Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka ja witam sie z katarem dzisiaj, Leoskowi juz przeszlo teraz padlo na mnie
Kolejny zab w natarciu, tym razem dolne dwojki, a wkurza sie tak jak czegos nie moze a chce, ze niezly ubaw
Kotka tez moze skorzystamy z nauki spania, przydaloby sie, chce w koncu przespac cala noc
Milego dnia laseczki i zdrowka dla wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 11:12
-
Po szczepieniu, 6 sek płaczu i po wszystkim. Za 3 tyg kontrola wagi. Ale już luzuje, bo skoro apetyt ma, kupki regularne są (z rana piękna w nocniczku) gorączki brak, TYLKO włączone ma ciagle maruderstwo, łeee, łeeee i łeeee.
Po godzinie jeżdżenia wreszcie usnęła i mam nadzieje ze sobie pospiesz i maruda zniknie. Bo mi już uszy więdną.
Te dolne dziąsła wydają mi sie napichniete. Jak dam rade to zrobię pózniej foto i podpowiecie.
Dziś na noc dostanie coś przeciwbólowego i zobaczymy czy pomoże.
Co do koloru moczu to jest jasno żółty. Morfo nie robię. Nic nie wskazuje na to ze coś złego by sie działo. -
....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:42
beszka, Blondik lubią tę wiadomość
-
Kotka ja w koncu znalazlam sposob na malego. Zaczal sie budzic co 30min, spal coraz gorzej i budzilo go wszystko. W akcie desperacji sprobowalam tego co mi kolezanka poradzila. Zaraz przed snem wywietrzyc pokoj do 18-19 stopni i klasc malego na boczku.
Cholera natychmiastowa zmiana. Zaczal spac ciagiem 5-5,5h a potem dosypia 4h. Jak oststnio na 1 noc zrezygnowalam z tego sposobu zeby zobaczyc co sie stanie, to znowu byly pobudki co pol godziny.
Sprobuj tevo. Jesli spi na boczku to sprobij brzuch albo plecki. A jesli ma zimno w pokoju to sprobuj ogrzac.
A owijasz go w kocyk? Bo z tego co pamoetam tp on mial woombie, moze dalej chce byc otulony tkanina?
Zagladam, podczytuje,ale rzadko. Kibicuje na 30kach, ale nie pisze bo nie mam czasu. Teraz jest u nas mama, ale za to badrabiam porzadki, pisze artykuly do pracy i ogarniam siebie troche bo sie zapuscilam przez prace i niedobor czasu w zyciu
Howgh.
Ps. Blondik wyluzuj. Szkodzisz malej tym stresem. Nie placze? To znaczy ze sie najada. Jest na tyle duza, ze juz umie sygnalizowac glod i to robi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 11:47
justta lubi tę wiadomość
-
Nieukowa to ja skorzystam z tego sposobu, bo juz zauwazylam ze jak zimniej bylo to lepiej spal, chyba zimnolubny jest
dzisiaj dlugie wietrzenie pokoju przed spaniem i zobaczymy czy cos pomoze
zawsze mam 20 jak idziemy spac, zejde kolo 18 dzisiaj, okaze sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 12:01
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
NIEUKOWA my mamy zawsze ok 18 stopni. Nigdy nie grzejemy. Maly spi wlasnie na boczku.
Nasz najwiekszy problem to to, ze Domi zasypia tylko przy piersi wiec nie ma tez mowy o innej pozycji. Jesli go przekrece po tym jak zasnie to sie zaraz obudzi i znowu cycka bedzie chcial.
Zreszta to tez chodzi o to, zeby on w swoim lozeczku zaczal spac bo jak lubie sie do niego przytulac i napewno bede do tego tesknic tak jednak chyba lepiej bedzie dla wszystkich zeby on sam juz spal ale raczej zebym ja sama z mezem spala:P
MLODA ja tez kiedys rozwazalam wejscie do lozeczka ale raz ze boje sie ze lozeczko tego nie wytrzyma a dwa, ze stwierdzilam, ze to juz przesada
A o moim zmeczeniu niech swiadczy to, ze zasypiam prawie na kazdym filmie wieczorem. Wczoraj ogladalismy Kapitana Philipsa na poczatku bardzo mnie zdenerwowal ten film. Ale na koncu kiedy sa najbardziej emocjonujace sceny i gdzie moj maz stwierdzil ze teraz spac nie bedzie mogl to ja wlasnie zasnelam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 14:18
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Hehehe Pstko, zdradze Ci sekret....teraz kiedy jestes mama i wrocisz do pracy to bedzies zasypiala wieczorem podczas seansow fimowych
moj maz wie,me jak chce ze mna cos obejrzec, to dzien wczesniej lub tego samego dnia daje mi sie wyspac
A jak urodzisz kolejne dziecko/dzieci to bedzie jeszcze gorzej ze zmeczeniemjak maja kolo 6 lat to jest ok
W kazdymrazie jestem b.ciekawa co ta terapeutka wam doradzi i jak Wam pojdzie. U nas taka sama sytuacja . Nasza lekarka zaczyna od wykluczenia tego ze H cos boli. Jak to wykluczy, to tez zaczynamy nauke spania.
Milego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:02
-
Psotka ja tez zawsze zasypiam
ale ja nie czuje sie zmęczona ... Moze przywykłam
?
Lara trzymam kciuki zeby Ania przeszła pneumo bez objawów.
