WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez nie chhciala a teraz zasysa, sprobuj nuk firsr choice smoczek gumowy lub lateks..
    No pewnie ze tak wode bedziesz dawac? Ja np nie daje zadnych herbatek, jakos uwazam ze nie ma co, ze za wczesnie, ze po co
    A badalas swojemu morfologie? Bo moja neonatolog mowila ze moja ma anemie przez kp, ze niby to mleko jest biedniejsze na pewnym etapie dziecko potrzebuje wiecej, no ale pewnie innyn jedzonkiem to mozna uzupelnic..
    Ja to czekam kiedy moja zacznie kumac ze mozna pic z niekapka albo 360, bo poki co z tym slabo..

Pytanko z innej beczki: moj jedzie fo corki na ur, pozwolic malej jechac z nim, w sensie do bylej zony? Ja juz dec podjelam, a jak Wy sie na to zapatrujecie?

Co do kaszek to ja stronie, niestety w zlobie dostaje bo mleka tam im pic nie chciala, ale w domu rzadko robie, przy czym sama, platki ryzowe/jaglane na wodzie i owocek..

Ja juz w lozku

Aha czytam serie Musierowicz :-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka ja bym nie puściła dziecka....

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka śmiać mi się chce bo pierwsze dzieci urodziłyśmy z dniem różnicy, ale by były jaja jak byśmy drugie też w tym czasie rodziły. :P

marissith lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki :)

Zgredka, kiedyś, dawno temu przeczytałam cała serie Musierowicz, super pisze, ale to taka młodzieżówka :) wciągało jak bagno :)

Czy Wasze maluchy piją mleko na raty? Bo u mnie jest tak... Robię mleko, wypije np pół i pózniej co jakiś czas po trochę :( my dzisiaj sie szczepimy na pneumokoki, powiem lekarce zeby jej w ta szczękę zajrzała i powiedziała czy widzi na horyzoncie jakiegoś zebola czy nie.

Namiętnie tez dziś staje i sie puszcza i stoi ok 5 sek o.O

A matka wariatka już zdążyła poodkurzać i umyć podłogi (głupek)

Miłego dnia i trzymajmy kciuki za betę Ani_84 :)

Zgredka, czy bym puściła dziecko w takiej sytuacji? Raczej nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 08:47

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara moja jak się przyssie do butli to pije aż skończy. Jak nie wypije wszystkiego (rzadko się zdarza) to wylewam i następne żarcie za 3 godziny. Posiłki mamy o stałych porach.

Co ja tu jeszcze miałam. ...

Aaa no moja od dawna już stoi i to naprawdę długo i myślałam że zaraz ruszy ale nie, chodzenia póki co nie widać. :)

Taak trzymamy kciuki za Anię!

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka ja bym pozwoliła jeśli mąż chce zabrać. Jak by nie patrzeć te dziecko to rodzina dla twojej córki.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhu zaczynamy 9 m-c :D

Lara jak boli rozchodzące spojenie? Bo chyba Ty miałaś, dobrze pamiętam?
    Mnie od wczoraj boli podwozie, właśnie za wzgórkiem łonowym. To chyba to.

Smoczyca1, konwalianka, LaRa, WróżkaZielona, Anastazjaaa, Blondik, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka milego dnia, dzisiaj mrozno u nas, czekamy na snieg i w koncu pojdziemy na sanki ;-) ale mam radoche

Patryczku wszystkiego naj naj

konwalianka, WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, bolało jak jasna cholera! Właśnie tam, nie mogłam wstawać np z łóżka bo myślałam, ze mi wszystko pęknie, przy dłuższym chodżeniu tez. Niby nie miałam wielkiego rozejścia a bolało fest. Miałam łzy w oczach jak miałam sie podnieść. Bleeee współczuje choć to u Ciebie jest już raczej nacisk na kość bo mnie spojenie bolało już znacznie wcześniej. Tak czy inaczej nie zazdroszczę!

Zdrówka i buziaki dla Patryka :)

konwalianka lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doberek!

witam sie z rana z kawka i ciasteczkami z jablkiem na sniadanie, bo lodówa puuusta! nocka calkiem ok, choc z dwiema pobudkami. wczoraj kolejny dzien w pracy. chlopaki do dziadkow sie wybrali i wieczorkiem Maly juz spal jak wrocilam. powiem Wam, ze to naprawde dziala na mnie rewelacyjnie, ten powrot do pracy. po paru godzinkach "wsrod doroslych ludzi" czuje, ze zyje! plus poczucie bycia potrzebna na innej plaszczyznie, niz macierzynska. super!

Kroko- no, fajowo by bylo gdybysmy razem zaszly ;) ja po okresie zaczynam dzialac, moze uda sie ustrzelic dziewuche tym razem :) ale co drugi dzien, tak jak przy Franku. bez spiny kompletnie. bedzie, co ma byc :) tak myslalam, zeby badania i cytologie sobie porobic, bo kto wie, czy jakies niedobory mi sie nie porobiły. łykam kwas foliowy od jakichs dwoch miesiecy. dzidziole, przybywajcie! :D

Zgredka- ja tak malego dziecka pewnie tez bym samego nie puscila, starsze- jak najbardziej. w koncu jedzie do swojej siostry przyrodniej.

Lara- Franek czasami tak wlasnie na raty pije, ale generalnie cale wypija za jednym zamachem. a na raty pije jak ma za krotka przerwe miedzy posilkami.

