X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie o prezenty na dzien babci i dziadka, kupujecie coś?

Summerka, jak Wy?

Malz poszedł z Ania na spacer a ja Wywalilam pościel na balkon i na ile czas mi pozwoli (o 11 wyjeżdżamy na basen) posprzątam mieszkanie.
    Podzielcie sie tym śniegiem, bo lipa ;(

Aha i oczywiście z rana nerw na malza, bo jak prosiłam zeby zarezerwował sanki na Olx, to tego nie zrobił i sanek juz nie ma ;( faceci nie myślą! I jeszcze pyta czy to jego wina? Wtf? No a czyja, moja? Nie ogarniam chłopów! Cwierczwoje ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 09:39

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj,

Lara, ja już nie mam babć i dziadków :( więc wiadomo...a Młody nie wiem co ma w planach, ja za niego nic nie kupuję :D Niedobra jestem, wiem ;)

U mnie nie ma śniegu, no nie ma i nie będzie, sanek nie kupię...ech.

Buziaki!

justta, Izoleccc, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba czekoladki i kwiaty damy. Bo nic nie umiem wymyślić.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszłym roku robiłam taki kalendarz - magnes na lodówkę że zdjęciami Tymka. W tym chyba zrobimy laurki. Chłopcy odcisna swoje rączki i z tego kwiatki będą, to może wsadzimy w antyrame. Chyba że coś mi przyjdzie na myśl..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 10:06

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janwydyslam kartkę, ciapne rękę małej umalowana farbą i tyle

marissith, MANIEK, Blondik lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, my jednej babci damy zdjęcie z sesji brzuszkowej, a drugiej to nie wiem czy też zdjęcie czy coś innego. Dziwna ta moja druga babcia ;)
    Za to za rok będzie szaleństwo :D
    Miłego dnia laski

• LaRa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie mam babci i dziadka juz, ale zastanawiam sie jaki prezent od Ani dla dziadków? Pomysłów brak...

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leos jest prezentem na Dzien Babci i Dziadka to chyba wystarczy co nie?

Nenaaa, PsotkaKotka, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!

ja wlasnie uspilam Franka, od 7 szalał. Boooziu, coraz ciezej to idzie. Co do prezentow, to ja na razie nic nie wymyslilam :/ W empiku sa fajne rzeczy, takie dedykowane, jakby ktos chcial. a ja chyba kartke dam z raczka odcisnieta ;)

Do nas dzisiaj moi rodzice wpadaja, wiec licze na jakies 2h odsapniecia :D u nas sniegu maluuusio, wiec raczej wozek wchodzi w gre, a sanki stoja i czekaja na swoj dzien.

Kurcze, zapomnialam co mialam komu pisac, wybaczcie.

Ogladam powtorki "Na Wspolnej" i wlasnie sa sceny jak jedno z blizniakow umarlo :( Kuzwa, to nie na moje nerwy. Kiedys tak emocjonalnie na takie rzeczy nie reagowalam, teraz ryyycze!! :( Nie jestem sobie w stanie tego wybrazic.

a w ogole, o co chodzi z ta sytuacja z Malenq? weszlam na fb i nie powiem, jestem z lekka zaniepokojona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 11:20

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam od niedawna tel na kartę, dziś pierwsze dzisiejszego doładowanie i kod nie działa, co za gowno, a żeby się dodzwonić do biura obsługi nm potrzebowalam karty ;( masakra, mój zabrał tel i pojechał do salonu, bo w biurze nic nie zdziałali.. *$#&@&%@%@

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa w ogole, kupilam ostatnio Actimel, wyslalam koda i wygralam jakis wskaznik ocieplenia dziecka zima :D zobaczymy co za cudo :D

43xntqm.png

q0eplew.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc masakra znowu. Chyba najgorsza ever. Domi budzil sie mam wrazenie co 20min, raz tylko zasnal na jakies 2-3h- Caly czas cycka i caly czas poplakiwal.

