Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej ze ja tez w takim razie musze sie bezglutenowo odzywiac teraz :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szybkim wypadzie do biedry i na płac zabaw, Ania śpi, a matka bierze żelazko i jaaaaazda :)

Aaaaa i jeszcze pranie włączę bo jakże tak bez prania? Echhhhh

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leos tez spi, chwila dla siebie, musze cos zjesc ;-)

Izzo ja tez ze spaniem ci nie pomoge, Leo budzi sie w nocy, teraz jakby lepiej, ale do dopiero pierwszy tydzien poprawy od urodzenia, zobaczymy dalej, zasypia juz bez problemu bez smoka i bialy szum w tle ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lili gratulacje to super wiadomość :)
    Ze spaniem tez nie pomogę choc u nas dzis było wporzo. Jedna pobudka o 24 i potem 6:30 takze luz, acz ja jakaś bez mocy dzis jestem.
    Psotka a Ty tak sama z siebie bedziesz mu dietę zmieniać? Bez konsultacji z lekarzem?
    Brzuch mnie naparza wiec chyba @ jest tuż tuż takze chyba tez nam sie nie udało.

Lili83 lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, zrób test z krwi na nietolerancji glutenu. Skoro nie ma objawów celiakii żadnych to może nie to. Można też tarczyce zbadać np.

U mnie @od wczoraj. Leje się tak mocno, że wygrzebalam te wielkie podpaski poporodowe, a i tak ledwo co dają radę. Masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 11:17

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez konsultacji z lekarzem raczej bym sie obawiała cokolwiek zmieniać.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, gratki, no wlasnie, jakie imie?;)

Zgredko, no coz...zdarza sue, chyba każdej z nas sie zdarzyło. Ale ja tak, jak Smok, pełna panika. Jak ostatnio Zuza randka gliwa na dywan z pufa, to spanikowałam i kazałam mauzowi jechac w trybie pilnym na tomografie, ake on popukał sie w czoło (Zuza biegała jak gdyby nigdy nic z siniakiem na czole), zadzwonił na IP i powiedzieli, zeby obserwować, dopiero w razie niepokojących objawow, przyjeżdzać i wtedy, jesli lekarz tak zdecyduje - tomografia, wiec obserwuj.

U nas ze spaniem gorzej - Tosk non stop sie budzi, a wczoraj mauz ja ubierał po kąpieli i zrobił do niej minę - miała byc śmieszna, a efektem była histeria;) Cha Cha

Lili83 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszszee, chce kupic Zuzi buty - dlaczego te skórzane, dziecięcych firm sa takie brzydkie?! Fajne sa w H&M, Zarze, ale nie ma rozmiaru, bo Zuza ma pomiędzy i ciezko dobrać. A te w Bartku, Ecco, czy ccc jak z wiejskiej remizy,.,jakieś kwiatuszki, bafziewia ...Help..,gdzie Wy kupujecie buty??

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zredka polubilam za dziolszke!
    Biedna Lucja:(

Imienia nie ma:/maz cos wczoraj o Sarze lub Pauli napomknal zobaczymy czasu jesz cze duzoooo mamy;)najgorsze ze ustalilismy ze jak sie okazeze dziewczynka to on wybiera://///
    Tak niesmialo lukne na olx na ciuszki dla dziewczynek;)moze znajde cos fajnego a mze to jeszcze za wczesnie:/

Izo rany julek to sa takie dzieci?omg 8 godz Leo nawet teraz nie przespi bez pobudki:/

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas pobudki w nocy co trzy godziny, o 7 wstajemy bo tiago do szkoły, dni uciekają błyskawicznie.

Lili gratuluję dziewczynki ;) no to w męskiej rodzinie pojawi się księżniczka ale fajnie.

Zgredka ależ miałaś strachu, niestety przy dzieciach takie akcje nieuniknione nie jesteśmy w stanie upilnowac cały czas.
    Izoleccc wrote:
    której 12 tygodniowa córa od miesiąca przesypia w nocy 8 godzin ciągiem. Jak to się robi?
    A mi kazali budzić jak śpi dłużej niż 4 godziny, więc jak śpi tak długo to też nienajlepiej.

Lili83 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, sa takie dzieci. Moi chlopcy przed rokiem zaczeli przesypiac noce. Jak nic ich nie bolalo i chorzy nie byli of course ;) starszak, to w ogole spioch i jak zasnal o 19 tak przynajmniej do 8 spal ;) mlodszy zawsze wstawal o 6 a spac chodzil o 20 teraz im starsi tym gorzej...nt. Hanki spanai to sie wypowiadac nie bede. Powiem tylk, ze jak ja z nia spalam i ciagle budzona bylam na cyca, to ok. Ale dzis jak tesciowa uslyszala ze jej synus spi z H no i ja glaskac musi cala noc, to ojej biedny. Pewni bardzo zmeczony itp. Hahaha

Badania krwi nei wykluczaja celiaci nawet jak wyjda negatywne. Najbardziej miarodajna jest biopsja niestety. U mnie wyniki wyszly an pograniczu,a le zle sie czuje i chyba w koncu, sporobuje odstawic gluten an miesiac i zobacze co bedzie...ale moze po wakacjach ;)

Psotko, masz jakies fajne przepisy an chleb, bulki czy ciacha bez glutenu?

