Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniek- z tym jedzeniem u nas identyko!! dzis moja mama po jedzeniu jeszcze Malemu wtykala kolejne. a on zjadlby wszystko, z ciekawosci, a nie z glodu. a pozniej tylko żyga mi po podlodze. no juz nie wiem, jak to jej przetlumaczyc. ehh. kurcze, koniecznie kupcie ten katarek. jest mega placz, ale zobaczysz, ze dziala szybko i mega efektywnie. co do kp. to ja juz sobie nie wyrzucam, ale na poczatku byla to dla mnie bardzo duza trauma. ja rozumiem, zeby zachecac, ale wolalabym, zeby robic to np. za pomoca ogolnodostepnych, dobrze wykwalifikowanych poloznych od laktacji w szpitalach po porodzie, kursow, szkolen itd., a nie agresywnej nagonki i argumentow "z kosmosu". Jednego jestem pewna. Gdyby sie zdarzylo z drugim dzieckiem, ze karmic znow nie bede mogla, potraktuje to zupelnie inaczej, niz przy Franku. A Tobie dziekuje za dobre slowo
Lara- oby Anulka szybko zasnela...
MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
///
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:41
-
Hejka
Kotka u nas Leos zasypia na naszym lozku sam sie kladzie lapie mnie albo tate za reke i zasypia, wczesniej skacze po nas i sie wyglupia i tak co noc, potem jak zasnie to go odkladam do lozka, dzisiaj mial grubsza pizamke z polarku i spal lepiej, chyba jest mu zimno w nocy jednak
Milego dnia laseczki u mnie grypa sie rozkreca, w nocy mialam dreszcze masakra, zdycham -
Dzien dobry:)
Meganiewyspana ale szczesliwa. Domi wstal o 6:40. Budzil sie 6 razy. Cycka dostal tylko 2 razy. Spal w swoim lozeczku.
A ja poprost z emocji i nerwow czy sie zaraz nie obudzi nie moglam zasnac a szkoda bo jak juz zasypial to spal po 2h.
justta, LaRa, marissith lubią tę wiadomość
-
Witajcie. Moja nie spi od ponad 0,5h. W dobrym humorze, teraz pije butle sama, a ja tylko pilnuje czy dobrze trzyma. Dzis odkryla pilke walek do cwiczen, ale szybko sie znudzila..
Wszystkim milego dnia zycze, aha no i ja nie bylam karmipna piersia, a z glowa u mnie calkiem w porzadku, ah co by to bylo gdyby mama jednak umiala karmic. No gieniussssLaRa, WróżkaZielona, marissith, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hejjjjj,
U nas pobudka o 7:30, ale zaniosłam mała do ojca i sama jeszcze poszłam spać, i pewnie jeszcze bym spała ale dziecko tęskni za mama hahah
Zgredzia, Ty gieniu!
Justta, zdrówka!!!
Miłej niedzieli!justta lubi tę wiadomość
-
Kotka ale co robiliście?
Do KP trzeba dorosnąć, oczywiście nie mówię o sytuacji, gdy nie można. Obie moje siostry nie KP pierwszych synów a drugich owszem, nawet do 3r.z. Ja Tymka karmilam tyle, ile chciał czyli 20 mocy. Patryka na pewno do wiosny, kwietnia.
U nas hmm, znowu pobudka, o 21 i lulanie. Obudził się o 4.30 a że mąż dziś miał wstać, to stwierdził że to przegięcie i postanowił go uśpić i robił to 40min, ale mały spał do 7.50! Oj dawno tak długo nie spał..
Zgredko, w co graliscie? Masz zdrowie, ja w ciąży tylko bym spała
My wczoraj byliśmy na gorkach, nawet Patryk zjechał, dziś będzie tylko mąż z tymkiem, bo jednak dla Patryka to za długo.
Miłego dnia -
Milej niiedzielkija rano pokusilam sie zwazyc i jest -1kg ale czy waga nie klamie oj nie wiem. Dalej c zekam na @ wkurza mnie to okrutnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:41
konwalianka lubi tę wiadomość
-
'Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:41
-
A właśnie, ja podczas kąpieli wczoraj zauważyłam u małej drugą dolną jedynkę
Graliśmy w fasolki i dixit..bylam już pod koniec mocno zmęczona i marudna..
Jussta: powrotu do zdrowia życzę.justta, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
hej dziewuszki!
u nas noc marzenieFranek spal od 20tej do 8.30!! szok! modle sie, zeby to nie byl jednorazowy wybryk
dzis zapowiada sie spokojna niedziela. maz na chacie, wiec pewnie pojdziemy w koncu razem na spacerek, bo pogoda super
leciutko sniezek pada i minimalnie na minusie. co prawda chodniki nadal czarne, ale jakos tak urokliwie jest
Konwi- gratulacje dlugiego snu Patryczkamoze maz musi czesciej w nocy wstawac, to oboje sie w koncu wyspicie?
Zgredka- masz nowa ksywe- Gieniapodziwiam za granie po nocach! ja co prawda tez pozno chodze spac, ale spotkania towarzyskie to mega rzadkosc. czemu ze swoim nie gadasz?
