WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie o prezenty na dzien babci i dziadka, kupujecie coś?

Summerka, jak Wy?

Malz poszedł z Ania na spacer a ja Wywalilam pościel na balkon i na ile czas mi pozwoli (o 11 wyjeżdżamy na basen) posprzątam mieszkanie.
    Podzielcie sie tym śniegiem, bo lipa ;(

Aha i oczywiście z rana nerw na malza, bo jak prosiłam zeby zarezerwował sanki na Olx, to tego nie zrobił i sanek juz nie ma ;( faceci nie myślą! I jeszcze pyta czy to jego wina? Wtf? No a czyja, moja? Nie ogarniam chłopów! Cwierczwoje ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 09:39

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj,

Lara, ja już nie mam babć i dziadków :( więc wiadomo...a Młody nie wiem co ma w planach, ja za niego nic nie kupuję :D Niedobra jestem, wiem ;)

U mnie nie ma śniegu, no nie ma i nie będzie, sanek nie kupię...ech.

Buziaki!

justta, Izoleccc, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba czekoladki i kwiaty damy. Bo nic nie umiem wymyślić.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszłym roku robiłam taki kalendarz - magnes na lodówkę że zdjęciami Tymka. W tym chyba zrobimy laurki. Chłopcy odcisna swoje rączki i z tego kwiatki będą, to może wsadzimy w antyrame. Chyba że coś mi przyjdzie na myśl..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 10:06

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janwydyslam kartkę, ciapne rękę małej umalowana farbą i tyle

marissith, MANIEK, Blondik lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, my jednej babci damy zdjęcie z sesji brzuszkowej, a drugiej to nie wiem czy też zdjęcie czy coś innego. Dziwna ta moja druga babcia ;)
    Za to za rok będzie szaleństwo :D
    Miłego dnia laski

• LaRa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie mam babci i dziadka juz, ale zastanawiam sie jaki prezent od Ani dla dziadków? Pomysłów brak...

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leos jest prezentem na Dzien Babci i Dziadka to chyba wystarczy co nie?

Nenaaa, PsotkaKotka, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!

ja wlasnie uspilam Franka, od 7 szalał. Boooziu, coraz ciezej to idzie. Co do prezentow, to ja na razie nic nie wymyslilam :/ W empiku sa fajne rzeczy, takie dedykowane, jakby ktos chcial. a ja chyba kartke dam z raczka odcisnieta ;)

Do nas dzisiaj moi rodzice wpadaja, wiec licze na jakies 2h odsapniecia :D u nas sniegu maluuusio, wiec raczej wozek wchodzi w gre, a sanki stoja i czekaja na swoj dzien.

Kurcze, zapomnialam co mialam komu pisac, wybaczcie.

Ogladam powtorki "Na Wspolnej" i wlasnie sa sceny jak jedno z blizniakow umarlo :( Kuzwa, to nie na moje nerwy. Kiedys tak emocjonalnie na takie rzeczy nie reagowalam, teraz ryyycze!! :( Nie jestem sobie w stanie tego wybrazic.

a w ogole, o co chodzi z ta sytuacja z Malenq? weszlam na fb i nie powiem, jestem z lekka zaniepokojona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 11:20

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam od niedawna tel na kartę, dziś pierwsze dzisiejszego doładowanie i kod nie działa, co za gowno, a żeby się dodzwonić do biura obsługi nm potrzebowalam karty ;( masakra, mój zabrał tel i pojechał do salonu, bo w biurze nic nie zdziałali.. *$#&@&%@%@

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa w ogole, kupilam ostatnio Actimel, wyslalam koda i wygralam jakis wskaznik ocieplenia dziecka zima :D zobaczymy co za cudo :D

43xntqm.png

q0eplew.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc masakra znowu. Chyba najgorsza ever. Domi budzil sie mam wrazenie co 20min, raz tylko zasnal na jakies 2-3h- Caly czas cycka i caly czas poplakiwal.