Psotka- alez uspokoj sie z ta nieudolna mama! przeciez Domi nie bedzie zasypial przy cycu do 20tego roku zycia ;) jeszcze troche i bedzie Ci mega przykro jak juz cyca nie bedzie w ogole chcial. wiem, ze to meczace, domyslam sie, ale musisz probowac go zostawiac samego z tata, w koncu sie przyzwyczai, a i tata na niego jakis inny sposob znajdzie. a Mama jestes najlepsza dla swojego synka, no!

Maniek- te kaszki mleczko- ryzowe sa fajne, bo mleka nie musisz juz dodawac. ale sprobuj najpierw z ta co masz. a noz, Jagodzie posmakuje?

Nenek, Anuśka, Summerka- halo, halo?

i Freja cos zupelnie zniknela :(

Ponawiam pytanie o test ciazowy. Czy juz otwarty z tej folii jest zdolny do uzytku za miesiac?

43xntqm.png

q0eplew.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxien dobry, ja już po rehabilitacji, obskoczyłam pocztę i udało się wysłać karteczkę do Leośka..nakupiłam kolejnych 4 kartki coby było "na zaś", mam nadzieję, że tym razem nie zginą :P

zgredko, ja też bym puściła, bo niby czemu nie? to jej tata, chyba umie się nią zaopiekować.. a że ma przyrodnią siostrę, to powinna uczestniczyć w jej życiu, w końcu ona często u Was bywa..nie widzę nic złego w tym.. a Ty jaką decyzję podjęłaś?

Mari, gratki 9 m-ca, kochana na tym etapie to już tak bedzie.. ja zresztą miałam ból spojenia i podwozia już w 8 m-cu, dużo odpoczywaj

trzymamy kciuki za Anie

no i co jeszcze.. mój Patryk także się puszcza i stoi chwilkę, aż zajarzy, że przecież on nie umie i panika:)

ale martwię się, bo okazało się, że Patryk źle stawia prawą stopę :(

no i pytałam o obuwie dla niego, zatem teraz nic, tylko skarpety.. koło kwietnia buty Reebok, dlaczego te? bo maja dobrze wyprofilowaną podeszwę i wkładkę, bo łamią się w odpowiednim miejscu. Zatem dzielę się tą wiedzą

psotka, jesli nie będziesz karmiła piersią a on mleka z butelki nie bedzie chciał, to wprowadzisz je w kaszce, będziesz je robiła na mm i już. ńie ma co się martwic. Patryk je wieczorem kaszkę na mm. Stopniowo wprowadzisz kubek czy inne ustrojstwo niz butla i tez bedzie pil.

Wróżko, nie mam pojęcia. sprawdzisz za miesiąc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:47

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko, chyba sama musisz sprawdzić co z tym testem i dasz nam znać :)

Próbuje mała uspac już 1,5 h i doopa, twarda zawodniczka. A miałam poukładany dzień do wyjścia na szczepienie

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa Lara- no wlasnie, kciuki za szczepienie! coby Ania ladnie zniosla i za brak nieprzyjemnosci "po".

tesciora sprawdze na bank ;)

LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania pobiła kolejny rekord w spaniu - 3 minuty! Wtf? To był najszybszy sen jaki widziałam, obudziła sie po tym czasie z takim histerycznym krzykiem ze cieżko mi ja było uspokoić :(
    Dobrze ze dziś wizyta u lekarza to spytam o co kaman.
    Gorączki brak.
    Najchętniej spałaby dziś na mnie ;(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara Lilka pije na raty wypija np ok 100-120 przerwa bekanie i za chwile dopija tak samo syn od kolezanki ponoć normalka :)

co do jedzenia zaczynam od przyszłego tyg mleko 2 wprowadzać :) mała ma zwykle 2 butle po 210 ale dziś np jest na mleku i kaszce bez obiadku bo cos ją wczoraj brzusio męczył wieczorem

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WROZKO dzieki za slowa pocieszenia. Czekalam na nie! Bo czuje sie jak fajtlapa :(

Probowalam dac dzisiaj DOminikowi butle z mm. On sie nia bawi. Wie jak pic bo czasem popija ale glownie sie bawi. Gryzie smoczek, pociaga zebami, macha.

LARA trzymam kciuki coby Ania przeszla szczepienie ok.

ZGREDZIA z tym wyjazdem to nie wiem. Chyba bym pusila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 12:59

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wcinała własnie ryz gotowany ale jej smakowało

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, nie panikuj. Jaka matka nieudolna. Moja 2 zasypiala elegancko sama i tez wybywalam z domu, a H nie chce ;) i spi z cycem. Moze malego cos boli i dlatego chce mame blisko siebie. Dla mnie jest matka super hero, o!

Co do mleka, to meza siostra 2 z 3 dzieci odstawila kolo 8 m.z.i zaden nie pil mleka z butli. Czasem z niekapka a tak to dodawala mleko do kaszek itp.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze byc tak, ze dziecko (DOmi na przyklad) je malo normalnych posilkow bo nadal je mleko z cycka czesto?

Karmie go piersia kolo 9 potem kolo 12tej, kolo 16tej i przed spaniem (plus w nocy). Bo on mi strasznie malo je. 100g to maks i to przy dobrych wiatrach. Zwykle zjada 80g ale tez jest walka.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie..wiecie ile mleka z piersi dziecko dziennie powinno dostawac? są jakies "normy"? Lekarka kazała mi ważyć Madzię przed i po jedzeniu i zliczac ile mniej wiecej je. Chyba mam za mało pokarmu jednak i dlatego pewnie nie przybiera...wczoraj było 650g czyli chyba 650 ml chyba, ze jest inny przelicznik :(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1577 1578 1579 1580 1581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