Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgredka, lubie za te deski surfingowe heh
Przynajmniej jakiś plan W masz...
Byłam na tym Salsation.... No i..... Laska prowadząca jest przeje***a! Jaka ona ma pasje, fun z tego co robi, z tańca! Zachwycałam sie nią i jej ruchami. Właściwie to powinnam stać i tylko na nią patrzeć. Moje ruchy nie były podobne w żaden sposób do tego co ona wyrabiała. Nie nadążałam, nie wyrabiałam i wogole.
Teraz sie zastanawiam czy zapisywać sie na kolejne zajęcia czy dać sobie spokój? Bo wychodzi na to ze poczucie rytmu jest u mnie zerowe, bardzo zerowe. Żastanowie sie, ale jestem pełna podziwu dla niej. Potem sie okazało ze ona jest od Eguroli (czy jak mu tam).
Mówicie ze wagowo ok? I dobrze przybiera? Bo juz schizy dostawałam ;(
Bycie matka nie jest proste.Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyManiek niezłą przygoda ;p teraz będę uważać i przy samolociku myśleć o Was;)
Psotka mój to chyba ma na drugie cycus bo on e nocy potrafi co godzinę wołać...w dzień co półtora ;pjest tak pulchny zże zaczynam się martwić czy za szybko nie przybiera. 268.01 ide dolekarza to ssię dowiem ile waży.
Mari gratki z okazji 9 miesiąca...
Blondik daj znać co powiedział lekarz może Madzia ma taka urodę.
A ją czytalam, że co prawda w mleku matki jest mniej zelaA ale dlatego że lepiej sięwwchłania.
Konwi ją chciałam dziś zrobić zapaskartek ale w empiku nie mieli ..teżppomyślała jak Ty, żeby zrobićzapas ... Teraz mmuszę gdzie indziej poszukać..
Biedny maluch a z ta nóżka da się coś zrobić?
A ją byłam dziś na zakupach i kupilam plaszczyk przeceniony z 745 na 200 zł plus dostała jeszcze rabat 20%
Wrozko mam nadzieję że też tak będę się czuć po powrocie do pracy na razie się boje...MANIEK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lata nie rezygnuj babka sie tak rusza bo ciagle tańczy. Misia ma racje trening czyni mistrza:)
Zgredka dobrze ze masz plan B,ja obmyślam juz co chce robić.
Wiecie ostatnio usypianie Jagody wieczorem to jakiś koszmar zaczęłam sie stresowaćostatnio czekam nawet dłużej bo kładę ja zaraz przed 20 przytulam i bujam ( wiem wiem ale ja z tych co lulaja) i zawsze było ok, a od paru dni ona sie pręży mi na rękach płacze, szczypie mnie macha rekami i odpycha i ja pionizuje to sie uspokaja potem znów tulam i to samo i odkładam do łóżeczka , bawi sie kilka minut a jak zaczyna płakać to znów przychodzę tulam i od nowa to samo az juz jest meeega zmęczona i dopiero mi pada na rękach. Nie wiem co sie stało i czemu sie te nasze wieczory tak zepsuły
Maniek
-
A ja dziś kartkę tygryska kupilam dla córki mojego, gdybym zrobiła zapas to bym zbankrutowała
Zaraz smigam do psychologa i ja z tymi deskami serio mowie, coraz częściej myślę nad ucieczką, a kiedyś byłam ostatnią do wylotu z Polski.. ;(
Lara: jak przeczytałam, że babka jest prze***na to myslalam, że to negatywne określenie.
Ja dziś dalam małej na sekundę cycka, żeby lekko odciagnela resztki, a tak jak mnie dziobnela zębem... Teraz sama SE ręką będę odciagac brrr -
Zgredka, to było w określeniu pozytywnym, mega pozytywnym.
Heh byłam taka do tylu, ze jak przyszli kręcić filmik z tańca to wyszłam z sali hehe, tylko pośmiewisko by było ze mnie -
nick nieaktualny
-
Misia, poka ten płaszczyk, niezła okazja. W końcu wyprzedaże.
