Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Najlepszego dla maluchów. Młody już wykapany, ale chwilę jeszcze się bawi.. Zrobił kupsko o 19 więc nie było sensu zmieniać samego pampersa. Były już dwa ziewy, przy trzecim biorę go spać. Mąż ma wychodzę, a ja dostałam @, pierwsza od porodu.. Buu, zaczęło się
Patryk bardzo obsypany i chyba jutro zawolam lekarza, wiecznie coś.. Za Tymkiem tęsknię okropnie i gdy z nim rozmawiam to płakać mi się chce, taka jestem pomylona..
Nasze buty będą z reeboka, tak nam poleciła rehabilitantka
Dobrze Kroko, że już u Was lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 19:44
Krokodylica, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
wszystkiego naj naj dla miesięczniaków
u nas pomału chyba lepiej Zuza nawet tableta dorwała choć jej jedzenie to gryz flipsa dwa kawałki królika kompot z jabłek
Lili za to zjadła dzis prawie całe udko z królka gotowane makaron do rosołu mi z talerza wyjadał hehehe
spi już od 18:30 bo drzemki drugiej nie byłoWróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Ojej umknęło mi
100 lat dla miesięczniaków
Konwi, dopiero 1 @? wooow szczęściaro
Miałam kupić pierwsze buty w pn ale ząb mi nawalił i nie ma. Konsultowałam to wydarzenie z rehabilitantem i ten twierdzi że marka wcale nie oznacza dobrego obuwia. Z czym się zgadzam. Ważne żeby były odpowiednio zrobione i dobrego materiału no i oczywiście musza pasować. Luźne lub za duże powodują złe nawyki chodzenia i mogą być powodem wad postawy. Mam cały wór po innych dzieciach. Nie użyjemy żadnychokazuje się że każde skoślawione albo już ukształtowane do stopy poprzedniego właściciela. Na moje oko były ok, ale reh pokazał mi "wady" i teraz je widzę. Ciężka sprawa z kupieniem dobrego obuwia
Na razie kupię tylko takie do chodzenia w pomieszczeniach. Sandały
sprawa z zębem się rozkręciła. po konsultacjach z 2 lekarzami (w tym dentystą) i jedną położną doszliśmy do wniosku, że nie dajemy antybiotyku. Dentysta rozwiercił zęba, przeczyściła kanały (ałaaaaa :'( ) przepłukał solą fizjologiczną (ałaaaaa :'( ) po czym po uciskał dziąsło w celu wyciśnięcia ropy (AAAAAAAAAAAŁŁŁŁŁŁAAAAAA x10). Tak mam chodzić do wtorku z otwartym zębem i nerwem na wierzchu. Do posiłków zatkać go watą (!!??!!) potem wizyta u hematologa i ten też się wziął za "badanie" i zaczął uciskać szczękę (zmówili się chyba :'( )
ledwo żyję i boli potwornie. Będę naprawdę BARDZO zawiedziona jak tej ciąży jednak nie będzie... -
dzijzas Yas, ale to musiało boleć..niemal , jak moje zdjecie paznokcia bez znieczulenia.. współczuję
no i pierwsza ta @, jestem zawiedziona, bo przy Tymku przyszła dopiero po 14 m-cach..no ale coż.. spodziewałam się.. jakieś kilka dni bardzo bolał mnie lewy jajnik..coś było na rzeczy.. teraz muszę znaleźć lekarza, który założy mi implant..Yasmin lubi tę wiadomość
-
Dziekujemy wszystkim za zyczonka
My pierwsze buciki bedziemy miec z Emel. Czytalam bardzo dobre opinie o tych bucikach i wedlug mnie sa cudneNo i polska firma, a to zawsze na plus
Yasmin- wspolczuje tego leczeniaale nie potrwa dlugo, a antybiotyk faktycznie w ostatecznosci. dzialajcie dzisiaj koniecznie! macie moje blogoslawienstwo
Lara- pytalas o mleko krowie. Ja na razie jakos sie wstrzymuje przed podawaniem takiego mleka. MM jednak lepiej przebadane. Mysle, ze jak Franek skonczy 2 lata to przejdziemy na to mleko, ale tez bez szalu. Bedziemy dawac na zmiane z roslinnym. Poza tym siostra mi uswiadomila, ze juz musze 3 kupowac. olaboga, jak to zlecialo!!
Konwi, Biedronka- wspolczuje małpy. oby byla bezbolesna i szybko sie skonczyla.
Ja zaraz sie zbieram spac. Chyba morskie powietrze tak na mnie wplynelo, ze juz o 20 bym spala.
spokojnej nocki Wam zycze babeczki!
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Joł,
Najlepszego dla miesięczniaków!
U nas jako takoDzieć szaleje, nawija coraz więcej słówek. Teraz na tapecie słowo "kółko" i kilka hiszpańskich
Ładnie je wymawia skubany. To "kółko" mnie rozwala
Buty już różne od dawna zdzieramy, ale to już wiecie, znacie możliwości szaleńca mego
Zdrowia dla młodzieży i mam! -
Wstawać śpiochy!!!!!
Ja walczę z bólem gardłai chyba katar sie rozwija ;( ale spinam poslady, zarzucam wit c i sie nie poddaje
Wróżko właśnie sie zaopatrzyłem w mleko 3 i sobie uświadomiłam ze to chyba czas już wtedy przejść na mleko krowie hehe
Co z ta fasolka szparagowa? Dawalyscie?
