X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza sobie zębów myć nie daje.
    Apropos na gorne nie da sobie pozaglądać a dzisiaj zobaczyłam że jest dziurka w dziąśle w miejscu dolnej dwójki, także miałam rację że one idą.

Wróżka niczym się nie wspomagam bo nie wiem kiedy mam owu a wiesiolek tylko do owu.
    Ogólnie nie biorę nic i wyszłam z założenia że jak się trafi to będzie.
    Ogólnie biorę od porodu witaminy dopel herc mama, tam jest kwas foliowy. I to wszystko. :)
    Totalnie bez ciśnienia. :)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydaje, ze Dominikowi wyrastaja cztery zeby na raz... gorne jedynki i dwojki. W jedynce jest juz dziurka a w miejscu dwojek dziaselko jest juz biale.
    Ale nie przechodzi tego tak zle jak dolne jedynki.

Co tu dzisiaj tak cicho?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania sie kapie, zaraz luli imecz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 20:00

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spotka to fajnie, a nie wstaje ci gdy tak go głaskasz? No i robisz to za każdym razem? Rozumiem, że póki co tak postępujesz a później ciąg dalszy..

U nas spoko dzień, byłam na zakupach, byliśmy na spacerze, ogólnie fajny dzień ale jakoś zmęczona jestem, więc star Wars nie obejrzę do końca zapewne..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech psotka ją chyba też z tym spaniem muszę coś zrobić bo klade się z małym i jak on zadanie i ją wstane to po chwili się wybudza i płacz...i nie może się wyspach...;/ teraz też już jesteśmy w łóżku. Mąż majstruje w kuchni meble. A ją chyba pospie bo głowąmmnie boli i nie mam sił. Znów pewnie brak wit ;/ nawet rozebrać malrgo do kąpieli nie miałam sily...flak. Choć próbuje się wxiac w garść i robię wszystko to widzę, że coraz ciężej mi.
    Pora porobic badania i iść do lekarza może coś wymysli mądrego ;)
    Kolorowych ;)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Domi zasnal w 11 minut :D.

KONWI, tak bedzie ciag dalszy czyli dazymy do tego zeby budzil sie w nocy mniej i zeby zasypial w ogole sam, czyli wkladam do lozeczka i wychodze a on sobie sam zasypia. Natomias musze powiedziec, ze nawet juz w tym momencie jesli sytuacja sie utrzyma to jest to dla mnie ogromny sukces na tyle, ze moglabym juz tak normalnbie dalej zyc :D bo Domi nie wisi na cycku a ja mam lozko dla siebie (i meza ;).
    Pytasz czy nie Domi nie wstaje. O dziwo nie. To znaczy troche wstaje ale myslalam ze bedzie gorzej. Myslalam, ze jak tylko go poloze do lozeczka to on wstanie i bedzie sie darl trzymajac szczebelek. Raczej siada ale zaraz sie przewraca do lezenia. Ja go czasem troche przewracam do lezenia. z tym ze on spi w spiworku wiec ma troche ograniczona mobilnosc. Zasypia albo na boczku albo na brzuchu.

MISIA wiesz ze cie rozumiem :). Dzien przed rozpoczeciem treningu Domi budzil sie chyba co 20minut w nocy. To znaczy przynajmniej mialam takie wrazenie.

Tylko jesto problem. Cycka mi rozsadza. Glownie lewego. Mysle, ze sa przestymulowane i produkuja duzo mleka bo maly duzo w nocy ciagnal tylko nie wiem czyemu tylko lewy sie tak masakrycznie pompuje a prawy ma zwis. Zastanawiam sie czy nie napic sie troche herbaty z szalwi coby odrobine pomoc wyhamowac laktacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 20:55

marissith, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka super! Gratuluję postępów. W szoku jestem, że tak szybko i bezboleśnie poszło. Szacun :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati hop hop, gdzie jesteś?

Yasmin?

Yasmin lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Yasmin?

U Yas ok, Kinga chodzi :)

Krokodylica, Yasmin, justta, Izoleccc, Misi@ lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo
    My byli po 18 na grach u innych znajomych było full ludzi w małej kawalerce, mała najpierw spała potem grzecznie siedziała jedząc marchewkę, potem ją nosili i znowu jaka spokojna zachwalali..
    Ja już w łóżku, mała zasnęła w drodze powrotnej koło 22..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieeeń dobry. Melduję się na porannym odciąganku przed rehabilitacją :)

Przepraszam Dziewczyny, że nie udzielam się :( nie mam kiedy :( tutaj nie da się od tak tylko wpaść i wypaść. Brakuje mi tych pogaduch, ale zwyczajnie nie mam czasu.
    Do tego kupiłam maszynę do szycia... :) też sporo czasu zabiera, małpa jedna hehe

u nas wszystko w porządku, Kinga rośnie. możliwe że w kwietniu wypiszą na z reh ruchowej :)

Dziś mamy okulistę z reh wzroku więc też nie wiadomo co :)

Ja do jednej szkoły wracam w połowie marca. Do drugiej w koniec maja / pocz czerwca.
    Nie mogę uwierzyć, że już rok minął :)
    U nas pora myśleć o drugiej ciąży... gin ponagla z powodu moich nawracających guzów jajnika. A że ostał mi się tylko jeden to... tik tak :)

Buziaki dziewczyny i chłopaki. Miłego dnia

Smoczyca1, LaRa, justta, PsotkaKotka, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Yas :* czekaj na mnie ze staraniami, będziemy razem łóżko w łóżko w Simin :)

Ania obudziła sie dziś o 7:15 może i pospała by dłużej gdyby nie "cicho" schodzący z łóżka pies i tata w kuchni. Dawno tak długo nie spała heh No i obudziła sie ze szrama od noska do policzka, zaraz obcięłam paznokcie, ale wyglada jakby po bitwie była :/

Gienia, to co? Już gadacie ze sobą? No i dobrze, bo nie ma co urazy długo w sobie trzymać :P jak Lusinda? Lepiej już?

