X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On powiedzial, ze nic nie bedzie, bo wiadomo szycie to by byla.blizna, pewno jeden szef, ale ponoc sa takid klamry sciagajace skore, mam fote, ale wstydze sie dac na fb, ze sie dzieckiem obitym chwale :/

On juz nie spi, a mala zasnela.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, chyba dokąd jest potrzeba. Mój tymek ma 5 lat ale ma b. Sucha skórę i nawilżam dwa razy dziennie.

Zgredko, hop hop, jak tam?

Młoda damo, gratuluję.

Teraz dziewczyny odpoczniecie, dzieci idą spać, zaczyna się najprzyjemniejsza cześć wieczoru :)

Ja objadlam się Sushi i jest mi dobrze...

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, u nas jesli rana nie jest b.gleboka to sklejaja specjalnym klejem i potem wlasnie te stripy (czy jak to sie nazywa) zakladaja.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA ja D nigdy niczym nie smarowalam. No ok, moze ze dwa razy. Po co? Skora sama powinna w tym wieku "sie nawilzac".

Dajecie dzieciom zupy? Karmicie wtedy taka mala lyzeczka czy duza? No i jak wy dajecie rade ugotowac i zupe i drugie danie....?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zup nie je, nie lubi, zresztą nie umie, leje się, znaczy mówię o rzadkich zupach, bo np gęsty krupnik mojej mamy zjadła ze smakiem

mi tu od kilku miesięcy piszą w poradnikach, że powinnam dawać i zupę i drugie, ale sobie tego nie wyobrażam..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, podaj fotę na fb, może coś poradzimy.

Ja nawilzam po każdej kąpieli. Po basenie tym bardziej.

Ania śpi :) oby bez pobudek srodkowo-nocnych...

Zupy nie daje bo mała musi gryźć, łyżeczka daje tylko owoce-musy, ewentualnie jogolino.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 21:15

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja też śpi, tylko, że pieluszkę musze zmienić, bo za wcześnie poszła spać

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, że Młody wcina zupy, tam głównie przemycam warzywa, itp. ;)
    Rosół sobie upodobał, bo On to w klusiach się lubuje...
    Wybredniak jest ogólnie.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zupy gotuje rano, co dwa dni. Najczęściej kremy bo takie lubi Patryk i Tymek, Tymek zresztą im mniej widzi tym lepiej, z czego my się nie cieszymy..
    Drugie danie to to co dla nas przygotuję, a że ja zup nie jem, to zawsze jest drugie danie.
    Podaje mała łyżeczka, tak jak wszystko zresztą, tylko drugie danie i drugie śniadanie Patryk je sam widelcem.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Wdepłam poczytać, ale ile zdążę to nie wiem, bo Zuza co chwilę się budzi z płaczem...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewvzyny, u nas nie dość że mamoza to jeszcze ymuszanie wszystkiego płaczem, histerią, wrzaskiem i pokładaniem sie po podłodze. Ocipieje. A od 3 dni Zuza ma mega katar no i walczymy... Także temat nie wyspania jest u mnie teraz aktualny. Byłam na wizycie kontrolnej u dr, Zuzce już się nie skleja "tam". Jupi. Przy okazji osłuchała i zobaczyła gardło, jest ok, tylko sam katar.

Sorki, tak będę dzisiaj urywkami, i post pod postem, ale nigdy nie wiem, ile będzie mi dane napisać. :P

marissith lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari - no chamstwo z tymi śliwkami! :P

Sorry, zasypiam, nie doczytam. Będę jutro. ;)

Cium.

