WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla maluchów. Młody już wykapany, ale chwilę jeszcze się bawi.. Zrobił kupsko o 19 więc nie było sensu zmieniać samego pampersa. Były już dwa ziewy, przy trzecim biorę go spać. Mąż ma wychodzę, a ja dostałam @, pierwsza od porodu.. Buu, zaczęło się :(
    Patryk bardzo obsypany i chyba jutro zawolam lekarza, wiecznie coś.. Za Tymkiem tęsknię okropnie i gdy z nim rozmawiam to płakać mi się chce, taka jestem pomylona..

Nasze buty będą z reeboka, tak nam poleciła rehabilitantka

Dobrze Kroko, że już u Was lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 19:44

Krokodylica, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego naj naj dla miesięczniaków

u nas pomału chyba lepiej Zuza nawet tableta dorwała choć jej jedzenie to gryz flipsa dwa kawałki królika kompot z jabłek

Lili za to zjadła dzis prawie całe udko z królka gotowane makaron do rosołu mi z talerza wyjadał hehehe

spi już od 18:30 bo drzemki drugiej nie było

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi ja też dziś dostałam @ 4 od porodu

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia. :)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej umknęło mi :( 100 lat dla miesięczniaków <3

Konwi, dopiero 1 @? wooow szczęściaro :)

Miałam kupić pierwsze buty w pn ale ząb mi nawalił i nie ma. Konsultowałam to wydarzenie z rehabilitantem i ten twierdzi że marka wcale nie oznacza dobrego obuwia. Z czym się zgadzam. Ważne żeby były odpowiednio zrobione i dobrego materiału no i oczywiście musza pasować. Luźne lub za duże powodują złe nawyki chodzenia i mogą być powodem wad postawy. Mam cały wór po innych dzieciach. Nie użyjemy żadnych :/ okazuje się że każde skoślawione albo już ukształtowane do stopy poprzedniego właściciela. Na moje oko były ok, ale reh pokazał mi "wady" i teraz je widzę. Ciężka sprawa z kupieniem dobrego obuwia :)
    Na razie kupię tylko takie do chodzenia w pomieszczeniach. Sandały

sprawa z zębem się rozkręciła. po konsultacjach z 2 lekarzami (w tym dentystą) i jedną położną doszliśmy do wniosku, że nie dajemy antybiotyku. Dentysta rozwiercił zęba, przeczyściła kanały (ałaaaaa :'( ) przepłukał solą fizjologiczną (ałaaaaa :'( ) po czym po uciskał dziąsło w celu wyciśnięcia ropy (AAAAAAAAAAAŁŁŁŁŁŁAAAAAA x10). Tak mam chodzić do wtorku z otwartym zębem i nerwem na wierzchu. Do posiłków zatkać go watą (!!??!!) potem wizyta u hematologa i ten też się wziął za "badanie" i zaczął uciskać szczękę (zmówili się chyba :'( )
    ledwo żyję i boli potwornie. Będę naprawdę BARDZO zawiedziona jak tej ciąży jednak nie będzie...

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzijzas Yas, ale to musiało boleć..niemal , jak moje zdjecie paznokcia bez znieczulenia.. współczuję

no i pierwsza ta @, jestem zawiedziona, bo przy Tymku przyszła dopiero po 14 m-cach..no ale coż.. spodziewałam się.. jakieś kilka dni bardzo bolał mnie lewy jajnik..coś było na rzeczy.. teraz muszę znaleźć lekarza, który założy mi implant..

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy wszystkim za zyczonka :)

My pierwsze buciki bedziemy miec z Emel. Czytalam bardzo dobre opinie o tych bucikach i wedlug mnie sa cudne :) No i polska firma, a to zawsze na plus ;)

Yasmin- wspolczuje tego leczenia :( ale nie potrwa dlugo, a antybiotyk faktycznie w ostatecznosci. dzialajcie dzisiaj koniecznie! macie moje blogoslawienstwo :D

Lara- pytalas o mleko krowie. Ja na razie jakos sie wstrzymuje przed podawaniem takiego mleka. MM jednak lepiej przebadane. Mysle, ze jak Franek skonczy 2 lata to przejdziemy na to mleko, ale tez bez szalu. Bedziemy dawac na zmiane z roslinnym. Poza tym siostra mi uswiadomila, ze juz musze 3 kupowac. olaboga, jak to zlecialo!!