Zgredko, wspolczuje :( no ale przeciez to nie twoja wina. Mam nadzieje, ze z mala wszystko ok

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi my kupujemy Emel...a masz cos do wiejskiej remizy? Bo moja jest spoko ;) zart!

Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buty kupuje w ccc bądź deichmannie, wiadomo, każdemu podoba sie co innego, jednemu kwiatki, innemu rybki, a innemu jeszcze co innego. Ja generalnie lubię proste, i takie tez można dostać w sklepach :)

U nas obiad i idziemy podlać kwiotki

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara jak piaskownica?rozlozona?jestes zadowolona?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, sama z siebie bede mu diete zmieniac. Nic mu sie nie stanie jak przez miesiac nie bedzie jadl zboz z glutenem. Wole tak niz go kluc lub biopsje robic (to chyba tylko w pelnej narkozie u takiego malucha). Co ja tu mam z nim konsultowac? Lekarz mi nic madrego nie powie raczej.

BEZSKO tutaj jest fajny przepis. Wczoraj z niego chleb robilam (juz nei ma....) i wyszedl bardzo smaczny. Dzisiaj zrobie 3 takie.

smakowitychleb.pl/chleb-bezglutenowy/

Bylam kupic pomidory na balkon! Babka miala chyba ze 30 roznych odmian (a tak w ogole to sprzedaje 600 roznych odmian ale to trzeba przez neta zamawiac u niej do lutego). W tym roku kwiatkow nei bedzie! Maz sie ucieszy ;). Nie chce zeby jakies listki czy platki z kwiatow spadaly i mlody by je zjadl.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, na mojej wsi tez jest remiza , ha!!! A gdzie te Emel mozna kupic?

Chodzi mi o to, ze wszędzie różowe z kwiatuszkami (ale nie takimi fajnymi, tylko odpustowymi), a ja bardziej lubie styl unisex, nowoczesny. Kupiliśmy pierwsze butow Bartku, były wlasnie w takim nie moim stylu, brzydkie, acz wygodne i dobrze sie Zuzi chodziło. Dlatego tez chciałam kupic teraz, ale nie beda pasować do ubranek, bo ja jej nie ubieram w taki disajn;), no wiecie, jak szyja polscy producenci - niby to postacie bajkowe, etc., ale bardziej "przaśne", choć jakosc dobra...nie wiem jak to dobrze wyrazić...

Psotko, tez uważam, ze lekarz nic Ci nie powie - bez przesady, odstawienie glutenu, to nic takiego, przecież nue chcesz na własna rękę podawać choćby witamin..,

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, no jak uważasz. Może akurat zadziała. Tylko musisz się liczyć z tym, że gluten jest w tych kalorycznych posiłkach więc waga może spaść w dół. No i jest praktycznie we wszystkim
    Zgadzam się z lara, każda dietę eliminacyjna skonsultować należy z lekarzem. Małe dziecko potrzebuje wszystkich składników do prawidłowego rozwoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 14:21

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka jak to pomidory na balkon? Normalnie w doniczkach owocuja? Może też wypróbuje

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik i jak samopoczucie? Uspokoiło się trochę czy dalej leje się jak z kranu, to twoja pierwsza @ po porodzie?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożeeeee znalazłam łażącego kleszcza za uchem Jagody ku*****a mać zaraz zeschnizuje i przestane wychodzić na dwór albo uśpię Zenka bo to pewnie od niego :( jezu jezu strasznie sie boje tego gowna gownianego fuck.
    Co do butów to widziałam u nas w którymś centrum handlowym mojebutki czy moje stupki pl cos takiego tam mi sie podobały jak sobie ta nazwę przypomnę to napisze.
    Byłam z jagoda na tarasie bo ciepełko ale juz zaczęło wiać i zbiera sie na deszcz :( ja posadziłam kwiatki i mam schize codziennie do nich zaglądam i zagaduje :) i maciejka juz sie pokazała :):) uwielbiam ten zapach:)
    Za rok tez bede hodować pomidory :) ja uwielbiam bawole serca :) tata mi zawsze przywozi bo rodzice to sadza ponad swoje siły jedzeniowe :) czekam na truskawki polskie mniasaam

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 1801 1802 1803 1804 1805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