WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi- kochana, mam Rivanol, ale roztwor :/ klade gazik na siusiaku i leje tym rivanolem. myslisz, ze mozna tak? ile trwa takie zapalenie i kiedy podejsc do lekarza? ehh, z tymi chlopami ;) a jak u Was? dalej chorobsko? ja juz mam dosc tego chorowania i az sie boje co bedzie, jak Frankowi zrobimy rodzenstwo :/

Lara- jak widac na zalaczonym obrazku, Twoje spacerowe hartowanie przynosi skutek :)

Zgredka- gratki udanej kolacji ;) jeszcze troche i poczujesz ruchy. i nie nie, nie schaboszczaka :D

Blondik- dobrze mowia dziewuszki, patrz na centyle. jesli dziecko z miesiaca na miesiac spada z centyli to wtedy moze byc jakis problem, a tak- w granicach normy. a wierz mi, u nas przez pierwsze dwa miesiace byla mega schiza na punkcie wagi i mierzylismy za czesto, bo codziennie. i faktycznie jesli Maly nie przybral tych 30/40 dziennie to mialam mega spadki nastroju. mierz co tydzien, dwa, jesli sie martwisz.

Anastazja- lubie za ta ekscytacje ;) fajny okres.

Beszka- ehh, lacze sie w bolu chorobowym :/

Maniek- u nas tez suche policzki po wczorajszym spacerze :/ a mamy krem z rossmanna Babydream. chyba tez kupie ten z Musteli jak poleca Lara...

Nieukowa, Nenek, Yasmin- hop hooop, jak dzieciaki?

a ja relaks, herbatka i zaraz lulu.

dobrej nocy babeczki!

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznał Wam sie ze sama sie smaruje tym kremem na twarz przed wyjściem :)

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    90 centyl wiec wysoko. Najgorsze, że nie wiadomo co jej jest.
    Kochana waga dziecka często trochę się waha przy 90 centylach nie masz się co martwić

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie, proszę o opinie. Dziś znajoma mówi do mnie abym nie kupowala małemu oliwki bo ta wysusza mocno skórę i aby do pielęgnacji kupić specjalny płyn do wanienki a po kąpieli balsam dla niemowląt.
    Jak to wyglądało u was?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa, nie kupiłam żadnej oliwki, kupiłam natomiast emolient i od pierwszej kąpieli w domu kapalam właśnie w tym płynie wlanym do wody. Potem balsam z tej samej serii.
    Nigdy ze skóra nic sie nie działo. Potem przeszłam na kosmetyki musteli a teraz przechodzę na nivea baby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:41

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj,

Mam jakąś zawiechę więc nic nie gadam.
    Młody ok, może poza tym, że coś mu się pokićkało i ostatnio olewał trochę drzemki. Mam nadzieję, że to przejściowe...bo jak nie to się mocno zdenerwuję ;) Noce nadal pobudkowe, chodzę jak zombi, standard.
    Chyba coś mu jeszcze lezie, w sensie, że zęby jakieś a dopiero co te dwójki dolne wyszły, więc może się mylę w swych przeczuciach.

Anastazja, pierwsze miesiące kąpiele z dodatkiem oilatum u nas. Potem szampon i żel Mustela i zero smarowania, trochę na początku gdy poporodowa skóra z Młodego schodziła. Balsamem Mustela i oliwką migdałową.
    Skóra ładna u Dziecia, sama się musi "regulować", "bronić" :) Oczywiście jeśli są wskazania i potrzeba balsamowania, to pewnie trza ;)

Buziole dziewuszki :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety no widzicie to ja już zacofana. Dobrze ze jeszcze nie kupiłam tej oliwki ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oliwke uzywalam jedynie do wyczesywania cirmieniuchy.
    Dobranoc, mała łaskawie Zasnęła na brzuchu, wiec jestem w trybie czuwania eh, chyba nam się zaczął kolejny skok bo juz drugi dzień marudzi o nic.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara a co to za smutna minka z rana? Pewnie to ta pora. Dospalyscie jeszcze czy już nie
    Dzień dobry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 07:47

