WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza sobie zębów myć nie daje.
    Apropos na gorne nie da sobie pozaglądać a dzisiaj zobaczyłam że jest dziurka w dziąśle w miejscu dolnej dwójki, także miałam rację że one idą.

Wróżka niczym się nie wspomagam bo nie wiem kiedy mam owu a wiesiolek tylko do owu.
    Ogólnie nie biorę nic i wyszłam z założenia że jak się trafi to będzie.
    Ogólnie biorę od porodu witaminy dopel herc mama, tam jest kwas foliowy. I to wszystko. :)
    Totalnie bez ciśnienia. :)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydaje, ze Dominikowi wyrastaja cztery zeby na raz... gorne jedynki i dwojki. W jedynce jest juz dziurka a w miejscu dwojek dziaselko jest juz biale.
    Ale nie przechodzi tego tak zle jak dolne jedynki.

Co tu dzisiaj tak cicho?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania sie kapie, zaraz luli imecz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 20:00

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spotka to fajnie, a nie wstaje ci gdy tak go głaskasz? No i robisz to za każdym razem? Rozumiem, że póki co tak postępujesz a później ciąg dalszy..

U nas spoko dzień, byłam na zakupach, byliśmy na spacerze, ogólnie fajny dzień ale jakoś zmęczona jestem, więc star Wars nie obejrzę do końca zapewne..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech psotka ją chyba też z tym spaniem muszę coś zrobić bo klade się z małym i jak on zadanie i ją wstane to po chwili się wybudza i płacz...i nie może się wyspach...;/ teraz też już jesteśmy w łóżku. Mąż majstruje w kuchni meble. A ją chyba pospie bo głowąmmnie boli i nie mam sił. Znów pewnie brak wit ;/ nawet rozebrać malrgo do kąpieli nie miałam sily...flak. Choć próbuje się wxiac w garść i robię wszystko to widzę, że coraz ciężej mi.
    Pora porobic badania i iść do lekarza może coś wymysli mądrego ;)
    Kolorowych ;)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Domi zasnal w 11 minut :D.

KONWI, tak bedzie ciag dalszy czyli dazymy do tego zeby budzil sie w nocy mniej i zeby zasypial w ogole sam, czyli wkladam do lozeczka i wychodze a on sobie sam zasypia. Natomias musze powiedziec, ze nawet juz w tym momencie jesli sytuacja sie utrzyma to jest to dla mnie ogromny sukces na tyle, ze moglabym juz tak normalnbie dalej zyc :D bo Domi nie wisi na cycku a ja mam lozko dla siebie (i meza ;).
    Pytasz czy nie Domi nie wstaje. O dziwo nie. To znaczy troche wstaje ale myslalam ze bedzie gorzej. Myslalam, ze jak tylko go poloze do lozeczka to on wstanie i bedzie sie darl trzymajac szczebelek. Raczej siada ale zaraz sie przewraca do lezenia. Ja go czasem troche przewracam do lezenia. z tym ze on spi w spiworku wiec ma troche ograniczona mobilnosc. Zasypia albo na boczku albo na brzuchu.

MISIA wiesz ze cie rozumiem :). Dzien przed rozpoczeciem treningu Domi budzil sie chyba co 20minut w nocy. To znaczy przynajmniej mialam takie wrazenie.

Tylko jesto problem. Cycka mi rozsadza. Glownie lewego. Mysle, ze sa przestymulowane i produkuja duzo mleka bo maly duzo w nocy ciagnal tylko nie wiem czyemu tylko lewy sie tak masakrycznie pompuje a prawy ma zwis. Zastanawiam sie czy nie napic sie troche herbaty z szalwi coby odrobine pomoc wyhamowac laktacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 20:55

marissith, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka super! Gratuluję postępów. W szoku jestem, że tak szybko i bezboleśnie poszło. Szacun :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati hop hop, gdzie jesteś?

Yasmin?

Yasmin lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Yasmin?

U Yas ok, Kinga chodzi :)

Krokodylica, Yasmin, justta, Izoleccc, Misi@ lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo
    My byli po 18 na grach u innych znajomych było full ludzi w małej kawalerce, mała najpierw spała potem grzecznie siedziała jedząc marchewkę, potem ją nosili i znowu jaka spokojna zachwalali..
    Ja już w łóżku, mała zasnęła w drodze powrotnej koło 22..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieeeń dobry. Melduję się na porannym odciąganku przed rehabilitacją :)

Przepraszam Dziewczyny, że nie udzielam się :( nie mam kiedy :( tutaj nie da się od tak tylko wpaść i wypaść. Brakuje mi tych pogaduch, ale zwyczajnie nie mam czasu.
    Do tego kupiłam maszynę do szycia... :) też sporo czasu zabiera, małpa jedna hehe

u nas wszystko w porządku, Kinga rośnie. możliwe że w kwietniu wypiszą na z reh ruchowej :)

Dziś mamy okulistę z reh wzroku więc też nie wiadomo co :)

Ja do jednej szkoły wracam w połowie marca. Do drugiej w koniec maja / pocz czerwca.
    Nie mogę uwierzyć, że już rok minął :)
    U nas pora myśleć o drugiej ciąży... gin ponagla z powodu moich nawracających guzów jajnika. A że ostał mi się tylko jeden to... tik tak :)

Buziaki dziewczyny i chłopaki. Miłego dnia

Smoczyca1, LaRa, justta, PsotkaKotka, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Yas :* czekaj na mnie ze staraniami, będziemy razem łóżko w łóżko w Simin :)

Ania obudziła sie dziś o 7:15 może i pospała by dłużej gdyby nie "cicho" schodzący z łóżka pies i tata w kuchni. Dawno tak długo nie spała heh No i obudziła sie ze szrama od noska do policzka, zaraz obcięłam paznokcie, ale wyglada jakby po bitwie była :/

Gienia, to co? Już gadacie ze sobą? No i dobrze, bo nie ma co urazy długo w sobie trzymać :P jak Lusinda? Lepiej już?

