WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek- moze odparzenie? Mala doi smoczka na spacerach? teraz duze mrozy, wiec czasami moze sie trafic przy buzi odparzenie. ja bym posmarowala jakims oilatum. u nas na takie suche miejsca sie sprawdzilo calkiem fajnie.

dzis mielismy ksiedza po koledzie. fajnie, bo tresciwie i szybko :D tak jakos wtedy poczulam, ze mam swoja wlasna rodzine :)

a teraz czas na relaks i za chwile dzierganie i lozeczko :) moze ksiazke dzis w koncu przeczytam? hmm.

dobrej nocy lasencje!

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej z kolei szorstkie poliki czerwone i właśnie posmarowalam oliatum na noc.
    Byłam na silce 25 rowerek 20 min bieżnia o trochę ćwiczeń na piłce, od razu lepiej
    Bo co jeść to jeszcze nie odkryłam po wszystkim czuje słodkie ohydztwo w buzi ;(

Maniek : ja nie wiem a slini się więcej?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ślini sie ale juz tak z miesiąc ma z tym kapiącym buziakiem.
    Hmm Wróżko to jest jakiś pomysł... Posmarowałam bephantenem i poczekam co dalej.

Ja sie zaczytałam ... Eh jak przyjemnie znów sie w ten sposób zrelaksować :) któraś z was poleciła mi książki z serii inspektor Frost ... Fajne :)
    Zgredko i Ty mnie pytasz czy mam sile robić ciasta ???? A Ty na silce popitalasz jak szalona :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku: pierwszy raz od dwóch miechów i miałam tempo jak żółw.. ;)
    Zostałam z małą sama bo mój poszedł na piłkę, a ja nie umiem małej uśpić, póki co lata po domu

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem, jak trwoga to do Boga i jak pytanie to na forum :P

kochane z powodu skazy białkowej wprowadziliśmy dwa tyg wcześniej niż zalecają ( czyli dziś)stałe pokarmy, znaczy jesteśmy już po pierwszej marchewce :p smaczyła :P ale teraz nie wiem jak to jest z tymi pokarmami - bo mam poradnik bobovity i tam jest napisane ze przez pierwszy tydz, marchewka potem następne warzywko, po dwóch tyg jabłuszko i teraz nie wiem czy następne warzywko to prócz marchewki czy zamiast, i jak z tm jabłuszkiem czy to np marchewka w południe a popołudniu jabłuszko?? niech mi to koś proszę bardzo wytłumaczy jak krowie na rowie bo nie wiem.... a w innym poradniku wyczytałam ze wprowadza się zupkę z marchewki i ziemniaczka jako pierwsze - i ja już nie wiem.... pomóżcie proszę, do lekarza idziemy dopiero w czwartek ale wiem że będzie i marudzić ze za wcześnie- ale moja młoda już całe dnie śsie paluchy i pcha wszystko do buzi wiec uważam ze jest gotowa na stałe pokarmy

ktoś coś modrego podpowie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 21:42

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari b. Szybko wprowadzasz.. Oby nie skończyło się u Was, jak u nas.. Ja musiałam wprowadzić Patryk owi jabłko, bo miał zatwardzenia i teraz ma alergie na jabłko i Gruszka...

W każdym razie.. Nie spiesz się z wprowadzeniem nowych warzyw.. Układ pokarmowy 3m-cznego malucha jest bardzo niedojrzaly.. Normalnie postępuje się tak, podajesz 3 dni jedno warzywo, zwiększając jego ilość. Po tych 3 dniach, gdy nic się nie dzieje wprowadzasz inne warzywo znowu trzy dni. Jak nic, to możesz je mieszać. Zwracasz uwagę na wszystko, kupy, skórę itd..

Owoce najlepiej wprowadzać, gdy już wprowadzisz sporo warzyw. Nowości wprowadza się do południa. Więc jeśli będziesz chciała dawać i owoc i warzywo, to do południa daj ta nowość..

