złapała dobry humor i z pół godz gadala sama obudzilam go na kąpiel i teraz ją nosi, a ja chyba się już na dobre poloze
Ledwo dysze
Muszę już jeść maleńkie porcje
Maniek: cieszę ale jestem zmęczona ta ciąża jest inną, no i męskiego imienia ja nie wybieram już przy pierwszej tak ustalilismy, u niego stale na tapecie Konstanty
Ja ipatrzylam na to niania.pl ale ją bym się bała (za dużo TV ogladam) koleżanka z tego znalazła ale ile wariatów do niej przyszło zanim znalazlaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 20:05
-
hej dziewuszki!
u nas Sylwester ok, Maly po 22 zasnal i nawet fajerwerki go nie obudzilypozniej budzil sie tylko raz. ale mamy problem. meeega odparzenie. takiego to jeszcze nigdy nie mial. i juz sama nie wiem, czy to ta marakuja, czy zeby, czy jakis inny czort
odparzenie ma takie, ze pojawily sie takie krosteczki i wiem, ze go boli bo chusteczka sie dotknac nie daje
kupilismy tormentiol tak jak Kroko polecila i zobaczymy. i przy kazdej zmianie pieluchy mamy rzadzizne. nie nadazam zmieniac pieluch. zeby? oby. wyszla nam juz dwojka gorna i wyglada na to, ze niedlugo druga dwojka sie pojawi.
ahh, a poza tym wkurzona jestem na mojego, bo bylismy dzis u mojej rodziny, a ten sie tak dobrze poczul, ze zapomnial, ze ma dzieckona spacer tez nie chcial isc, wiec poszlam z mama. a w ogole jakos slabo sie czuje, w nocy jak wstalam mialam mega wielkie uczucie na żyga. mam nadzieje, ze mnie nic nie bierze, bo wiecej chorobsk nie zniese
Blondik- wspolczuje stresu. ale tak jak dziewczyny mowia, taki spadek to nie spadek. raz w tyg. powinno sie wazyc i obserwowac przyrosty. i to o podobnej porze dnia.
Zgredka- ojj, domyslam sie jak Tobie jest ciezkoale dobrze, ze juz sie pogodzilas z mysla, ze Łucja bedzie miec braciszka
teraz to juz psychicznie z górki bedzie
aaa i drugi trymestr najbezpieczniejszy zebowo
Psotka- z tym szczekosciskiem moze sie tak zdarzac, a i owszem. ale sa to objawy raczej uogolnione, tzn. bole glowy, "strzykanie" w stawach, ogolne bole i starcie zebow. objawy jakie opisala Lara koncentruja sie na jednym konkretnym zebie, ostatnio robionym, wiec podejrzewam, ze albo grubsza sprawa sie szykuje, albo wystarczy skorygowac wypelnienie.
Nieukowa- lubie za udanego Sylwkaa jak Radzio? ruszył sie cos?
Biedronka- wspolczuje chorobska Malej
ja chyba dzis pojde wczesniej spac, bo czuje sie jak kupa.
dobrej nocy wszystkim!
-
Ja juz leze w lozku bo tak sie slabo czuje..jem.za duze porcje a potem zdycham pare h
Mala spi od godziny wiec jeszcze z godzine mam nadzieje pospac bez przerwy a jutro moj jedzie z nia do swoich rodzicow wiec mam wolne gdzies do 16 szal cial... -
Wracajac do tematu spania dzieci. Wczoraj byla u nas kolezanka z 16sto miesiecznym synkiem. Juz go nie karmi. Kiedy maly mial juz isc spac wziela go poprostu na kolana, przytulila i maly sobie zasnal. Nastepnie odlozyla go do naszego kojca i przykryla. Spal jak kamien a my bylismy w pokoju i gadalismy normalnie.
Licze, ze Domi tez tak kiedys bedzie zasypial...Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Ania właśnie usnela, troszkę dzis późno bo spała na spacerze do 18:15 wiec sie wszystko poprzestawiało i normalnie powinna juz spać 1,5-2 h. No zobaczymy jaka noc mnie czeka, bo zawsze po takich przewrotach noc jest inna.
Wróżko, mam nadzieje, ze u mnie "grubszej" sprawy nie bedzie bo umrę ;(
Uciekam spać bo mi sie oczyska kleją, dobranoc.