Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Przyszedl moj, wykapalismy ja i jakos kolo 23 ja uspil. Masakry nie bylo bo przyszla kolezanka na nocleg i nie bylam sama, a zreszta mala sama sie bawila
.
Pobudka z pol godz temu, teraz wyciaga kolczyki z pudelka..
Musze sie na gbs wybrac, pamieta ktoras ile to kosztuje? -
Hi!
Potwierdzam dziewuszke;)(tzn.lekarz;))wazy 500g:)dalej nie moge uwierzyc;)
Zostawilismy Leo na godz z kolezanka (maz chcial jechac ze mna do lekarza a ona sie zaoferowala) po godz przyszedl ze szkoly starszy syn i z nim zostal to bylo dodatkowe 50 min nawet sobie nie wyobrazacie co bylo jak wrocilismy:(tzn jak Leo mnie zobaczyl wrzask, histeria nie moglismy go uspokoic:(potem mie szczypal, gryzl i caly czas pojekiwal:/szok i tak caly wieczor:/usnal okolo 23
Od jakiegos czasu obserwuje Leo i stwierdzam ze bedzie leworeczny podajac mu przedmiot wyciaga lewa reke, je lewa, rusuje jak mu przeloze do prawej to przeklada a jak to u was wyglada?moze to jeszcze za wczesnie?jak myslicie?
LaRa, justta, Arienna, Blondik, zgredka, Izoleccc, konwalianka, marissith, MANIEK, Summerka, Anastazjaaa, MłodaDama, Krokodylica lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Hej hej
Lili, ogromne gratulacje!!! I spokojnych kolejnych tyg.ciazy. Oby teraz szczesliwie doniesc ciaze i urodzic!
Co do tego, ze nie mozesz uwierzyc, to wcale Ci sie nie dziwie. Ja tez nie wierzylam, ze Hania to Hania a nie Henio. Nawet balam sie kupiwac ubranka dla dziewczynki, bo obawialam sie ze Henio bedzie chodzil w dziewczynskichdopiero jak sie urodzila, to uwierzylam
A Leo nie chodzi juz do niani? Jest z Toba calymi dniami?
My po sniadanku. Ja spijam kawke i czekam na wiesci od meza czy jego rodzice przyjda zabrac H na spacer, w czasie gdy do lek.musze podjechac. To akuratnpora jej drzemki....
Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Lili ale super wiadomosc gratuluje z calego serca dziewuszki, suuuuuper
a gdzies czytalam ze leworecznosc potwierdza sie dopiero w wieku okolo 4 lat, nie wiem czy to prawda, Leos tez raczej obureczny jak narazie, dzieci tak maja, a moj M mańkut
Lili83 lubi tę wiadomość
-
hej misie
- wiecie co?? siedziałam teraz z notesem i notowałam co mam komu odpisać bo potem zapominam jak mam większe przerwy w forum
więc do dzieła:
Ana- nie wiem ile nam to zejdzie myślę ze w nocy koło 6-7 godzin, dlatego noc bo w dzień na bank więcej
Justa- my też z pod czeskiej granicydo Czech mamy 10 km na basen tm jeździmy bo fajniejsza atmosfera jest niż u nas i nikt nas nie obczaja, Czesi są jacyś bardziej luźni , jeździliśmy tam przed moją ciążą na saunę - tam można pozbawić się kompleksów i nikt nie patrzy i nie komentuje ze tu masz więcej czy tam za mało...
Biedro- my jeszcze nie ustaliliśmy o której jedziemy bo do sierpnia dużo czasu ale zastanawiamy się nad wynajęciem busa by jechać jednym autem- zawsze to wtedy 4 kierowców na zmianę a nie po dwóch na auto
Lili - z tą rączką może mu się jeszcze zmienić bo lewo, lub praworęczność się tak na 100% ustala w wieku przedszkolnymu Zuzki myślałam że może być leworęczna ( hihi nawet fajnie babcia i tak nauczona jest do układania sztućców po różnych stronach talerzy bo szwagier i siostrzenica leworęczni)ale teraz używa równocześnie i jednej i drugie a nawet jak jej braknie ręki to stóp (chwytne stopy po rodzinie męża- ni wiem może to jakieś brakujące ogniwo albo co
)i gratuluje dziewczynki :* :* :*
a ja wczoraj cały dzień gorączkowałam a dziś wstałam jak nowo narodzona i nie wiem co to było, może gorączkowanie ząbkowe od Zuzki przejęłamjeśli tak to dobrze- lepiej ja niż ona, albo to jakaś jednodniówka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 08:12
Lili83 lubi tę wiadomość
-
Ari to ty moja sasiadka jestes
ja mam przejscie graniczne w miescoe moim, nawet dwa
w Czechach jestesmy czesto, a moj tam pracuje, tak czesi to sa luzaki to fakt
Noc spoko, pobudka o 3 i znowu bylo mu zimno, ja juz nie wiem jak mam go ubrac i czym przykryc, spal pod koldra i kocem, jakis cieplolubny chlopak
dzisiaj mi tez zimno ze hej, a jutro sobota dzien @ zobaczymy, ale brzuch pobolewa, wiec chyba dupa
Milego dnia -
Beszko Leo nie byl juz okolo 3 tyg u niani miala wolne (moze dlatego taka reakcja?)teraz jak jestem w domu to chodzi raz w tyg na 5 lub 6 godz chce pobyc z nim poki mamy czas tylko dla siebie bo od wrzesnia bedzie hardcore;)
Dzieki dziewczyny uwierze jak zobacze;)
Mam tyle ciuszkow chlopiecych co ja z tym zrobie kilka pudel:/brat mi mowi zebym dla niego zostawila (liczy ze bedzie mial 2 chlopca;))sama nie wiem jak rzeczy tak leza to tez nie dobrze:/moze komus pozycze takie maluchy i tak nie niszcza;)Zgredka masz juz ciuszki?dla Kostka?jak cos to daj znac jak maly wyrosnie to oddasz;)(moja szwagierka jest z Krakowa to moglaby ci podac;))
*******Gang18+*******B -
Lili, gratuluję dziewczynki.