Młoda Dama- gratki spadku wagidieta jakas, czy cwiczenia? u nas tez pewnie niedlugo gorne jedynki zaczna wychodzic, ale na razie spokoj. a z tym @, to nie chce nic mowic, ale jestem nadwornym wywoływaczem ciąż, wiec wiesz- zrob test
Lili- jak tam kochana samopoczucie? pogodzilas sie juz z mysla, ze bedzie Was wiecej? kiedy wizyta u ginekologa?
Kroko- wspomagasz sie dodatkowo jakimis cudami? wiesiolek, witaminy jakies? Ja za pare dni zaczne ostro dzialac i zastanawiam sie nad wiesiolkiem. ale chyba juz na niego za pozno, co?
Blondik- jak tam sytuacja na froncie? jak Madziulka i jej kolki? przechodza juz?
Anuśka- dawaj znac matka jak sobie radzicie
Summerka- jak u Was? jak Malutka?
dobrej niedzieli Wam zycze!
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
My po mszy choć cała przestaliśmy pod kościołem bo najpierw mała spała, wiec nie chciałam jej budzić a pózniej sie obudziła i maruda.
Teraz obiadek, a pózniej spacerek.
Sanki zakupione, teraz czekam na dostawę i smutnemu na górkę hehe
Gienia, No właśnie. Co sie stało ze nie gadacie?
Wróżko, chciałam zasięgnąć opinii fachowca. Jak to jest z tym ząbkowaniem? Czy jest różnica w jakości zęba w zależności od tego kiedy wyszedł? Czy wcześnie np 4-5 msc czy np po 9 mż? Bo z takimi opiniami sie spotkałam, ze podobno im pózniej tym są mocniejsze i zdrowsze? -
A co do spadku wagi to zasługa dietyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:40
-
Hejo. Konwi super ze Ci sie udało pospać. Widocznie maz musi usypiać w nocy Patryka.
U mnie dziś mama i teściowa .... Mam juz łeb jak sklep
Katarek dziś uruchomiony bo mi sił brakło zeby te gile wciągać frida. Ale nie płacze tylko grzecznie czeka az skończęanielskie dziecko. Ze złych wieści to tez zaczyna mnie łamać
Yas hop hop co tam u Was ? Jak sie czyjeś. Jak Kinia?
I w ogóle wszystkie matki wariatki gdzie wy jesteście?Maniek
-
Lara- kochana, chodzi o to, ze im pozniej wyjda tym mniej czasu na nie dzialaja czynniki prochnicotworcze, czyt. cukier. Czyli dziecko, ktoremu zabek wyszedl w wieku 4mcy ma wiecej czasu na rozwiniecie sie prochnicy. a zabki mleczne generalnie sa mniej zmineralizowane, niz stale dlatego ryzyko prochnicy wieksze. dlatego po kazdym jedzeniu najlepiej przemyc zebola gazikiem nasaczonym woda albo rumiankiem. jak juz wyjdzie calkiem mozna go szczotkowac juz pasta dla najmlodszych, ale zwrocic uwage na to, zeby byla to pasta od pierwszego zabka i dawac tej pasty na szczoteczke naprawde minimalnie.
Młoda Dama- w takim razie czekamytez musze sie w koncu normalnie odzywiac, bo zyje slodyczami
bleee.
-
Wróżko, jako ze my zębów mamy aż 0, to na razie nic nie myje. (Brudas?)
Mam za to szczoteczki silikonowe jakieś 3 rodzaje i pastę od 1 zęba.
Uciekam na spacer paWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 14:22
-
Domi zalicza juz druga drzemke w lozeczku
15min walki i spi jak kamien
A co robie?
Ano po pierwsze skontaktowalam sie z trenerka snu http://twojadobranocka.pl/
Po drugie nie robie nic nadzwyczajnego. Kieruje sie wskazowkami od dobranocki.
klade malego do lozeczka, glaskam, poklepuje i w koncu zasypia. Moze to kombinacja porad dobranocki sprawia, ze Domi zasypia co uwazam za cud. Serio myslalam, ze bedzie stal i darl sie przez trzy godziny i napewno pobije rekord wsrod klientow dobranocki. A tu niespodzianka
Pierwsza wstepna rozmowa (ok 20min) jest darmowa. Z niej dowiedziec sie juz mozna, ze pani stosuje metode stopniowej separacji.
Jestem dumna jak paw (jakby to moja zasluga byla) i taka podjarana, ze kurde spac nie moge hehe.
marissith, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Psotka- oj, wierze, ze sie mega cieszysz
to naprawde duzy postep! oby Dominik zaczail i dal Ci sie w koncu wyspac!
Lara- tak samo dziaselka przecieraj. mimo, ze jeszcze nie ma zebolkow, to resztki z mleka sie gromadza i caly czas na tych dziaslach bakterie grasuja. ja jeszcze mialam taka szczoteczke silikonowa na palec i ta szczoteczka dziaselka przecieralam. dobrze czysci + dodatkowo masaz dziasel. Franek to bardzo lubil