Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry
Zgredko, trzymam kciuki!
Mloda damo, a ja za to wyczytalam, ze lepiej jak dziecko pije z bidonu czy przez slomke niz z niekapka. Inna technika ssania, inne miesnie sie aktywujatakze my niepaki uzywamy sporadycznie.
Spac w nocy nie moglam. Myslalam cala noc jak ja te 3 ogarne sama orzez caly tydzien itp. Hance zajmuje godzina lub i wiecej zanim zasnie, jak chlopcow zostawie samych to dom do gory nogmai bedzie poprzewracany zamiast spania no i beda co chwile przychodzic i mloda budzic...no i to lozko w goscinnym niewygodne. Jestem nieprzytomna.
S jak wstalam i zobaczylam jaki burdel jest w domu i usiwadomilam sobie, ze dzis musze posprzatac, to w ogole nie mam ochoty z nikim tu gadac. Boze co za humor wisielczy od wczoraj. Chyba @ sie zbliza. Niech przyjdzie, bo mnie wykonczy -
Beszko tulę mocno
Mloda tez bedziemy uczyc pic z bidonu mam takie czysciki do rurek a jak cos to sie nowy kupi, bez przesady
, a niekapek to tylko 360 lovi u nas, ktory tak nie kapie ze mam mokra podlage ciagle
Zgredzia i jak Łucja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 10:54
-
Zgredko trzymamy kciuki
Mnie się wydaje że trzeba po prostu często zmieniać slomki w tych bidonach
A Patryk wstal o 3.18 do 5 nie spał, usnal na 30 min i zabrał go mąż, ja jeszcze trochę się pospalam. Ale u nas od rana nerwowka.. -
Hej!
Zgredko powodzenia!
Justta testowalas?
U nas nocka straszne zastanawiam sie kiedy bedzie normalnie:/jestem nemo popijam kawe a tu dom trzeba ogarnac pranie zrobic i ciasta upiec bo jutro goscie:/dotego znowu sama maz w pracy i jutro tez:(takze Beszko lacze sie w bolu!
*******Gang18+*******B -
Moj tez ma troche krzywe zeby i duze.
Moj pije z 3 roznych kubkow. Z bidonu, z niekapka i z 360 lovi (JUSTA u mnie tez mokro bo D udeza kubkiem o podloge i sie wtedy wylewa).
Myjecie codziennie te kubki? Czy na przyklad stoi sobie picie w nich przez pare dni?
justta lubi tę wiadomość
-
dzien dobry!
Zgredka- trzymam kciuki, zeby bylo ok.
Jussta- jak tescik?
Maniek- trzymam kciuki za udany cykl
Beszka- wspolczuje sytuacji z dzieciakamiehh, sama sie zastanawiam jak to bedzie z dwojka jak jedno drugie bedzie budzic co troche. a ze Franek ma dosc plytki sen, to az strach sie bac.
Młoda Dama- ja mam bidon z rurka Skip Hop i jest meeega! no uwielbiam go. Franek nauczyl sie z niego juz pic samno i pije wode w koncu!! jestem przeszczesliwa. jesli chodzi o zabki to akurat niekapki sa mocno niezalecane. picie przez rurke angazuje duzo wiecej miesni i jest ogolnie lepsze, wiec nie przejmuj sie ta kolezanka. a zabki na tym etapie moga byc krzywe, spokojnie
pojedyncze pokrzywione to normalna sprawa. a czemu tak czesto wymieniasz ten bidon? ja po prostu wyparzam co jakis czas i tyle.
Psotka- ja po paru godzinach wylewam wode i myje.
Lara- jak szafa?
Misia- hop hooop!
Lili- gratki dziewuchy!a jak sie czujesz?
a u nas nocka ok. Maly obudzil sie kolo 6tej, dostal mleko i dalej spal do 8.50zyc, nie umierac! dzisiaj robie beze Pavlowej, mam z wczoraj pare bialek, wiec dzisiaj je wykorzystam.
a z ciekawosci, bo gdzies tu wyczytalam. czemu myjecie dzieciom zeby pastami bez fluoru? przeciez te pasty od pierwszego zabka maja minimalna skuteczna dawke fluoru, ktory fajnie zabki remineralizuje. pasta bez fluoru nie ma praktycznie zadnego dzialania przeciwprochniczego...