Konwi, Biedronka- wspolczuje małpy. oby byla bezbolesna i szybko sie skonczyla.

Ja zaraz sie zbieram spac. Chyba morskie powietrze tak na mnie wplynelo, ze juz o 20 bym spala.

spokojnej nocki Wam zycze babeczki!

Yasmin lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joł,

Najlepszego dla miesięczniaków! :)

U nas jako tako ;) Dzieć szaleje, nawija coraz więcej słówek. Teraz na tapecie słowo "kółko" i kilka hiszpańskich ;) Ładnie je wymawia skubany. To "kółko" mnie rozwala :D

Buty już różne od dawna zdzieramy, ale to już wiecie, znacie możliwości szaleńca mego ;)

Zdrowia dla młodzieży i mam! :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawać śpiochy!!!!!

Ja walczę z bólem gardła :( i chyba katar sie rozwija ;( ale spinam poslady, zarzucam wit c i sie nie poddaje :/

Wróżko właśnie sie zaopatrzyłem w mleko 3 i sobie uświadomiłam ze to chyba czas już wtedy przejść na mleko krowie hehe

Co z ta fasolka szparagowa? Dawalyscie?

Aaaapppppssikkkkkkkkkkkkk

Miłego dnia

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a witam
    Lara ja daję do zupy warzywnej..
    dzwoniłam do lekarza, aby przyjechał na wizyte..a oni mi mówią, ze to co opisuję, to reakcja alergiczna i chyba nie da rady, bo za dużo mają zgłoszeń..abym do placówki pojechała.. chyba zgłupieli..pojadę, aby mały coś złapał..buu

Lara,, kuruj sie

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobijcie mnie!!!!!!!!!! hlip hlip hlip :'(

U nas fasolka bardzo lubiana. Mleko krowie nie jest zalecane dlatego ze uczula. Jak Ani nie uczuli to czemu. Ale nie wiem czy tak do picia już.. bardziej do gotowania (ja bym zrobiła). Zaleca się po roku. Ale test zawsze zrobic możesz. jest też takie "łaciate" fioletowe junior chyba.

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie chce już mleka krowiego dawać. Po ukończonym roku, zapas mm 3 mam na 1,5 msca wiec na bank po 14 mż

Znam przypadek, który dał swojej córce mleko krowie od 5 mż o.O

Yasmin lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mleku krowim robiłam dwa razy budyń dla Zuzi - pół na pół z wodą.

Właśnie kurka Yasmin nie wiem czy o rozmiar za dużych butów nie kupiłam. :/
    Nie umiem dobrać rozmiaru a pomoc w sklepach marna. :/

Wysłany: 2 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko- ja o doborze rozmiaru bucika czytalam tu: http://znaczkijakrobaczki.pl/2013/11/jak-zmierzyc-dziecku-rozmiar-stopy.html i tu : http://znaczkijakrobaczki.pl/2013/12/pierwsze-buty-dla-dziecka-jak-wybrac.html

co do krowiego mleka, to w sumie taki twaróg, ktory daje od czasu do czasu Frankowi jest przeciez z krowiego mleka. a samo mleko zamierzam tak jak Kroko dawac w budyniu, albo jakiejs zupce mlecznej. fasolke daje w zupce.