Dzisiaj zaczynamy nauke spania samodzielnego. Wczoraj kupilam mu misia przytulanke. Nowy przyjaciel nazywa sie Amigo ;). Kupilam tez zoltw frotowe przescieradelko do lozeczka.
    Po dzisiejszej nocy mam oczy na zapalki wiec nie wiem jak przetrwam dzisiejszy wieczor i noc....Juz mi slabo jak o tym mysle, ale z drugiej strony teraz tez nie spie lepiej.

JUSTA a Leos jak usypia i co robisz jak sie budzi w nocy?

KONWI hahah ja myslalam ze wczoraj wczesnie zrobila obiad bo o 8mej ;P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 11:31

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka ale z Ciebie szczęściara:) graj w totka !

Co do prezentów to mojej babci wyślę kartkę i zdjęcie wspólne z Jahoda ktore robiliśmy gdy u niej byłam.
    Moim rodzicom i teściom jako dziadkom Jagody hmm zyczenia bo to przecież nie moje dziadki a Jahoda to póki co moze ofiarować pełna pieluszkę :) także na jej pierwsze arcydzieła musza czekać:)

Kotka współczuje Ci tych nocy. I powiem szczerze ze jak tak czytam ze dzieci Wam odejść nie dadzą to wiem ze dobrze zrobiłam odkładając Jagodę do jej łóżeczka od pierwszych chwil gdy z nami była. Wcześniej nad tym myślałam ze moze zle robie ale bałam sie takich konsekwencji ze nie bede pózniej mogła odejść i sie swobodnie przespać nawet godz bez cycka na wierzchu .
    Kciukam Psotka zeby sie udało małego nauczyć samemu spać.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek- u nas Franek tez od samego poczatku spal sam w lozeczku, choc pare nocy zdarzylo sie, ze wzielam go do nas, ale to bardziej z samego rana, zeby jeszcze dospal. Na poczatku balam sie z nim spac, a tez troche z wygody, bo lezac obok niego musialam byc nieruchomo (nie wiem czemu). przez to i przez ten stres pewnie nie umialabym zasnac. Choc z drugiej strony wiem, ze spanie z dzidziulkiem obok jest fajne, ale jak dziecko juz troche wieksze.

Wspolczuje Wam tych strasznych nocek. U mnie to skutkuje w dzien zmeczeniem, brakiem cierpliwosci (to jest najgorsze) i ogolnym rozbiciem. Pozniej mam wyrzuty sumienia, ze zle pomyslalam o Malym, ze go mocniej przytrzymalam. Dobrze jak jest ktos obok, kto sie zaopiekuje dzieckiem chocby pare minut, ale jesli takiej osoby nie ma, jest mega trudno.

Zasypianie u nas wieczorem trwa roznie, ale w koncu najpozniej do 21 Maly juz spi. w nocy budzi sie raz albo dwa. Najpierw jest jedzenie przy spokojnej melodyjce i zgaszonym swietle, pozniej chwile bujania na rekach i odkladam do lozeczka. poglaszcze po glowie i wychodze z pokoju. czasami musze do niego pare albo parenascie razy podejsc. jesli nie placze, klade go na boczku (bo tak spi najczesciej), wkladam smoka do buzi, glaszcze i znow wychodze. jesli placze, wyjmuje z lozeczka i troche bujam na rekach, choc staram sie coraz krocej bujac, bo juz mi rece odpadaja (10kg robi swoje). w koncu troche sie pokreci, troche pojeczy i zasypia. Fajna sprawa jest ten szumiacy zajaczek przytulanka, od urodzenia Franek go uzywa i jeszcze cos. Moze wyda Wam sie to niehigieniczne, ale ja tego zajaca rzadko myje. Byc moze to, ze ma taki "swojski" zapach jakos uspokaja Franka :D dziwne, ale u mojej siostry jest identycznie. Aa i u niej sprawdzil sie zolw projektor z gwiazdkami. Moja siostra mowi, ze bardzo szybko ja to wycisza i zasypia duzo szybciej. ale to przez to, ze od poczatku zasypiala przy lekkim swietle. u mnie- tylko w ciemnosci.
    Noo, to sie rozpisalam o tym zasypianiu. Ale pokazuje to, ze na kazde dziecko co innego dziala. I tez zauwazylam, ze Maly woli chlodniej do zasypiania.