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pobudka była o 3:45 i poszłyśmy spać o 5, spała do 7:40 wiec juz nie narzekam :)

Pyt do mam wysadzających dzieciaczki na nocnik. Ile razy dziennie wysadzacie maluchy? Po posiłku? Czy macie np swój rytuał nocnikowy? Np po przebudzeniu?
    Ja sadzam mała zaraz po przebudzeniui zawsze 2-jka sie pojawia. :) ale właśnie nie wiem czy nie sadzać jej tez w ciagu dnia?

Milego dnia

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, już chciałam pisać że u nas lepiej, ale Patryk jakoś więcej kaszle..
    Może to dobry objaw? Sama nie wiem..

My też oliwki nie używamy. Oliwka zatyka pory :)

Wrozko, nasacz gaziki w roztworze i siusiaka nimi opatul i do pampersa, zmieniaj często aby był ciągle mokry. Po takim stosowaniu po ok 24h powinna zejść ropka, o ile jest. Tak trzy dni to trwa.. Maść żel jest o tyle lepsza, że nie jest taka "wilgotna" polecam.

Mówiłam że Patryk chodzi przy pchaczu? Wrzucę filmik na fb:)

Lara, po każdej drzemce wysadzaj, przed spacerami, aby sobie dobrze kojarzyła., przed kąpielą..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 08:53

Krokodylica, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana: znajoma ma racje ponoc oliwka ponoc negatywnie wplywa na wytwarzanie czegos przez skore malucha zaburza mu produkcje tego nie wiem czy to sebum czy cos innego dlatego nie pisze konkretnie..

Ja w tramie

Aha ja tez smarowalam mala tylko na poczatku a teraz nie i nie wiem czy dobrzr bo ma jakas suchawa skore wiec ostatnio po kapieli staram sie.

Nena: a moze om juz nie chce drzemek? Malenq mi pisala ze jej juz nie drzemkuje

Kurde opieka nad chlopcem miala byc latwiejsza a tu widze siurasy sprawiaja problemy, biedny maluch :/
    Ja jeszcze nie nocnikuje bo mala sama nie usiadla czekac mam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 09:08

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie na nocnik nie sadzam. Siedziała kilka razy ale z uczeniem nocnika poczekam do wiosny.

Zuza dzisiaj spała do 8 !!!!! Szok!
    Miałam dzisiaj zapisać ją do dr bo za długo ten katar trwa ale od rana jakby lepiej? Zobaczymy przez dzień.

Anastazja oliwka i tak Ci się przyda. Do ciemieniuchy. Teraz np pod maść nagrzewajaca oliwka smaruje. Także warto mieć buteleczke na zapasie. To się przecież nie psuje.
    Tak to od noworodka używałam nivea baby do kąpieli i smarowania. A teraz stosuję wszystko co mam ( co akurat kupię na promocji) hipp, nivea, baby dream, bobini, co jest pod ręką. :)
    Ale do smarowania zawsze balsam, nie oliwke.

konwalianka, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana oliwka to przezytek :P
    dziewczyny dobrze pisza ja robiłam podobnie

u na dziś PÓŁ ROCZKU :) aaa moja kochana zakatarzona mysia :) sciągamy katar odkurzaczem :) dziecko pogodne ale na rekach hehe

konwalianka, WróżkaZielona, Blondik, Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Zuze nocnikowałam od 9miesiaca ale to mózg musi dojrzec bo i tak pieluchy całkowicie odrzuciła majac 2 lata 7 miesiecy

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko, wszystkiego najjj i duzo zdrowka dla Lilki :)
    Ja nie chce ja oduczyć pieluch, poprostu chce stworzyć rytuał, ze mała bedzie wiedziała ze zawsze po wstaniu robi sie kupala i tyle. Na razie w 100 % wszystko działa :)