Wróżko dzięki za rady:)
Byłam u lekarza z Jagoda bo nie lubie czekać az sie to cholerstwo rozwinie a na własna rękę to nie bede jej nic dawać. Jagoda ma zapalenie gardła i nosa:( wit C calcium do picia i cos tam do smarowania klaty oraz cyc cyc i jeszcze raz cyc a najlepiej żebym ja teraz sie pochorowała bo by miała przeciwciała ... To chyba dziś w gaciach na balkon pójdę
Aaaa i pani dr podnosi moje dziecko i mówi : oooo waga ciężkato pyk ja na wagę a tam 8320 szczęścia.
Przepraszam ze tak tylko w sumie o nas ale po przeczytaniu nie pamietam juz co miałam odpisać .PsotkaKotka, Blondik, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek
-
Manku, wyjdź bez gaci, co za różnica hehe
Dobrze ze poslas do lekarza. Zawsze to spokojniejsza głowa!
No i zobacz... Twoja Jagodzianka wazy teraz tyle ile Ania na dzień dzisiejszy, szczypiorek mój
Tez oglądałam kapitana Philippsa, ale emocje nie dały mi usnąć, hehehePsotkaKotka lubi tę wiadomość
-
hehe psotka, a co to wieczorny seans? dawno nie było czegoś takiego u nas.. bo albo ide na siłowonię, gdzie siłą rzeczy nie da się spać, albo na zakupy, gdy dzieci śpią, albo siadam na kanapie i..po 10min odpływam, także ten..
dzis leci ostatnia część władcy pierścieni i mam plan obejrzeć, ale nie do końca- znowu, więc mąż powiedział że mi nagra..
mnie Kapitan Philips nie powalił..
e no beszko, ja myślę ze wcześniej.. już przy 3-latku idzie się wyspać.. a jak sprawdza czy Hanię nic nie boli?
powiem Wam że siedzimy z mężem i tak sobie odliczamy do wakacji i tak, siedzimy wczoraj i mówimy..że te wakacje będą przej******ne, bo mały będzie dopiero chodził, manifestował swoją "odrębność" i takie tam..za to za rok, będzie już lepiej, będzie miał 2,5 roku, już jest z górki, a za 2 lata, wreszcie będziemy mogli korzystać z wakacji:) wystarczy rozłożyć się przy plaży:)ot tak sobie marzymy..no i mamy plan wysłać za rok Patryka z Tymkiem na wakacje do dziadków na 2 tygodnie, a co! Tymek w tym wieku sam już jeździł, co prawda nie na dwa tygodnie, ale tydzień dawał radę. Rzem bedzie im raźniej, o taka wyrodna matka jestem..
zatem u nas cały czas pada, już się martwię, że dziś Tymek znowu później dojedzie do domu (sąsiadka odbiera, ja zawożę dzieci)
Maniek, oj tak myślę, ze mąż będzie zadowolony, jak pobiegasz choćby po domu na golasaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 16:15
-
Konwi malego lulam na rekach od narodzin
mam fotel bujany wiec na szczescie nie dzwigam. Usypiam opatulonego kocykiem i udaje sie go odlozyc na spiocha.
Beszko jak wrocilam do pracy to nawet rzadko jestem tak zaspana, ze zasypiam na filmachco nakwyzej po seansie mam baaardzo zly dzien w pracy.
Maniek zdrowka dla malutkiej... I obys dala rade sie wyspac bo katar cholernie mrzeszkadza...
Jestem zla, maly dalej nalesnik podlogowy. Glownie lezy i kwiczy, obraca sie cxasami laskawie, ale nie robi zegara. Zaczal 8 miesiac o mnie juz to meczy. Ja wiem ze to dalej norma, ale mimo wszystko dlugo trwa ten przestoj... Demitywator jak cholera.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 18:02
-
A wakacje... Przekichane. My chcielismy leciec do Azji, ale to chyba nienajlepszy pomysl, zeby choc troche wypoczac. Jet-lag z niemowlakiem to podobno masakra... Plan B to wyjazd z przyczepka rowerowa gdzies w Polsce. Zobaczymy co z tego wyniknie...
-
Psotka, też chetnie dowiem się co ta terapeutka od snu Wam doradzi. Madzia w przeciwienstwie do Radka śpi lepiej do czasu, gdy jest bardzo ciepło w pokoju, zawinięta w rożek i jeszcze na to kocyk. Jak jest jej za zimno od razu czkawka i po spaniu.
Współczuję nieprzespanych nocy, u nas się w miarę unormowało i zasypia koło 22, pobudka o 2 i 6, czasmi potem jeszcze spi do 7;30
A oto nasza okularnicaZareagowała fajnie, okulary non stop obślinione, heh
Smoczyca1, marissith, LaRa, Izoleccc, beszka, WróżkaZielona, MANIEK, konwalianka, PsotkaKotka, Krokodylica, Nieukowa, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Hejo pomocy
Bylysmy u lekarz bo pokaszliwala w nocy ją poszlam tylko dlatego, żeby nie mieć wyrzutów
Początkowo po osluchaniu babka " i co? Tylko ten kaszel" i chciała pisać sambucol, ale jak mała kaszlnela to od razu że to zly kaszel i dała
Nebbud do nebulizatora, który musialam kupić
Augmentin antybiotyk!
Dicoflor ochronnie
Jakiś syrop na hedelix
Krople do oczu i jeszcze
Jeszcze njakis syrop
Ja nie chce antybiotyku ale już kupilam nebbud antybiotyk od flor i syrop ale mój kategorycznie, że nie dajemy antybiotyku
I co robić??