Lili, odeżwij sie! Jak u lekarza?

Miłego dnia!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zegar tez tika hehe ale ja nie moge sie spieszyc przez cc :/

W ogole to bym trojke chciala...

LARA czy Ania na basenie plywa sama, z czyms dmuchanym czy z ty ja trzymasz? Plywa czy poprostu sie bawi w wodzie?

YAS - ja bylam w ciazy na kursie szycia i mialam wielkie ambicje ale chyba jednak pozostane przy zaszywaniu dziur i przyszywaniu guzikow :P

W nocy 5 pobudek ale od 4:40 (drugie karmienie) bardzo slabe spanie i wiekszosc czasu spedzilam przy lozeczku uspokajajac. O 5:50 maz go juz wyciagnal z lozeczka bo Domi tylko plakal i to bardzo zalosnie. Dali mi pospac 2h :D.
    Teraz Domi zalicza drzemke. Usnal w 4min :) tylko, ze spi w takiej pozycji ze boje sie ze bedzie mu niewygodnie (jakby pompki robil wiec stawy w raczkach moga zaczac bolec) i sie obudzi.

Milego dnia!

Ide dzisiaj do zlobka zajzec czy moze nam miejsce przydzielili.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, od następnych zajęć w sobotę, Ania będzie pływała już w plywaczkach, do tej pory z tata na rękach.
    Są to zajęcia z oswajania sie z woda i nurkowaniem. Ogólnie w formie zabawy zajęcia są prowadzone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 09:26

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    po wczorajszej akcji ze szpitalem zjadłam dzisiaj słodkie śniadanie i jest dobrze, Młoda się rusza, nawet czkawki dostała :)
    Smoku mamy bazę pod ten fotelik, jestem ciekawa czy będziesz zadowolona, no i jak Zofii się spodoba :D
    Dzisiaj przychodzi do mnie położna środowiskowa, nie mam pojęcia co to będzie i czy się dogadamy! Strasznie anemiczna się wydawała przez telefon. Ale mama mówi, że to dobrze, że powoli mówi, to więcej zapamiętam :P

Blondik, Yasmin lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macha, dziewczynki nos zapchany :( dorobiłam sie po basenie chyba
    Lili waży 7850g dzis ją w przychodni ważyłam :)

Yas super że Kinia tak rośnie :) oj maszyna we mnie sie tez budzi nowa pasja chyba mamie wezmę ukradne maszyne hmm moze jakąś działaność założe hehehehe

Yasmin lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co dziewczynami, ktore sie nie odzywają, a chciałabym wysłać kartkę? Po Leosiu Justty jest Michał Helenq, wiec wzywam do podania adresu. Jeśli sie Helenq nie odezwie to kolejna jest Yasminowa Kingusia z data 9.02.

Mari, dobrze ze Klusia już sie obudziła. Btw jak Klusia będzie miała na imię? Doszliście już z malzem do porozumienia?
    Powodzenia z położna, wyluzuj sie i nie nastawiaj zle :) jeszcze 30 dni wow!

Yasmin lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Nocka u nas znosna ciesze sie bo to juz druga pod rzad, moze idzie ku lepszemu, zeby nie zapeszyc, ubieram go cieplej i mniej sie rzuca i lepiej spi ;-) jest nadzieja

Yas super ze takie postepy juz u Kini, wooooowww chodzi juz?

Biedroneczko wspolczuje kataru, mnie rozkladalo, wczoraj bylo nagorzej dzisiaj juz tylko gardlo boli ;-) Lilii niezla waga

Suumerka, Anuska jak tam dzieciaczki?

Milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 11:06

Yasmin lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, pozwolicie, że Diego przyjmie Wasze życzenia ( jeśli ktoś będzie chciał oczywiście to zrobić ) tu bądź na fejsie :) W pełni będzie nas to satysfakcjonować :) Wybaczcie, że nie wchodzimy w tą akcję z wysyłaniem kartek. Dziękujemy za wyrozumiałość :D

justta, Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:

Mari, dobrze ze Klusia już sie obudziła. Btw jak Klusia będzie miała na imię? Doszliście już z malzem do porozumienia?
    Powodzenia z położna, wyluzuj sie i nie nastawiaj zle :) jeszcze 30 dni wow!
    Na razie Kluska jest bezimienna :D nie możemy się dogadać - Nina, Iga, Ida, Maja czy Agata. Podobno teraz co druga dziewczynka to Maja albo Lena ;) sami już nie wiemy. Urodzi się to zobaczymy czy wygląda na Ninę czy Agate :P

justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 1585 1586 1587 1588 1589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