Lili, odeżwij sie! Jak u lekarza?

Miłego dnia!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zegar tez tika hehe ale ja nie moge sie spieszyc przez cc :/

W ogole to bym trojke chciala...

LARA czy Ania na basenie plywa sama, z czyms dmuchanym czy z ty ja trzymasz? Plywa czy poprostu sie bawi w wodzie?

YAS - ja bylam w ciazy na kursie szycia i mialam wielkie ambicje ale chyba jednak pozostane przy zaszywaniu dziur i przyszywaniu guzikow :P

W nocy 5 pobudek ale od 4:40 (drugie karmienie) bardzo slabe spanie i wiekszosc czasu spedzilam przy lozeczku uspokajajac. O 5:50 maz go juz wyciagnal z lozeczka bo Domi tylko plakal i to bardzo zalosnie. Dali mi pospac 2h :D.
    Teraz Domi zalicza drzemke. Usnal w 4min :) tylko, ze spi w takiej pozycji ze boje sie ze bedzie mu niewygodnie (jakby pompki robil wiec stawy w raczkach moga zaczac bolec) i sie obudzi.

Milego dnia!

Ide dzisiaj do zlobka zajzec czy moze nam miejsce przydzielili.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, od następnych zajęć w sobotę, Ania będzie pływała już w plywaczkach, do tej pory z tata na rękach.
    Są to zajęcia z oswajania sie z woda i nurkowaniem. Ogólnie w formie zabawy zajęcia są prowadzone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 09:26

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    po wczorajszej akcji ze szpitalem zjadłam dzisiaj słodkie śniadanie i jest dobrze, Młoda się rusza, nawet czkawki dostała :)
    Smoku mamy bazę pod ten fotelik, jestem ciekawa czy będziesz zadowolona, no i jak Zofii się spodoba :D
    Dzisiaj przychodzi do mnie położna środowiskowa, nie mam pojęcia co to będzie i czy się dogadamy! Strasznie anemiczna się wydawała przez telefon. Ale mama mówi, że to dobrze, że powoli mówi, to więcej zapamiętam :P

Blondik, Yasmin lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macha, dziewczynki nos zapchany :( dorobiłam sie po basenie chyba
    Lili waży 7850g dzis ją w przychodni ważyłam :)

Yas super że Kinia tak rośnie :) oj maszyna we mnie sie tez budzi nowa pasja chyba mamie wezmę ukradne maszyne hmm moze jakąś działaność założe hehehehe

Yasmin lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co dziewczynami, ktore sie nie odzywają, a chciałabym wysłać kartkę? Po Leosiu Justty jest Michał Helenq, wiec wzywam do podania adresu. Jeśli sie Helenq nie odezwie to kolejna jest Yasminowa Kingusia z data 9.02.

Mari, dobrze ze Klusia już sie obudziła. Btw jak Klusia będzie miała na imię? Doszliście już z malzem do porozumienia?
    Powodzenia z położna, wyluzuj sie i nie nastawiaj zle :) jeszcze 30 dni wow!

Yasmin lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Nocka u nas znosna ciesze sie bo to juz druga pod rzad, moze idzie ku lepszemu, zeby nie zapeszyc, ubieram go cieplej i mniej sie rzuca i lepiej spi ;-) jest nadzieja

Yas super ze takie postepy juz u Kini, wooooowww chodzi juz?

Biedroneczko wspolczuje kataru, mnie rozkladalo, wczoraj bylo nagorzej dzisiaj juz tylko gardlo boli ;-) Lilii niezla waga

Suumerka, Anuska jak tam dzieciaczki?

Milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 11:06

Yasmin lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, pozwolicie, że Diego przyjmie Wasze życzenia ( jeśli ktoś będzie chciał oczywiście to zrobić ) tu bądź na fejsie :) W pełni będzie nas to satysfakcjonować :) Wybaczcie, że nie wchodzimy w tą akcję z wysyłaniem kartek. Dziękujemy za wyrozumiałość :D

justta, Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:

Mari, dobrze ze Klusia już sie obudziła. Btw jak Klusia będzie miała na imię? Doszliście już z malzem do porozumienia?
    Powodzenia z położna, wyluzuj sie i nie nastawiaj zle :) jeszcze 30 dni wow!
    Na razie Kluska jest bezimienna :D nie możemy się dogadać - Nina, Iga, Ida, Maja czy Agata. Podobno teraz co druga dziewczynka to Maja albo Lena ;) sami już nie wiemy. Urodzi się to zobaczymy czy wygląda na Ninę czy Agate :P

justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 1585 1586 1587 1588 1589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