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, są dzieci, które za żadne skarby świata nie dadzą się odłożyć, z moim nie było szans na to. Nigdy, od początku bronił się przed tym histerycznie. Co ja mogłam, nic nie mogłam...I nie mogę nadal. A odległość między sutkami a pępkiem zmniejsza się niebezpiecznie... :D

WróżkaZielona, MANIEK, Blondik lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Nena- sikam po nogach z tych sutów :D

Ja jestem ciekawa jak wyglada sprawa w dwoch przypadkach. przy karmieniu piersia i karmieniu butelka od poczatku. Mam wrazenie, ze dzieci "butelkowe" sa latwiejsze w odkladaniu do lozeczka. Czy to kwestia bliskosci? Czy przez to, ze karmie butla od poczatku, ta bliskosc jest jakos zaburzona? Pozytyw- mniejszy problem w spaniu samemu. Negatyw- mniejsza bliskosc, wiez?
    Jak uwazacie? Jak czujecie?

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Wróżko ale na bank Franio mocno i zdrowo z Tobą związany, jakżeby inaczej :)
    Diego więź to mi już pod jakąś obsesję podchodzi ;) Uwolni się od cyca chyba tylko wtedy jak mu obciachu przed kumplami narobię. Czyli w szkole, przyjdę na przerwie i powiem "chodź syneczku do cycusia, już pora".

A jak mnie już umie rozbierać cwaniaczek. Kombinuje, podnosi mi bluzkę aby dostać się do wodopoju (mlekopoju?) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 12:17

WróżkaZielona, Blondik lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko mi sie wydaje ze dzueci czy butelkowe czy cyrkowe wież maja taka sama. A w przypadku butelki to wież z tata jeszcze jest bo moze nakarmić ... Oczywiście kosztem tego czasu z mama no ale cos za cos.
    Ano wlasnie Nena sa takie cyckoluby juz od nowości i nic nie poradzisz trza kochać i tyle a jak sie mleko wyczerpie to i odległość miedzy pępkiem a sutkami zrobi sie większa:) ( oby). Ja miałam na myśli raczej te mamy ktore sa tak zakochane w dzieciach ze zapominają o całym świecie i chcą być z dzieckiem 25/h najlepiej a potem okazuje sie ze mała bestia nie da sobie juz dyktować warunków spania i koniec, mecz sie matka teraz:)

Cholera rozwaliłam fride przez to odciąganie glutow i teraz czekam na mamę to polecę do apteki po nowa.

Nenaaa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, ale jesli Domi ci poplakiwal, to chyba cos go boli, nie?

U nas tez noce tragiczne od urodzenia. Zadnych drzemk w ciagu dnia nie ma bez woznia....coz zrobic. Uwazam, ze mala cos boli a nasza lekarka sie zgadza.

Ja dzis lpij sie czuje, ale wczorajszy wieczor byl ciezki. Maz sam musial z 3 dzieci walczyc wieczorem ;) u nas duzo sniegu, zimno i sloneczko. Ostatni tydz.taka ladna pogoda, wiec olewamy porzadki i idziemy na sanki a jutro jedziemy w gory.

Milego dnia

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie zaluje ze tak dlugo mialam go w lozku i ze zasypial ze mna. Wisial na mnie juz od poczatku i bardzo szkoda mi bylo takie malenstwo odkladac do lozka zeby plakalo. Zreszta jak mial 4 miesiace to wyjechalismy na 7tygodni i spalismy wszyscy w jednym namiocie wiec nie oplacalo mi sie go uczyc spac samemu. Teraz tez bedzie ciezko bo bedzie plakal ze zlosci ze nie ma cycka i ze musi usnac i uspokoic sie sam.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 1582 1583 1584 1585 1586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