Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Leos tez spi, chwila dla siebie, musze cos zjesc
Izzo ja tez ze spaniem ci nie pomoge, Leo budzi sie w nocy, teraz jakby lepiej, ale do dopiero pierwszy tydzien poprawy od urodzenia, zobaczymy dalej, zasypia juz bez problemu bez smoka i bialy szum w tle -
Hej Lili gratulacje to super wiadomość
Ze spaniem tez nie pomogę choc u nas dzis było wporzo. Jedna pobudka o 24 i potem 6:30 takze luz, acz ja jakaś bez mocy dzis jestem.
Psotka a Ty tak sama z siebie bedziesz mu dietę zmieniać? Bez konsultacji z lekarzem?
Brzuch mnie naparza wiec chyba @ jest tuż tuż takze chyba tez nam sie nie udało.Lili83 lubi tę wiadomość
Maniek
-
Psotka, zrób test z krwi na nietolerancji glutenu. Skoro nie ma objawów celiakii żadnych to może nie to. Można też tarczyce zbadać np.
U mnie @od wczoraj. Leje się tak mocno, że wygrzebalam te wielkie podpaski poporodowe, a i tak ledwo co dają radę. Masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 11:17
-
Lili, gratki, no wlasnie, jakie imie?
Zgredko, no coz...zdarza sue, chyba każdej z nas sie zdarzyło. Ale ja tak, jak Smok, pełna panika. Jak ostatnio Zuza randka gliwa na dywan z pufa, to spanikowałam i kazałam mauzowi jechac w trybie pilnym na tomografie, ake on popukał sie w czoło (Zuza biegała jak gdyby nigdy nic z siniakiem na czole), zadzwonił na IP i powiedzieli, zeby obserwować, dopiero w razie niepokojących objawow, przyjeżdzać i wtedy, jesli lekarz tak zdecyduje - tomografia, wiec obserwuj.
U nas ze spaniem gorzej - Tosk non stop sie budzi, a wczoraj mauz ja ubierał po kąpieli i zrobił do niej minę - miała byc śmieszna, a efektem była histeria;) Cha ChaLili83 lubi tę wiadomość
-
Boszszee, chce kupic Zuzi buty - dlaczego te skórzane, dziecięcych firm sa takie brzydkie?! Fajne sa w H&M, Zarze, ale nie ma rozmiaru, bo Zuza ma pomiędzy i ciezko dobrać. A te w Bartku, Ecco, czy ccc jak z wiejskiej remizy,.,jakieś kwiatuszki, bafziewia ...Help..,gdzie Wy kupujecie buty??
-
Zredka polubilam za dziolszke!
Biedna Lucja:(
Imienia nie ma:/maz cos wczoraj o Sarze lub Pauli napomknal zobaczymy czasu jesz cze duzoooo mamy;)najgorsze ze ustalilismy ze jak sie okazeze dziewczynka to on wybiera://///
Tak niesmialo lukne na olx na ciuszki dla dziewczynek;)moze znajde cos fajnego a mze to jeszcze za wczesnie:/
Izo rany julek to sa takie dzieci?omg 8 godz Leo nawet teraz nie przespi bez pobudki:/
*******Gang18+*******B -
U nas pobudki w nocy co trzy godziny, o 7 wstajemy bo tiago do szkoły, dni uciekają błyskawicznie.
Lili gratuluję dziewczynkino to w męskiej rodzinie pojawi się księżniczka ale fajnie.
Zgredka ależ miałaś strachu, niestety przy dzieciach takie akcje nieuniknione nie jesteśmy w stanie upilnowac cały czas.
Izoleccc wrote:której 12 tygodniowa córa od miesiąca przesypia w nocy 8 godzin ciągiem. Jak to się robi?Lili83 lubi tę wiadomość
-
Lili, sa takie dzieci. Moi chlopcy przed rokiem zaczeli przesypiac noce. Jak nic ich nie bolalo i chorzy nie byli of course
starszak, to w ogole spioch i jak zasnal o 19 tak przynajmniej do 8 spal
mlodszy zawsze wstawal o 6 a spac chodzil o 20 teraz im starsi tym gorzej...nt. Hanki spanai to sie wypowiadac nie bede. Powiem tylk, ze jak ja z nia spalam i ciagle budzona bylam na cyca, to ok. Ale dzis jak tesciowa uslyszala ze jej synus spi z H no i ja glaskac musi cala noc, to ojej biedny. Pewni bardzo zmeczony itp. Hahaha
Badania krwi nei wykluczaja celiaci nawet jak wyjda negatywne. Najbardziej miarodajna jest biopsja niestety. U mnie wyniki wyszly an pograniczu,a le zle sie czuje i chyba w koncu, sporobuje odstawic gluten an miesiac i zobacze co bedzie...ale moze po wakacjach
Psotko, masz jakies fajne przepisy an chleb, bulki czy ciacha bez glutenu?
