X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien bry deszczowy!

ja po sniadanku, Maly spi. Niedlugo zbieramy sie do dziadkow.

Mari- kurcze, ja niczym nie smarowalam, ale moja szwagierka jakas mascia z antybiotykiem, po pokazaniu lekarzowi. Gratki dla Ninki 3 tygodni!

Lara- hmm, a jakbys ja oszukala kanapeczkami z cieniutko pokrojona parowka na nich? a pozniej sukcesywnie polowa kanapek z parowka, polowa z czyms innym? nic innego mi nie przychodzi do glowy... jak dzis sie czujesz?

Beszka- ojj bidula :( na niektore dzieci lepiej dziala paracetamol, na inne ibuprofen. nam lekarka kazala dawac na zmiane. moze sprobuj tak?

Kotka- u mnie od jakiegos czasu dopiero jest z tym troche lepiej. a tak to wspomagamy sie lubrykantami, poprobuj roznych moze?

Kroko- u nas od jakiegos czasu dopiero z ubieraniem odrobine lepiej. Maly zalapal chyba, ze jesli mi troche pomoze to bedzie szybciej i sam wklada raczki do rekawow. troche marudzi, ale juz nie tak jak kiedys. a z zebolem szybciutko do dentysty. i trzymam kciuki za nowy cykl ;)

Milego dzionka dla Was wszystkich!

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My paracetamolu nei lubimy i nawet nie mam :/ al chyba jutro zakupie czopki i bede podawac na zmiane, bo nie chce orzekroczyc dobowej dozwolonej dawki nurofenu.

Konwi, mloda dostaje nurofen forte, dawka wg tabeli na opakowaniu. Dla jej przedzialu wagowego 1,25 ml
    Teraz jak wstanie (odsypia nocwozona w wozku) dostanie czopek.

Psotka, ja taka suchosc mialam po 1 i po 2 ciazy orzez baaaardzo dlugo mimo, ze kp juz nie bylo...takze to ze przestaniesz karmic nie oznacza, ze wszystko tam wroci do normy. W ogole po chloocach libido tez bylo slabe...teraz po H wszystko wrocilo do normy ;) przezywamy drugi raz okres narzeczenstwa hahaha a ze chowac sie musimy, bo w nocy nie ma jak, to czassem sie smiejemy, ze jak gowniarze chowajacy sie przed rodzicami czujemy ;)
    Co do H spania, to spi jak zawsze...czyli beznadziejnie.

Martwie o mloda, bo sadzilam ze dzis bedzie lepiej,a jest gorzej. Wczoraj chociaz owoce zjadla a dzis nic :( tylko cyc

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • justta Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Beszka jest taki sposob podawania na zmiane paracetamolu i ibuprofenu, to moze sprobuj tego, biedna malutka, ja mam w domu i to i to, przy biegunkach niewolno ibuprofenu

Leo spi, popoludniu do tesciowej na imieniny, a taka pogods dzisiaj ladna

Lara Leo tez lubi parowki ale je rozne sniadanka na szczescie, on uwielbia bulki i chleb to troche mozna pokombinowac, za to teraz nietknie owsianki ;-)

Milego dnia laseczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 11:42

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • beszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta, znam ten sposob tylko paracetamolu nie mam w domu.....jutro kupimy i jak bedzie tak jak dzisiaj, to tez do lekarza pojdziemy

justta lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, Ania nie zjadła, oczywiście. Zjadl malz z psem na pół.
    Zrobiłam jajecznice-fe, świeży chleb-fe.
    W końcu zrobiłam mleko z kaszka w butli położyłam sie obok (nadal w masce) i spałyśmy do tej pory od 10.

Mam nadzieje, ze małej sie humor zmienił (chodzi i skrzeczy tata tata tata) bo ja dzis przeszłam swój pierwszy macierzyński kryzys. Normalnie łzy mi ciekły, bo tego nie zje, tego tez Nie. Czułam sie dennie ;( drzemka mam nadzieje, ze pomogła nam obu.
    Zazdroszczę rodzicom, których dzieci nie wydziwiają przy karmieniu, nie wiem czy gdzieś popełniłam błąd czy o co Cho?

Na obiad dzis gulasz z cielęciny, jak tego nie zje to sie pochlastam. ;(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, ostatnia infekcja Patryka to 8 dni gorączki. Ja patrykowi daje więcej nurofenu, znaczy dawałam 1.4 tak nam zalecila lekarka.

My już po sesji, wracamy do domu. Łeb mi pęka..

Libido zero, mąż mnie wysyła do seksuologa, a we wtorek mam endokrynologa, może porobię hormony, zobaczę co się dzieje.. Patryk wczoraj jadl tylko raz pierś w dzień, o 24 musiałam go obudzić bo już mi się kamienie robiły ..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari: ja żadną maścią tylko rivanol przykladalam (waciki nasączone)
    Moja spała 20min bo pies zaszcekal, potem była bardzo marudna, ale pp trudach noszenie smok mleko noszenie jakoś dało radę i śpi
    Ja w tym czasie podłogi myje, mama czyta gazetę, bo jej nakazalam, bo ona się zajmowała małą jak ją poszlam do pracy (tak dziś na 2h) i obiad robiła no i wczoraj ostro okna pomyla, wiec ja z mopem polatalam, acz to sranie w banie a nie mycie, uznaje tylko mycie scierka na kolanach, no chyba, że często, a nie raz na tydzień dwa

Kotko: musisz zajsć w drugą, wtedy jest mokro jak na bagnisku.