marissith lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jak zwykle, nie spimy od 4:20....
    Dalam butle mleka dzisiaj. Nic nie pomoglo.
    Mam podejzenia jeszcze ze to ptaki go budza bo spimy z otwartym oknem i dwa drzewa sa jakies 5m od niego na ktorym wyspiewuja poranne ptaszki. Mi to nie przeszkadza ale moze mlodego budza bo sa glosne.
    Jak nie to to chyba sie do lekarza przejde jak za na przyklad miesiac sie nic nie zmieni. No tak byc nie moze :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a podpowiedzcie mi w czym podawac napoje mojemu synkowi. Do tej pory mial bidon I byl najlepszy ale to w sumie naj higieniczniejsze nie jest tak patrze I myslalam nad czyms innym tylko czym. Chce cos co bede wiedziec ze nie skrzywi mu zebow jak silikonowe smoki czy kubek nie kapek twardy nie zrobi jego zeba krzywdy? No ja oszaleje z kubka normalnego potrafi sie napic czy zwyklej butelki ale wole jednak np u babci czy w wyjezdzie miec cos z czego nie bedzie mu sie lalo po ciuchach choc to raczej nie uniknione tak czy siak. Moze jakies foto propozycja? Myslalam o nie kapku lovi zara pokaze foto
    np to http://www.babyblue.sklep.pl/img/products/10/2/1_max.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 08:30

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • justta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

Lara ja nigdy nie balsamuje ani nie kremuje, ma ladna skorke ;-)

a jesli chodzi o zupy, to Leo je glownie zupy, drugie to srednio wchodzi ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda, a czemu bidon nie jest higieniczny, bo dostaje sie ślina? A do niekapki nie? Dla mnie bidon jest super, choć fakt, trzeba bedzie i tak wkrótce przejść na kubek.

Moje padły o 20.00 (Toska po rykach, bo tylko mama), a Zuza wstała o 1.30 i tak buszowała do 4.30, a Toska z nia, a musze je teraz obudzić, bo jedziemy na badania...

Kroko, super, ze juz Zuzce sie nie robi tak - oby nie wróciło. Nie przejmuj sie, u nas tez histeria i wymuszanie, a jak nie działa to dzikie wrzaski i bicie, np. mebli czy rzucanie smoczkiem, Ew. czyms, co pod ręka.

Krokodylica lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Damo a widziałam w sklepie takie kubki z rurka, moja znajoma ich tez używa dla dziecia.
    Ja leszcze leżę:) od męża dzieli mnie dwie istoty : moje szczęście jagodowe oraz kojot tzn pies:)
    Kotka no to moze faktycznie ptaszyska go wybudzają. Oby to było to, i obyś juz mogła spać do rana.

Prowadzę znów wykres na of hmm i mimo ze bez spiny zupełnie tym razem to i tak fascynujące:)
    A gdzie jest Misia?

zgredka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi wiesz co wczoraj szwagierka upomniała mnie bym młodemu kupiła niekapek bo bidon to tam gdzie nie dopatrzy się jest brudne i są zarazki.Taaa tylko co ona wie jak sama nie dba o rozwój mowy i ogólnie o zęby dziecka skoro 3,5 latek dalej biega ze smokiem pije z tych kubków ze smokami i innymi ustnikami zamiast ćwiczyć. Ja myśle,że bidon z rurką aktywizuje więcej mięśni do ćwiczeń niż takie nie kapki i wygodnie mi było do tej pory z bidonem tym bardziej,że podpasował nam tani bidon za dyche z canpol z którego fajnie leci i wcale nie jest trudny w czyszczeniu tylko trzeba chcieć o niego dbać i chyba jednak go kupie a ona niech sobie myśli co chce.Jej synek ma krzywe zęby a oni tego nie widzą ;/ ale wtrącać to się potrafią. Tym bardziej,że ja ten bidon często kupuje nowy tak co miesiąc może dwa ,bo tani więc luz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 08:45

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki, jedziemy na SOR, mała w nocy lekko zwymiotowala 3x, a dziś całe śniadanie, acz myślę, że to się jakieś zatrucie połączyło, bo też rozwolnienie było rano, a humor wyśmienity.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukasy za Was &&& Zgredka ,bedzie dobrze

A ja pier.... kupuje ten bidon co zawsze. Moga mnie w rzyc pocalowac ze swoimi teoriami.

A wlasnie czy wasze maluchy maja proste te swoje zabki? Ja zauwazylam ze mlody ma troche krzywe te dolne szczegolnie hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 08:59

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

‹‹ 1803 1804 1805 1806 1807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