Dziewczyny, od 7.01 w netto pieluchy pampki pomarańczowe 3 paczki rozm 3 za 66 zł!!!!

zgredka, Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba nie ma netto

Wszystkiego Naj dla Liluni :-)

A ja w robocie z tona spraw wrrrr

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo:/ Ana oliwka natłuszcza nie nawilża skory dlatego zeby nie zapchać dzieciom i tak jeszcze nie do końca ukształtowanych porów nie powinno sie stosować oliwki acz szwagierka męża uważa ze oliwka jest najlepsza i żadne argumenty do niej nie trafiają.

Biedro najlepszego dla potocznej Lili:)
    Kroko zazdroszczę przespanych godzin...
    Konwalio, Nena, Kroko zdrowka dla dzieciaczków.
    Nieukowa co tam u Ciebie?
    U nas noc pełna pobudek, przyczyny nie znam. Moze dziś bedzie lepiej:) ogólnie humor jest dobry wiec i ja jestem zadowolona.

Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo hejo!

uff, u nas troche lepiej. katar juz minimalnie, kaszel jeszcze troche, ale siurekson juz wyglada lepiej! dzis bede dalej tym rivanolem go traktowac i mam nadzieje, ze przejdzie. hehe wczoraj tatus sobie fajnie zazartowal, zeby wystawic na mroz to mu od razu przejdzie :D noo, ciekawe co na to Franek :D

Konwalia- dzieki za rade z tym rivanolem ;) stosuje sie do niej i jest duuuzo lepiej! :) a jesli chodzi o ten kaszel, to moze jeszcze jakis czas sie utrzymywac. a katar juz przeszedl? z tym kaszlem to najwazniejsze zeby nie byl taki "swiszczacy", no i zeby goraczki nie bylo. a tak, to chyba Nena pisala, ze poinfekcyjny kaszel jeszcze miesiac po chorobie moze byc :/ tak czy siak, oby u Was to juz koncowka byla! i gratki dla Patrysia, jeszcze chwilka i sam pobiegnie :)

Ana- ja od poczatku kapiele w emolientach- albo Emolium albo Oilatum. i nie balsamowalam po kapieli. teraz juz kapie w jakims plynie z rossmana i nie kremuje nadal. chyba ze jakas sucha skorka sie pojawi, to tak. Oliwke stosowalam tylko do ciemieniuchy, ona zatyka skore, wiec zamiast nawilzac- wysusza.

Lara- no, no niezle Wam idzie nocnikowanie :) ja Frankowi tez zamierzam kupic, ale to za jakis czas.

Kroko- ooo to nocka ladna u Was :) super! i widze, ze Zuzia z Frankiem znow sie zsynchronizowali chorobowo, bo u nas katar juz dzisiaj minimalny ;) oby to juz byl koniec tych atrakcji.

a ja wczoraj zamowilam inhalator- krówke, w promocji z dodatkowa maseczka dla doroslych i smoczkiem, a do tego Mgiełke Zabłocka, kolezanka mi ja bardzo polecala do inhalacji. no, zobaczymy.
    aaa pochwale Wam sie. zaczelam robic na drutach :D wlasciwie dopiero sie ucze, ale jestem dumna, ze w koncu sie za to zabralam ;) i powiem Wam, ze o dziwo, mnie- niecierpliwca strasznego bardzo to relaksuje. trzymajcie kciukole, zeby mi zapal nie przeszedl ;)
    a dzisiaj jestesmy bez ogrzewania :/ dzwonilam z rana i mowia, ze znaja juz usterke i beda naprawiac. na szczescie moj wygramolil ze strychu taki grzejnik elektryczny i dzieki niemu nie zamarzlismy na kosc. brr...

cieplego dzionka Wam zycze!

Krokodylica, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
‹‹ 1555 1556 1557 1558 1559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