WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek- z tym jedzeniem u nas identyko!! dzis moja mama po jedzeniu jeszcze Malemu wtykala kolejne. a on zjadlby wszystko, z ciekawosci, a nie z glodu. a pozniej tylko żyga mi po podlodze. no juz nie wiem, jak to jej przetlumaczyc. ehh. kurcze, koniecznie kupcie ten katarek. jest mega placz, ale zobaczysz, ze dziala szybko i mega efektywnie. co do kp. to ja juz sobie nie wyrzucam, ale na poczatku byla to dla mnie bardzo duza trauma. ja rozumiem, zeby zachecac, ale wolalabym, zeby robic to np. za pomoca ogolnodostepnych, dobrze wykwalifikowanych poloznych od laktacji w szpitalach po porodzie, kursow, szkolen itd., a nie agresywnej nagonki i argumentow "z kosmosu". Jednego jestem pewna. Gdyby sie zdarzylo z drugim dzieckiem, ze karmic znow nie bede mogla, potraktuje to zupelnie inaczej, niz przy Franku. A Tobie dziekuje za dobre slowo :)

Lara- oby Anulka szybko zasnela...

MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ///

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:41

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: mała właśnie zasnęła, u nas sąsiedzi i gramy w gry, mój mi podpadl i jak pójdą to się słowem nie odezwę..
    Nie, nie wie..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Kotka u nas Leos zasypia na naszym lozku sam sie kladzie lapie mnie albo tate za reke i zasypia, wczesniej skacze po nas i sie wyglupia i tak co noc, potem jak zasnie to go odkladam do lozka, dzisiaj mial grubsza pizamke z polarku i spal lepiej, chyba jest mu zimno w nocy jednak

Milego dnia laseczki u mnie grypa sie rozkreca, w nocy mialam dreszcze masakra, zdycham

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Meganiewyspana ale szczesliwa. Domi wstal o 6:40. Budzil sie 6 razy. Cycka dostal tylko 2 razy. Spal w swoim lozeczku :).
    A ja poprost z emocji i nerwow czy sie zaraz nie obudzi nie moglam zasnac a szkoda bo jak juz zasypial to spal po 2h.

justta, LaRa, marissith lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Moja nie spi od ponad 0,5h. W dobrym humorze, teraz pije butle sama, a ja tylko pilnuje czy dobrze trzyma. Dzis odkryla pilke walek do cwiczen, ale szybko sie znudzila..
    Wszystkim milego dnia zycze, aha no i ja nie bylam karmipna piersia, a z glowa u mnie calkiem w porzadku, ah co by to bylo gdyby mama jednak umiala karmic. No gieniussss :-)

LaRa, WróżkaZielona, marissith, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjjjj,

U nas pobudka o 7:30, ale zaniosłam mała do ojca i sama jeszcze poszłam spać, i pewnie jeszcze bym spała ale dziecko tęskni za mama hahah
    Zgredzia, Ty gieniu!
    Justta, zdrówka!!!

Miłej niedzieli!

justta lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka ale co robiliście?

Do KP trzeba dorosnąć, oczywiście nie mówię o sytuacji, gdy nie można. Obie moje siostry nie KP pierwszych synów a drugich owszem, nawet do 3r.z. Ja Tymka karmilam tyle, ile chciał czyli 20 mocy. Patryka na pewno do wiosny, kwietnia.

U nas hmm, znowu pobudka, o 21 i lulanie. Obudził się o 4.30 a że mąż dziś miał wstać, to stwierdził że to przegięcie i postanowił go uśpić i robił to 40min, ale mały spał do 7.50! Oj dawno tak długo nie spał..

Zgredko, w co graliscie? Masz zdrowie, ja w ciąży tylko bym spała :)

My wczoraj byliśmy na gorkach, nawet Patryk zjechał, dziś będzie tylko mąż z tymkiem, bo jednak dla Patryka to za długo.

Miłego dnia

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Milej niiedzielki :) ja rano pokusilam sie zwazyc i jest -1kg ale czy waga nie klamie oj nie wiem. Dalej c zekam na @ wkurza mnie to okrutnie.

konwalianka lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

'

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, ja podczas kąpieli wczoraj zauważyłam u małej drugą dolną jedynkę ;)
    Graliśmy w fasolki i dixit..bylam już pod koniec mocno zmęczona i marudna..

Jussta: powrotu do zdrowia życzę.

justta, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki!

u nas noc marzenie :) Franek spal od 20tej do 8.30!! szok! modle sie, zeby to nie byl jednorazowy wybryk :D dzis zapowiada sie spokojna niedziela. maz na chacie, wiec pewnie pojdziemy w koncu razem na spacerek, bo pogoda super :) leciutko sniezek pada i minimalnie na minusie. co prawda chodniki nadal czarne, ale jakos tak urokliwie jest :)

Konwi- gratulacje dlugiego snu Patryczka :) moze maz musi czesciej w nocy wstawac, to oboje sie w koncu wyspicie? ;)

Zgredka- masz nowa ksywe- Gienia :D podziwiam za granie po nocach! ja co prawda tez pozno chodze spac, ale spotkania towarzyskie to mega rzadkosc. czemu ze swoim nie gadasz?