Dzisiaj zaczynamy nauke spania samodzielnego. Wczoraj kupilam mu misia przytulanke. Nowy przyjaciel nazywa sie Amigo ;). Kupilam tez zoltw frotowe przescieradelko do lozeczka.
    Po dzisiejszej nocy mam oczy na zapalki wiec nie wiem jak przetrwam dzisiejszy wieczor i noc....Juz mi slabo jak o tym mysle, ale z drugiej strony teraz tez nie spie lepiej.

JUSTA a Leos jak usypia i co robisz jak sie budzi w nocy?

KONWI hahah ja myslalam ze wczoraj wczesnie zrobila obiad bo o 8mej ;P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 11:31

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka ale z Ciebie szczęściara:) graj w totka !

Co do prezentów to mojej babci wyślę kartkę i zdjęcie wspólne z Jahoda ktore robiliśmy gdy u niej byłam.
    Moim rodzicom i teściom jako dziadkom Jagody hmm zyczenia bo to przecież nie moje dziadki a Jahoda to póki co moze ofiarować pełna pieluszkę :) także na jej pierwsze arcydzieła musza czekać:)

Kotka współczuje Ci tych nocy. I powiem szczerze ze jak tak czytam ze dzieci Wam odejść nie dadzą to wiem ze dobrze zrobiłam odkładając Jagodę do jej łóżeczka od pierwszych chwil gdy z nami była. Wcześniej nad tym myślałam ze moze zle robie ale bałam sie takich konsekwencji ze nie bede pózniej mogła odejść i sie swobodnie przespać nawet godz bez cycka na wierzchu .
    Kciukam Psotka zeby sie udało małego nauczyć samemu spać.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek- u nas Franek tez od samego poczatku spal sam w lozeczku, choc pare nocy zdarzylo sie, ze wzielam go do nas, ale to bardziej z samego rana, zeby jeszcze dospal. Na poczatku balam sie z nim spac, a tez troche z wygody, bo lezac obok niego musialam byc nieruchomo (nie wiem czemu). przez to i przez ten stres pewnie nie umialabym zasnac. Choc z drugiej strony wiem, ze spanie z dzidziulkiem obok jest fajne, ale jak dziecko juz troche wieksze.

Wspolczuje Wam tych strasznych nocek. U mnie to skutkuje w dzien zmeczeniem, brakiem cierpliwosci (to jest najgorsze) i ogolnym rozbiciem. Pozniej mam wyrzuty sumienia, ze zle pomyslalam o Malym, ze go mocniej przytrzymalam. Dobrze jak jest ktos obok, kto sie zaopiekuje dzieckiem chocby pare minut, ale jesli takiej osoby nie ma, jest mega trudno.

Zasypianie u nas wieczorem trwa roznie, ale w koncu najpozniej do 21 Maly juz spi. w nocy budzi sie raz albo dwa. Najpierw jest jedzenie przy spokojnej melodyjce i zgaszonym swietle, pozniej chwile bujania na rekach i odkladam do lozeczka. poglaszcze po glowie i wychodze z pokoju. czasami musze do niego pare albo parenascie razy podejsc. jesli nie placze, klade go na boczku (bo tak spi najczesciej), wkladam smoka do buzi, glaszcze i znow wychodze. jesli placze, wyjmuje z lozeczka i troche bujam na rekach, choc staram sie coraz krocej bujac, bo juz mi rece odpadaja (10kg robi swoje). w koncu troche sie pokreci, troche pojeczy i zasypia. Fajna sprawa jest ten szumiacy zajaczek przytulanka, od urodzenia Franek go uzywa i jeszcze cos. Moze wyda Wam sie to niehigieniczne, ale ja tego zajaca rzadko myje. Byc moze to, ze ma taki "swojski" zapach jakos uspokaja Franka :D dziwne, ale u mojej siostry jest identycznie. Aa i u niej sprawdzil sie zolw projektor z gwiazdkami. Moja siostra mowi, ze bardzo szybko ja to wycisza i zasypia duzo szybciej. ale to przez to, ze od poczatku zasypiala przy lekkim swietle. u mnie- tylko w ciemnosci.
    Noo, to sie rozpisalam o tym zasypianiu. Ale pokazuje to, ze na kazde dziecko co innego dziala. I tez zauwazylam, ze Maly woli chlodniej do zasypiania.

