Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Konwi- kochana, mam Rivanol, ale roztwor
klade gazik na siusiaku i leje tym rivanolem. myslisz, ze mozna tak? ile trwa takie zapalenie i kiedy podejsc do lekarza? ehh, z tymi chlopami
a jak u Was? dalej chorobsko? ja juz mam dosc tego chorowania i az sie boje co bedzie, jak Frankowi zrobimy rodzenstwo
Lara- jak widac na zalaczonym obrazku, Twoje spacerowe hartowanie przynosi skutek
Zgredka- gratki udanej kolacjijeszcze troche i poczujesz ruchy. i nie nie, nie schaboszczaka
Blondik- dobrze mowia dziewuszki, patrz na centyle. jesli dziecko z miesiaca na miesiac spada z centyli to wtedy moze byc jakis problem, a tak- w granicach normy. a wierz mi, u nas przez pierwsze dwa miesiace byla mega schiza na punkcie wagi i mierzylismy za czesto, bo codziennie. i faktycznie jesli Maly nie przybral tych 30/40 dziennie to mialam mega spadki nastroju. mierz co tydzien, dwa, jesli sie martwisz.
Anastazja- lubie za ta ekscytacjefajny okres.
Beszka- ehh, lacze sie w bolu chorobowym
Maniek- u nas tez suche policzki po wczorajszym spacerzea mamy krem z rossmanna Babydream. chyba tez kupie ten z Musteli jak poleca Lara...
Nieukowa, Nenek, Yasmin- hop hooop, jak dzieciaki?
a ja relaks, herbatka i zaraz lulu.
dobrej nocy babeczki!
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Anaa, nie kupiłam żadnej oliwki, kupiłam natomiast emolient i od pierwszej kąpieli w domu kapalam właśnie w tym płynie wlanym do wody. Potem balsam z tej samej serii.
Nigdy ze skóra nic sie nie działo. Potem przeszłam na kosmetyki musteli a teraz przechodzę na nivea baby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:41
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Haj,
Mam jakąś zawiechę więc nic nie gadam.
Młody ok, może poza tym, że coś mu się pokićkało i ostatnio olewał trochę drzemki. Mam nadzieję, że to przejściowe...bo jak nie to się mocno zdenerwujęNoce nadal pobudkowe, chodzę jak zombi, standard.
Chyba coś mu jeszcze lezie, w sensie, że zęby jakieś a dopiero co te dwójki dolne wyszły, więc może się mylę w swych przeczuciach.
Anastazja, pierwsze miesiące kąpiele z dodatkiem oilatum u nas. Potem szampon i żel Mustela i zero smarowania, trochę na początku gdy poporodowa skóra z Młodego schodziła. Balsamem Mustela i oliwką migdałową.
Skóra ładna u Dziecia, sama się musi "regulować", "bronić"Oczywiście jeśli są wskazania i potrzeba balsamowania, to pewnie trza
Buziole dziewuszkiAnastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Tak, pobudka była o 3:45 i poszłyśmy spać o 5, spała do 7:40 wiec juz nie narzekam
Pyt do mam wysadzających dzieciaczki na nocnik. Ile razy dziennie wysadzacie maluchy? Po posiłku? Czy macie np swój rytuał nocnikowy? Np po przebudzeniu?
Ja sadzam mała zaraz po przebudzeniui zawsze 2-jka sie pojawia.ale właśnie nie wiem czy nie sadzać jej tez w ciagu dnia?
Milego dniaWróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, już chciałam pisać że u nas lepiej, ale Patryk jakoś więcej kaszle..
Może to dobry objaw? Sama nie wiem..
My też oliwki nie używamy. Oliwka zatyka pory
Wrozko, nasacz gaziki w roztworze i siusiaka nimi opatul i do pampersa, zmieniaj często aby był ciągle mokry. Po takim stosowaniu po ok 24h powinna zejść ropka, o ile jest. Tak trzy dni to trwa.. Maść żel jest o tyle lepsza, że nie jest taka "wilgotna" polecam.
Mówiłam że Patryk chodzi przy pchaczu? Wrzucę filmik na fb:)
Lara, po każdej drzemce wysadzaj, przed spacerami, aby sobie dobrze kojarzyła., przed kąpielą..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 08:53
Krokodylica, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
Ana: znajoma ma racje ponoc oliwka ponoc negatywnie wplywa na wytwarzanie czegos przez skore malucha zaburza mu produkcje tego nie wiem czy to sebum czy cos innego dlatego nie pisze konkretnie..
Ja w tramie
Aha ja tez smarowalam mala tylko na poczatku a teraz nie i nie wiem czy dobrzr bo ma jakas suchawa skore wiec ostatnio po kapieli staram sie.
Nena: a moze om juz nie chce drzemek? Malenq mi pisala ze jej juz nie drzemkuje
Kurde opieka nad chlopcem miala byc latwiejsza a tu widze siurasy sprawiaja problemy, biedny maluch
Ja jeszcze nie nocnikuje bo mala sama nie usiadla czekac mam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 09:08
-
Ja na razie na nocnik nie sadzam. Siedziała kilka razy ale z uczeniem nocnika poczekam do wiosny.