Młoda Dama- gratki spadku wagi ;) dieta jakas, czy cwiczenia? u nas tez pewnie niedlugo gorne jedynki zaczna wychodzic, ale na razie spokoj. a z tym @, to nie chce nic mowic, ale jestem nadwornym wywoływaczem ciąż, wiec wiesz- zrob test :D

Lili- jak tam kochana samopoczucie? pogodzilas sie juz z mysla, ze bedzie Was wiecej? kiedy wizyta u ginekologa?

Kroko- wspomagasz sie dodatkowo jakimis cudami? wiesiolek, witaminy jakies? Ja za pare dni zaczne ostro dzialac i zastanawiam sie nad wiesiolkiem. ale chyba juz na niego za pozno, co?

Blondik- jak tam sytuacja na froncie? jak Madziulka i jej kolki? przechodza juz?

Anuśka- dawaj znac matka jak sobie radzicie :)

Summerka- jak u Was? jak Malutka?

dobrej niedzieli Wam zycze!

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po mszy choć cała przestaliśmy pod kościołem bo najpierw mała spała, wiec nie chciałam jej budzić a pózniej sie obudziła i maruda.
    Teraz obiadek, a pózniej spacerek.
    Sanki zakupione, teraz czekam na dostawę i smutnemu na górkę hehe
    Gienia, No właśnie. Co sie stało ze nie gadacie?
    Wróżko, chciałam zasięgnąć opinii fachowca. Jak to jest z tym ząbkowaniem? Czy jest różnica w jakości zęba w zależności od tego kiedy wyszedł? Czy wcześnie np 4-5 msc czy np po 9 mż? Bo z takimi opiniami sie spotkałam, ze podobno im pózniej tym są mocniejsze i zdrowsze?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

A co do spadku wagi to zasługa diety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:40

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wazę jutro, sama jestem ciekawa ile kg zeszło.
    Wczoraj miałam lekki kryzys i nerwowość, ale poszło na winę @ hehe

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Konwi super ze Ci sie udało pospać. Widocznie maz musi usypiać w nocy Patryka.
    U mnie dziś mama i teściowa .... Mam juz łeb jak sklep :/

Katarek dziś uruchomiony bo mi sił brakło zeby te gile wciągać frida. Ale nie płacze tylko grzecznie czeka az skończę:) anielskie dziecko. Ze złych wieści to tez zaczyna mnie łamać :(

Yas hop hop co tam u Was ? Jak sie czyjeś. Jak Kinia?
    I w ogóle wszystkie matki wariatki gdzie wy jesteście?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara- kochana, chodzi o to, ze im pozniej wyjda tym mniej czasu na nie dzialaja czynniki prochnicotworcze, czyt. cukier. Czyli dziecko, ktoremu zabek wyszedl w wieku 4mcy ma wiecej czasu na rozwiniecie sie prochnicy. a zabki mleczne generalnie sa mniej zmineralizowane, niz stale dlatego ryzyko prochnicy wieksze. dlatego po kazdym jedzeniu najlepiej przemyc zebola gazikiem nasaczonym woda albo rumiankiem. jak juz wyjdzie calkiem mozna go szczotkowac juz pasta dla najmlodszych, ale zwrocic uwage na to, zeby byla to pasta od pierwszego zabka i dawac tej pasty na szczoteczke naprawde minimalnie.

Młoda Dama- w takim razie czekamy ;) tez musze sie w koncu normalnie odzywiac, bo zyje slodyczami :/ bleee.

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko, jako ze my zębów mamy aż 0, to na razie nic nie myje. (Brudas?)
    Mam za to szczoteczki silikonowe jakieś 3 rodzaje i pastę od 1 zęba.

Uciekam na spacer pa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 14:22

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi zalicza juz druga drzemke w lozeczku :D
    15min walki i spi jak kamien :P

A co robie?
    Ano po pierwsze skontaktowalam sie z trenerka snu http://twojadobranocka.pl/
    Po drugie nie robie nic nadzwyczajnego. Kieruje sie wskazowkami od dobranocki.
    klade malego do lozeczka, glaskam, poklepuje i w koncu zasypia. Moze to kombinacja porad dobranocki sprawia, ze Domi zasypia co uwazam za cud. Serio myslalam, ze bedzie stal i darl sie przez trzy godziny i napewno pobije rekord wsrod klientow dobranocki. A tu niespodzianka :)
    Pierwsza wstepna rozmowa (ok 20min) jest darmowa. Z niej dowiedziec sie juz mozna, ze pani stosuje metode stopniowej separacji.
    Jestem dumna jak paw (jakby to moja zasluga byla :P) i taka podjarana, ze kurde spac nie moge hehe.

marissith, Misi@ lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka- oj, wierze, ze sie mega cieszysz :) to naprawde duzy postep! oby Dominik zaczail i dal Ci sie w koncu wyspac! :)

Lara- tak samo dziaselka przecieraj. mimo, ze jeszcze nie ma zebolkow, to resztki z mleka sie gromadza i caly czas na tych dziaslach bakterie grasuja. ja jeszcze mialam taka szczoteczke silikonowa na palec i ta szczoteczka dziaselka przecieralam. dobrze czysci + dodatkowo masaz dziasel. Franek to bardzo lubil :)

43xntqm.png

q0eplew.png
‹‹ 1584 1585 1586 1587 1588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