Aaaapppppssikkkkkkkkkkkkk
Miłego dnia -
a witam
Lara ja daję do zupy warzywnej..
dzwoniłam do lekarza, aby przyjechał na wizyte..a oni mi mówią, ze to co opisuję, to reakcja alergiczna i chyba nie da rady, bo za dużo mają zgłoszeń..abym do placówki pojechała.. chyba zgłupieli..pojadę, aby mały coś złapał..buu
Lara,, kuruj sie -
Dobijcie mnie!!!!!!!!!! hlip hlip hlip :'(
U nas fasolka bardzo lubiana. Mleko krowie nie jest zalecane dlatego ze uczula. Jak Ani nie uczuli to czemu. Ale nie wiem czy tak do picia już.. bardziej do gotowania (ja bym zrobiła). Zaleca się po roku. Ale test zawsze zrobic możesz. jest też takie "łaciate" fioletowe junior chyba. -
Ale ja nie chce już mleka krowiego dawać. Po ukończonym roku, zapas mm 3 mam na 1,5 msca wiec na bank po 14 mż
Znam przypadek, który dał swojej córce mleko krowie od 5 mżYasmin lubi tę wiadomość
-
Kroko- ja o doborze rozmiaru bucika czytalam tu: http://znaczkijakrobaczki.pl/2013/11/jak-zmierzyc-dziecku-rozmiar-stopy.html i tu : http://znaczkijakrobaczki.pl/2013/12/pierwsze-buty-dla-dziecka-jak-wybrac.html
co do krowiego mleka, to w sumie taki twaróg, ktory daje od czasu do czasu Frankowi jest przeciez z krowiego mleka. a samo mleko zamierzam tak jak Kroko dawac w budyniu, albo jakiejs zupce mlecznej. fasolke daje w zupce.
Yasminka- jak tam, udalo sie wczoraj serduchowanie mimo zebowej sprawy?
My dzis pobudka 6.30 i wlasnie Maly drzemie, a ja jem. w nocy raz sie obudzil, dostal oszukane mleko i zasnal. dzis ide do pracy, ale jakos wielkiej ochoty juz nie mam. fajna odskocznia, ale moj ma teraz mnostwo pracy, wiec dziecko troche tuła sie po rodzinienie lubie tak
gdybym zaszla w ciaze, to problem z glowy, no ale wiadomo. jak sie chce, to kiszka z tego wychodzi.
a sluchajcie, wpadlam na taki pomysl, zeby zrobic liste starajacych sie po raz kolejny gangsterek. pamietam, ze Kroko i Yasmin chca kolejna dzidzie. Jussta chyba tez? dajcie znam, co o tym myslicie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:23
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
witam, na mnie czeka góra prasowania, ale na razie schną mi paznokcie
Madzia spała 12 godzin! Budziła się tylko na karmienie i spala dalej. Teraz znowu śpi. Jestem w szoku
Ja tez chcę zacząć starania, ale czekam na @. W przyszłym tygodniu idę do gina, chyba mam jakąs infekcję;/ Żółty śluz. Illadian nie pomaga ;/
lara, i jak? Zmieniasz pieluszki na 4? -
Hej hej
My sie malo co odzywamy, bo dzieje sie! I w domu i w pracy.
Buziaki dla wszystkich miesieczniakow.
Wrozko, Kroko....za mieisac nasze skarby koncza rok! Alez to zlecialo. My juz nad prezentami dumamy, bo nie tylko od nas kupujemy,a le tez dziadkowie daja piniadze i chca bysmy cos od nich kupili lub pokazali co potrzebujemy. Na liscie poki co mamy wozek dla lalek drewniany, recznie robiony i rowerek. Chyba jeszcze drewniany kon na biegunach dojdzie
Zdrowka dla chorujacych
Co do bucikow to my dla H kupimy jak dla pozostalych, buciki z ecco lub enfant. Bartki sa dla nas za sztywne. Ale to zakupu butow jeszcze daleka droga. Wg zalecen ortopedy H chodzi boso. A buty dopiero jak bedzie samodzielnie biegala po dworze. No i buciki ok.0,5 cm wieksze by byl zapas (wyciagamy wklade i przykladamy stopke).
Hanka to istne tornado. Pobila swojego brata. Do tego taka chlopczyca z niej. Tylko z bracmi by wariowala, cos nie po jej mysli to krYk...ale jaki. Szczypie i drapie i co chwile gryzie mnie w piers (zebow brak). Przytulac sie nie lubijedynie jak cyca ciagnie, ehhh
Od kilku dni kiepsko spi. Chyba brzuszek ja boli. W przyszlym tyg.jedziemy do szpitala na badania.
Wczoraj maz probowal ja polozyc spac bez cyca (ja teoretycznie wracam do pracy za niecale 3 tyg.a w nocy prawie nie spie), ale darla sie pelnia pluc przez godzine! Poddalismy sieWróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
WróżkaZielona wrote:Kroko- Twoj nadal taki nieugiety? a seksic sie chce? to niech zwaza na konsekwencje
A no nadal.
Ciągle powtarza że nie ma mowy.
Beszka a no roczki już tuż tuż.
Ja na temat bucikow dużo czytałam. I dużo mierzylysmy. Ale z tym rozmiarem mam kłopot.
Postanowiliśmy w niedzielę jechać do innego miasta do Deichmanna. Ponoć mają miarki z elefanten i pomagają dobrać rozmiar.
Zobaczymy. Najwyżej trzeba będzie kupić jeszcze jedną parę na teraz.
Chociaż za te bartki dałam tyle kasy że na samą myśl mnie słabi hehe.
Ja szukałam miękkiej podeszwy. Ale rewelacji nie było w żadnych.