U nas lek separacyjny pełną parą. Nie da się ćwiczyć na rehabilitacjiteż mi się chciało płakać
Jakie polecacie zabawki dla dzieci w wieku Madzi? Wszyscy pytają co jej kupić na dzień dziecka a ja zielonaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 08:45
Lili83 lubi tę wiadomość
-
Matko, co ja zrobilam
. Ja wybieralam malej ubranie do zlobka, a ona biegla po lozku i upadla srodkiem czola na kant stolika nocnego, krew sie lala, dziura w ksztalcie trojkata. Byla.kolezanka, wiec popadlam w lekka panike, mysle, ze jak bym byla sama to bym stanela na wysokosci leoiej. Krwi nie bylp duzo, jeszcze nie jest super zaschniete, ale mala juz w dobrym humorze. Oczywiscie jest guz. Balam sie, ze czaszka pekla czy cos. Bede ja obserwowac...
Po edycie: Lili, wielkie gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 09:04
Lili83 lubi tę wiadomość
-
O matko kochana...ja to bym zawału dostała!!! Współczuje Zgredzia al jak w dobrym humorze to chyba nic jej nie jest ale trzeba obserwować! A moze do doktora? No ja bym poleciała ale to ja
Blondik chyba te wszystkie grające zabawki z przyciskami takie plastikowe, pianinko jakieś nieduże ja nie polecam telefonów czy laptopów dla dzieci bo mojej to w ogole nie interesuje aaaaa no i uwielbia książeczki!!!! Albo na pózniej jakiś stolik czy pchacz -
U nas jak zwykle....pobudka o 4:40....
Wiecie co ja sie tym wzrostem i waga tak nie przejmuje. Gdby moj maz mial 2metry to bym sie zastanawiala ale on ma 1,72m wiec nie ma po kim byc wysoki-. Jest kurczakiem i tyle. Maz w klasie byl najnizszy, jego tato tez jest niski i brat a dziadek byl o glowe nizszy.
Ale! Poszperalam w internecie i wyczytalam ze celiakia moze byc przyczyna niskiej wagi i niskoroslosci. A moj maz ma celiakie i D mog to odziedziczyc. Tak wiec od dzisiaj dieta bezglutenowa tez dla malego, zobaczymy czy cos sie zmieni.
LILI ale ci fajnie
Ja jesli bedzi ekiedys nastepne bobo to chce miec niespodziankeLili83 lubi tę wiadomość
-
Blondik- moja się bawi laptopem takim dla dzieci z fisherszajsa
, wszystko co gra i świeci, ale też książeczki - najlepiej materiałowe szeleszczące, no i oczywiście butelki, buteleczki (najlepiej zakręcone lakiery do paznokci bo kolorowe
) myślę że niedługo bo już siedzi pewnie wejdą w ruch klocki i tego typu rzeczy, świetnym pomysłem szczególnie na lato jest mata nieprzemakalna którą możesz rozłożyć na trawie zamiast koca , albo już przyszłościowo pchacz
a i hit od urodzenia do nadal to żółw projektor grający - dostałą przy urodzeniu i bawi się nim cały czas
oooo a jak nie mają co to niech kupują elementy do małej kuchenki - póki co będzie fajne do stukania i gryzienia bo miseczki i łyżki drewniane są na topie, z czasem dokupisz kuchenkę i będzie się bawić w dom
my naszej z czystej złośliwości dla sąsiadów kupimy chyba dziecięcą perkusjętaką kolorową bo uwielbia wszystkim walić i wydawać dźwięki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 09:51
justta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas dzisiaj noc na cycku (dostał tylko 1 butlę) w związku z czym pobudki co 2 godziny. Odzwyczailam się od tego. Poznałam wczoraj parę, której 12 tygodniowa córa od miesiąca przesypia w nocy 8 godzin ciągiem. Jak to się robi?
Teraz przy dźwięku odkurzacza walczymy o drzemkę.
Lili gratuluję dziewuszkiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 10:50
Lili83, marissith lubią tę wiadomość
-
Lili big gratulejszyn! to jakie imie na tapecie?
zgredko, biedna Łucja.. te nasze maluchy takie ruchliwe teraz.. buzi w guzek
Patryk w tym wieku też się interesował szeleszczącymi rzeczami, ale już niedługo, zaczynały się wszelkie dzwiękowe, dobry pomysł z kuchnia, może już lalę - przyjaciela? ma żyrafę sophie do gryzienia?
u nas ładne spanie do 3.30, później już cyc po 5 i wstanie o 5.30 - ech..
a ja dziś mam wychodne
no i kupiłam mężowi rybę wędzoną.. zjedliśmy ją z Patrykiem na pół - masakra! do tego pół sera plesniowego i paprykę..ale ten pleśniowy Patrykowi nie podszedł..
izo, ja nie znam sposobu.. żadne z moich dzieci nie spało tak dobrze.. Tymek budził się przez 12 m-cy co 2 h rowno, Patryk trochę lepiej, ale tez bez rewelacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 10:16
Lili83 lubi tę wiadomość