Asi, to że wkłada palce do buzi i śliny, to normalny etap rozwojowy. Każde z naszych dzieci to przechodziło lub będzie przechodzić. Nie znaczy wcale że dziecko jest gotowe. Jeśli ma skaze, to raczej bym na mleko stawiala.. Zresztą jak napisałam, uważaj na alergie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 22:15

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, napisze jak to było u mnie, choć rozszerzanie diety to był dla mnie czeski film:
    Rozszerzanie zaczęłam od warzyw
    3 dńi marchewka
    3 dni brokuł
    3 dni szpinak
    (Karmie słoiczkami wiec to gotowe dania )
    Potem pasternak, kalafior, ziemniaki i potem mieszane np ziemniak i cukinia.
    Po tym weszły owoce
    3 dni jabłuszko
    3 dni banan i raczej więcej na początek nie dawałam
    Potem sugerowałam sie wiekiem podanym na słoiczkach i po kolei wprowadzałam.
    Po jakimś czasie zaczęłam podawać zarówno obiadek (warzywa) jak i deser (owoc)
    Z czasem mięsko i ryby (patrzyłam nadal na wiek podany na słoiczkach)
    Sadze, ze na początek wystarczy malutkiej jeden posiłek stały w ciagu doby. Może ok 5-6 msc zacząć wprowadzać dwa.
    Jeśli co nieco pomogłam to fajnie ale może inne mamuśki coś dopiszą.

Aha, chciałam wprowadzić kaszki na śniadanie ale nie wchodziły. Teraz kaczkami zagęszczam mleko i przynajmniej sie nie zmarnują. :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczynki- wiem ze wcześnie chociaż w sumie to są kraje gdzie zalecają wprowadzanie od 3 miesiąca, moja siostra w Australii miała zalecenie by wprowadzać stałe pokarmy po skończonym 3 miesiącu ... wiem że wcześnie wiec bardzo ostrożnie i w bardzo małych ilościach... co do skazy to mała jest na mleku HA ( nie powiem kasa leci strasznie :P ) i siostrze też lekarze w Australii o dziwo polscy pediatrzy zalecali zamienić jeden posiłek na zupkę i wtedy alergenu jest mniej i skaza mija- ona już od 3 miesiąca dziewczynom dała na śniadanie kaszkę a na obiadek zupkę i to po prostu przetartą warzywną bez wprowadzania po łyżeczce nowych smaków po prostu od razu zupę szok - ale małe żyją - co prawda obawiam się alergenów więc też mam nadzieję ze wszystko będzie ok,

póki co dostała jedną łyżeczkę marchewki i przez najbliższy tydzień będzie po łyżeczce tylko jako dodatek i zobaczymy jak zareaguje, a za trzy tygodnie i tak będzie mieć skończone 4 miesiące :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka wprowadzasz mnie w kompleksy;)pracuje na 1/2etatu a jezorem po podloze jezdze;)jak Leo i Diego nawet mi do glowy nie przychodzi cwiczenie:/hmmm a moze to blad:/

Ari wczesnie chcesz rozszerzac diete Zuzi:/

Powtorzylam francuski ze starszym i w glowie mam metlik:/dlaczego to tak jest ze jedno slowo/zdanie wpada tak poprostu bez nauki a niektore po 10 razy trzeba powtarzac?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili: ahh francuski jak się dawno nie mówiło, aż wstyg
    No dziś jakby odzylam po tej silce, więc polecam
    A teraz idę do małej bo kwekac zaczęła

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nekam wciąż o pampersy, na ile dni na początku średnio wystarczy mi jedna paczka?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeden rzadek w dada na tydzień czyli paczka na ponad dwa powiedzmy w paczce 60-70 ale ja nie zmieniam jakoś często przy siku.

Miłego dnia
    Zaraz zbieram się do pracy

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa, hmmm ja na początku używałam 1-ki z babydreama, i zmieniałam po każdej kupce, a wiadomo, ze maluch robi dużo. Pózniej zmieńialam co 2 h. Ile szło? Dosyć dużo, nie pamietam.

Dzień dobry :)

U nas przerwa na zabawę od 4:45-6:00 i pobudka o 7:40.
    Śnieg pada, temp -6 nic tylko spacerować :)

Miłego dnia :)

Smoku, jak tam szaleństwo zakupowo-remontowe?
    Ńieukowa wpadła w szał pracy.
    Misia, tez zaginęła w akcji.

Helenq i inne laski czytające a nie udzielające sie: dajcie znac czy chcecie brać udział w roczkowych kartkach, bo czas leci....

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poniedziałku idę na fitness i zaczynam dietę !
    Trzymajcie kciuki za zrzucenie kg!

zgredka, Summerka, konwalianka, marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

Lara, super, ja marze, zeby cos zaczac ze sobą robić...