Maniek, zdrowia dla Jagody. To niestety nieuniknione
Kroko, jak dziś głowa?
Lara, z czasem i Ty będziesz wymiatac, przecież każdy kiedyś zaczynał
U nas noc tragiczna, byłam na siłowni, wracam a mąż już buja małego bo obudził się o 21.30, czyli już 1,5h po zasnieciu.. Bujal go 3 0 min , dałam cyca, co nie spotkało się, pozytywnym odbiorem u męża, bo on się męczy a ja tak po prostu.. Rozumiem go, ma rację, ale ja byłam już tak zmęczona. No ale co z tego że dałam cyca, jak później chciałam odłożyć i znowu płacz, więc bujalam kolejne 20 min , odlozylam i po 20 min to samo . Ewidentnie chciał cyca, nie by jeść, by go trzymać. Po 4 takich akcjach, uleglam (ale wychowawcze). Mam dość, Muszę coś z tym zrobić, bo tak być nie może. Później budził się jeszcze 8 razy?! Ktoś mnie przebije? A o 4.00 przyszedł jeszcze Tymek, a że nie miałam siły go odnieść, to spał z nami, jestem niewyspana, połamana i zła na siebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 07:44
-
Hej,
Konwi, nie pobije Cie w ilości pobudek, bo u mnie tylko 5 i noszenie, bo budziła sie z jękiem i płaczem. Nosiłam i spała, po godzince, znow to samo. Zaraz ide do lekarza, spytam co to moze być? Bo to juz 2 tanka noc z rzędu, a gdy pytałam o zeby powiedziała, ze na razie wychodzić nie beda, wiec juz sama ńie wiem.
No i nad ranem, podczas jednej z pobudek dostałam w końcu @. Cykle mi sie rozregulowało ;( były co 28 dńi a teraz co 35-36Bez sensu, ktos tez tak ma?
To moja trzecia @ od porodu.
Miłego dnia -
Yoł
Maniek, zdrówka dla Jagody!
Konwi, współczuję nocki, ja pobudek nie liczyłam ale też było ich trochę...jak zwykle.
Lara, tak, początkowo @ po porodzie są bardzo nieregularne, u mnie też tak.
Dokuczają Młodemu zębiszcza, nie da sobie zajrzeć w paszczę ale zachowanie zębowe typowo ( chyba? ). Postanowił chyba mieć wszystkie przed ukończeniem roku, taki pieronek
Dobrego dnia!
-
hejo hejo!
u nas chyba kolejne zeby w natarciu, bo maruda straszna. wczoraj przez caly godzinny spacer bezustanne jeczenie. ehh. z umiejetnosci nowych- stawanie przy sofie i gadulcowanie all day long. a ja jakas zmeczona jestem. chyba sobie zbadam zelazo, bo przez ostatnie dwa dni leje sie ze mnie masakrycznie i to z jakimis wielkimi skrzepami! przed ciaza nigdy tak nie mialam. niby mowia, ze dobrze, ze endometrium okazale, ale wyglada to sredniawomiala ktoras takie miesiaczki?
Konwalianka- kurcze, wspolczuje bardzoa domyslasz sie powodu tych pobudek czestych? moze ma teraz ten lek separacyjny i chce byc non stop z Toba?
Maniek- wspolczuje katarzyskaznam dobrze to dziadostwo. smaruj Malutkiej na noc klatke piersiowa Aromactivem, bedzie jej sie latwiej oddychalo. Odciaganie, sol morska, masc majerankowa, Nasivin krople 3 razy dziennie w tym przed jedzeniem. i modlic sie, zeby szybko przeszlo.