Zgredko, wspolczujeno ale przeciez to nie twoja wina. Mam nadzieje, ze z mala wszystko ok
-
Buty kupuje w ccc bądź deichmannie, wiadomo, każdemu podoba sie co innego, jednemu kwiatki, innemu rybki, a innemu jeszcze co innego. Ja generalnie lubię proste, i takie tez można dostać w sklepach
U nas obiad i idziemy podlać kwiotkiKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Tak, sama z siebie bede mu diete zmieniac. Nic mu sie nie stanie jak przez miesiac nie bedzie jadl zboz z glutenem. Wole tak niz go kluc lub biopsje robic (to chyba tylko w pelnej narkozie u takiego malucha). Co ja tu mam z nim konsultowac? Lekarz mi nic madrego nie powie raczej.
BEZSKO tutaj jest fajny przepis. Wczoraj z niego chleb robilam (juz nei ma....) i wyszedl bardzo smaczny. Dzisiaj zrobie 3 takie.
smakowitychleb.pl/chleb-bezglutenowy/
Bylam kupic pomidory na balkon! Babka miala chyba ze 30 roznych odmian (a tak w ogole to sprzedaje 600 roznych odmian ale to trzeba przez neta zamawiac u niej do lutego). W tym roku kwiatkow nei bedzie! Maz sie ucieszy. Nie chce zeby jakies listki czy platki z kwiatow spadaly i mlody by je zjadl.
-
Smoku, na mojej wsi tez jest remiza , ha!!! A gdzie te Emel mozna kupic?
Chodzi mi o to, ze wszędzie różowe z kwiatuszkami (ale nie takimi fajnymi, tylko odpustowymi), a ja bardziej lubie styl unisex, nowoczesny. Kupiliśmy pierwsze butow Bartku, były wlasnie w takim nie moim stylu, brzydkie, acz wygodne i dobrze sie Zuzi chodziło. Dlatego tez chciałam kupic teraz, ale nie beda pasować do ubranek, bo ja jej nie ubieram w taki disajn;), no wiecie, jak szyja polscy producenci - niby to postacie bajkowe, etc., ale bardziej "przaśne", choć jakosc dobra...nie wiem jak to dobrze wyrazić...
Psotko, tez uważam, ze lekarz nic Ci nie powie - bez przesady, odstawienie glutenu, to nic takiego, przecież nue chcesz na własna rękę podawać choćby witamin.., -
Psotka, no jak uważasz. Może akurat zadziała. Tylko musisz się liczyć z tym, że gluten jest w tych kalorycznych posiłkach więc waga może spaść w dół. No i jest praktycznie we wszystkim
Zgadzam się z lara, każda dietę eliminacyjna skonsultować należy z lekarzem. Małe dziecko potrzebuje wszystkich składników do prawidłowego rozwoju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 14:21
-
Bożeeeee znalazłam łażącego kleszcza za uchem Jagody ku*****a mać zaraz zeschnizuje i przestane wychodzić na dwór albo uśpię Zenka bo to pewnie od niego
jezu jezu strasznie sie boje tego gowna gownianego fuck.
Co do butów to widziałam u nas w którymś centrum handlowym mojebutki czy moje stupki pl cos takiego tam mi sie podobały jak sobie ta nazwę przypomnę to napisze.
Byłam z jagoda na tarasie bo ciepełko ale juz zaczęło wiać i zbiera sie na deszczja posadziłam kwiatki i mam schize codziennie do nich zaglądam i zagaduje
i maciejka juz sie pokazała
uwielbiam ten zapach:)
Za rok tez bede hodować pomidoryja uwielbiam bawole serca
tata mi zawsze przywozi bo rodzice to sadza ponad swoje siły jedzeniowe
czekam na truskawki polskie mniasaam
Maniek