Zuza dzisiaj spała do 8 !!!!! Szok!
Miałam dzisiaj zapisać ją do dr bo za długo ten katar trwa ale od rana jakby lepiej? Zobaczymy przez dzień.
Anastazja oliwka i tak Ci się przyda. Do ciemieniuchy. Teraz np pod maść nagrzewajaca oliwka smaruje. Także warto mieć buteleczke na zapasie. To się przecież nie psuje.
Tak to od noworodka używałam nivea baby do kąpieli i smarowania. A teraz stosuję wszystko co mam ( co akurat kupię na promocji) hipp, nivea, baby dream, bobini, co jest pod ręką.
Ale do smarowania zawsze balsam, nie oliwke.konwalianka, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
Ana oliwka to przezytek
dziewczyny dobrze pisza ja robiłam podobnie
u na dziś PÓŁ ROCZKUaaa moja kochana zakatarzona mysia
sciągamy katar odkurzaczem
dziecko pogodne ale na rekach hehe
konwalianka, WróżkaZielona, Blondik, Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Biedronko, wszystkiego najjj i duzo zdrowka dla Lilki
Ja nie chce ja oduczyć pieluch, poprostu chce stworzyć rytuał, ze mała bedzie wiedziała ze zawsze po wstaniu robi sie kupala i tyle. Na razie w 100 % wszystko działa
Dziewczyny, od 7.01 w netto pieluchy pampki pomarańczowe 3 paczki rozm 3 za 66 zł!!!!zgredka, Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hejo:/ Ana oliwka natłuszcza nie nawilża skory dlatego zeby nie zapchać dzieciom i tak jeszcze nie do końca ukształtowanych porów nie powinno sie stosować oliwki acz szwagierka męża uważa ze oliwka jest najlepsza i żadne argumenty do niej nie trafiają.
Biedro najlepszego dla potocznej Lili:)
Kroko zazdroszczę przespanych godzin...
Konwalio, Nena, Kroko zdrowka dla dzieciaczków.
Nieukowa co tam u Ciebie?
U nas noc pełna pobudek, przyczyny nie znam. Moze dziś bedzie lepiej:) ogólnie humor jest dobry wiec i ja jestem zadowolona.Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek
-
hejo hejo!
uff, u nas troche lepiej. katar juz minimalnie, kaszel jeszcze troche, ale siurekson juz wyglada lepiej! dzis bede dalej tym rivanolem go traktowac i mam nadzieje, ze przejdzie. hehe wczoraj tatus sobie fajnie zazartowal, zeby wystawic na mroz to mu od razu przejdzienoo, ciekawe co na to Franek
Konwalia- dzieki za rade z tym rivanolemstosuje sie do niej i jest duuuzo lepiej!
a jesli chodzi o ten kaszel, to moze jeszcze jakis czas sie utrzymywac. a katar juz przeszedl? z tym kaszlem to najwazniejsze zeby nie byl taki "swiszczacy", no i zeby goraczki nie bylo. a tak, to chyba Nena pisala, ze poinfekcyjny kaszel jeszcze miesiac po chorobie moze byc
tak czy siak, oby u Was to juz koncowka byla! i gratki dla Patrysia, jeszcze chwilka i sam pobiegnie
Ana- ja od poczatku kapiele w emolientach- albo Emolium albo Oilatum. i nie balsamowalam po kapieli. teraz juz kapie w jakims plynie z rossmana i nie kremuje nadal. chyba ze jakas sucha skorka sie pojawi, to tak. Oliwke stosowalam tylko do ciemieniuchy, ona zatyka skore, wiec zamiast nawilzac- wysusza.
Lara- no, no niezle Wam idzie nocnikowanieja Frankowi tez zamierzam kupic, ale to za jakis czas.
Kroko- ooo to nocka ladna u Wassuper! i widze, ze Zuzia z Frankiem znow sie zsynchronizowali chorobowo, bo u nas katar juz dzisiaj minimalny
oby to juz byl koniec tych atrakcji.
a ja wczoraj zamowilam inhalator- krówke, w promocji z dodatkowa maseczka dla doroslych i smoczkiem, a do tego Mgiełke Zabłocka, kolezanka mi ja bardzo polecala do inhalacji. no, zobaczymy.
aaa pochwale Wam sie. zaczelam robic na drutachwlasciwie dopiero sie ucze, ale jestem dumna, ze w koncu sie za to zabralam
i powiem Wam, ze o dziwo, mnie- niecierpliwca strasznego bardzo to relaksuje. trzymajcie kciukole, zeby mi zapal nie przeszedl
a dzisiaj jestesmy bez ogrzewaniadzwonilam z rana i mowia, ze znaja juz usterke i beda naprawiac. na szczescie moj wygramolil ze strychu taki grzejnik elektryczny i dzieki niemu nie zamarzlismy na kosc. brr...
cieplego dzionka Wam zycze!
Krokodylica, Anastazjaaa lubią tę wiadomość