Idę robić drugą turę mopem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 13:31

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby juz wiosna była mam dość ZUza znowu gorączka :(
    Lili na szczęscie juz ok

u nas paracetamol czopki 80mg na zmiane z nurofenem szedł w ruch jak Lili gorączkowała

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrałyśmy konkurs hihihi super, chociaż raz w życiu :)

Po kościele poszliśmy na ogródek, potem wdepnelismy do biedry a tam już pieluchy wyłożone. Wiec ciach 2 opakowania 4 wzięłam i do domu. Mała teraz szaleje z zabawkami a mamuśka sie cieszy z wygranych kosmetyków dla dziecka :)

Anastazjaaa, Misi@, MANIEK, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La Ra wielkie gratulacje

Dla chorowitkow dużo zdrowka

Ja dziś poprasowalam i poukladalam ciuszki, koce pościele i kosmetyki. O rety ależ jestem z siebie dumna.

Mąż skręcił box i stoi już w salonie

Pościele już czekają ale na razie wyprane i wyorasowane czekają w pudełkach na boxie :)

Pokrowiec na fotelik oierze się jutro będzie gotowy ;)

Jestem juz gotowa :)

Jeszcze tylko wózek trzeba kupić ale z tym czekam do kwietnia

LaRa, Izoleccc, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa, dziękujemy :)

Ty sie nie przemęczaj i lez. Masz siostrę w domu, nie?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przemeczam się siedzę i wydaje polecenia siostrze i mężowi gdzie co ma być, ja tylko poprasowalam ;)

Tak fajnie mieć już wszystko poukładane :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisalam wiadomość parę h temu ale nie kliknelam wyslij ;(

Czy któras z Was ma doświadczenie w zakupie stanika przez NET?

Moja zrzuciła dziś sobie krzesło w kuchni na siebie
    Idzie ząbek górny prawy, może ten mokry kaszel i gil od tego?

Ana: fajnie że jest siostra

Lara: jaki konkurs?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, na fb.

Jeżu, jak krzesło na siebie zrzuciła? Ńic jej nie jest?

Aha, miała pisać..... W kościele, cisza, a Ania "tatatatata tatatatata. Tatatatata tatatatata" i piski radości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 20:26

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dzisiaj byłam świadkiem nieciekawego zdarzenia.Jedziemy od moich rodziców autem i Chłop puszcza na pasach matke zapatrzoną w telefon z pchającym obok synem (ok 7-9 lat) parasolke wózek z siostrą może ciut starszą od naszych dzieci gdy chłopiec ruszył koła wózka zablokowały się przez nierówności i cały wózek poleciał z dziewczynką przed siebie i dziewczynka wylądowała twarzą na betonie przyciśnięta wózkiem :(:(:(:( straszne...

Witajcie w ogóle.U nas nudy .Mały chodzi już śmiało sam ,potrafi przejść spokojnie po mieszkaniu ,ciągle wstaje i drepta słodki widok.Po za tym wyszła druga dwójka dolna także 8 ząbków mamy. Ogólnie okej.Ostatnio wymysla coś z jedzeniem. Teraz właśnie śpi także mam chwile dla siebie.
    Roczkową impreze przenosimy na koniec kwietnia niestety.Wszystko pozajmowane,terminy nie pasują ehh masakra. Ale bawić się i tak będziemy w domu z najbliższymi przy kawie w jego urodzinki. W kwietniu Mały będzie miał też swoją sesje roczkową u fotografa.Juz się nie mogę doczekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 21:13

Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja stale za małą nie chodze, bylysmy w kuchni, ona przy krześle, ja kanapkę robilam pół metra od niej no i stanęła jakoś pociągnęła i pociągnęła że sobą ;( bardziej się przestraszyła, ale chłop się od razy obudził przyleciał i ją nosił, zawsze jak coś jej się stanie to on ją nosi..

Ja też przenosze o tydzień ur z uwagi na studia mojego..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy kochane, ja już mam dość dnia dzisiejszego..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wypisałam zaproszenia na roczek. Teraz muszę poroznosic/wysłać. U nas msza + obiad 24.04. czyli 3 dni po urodzinach.

Kurczę w środę mam zabieg na te znamiona. Już sie dygam..... Aaaaaa No i w środę od razu odbieramy wygrana :) bo będziemy obok naszej porodówki to od razu tam podejdę :)

Mała właśnie padła.

Dobranoc....

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BESZKO mi ginka przepisała maść z hormonami do pipki ale jej nie można przy kp stosować.

ZGREDZIA u mnie w ciąży było bardzo sucho chociaż lepiej niż teraz.

Nadaje z kampera. Jesteśmy pare km na północ od Casablanki.

LaRa, konwalianka, MANIEK lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko: Odważni jesteście tak z małym podróżować, ja bym się bała na tak długo za granicą, zazdroszcze, bo to bardzo fajne

Ja mam chyba stałe zapalenie spojówek, oko się "gluci", a dodatkowo jakby zaszło mgłą ;(

Moja od ponad godziny śpi, ja obejrzałam masterchefa i must be the music, czytać nie mam siły przez oko, więc się klade..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1681 1682 1683 1684 1685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