-
Zostajemy na obserwacji, takie zalecenia maja przy wymiotach to dobry szpital prokocim krakowski (min odratowali tego wyziebionego chlopca rok temu) a ja nie wiem co ze mna czy moge zostac czekamy na razie na przyjecie
-
O Wróżko bo wszedzie się slyszy żeby myc takimi pastami bez fluoru, że fluor zły i tym podobne, jak radzisz że tamte lepsze to zostane przy elmexie? czy może jakieś polecasz, ty wkońcu się orientujesz w dziedzinie
A testa nie robiłam -
Jussta- Elmex jest ok, on ma aminofluorek w skladzie, inne maja fluorek sodu, ktory tez jest ok. wazne tylko, zeby pasta byla przeznaczona dla dzieci najmlodszych, bo wtedy ilosc ppm fluoru jest odpowiednia. a zeby dziecko zatrulo sie fluorem musialo by za jednym zamachem zjesc cala tubke pasty. kiedys byly akcje fluorowania wody pitnej, soli kuchennej, czy tez tabletki z fluorem dla dzieci, ale wycofano sie po jakims czasie z tego pomyslu ze wzgledu na duzy odsetek fluorozy w spoleczenstwie. w tym momencie zalecenia sa takie, ze jesli dziecko nie ma duzej podatnosci na prochnice, to wystarczy po prostu szczotkowac zeby dwa razy dziennie pasta z odpowiednia iloscia fluoru. u dzieci, ktore zabkow jeszcze nie maja, po kazdym jedzeniu, czy to mleka z piersi, czy "normalnego" zaleca sie przemywanie gazikiem nasaczonym woda dziasla. mleko matki rowniez posiada cukier- laktoze, wiec czyszczenie w okolicy zabkowania zapobiega stalemu bytowaniu cukru w jamie ustnej. ja osobiscie Frankowi zaczelam myc dziasełka jak skonczyl 5 mcy. wczesniej robilam to malo regularnie. w tym momencie czyszcze mu zeby szczoteczka silikonowa na palec z odrobina pasty. po kazdym jedzeniu tez mu przemywam dziasełka, chyba ze jestesmy gdzies na dworze. ogolnie nie lubi za bardzo jak mu czyszcze, wiec musze mu to czesto na sile robic. ale to jest tak jak ze szczepionkami, czy innymi tego typu przyjemnosciami- trzeba i koniec kropka. dziecko kiedys sie przyzwyczai. no i bardzo czesto sama czyszcze sobie zeby w jego obecnosci. to samo robi jego tata. mam nadzieje, ze wszystko to odniesie efekt w postaci zdrowych zebolkow
a zmieniajace temat- kiedy robisz testa? jakies symptomy sa?
noo, to koniec elaboratow
Zgredko- trzymam mocno kciuki, zeby Was szybko wypuscili.
-
Justys- 2 czerwca mam prenatalne. ciekawe, czy dzidziek pokaze czy jest chlopcem, czy dziewczynka
z Frankiem na tym etapie juz wiedzielismy na 80%
ciekawosc mnie zzera, bo biorac pod uwage wszystkie przesady ciazowe, typu beznadziejna cera, ochota na slodkie itd. to bedzie dziewczynka. a z drugiej strony na poczatku mnie mega do tlustego i kwasnego ciagnelo. no i miecho non stop. no ciekawa jestem jak bedzie tym razem
a czuje sie calkiem dobrze
a kiedy zamierzasz zatestowac?
-
Wpadłam do domu po rzeczy. Mój został z małą, która zasnęła. Zjadam i wracam. Wymeczyla ja pobieraniem krwi kroplówką i śpi, ale oni chcą żeby nie chodziła z kroplówką . A ona pełna życia chce biegać ;( ja podejrzewam że te wymioty i kupampotem rzadka to nie związane z upadkiem
-
Kurcze, co za dzien...
Pojechałam z dziewczynami na badanie krwi...nue udało sie pobrać - pokluli je i doopa!!! Zuza wpadła w taka histerie, ze mauz i dwie pielęgniarki nie mogli jej utrzymać (a mój mauz to 100 kg i 190 cm, wiec sile ma).
Poza tym spryskasz tel octaniseptem, coby go zdezynfekować i zamroczył sie w środku - cholera - wyświetlacz zalany i tyle kasy w błoto...fuck!
Młoda, ja bidony myje w zmywarce - wtedy dobrze czyści sie nawet rurka - mozna myć na górnej polce.
Co za dzien - zabijcie mnie..,
Zgredko, dobrze, ze poobserwuja mała...ale Blondik ma racje, uważaj, bo w tych szpitalach mozna jakieś g...podlapac:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 13:59
-
nick nieaktualnyZgredka tzymam kciuki za szybki powrót do domu.
My byliśmy dzisiaj pierwszy raz na basenie. Wygląda na to że Tomkowi się podobało choć był z początku wystraszony. Padł nam w samochodzie więc miałam nadzieję że pospi trochę ale chyba za dużo wrażeń bo tyle razy się budzil że ostatecznie leżę obok a on się tuli do cyca i śpi. A mąż został sam na placu boju z całym burdlem w domu i obiadem
Jeszcze muszę dzisiaj skoczyć po ziemię do doniczek i wsadzić sadzonki. W tym roku zioła, koktajlowe pomidory i poziomkiSummerka lubi tę wiadomość
-
Jeny ja nie dam rady wytrzymac tego lata. Bylam na spacerze z malym musialam mu nowa czape kupic ,ten bidon ,krem itd I ja dziekuje . Zadyszana ,zapocona ,zasapana I jeszcze slabo mi bylo pod domem juz. A co dopiero z brzuchem przy 35stopniowych upalach z roczniakiem z nadmiarem energi? Aaaaa matko boje sie no