Masakra - w sobotę pojechaliśmy do teściów - teściowa chora, babcia tez, ale przecież całowanie dziecka i branie ba ręce jest okej...finał taki, ze Zuza ma katar straszny - nie daje rady odciągać, bo wrzeszczy, a spać przez niego nie moze - wczoraj poszła spać (padła) o 2.40, a ja do 3.30 wyciągałam jej gluty. Sama jestem chora, boli mnue gardło i tez mam katar. Normalnie zabiłabym te niemyślące baby!! Na szczescie, ze juz prawie 3 tyg po szczepieniu, bo nie wiem...mauz twierdzi, ze to przez mróz...Mhm, akurat, jak jest zimno, to o przeziębienie trudniej...

No to sie wyzalilam;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Szczęśliwego Nowego Roku :-)
    Dawno mnie nie bylo ale jakos tak wypqdlo, ze czasu brak.
    Zgredko gratuluję synka. Masz juz imie?

U nas po staremu. Mala rosnie jak na drozdzach. Zaczelam rozszerzac diete. Pierwsza marchewa smakowala ale potem juz nie chciala wiec dalam sobie spokoj narazie. Dalej jest na cycu. Tylko noce przesrane bo budzi sie od 4 do 6 razy wiec zombie jestem.

Summerka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: to Ty jeszcze.musisz cos gubic? Nie gadaj! Ja przytylam juz 4 kg podobnie jak przy 1, ale tym razem belly pokazuje ze moge dobic do 80kg a na to sie nie godze, przy Lucy przytylam chyna do 77kg 7 spadlo samym porodem a potwm jeszcze 7miesiecy svhodzilo, przyznam, ze poczatkowo nie trzymalam diety ale teraz nie moge sie poddac

Ale powiem Wam, ze serio inaczej jem na chlopaka, w ogolw po slodkim czuje sie fatalnie, a jem duzo serow bialych i zoltych przy czym ja w ogole nie jestem fanem tego..

Pati: Kostek takie imie dawno wybral chlop
    Moja sie wczoraj obudzila o 5 (a raczej dzis) i spac nie chciala. Cycka ugryzla :/ i chciala go ciamac.. a juz nie ma.co za bardzo

Pati Belgia, Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kartke z zyczeniami wysle dzisiaj ale czy dotrze na czas:/hmmmm chyba musze okolo tyg wczesniej dzialac

Zgredka u mnie to hanba bo w domu moj ma silke i sprzet stoi gotowy do uzytku a mi sie nie chce.....z drugiej strony wiem ze najgorzej zaczac a potem tojuz z gorki:)

Lece na basen z mlodym ale nie czuje sie zadobrze jajcory mnie bola i muli mnie strasznie:/malpa sie zbliza:/

A tak w ogole to dzien dobry:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:09

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry, napaliłam już w kominku, pranie się pierze, posciel mrozi.. kawa wypita, czas na inkę.. 6 weidera zrobiona - wróciliśmy już do ćwiczeń po sezonie chorobowym, a wlasnie pochłonęłam paczkę krakersów - niedobra ja..

mały się weranduje, nie wiem czy moge z nim wychodzić gdy jeszcze ma inhalacje..

Ana, ja chyba miałam 2 paczki 1-nek, później już 2-ki, ze 3 paczki i 3-ki.. ja ogólnie nie lubię "obcisłych" pampersów, więc teraz Patryk ma 9 kg i stosujemy 4+ bo 4-ki takie obcisłe mi się wydają..

co do diety, to wiadomo, że w każdym kraju jest inaczej.. moja koleżanka na zatwardzenia miała podawać sok z pomarańczy (mieszka w Hiszpanii:)

Patryk jest uczulony na jajko.. bardzo ubolewam..u nas się je dużo jaj.. wczoraj dałam mu żółtko półpłynne i po 5 min od zjedzenia twarz w plackach, od razu zaczął się drapać i wyszło trwalsze uczulenie na czole.. :((( jestem podłamana.. jeśli do glutenu dojdzie tez jajo, to słabo to widzę..

no i jeszcze jedna zagwozdka.. kupiłam jeszcze w zeszłym roku 10 kartek na 1-urodzinki i tak je wsadziłam... że szukam od dwóch dni.. help..

Pati, ale ten czas leci.. Roxi ma już 4,5m..szok

Pati Belgia, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, do zrzucenia mam ok 20 kg, nie pokazuje sie na fb bo mi wstyd źe sie zapuściłem, a przez święta jeszcze dobiłam ;(
    Na fit idę z kumpela bo to zawsze raźniej z kimś znajomym :)
    Ona szykuje sie do ślubu, ja do drugiej ciąży hehe

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1557 1558 1559 1560 1561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