Yasminka- jak tam, udalo sie wczoraj serduchowanie mimo zebowej sprawy? ;)

My dzis pobudka 6.30 i wlasnie Maly drzemie, a ja jem. w nocy raz sie obudzil, dostal oszukane mleko i zasnal. dzis ide do pracy, ale jakos wielkiej ochoty juz nie mam. fajna odskocznia, ale moj ma teraz mnostwo pracy, wiec dziecko troche tuła sie po rodzinie :/ nie lubie tak :/ gdybym zaszla w ciaze, to problem z glowy, no ale wiadomo. jak sie chce, to kiszka z tego wychodzi.

a sluchajcie, wpadlam na taki pomysl, zeby zrobic liste starajacych sie po raz kolejny gangsterek. pamietam, ze Kroko i Yasmin chca kolejna dzidzie. Jussta chyba tez? dajcie znam, co o tym myslicie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:23

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę, ale co mi z tego. Sama sobie nie zrobię. :/

Poczytam wieczorem te linki co dałaś.

Wysłany: 2 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko- Twoj nadal taki nieugiety? a seksic sie chce? to niech zwaza na konsekwencje :P

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, na mnie czeka góra prasowania, ale na razie schną mi paznokcie :)
    Madzia spała 12 godzin! Budziła się tylko na karmienie i spala dalej. Teraz znowu śpi. Jestem w szoku :)

Ja tez chcę zacząć starania, ale czekam na @. W przyszłym tygodniu idę do gina, chyba mam jakąs infekcję;/ Żółty śluz. Illadian nie pomaga ;/

lara, i jak? Zmieniasz pieluszki na 4?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

My sie malo co odzywamy, bo dzieje sie! I w domu i w pracy.

Buziaki dla wszystkich miesieczniakow.

Wrozko, Kroko....za mieisac nasze skarby koncza rok! Alez to zlecialo. My juz nad prezentami dumamy, bo nie tylko od nas kupujemy,a le tez dziadkowie daja piniadze i chca bysmy cos od nich kupili lub pokazali co potrzebujemy. Na liscie poki co mamy wozek dla lalek drewniany, recznie robiony i rowerek. Chyba jeszcze drewniany kon na biegunach dojdzie

Zdrowka dla chorujacych :(

Co do bucikow to my dla H kupimy jak dla pozostalych, buciki z ecco lub enfant. Bartki sa dla nas za sztywne. Ale to zakupu butow jeszcze daleka droga. Wg zalecen ortopedy H chodzi boso. A buty dopiero jak bedzie samodzielnie biegala po dworze. No i buciki ok.0,5 cm wieksze by byl zapas (wyciagamy wklade i przykladamy stopke).

Hanka to istne tornado. Pobila swojego brata. Do tego taka chlopczyca z niej. Tylko z bracmi by wariowala, cos nie po jej mysli to krYk...ale jaki. Szczypie i drapie i co chwile gryzie mnie w piers (zebow brak). Przytulac sie nie lubi :( jedynie jak cyca ciagnie, ehhh

Od kilku dni kiepsko spi. Chyba brzuszek ja boli. W przyszlym tyg.jedziemy do szpitala na badania.

Wczoraj maz probowal ja polozyc spac bez cyca (ja teoretycznie wracam do pracy za niecale 3 tyg.a w nocy prawie nie spie), ale darla sie pelnia pluc przez godzine! Poddalismy sie ;)

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    Kroko- Twoj nadal taki nieugiety? a seksic sie chce? to niech zwaza na konsekwencje :P

A no nadal.
    Ciągle powtarza że nie ma mowy. :/

Beszka a no roczki już tuż tuż. :)
    Ja na temat bucikow dużo czytałam. I dużo mierzylysmy. Ale z tym rozmiarem mam kłopot.
    Postanowiliśmy w niedzielę jechać do innego miasta do Deichmanna. Ponoć mają miarki z elefanten i pomagają dobrać rozmiar.
    Zobaczymy. Najwyżej trzeba będzie kupić jeszcze jedną parę na teraz.
    Chociaż za te bartki dałam tyle kasy że na samą myśl mnie słabi hehe.
    Ja szukałam miękkiej podeszwy. Ale rewelacji nie było w żadnych.

‹‹ 1674 1675 1676 1677 1678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