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, są dzieci, które za żadne skarby świata nie dadzą się odłożyć, z moim nie było szans na to. Nigdy, od początku bronił się przed tym histerycznie. Co ja mogłam, nic nie mogłam...I nie mogę nadal. A odległość między sutkami a pępkiem zmniejsza się niebezpiecznie... :D

WróżkaZielona, MANIEK, Blondik lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Nena- sikam po nogach z tych sutów :D

Ja jestem ciekawa jak wyglada sprawa w dwoch przypadkach. przy karmieniu piersia i karmieniu butelka od poczatku. Mam wrazenie, ze dzieci "butelkowe" sa latwiejsze w odkladaniu do lozeczka. Czy to kwestia bliskosci? Czy przez to, ze karmie butla od poczatku, ta bliskosc jest jakos zaburzona? Pozytyw- mniejszy problem w spaniu samemu. Negatyw- mniejsza bliskosc, wiez?
    Jak uwazacie? Jak czujecie?

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Wróżko ale na bank Franio mocno i zdrowo z Tobą związany, jakżeby inaczej :)
    Diego więź to mi już pod jakąś obsesję podchodzi ;) Uwolni się od cyca chyba tylko wtedy jak mu obciachu przed kumplami narobię. Czyli w szkole, przyjdę na przerwie i powiem "chodź syneczku do cycusia, już pora".

A jak mnie już umie rozbierać cwaniaczek. Kombinuje, podnosi mi bluzkę aby dostać się do wodopoju (mlekopoju?) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 12:17

WróżkaZielona, Blondik lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko mi sie wydaje ze dzueci czy butelkowe czy cyrkowe wież maja taka sama. A w przypadku butelki to wież z tata jeszcze jest bo moze nakarmić ... Oczywiście kosztem tego czasu z mama no ale cos za cos.
    Ano wlasnie Nena sa takie cyckoluby juz od nowości i nic nie poradzisz trza kochać i tyle a jak sie mleko wyczerpie to i odległość miedzy pępkiem a sutkami zrobi sie większa:) ( oby). Ja miałam na myśli raczej te mamy ktore sa tak zakochane w dzieciach ze zapominają o całym świecie i chcą być z dzieckiem 25/h najlepiej a potem okazuje sie ze mała bestia nie da sobie juz dyktować warunków spania i koniec, mecz sie matka teraz:)

Cholera rozwaliłam fride przez to odciąganie glutow i teraz czekam na mamę to polecę do apteki po nowa.

Nenaaa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, ale jesli Domi ci poplakiwal, to chyba cos go boli, nie?

U nas tez noce tragiczne od urodzenia. Zadnych drzemk w ciagu dnia nie ma bez woznia....coz zrobic. Uwazam, ze mala cos boli a nasza lekarka sie zgadza.

Ja dzis lpij sie czuje, ale wczorajszy wieczor byl ciezki. Maz sam musial z 3 dzieci walczyc wieczorem ;) u nas duzo sniegu, zimno i sloneczko. Ostatni tydz.taka ladna pogoda, wiec olewamy porzadki i idziemy na sanki a jutro jedziemy w gory.

Milego dnia

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie zaluje ze tak dlugo mialam go w lozku i ze zasypial ze mna. Wisial na mnie juz od poczatku i bardzo szkoda mi bylo takie malenstwo odkladac do lozka zeby plakalo. Zreszta jak mial 4 miesiace to wyjechalismy na 7tygodni i spalismy wszyscy w jednym namiocie wiec nie oplacalo mi sie go uczyc spac samemu. Teraz tez bedzie ciezko bo bedzie plakal ze zlosci ze nie ma cycka i ze musi usnac i uspokoic sie sam.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 1582 1583 1584 1585 1586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