Lara- hmm, dziwne z tymi pobudkami. aczkolwiek u nas przed kazda "zmiana harmonogramu" tez sporo pobudek w nocy i ciezkie zasypianie w dzien. moze Anula tak wlasnie sobie to zmienia? choc ja i tak stawialabym na zeby. to, ze Mala nie ma jeszcze obrzeknietych dziasel, nie musi wcale oznaczac, ze nie zaczna za chwile zabki sie pojawiac. u nas to poszlo doslownie z dnia na dzien. i tez pobudki z mega placzem byly. a probowalas smarowac na noc dziasla Dentinoxem? ja bym jeszcze dala na noc Ibum. Moze faktycznie ja boli i dlatego tak placze. a z doswiadczenia- lekarze rzadko kiedy cokolwiek madrego wymysla na takie nasze uwagi co do tych pobudek czestych. jesli nie ma jakichs innych objawow- zwlaszcza wysokiej goraczki, to odsylaja z kwitkiem i ze slowami- "no widocznie taki ma okres teraz"a jezeli jestes zaniepokojona, to nic nie szkodzi, zeby zrobic morfologie tudziez badanie moczu. a wyproznia sie normalnie? mocz jest normalnego koloru? nie bola jej uszy czasami?
Kroko- jak ta glowa? nie boli juz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:14
-
KONWI ja cie bym mogla przebic jak mlody zabkowal+katar bo budzila sie co jakies 30 min. Ale to sie nei liczy. Natomiast taknormalnie to ci dorownam bo czasem sie budzi 8 razy.
MANIEK - ale sie usmialam z twojej historii
BLONDIK nie waz tak czesto malej. Masz mleko w cyckach i mala sie najada a jak sie nie najada to widac tak musi byc. Taka moja teoria ze natura wie co robi. Nie rozumiem dokarmiania. Kurcze, zyjemy w dobrobycie a nie w Afryce zeby nam pokarmu brakowalo. Podczytuje styczniowki i widze ze juz panika, juz kazda dokarmia i laktatory w ruch. Ale, skoro sie boisz to rob tak zeby miec spokoj
Ktos tu cos napisal o 6 miesiacach zycia. Straszne.
Ja dodam co smutnego bo mi to czasem ciazy. Nie wiem czy pamietacie ale pisalam kiedys ze ide odwiedzic do szpitala kolezanke ktorej usunieto jajnik bo miala tam guza. Chieli wszystko usunac ale powiedziala ze zaryzykuje (mama jej na raka jajnikow zmarla) bo chce miec jeszcze dzieci. Niestety, tydzien pozniej wykryto znowu cos i usunieto drugi jajnik i macice. Dziewczyna lat 35, bez faceta
.
-
Od jutra zaczynamy nauke zayspiania.
Powiecie, zem wyrodna matka ale ja tak poprostu dalej nie moge. Jestem chronicznie niewyspana (choc nawet sie do tego przyzwyczailam) a do tego bola mnie plecy od ciaglego karmienia na lezaco no i pozycji w lozku (bo maly miejsce zabiera). Domi tez na tym cierpi bo sam tez sie nie wysypia bo co to za spanie jak on sie co chwile budzi na cycka. Czasem juz sam z soba nie moze sobie poradzic i nawet cycka odpycha.
Napewno nie obedzie sie bez lez protestu ale inaczej byc nie moze. Jutro rozmawiam z terapeutka na skype a wieczorem bedziemy probowac.
Juz sie poce na sama mysl ale marze o tym zeby go polozyc spac w jego lozeczku, zeby sam sobie zasnal i zebym nie musiala go karmic co 2h w nocy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:12
-
Kotka, to proszę o relację.. moze coś skorzysta któraś z nas..
dziewczyny, te 8 pobudek to od 24, kiedy to wreszcie go położyłam spać, po tym jak wymiękłam i dałam cyca..
pojechałam do galerii, myslę sobie.. wskoczę do pepco, rossmana, apteki, ccc.. i co? dupa.. bo otwoerają od 10!!1 buu, nie chciało mi się siedzieć 50 min i czekać.. weszłam tylko do piotra i pawła, zakupiłam moreli ii brzoskwiń w słoiku i tyle z zakupów -
Smoczyca1 wrote:A nie dam
Doega przyjmę ale Zośki noe oddam
Kotka, to czekam na relację z operacji nauki spania
Jak się powiedzie to nauczysz też mojego syna -
A no i pochorowalam sie. Ledwo Adam wyzdrowial po tym szpitalu teraz ja choruje oby sie nie zarazilWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:42