X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    My wstaliśmy po 6 ale nie ma tragedii :)
    Zdegredka jak nocka?
    A co z Kroko? Cos milczy czy nie widzę po prostu?
    My dzis popołudniu jedziemy loża oglądać :)
    Miłego i słonecznego dnia wszystkim!

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedl moj, wykapalismy ja i jakos kolo 23 ja uspil. Masakry nie bylo bo przyszla kolezanka na nocleg i nie bylam sama, a zreszta mala sama sie bawila :-).
    Pobudka z pol godz temu, teraz wyciaga kolczyki z pudelka..

Musze sie na gbs wybrac, pamieta ktoras ile to kosztuje?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to spoko Zgredka o tak gładko poszło ;) niestety nie pamietam dokładnie ale chyba cos około 30zl.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas standardowo pobudka o 6 a o 3:40 sie nosiłyśmy, nie wiem o co chodzi, nie wiem..... Jęki, steki i chlipanie :(

Zgredka, płaciłam chyba 30 zł.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!

Potwierdzam dziewuszke;)(tzn.lekarz;))wazy 500g:)dalej nie moge uwierzyc;)

Zostawilismy Leo na godz z kolezanka (maz chcial jechac ze mna do lekarza a ona sie zaoferowala) po godz przyszedl ze szkoly starszy syn i z nim zostal to bylo dodatkowe 50 min nawet sobie nie wyobrazacie co bylo jak wrocilismy:(tzn jak Leo mnie zobaczyl wrzask, histeria nie moglismy go uspokoic:(potem mie szczypal, gryzl i caly czas pojekiwal:/szok i tak caly wieczor:/usnal okolo 23

Od jakiegos czasu obserwuje Leo i stwierdzam ze bedzie leworeczny podajac mu przedmiot wyciaga lewa reke, je lewa, rusuje jak mu przeloze do prawej to przeklada a jak to u was wyglada?moze to jeszcze za wczesnie?jak myslicie?

LaRa, justta, Arienna, Blondik, zgredka, Izoleccc, konwalianka, marissith, MANIEK, Summerka, Anastazjaaa, MłodaDama, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, ogromne gratulacje!!!!!! Wiedziałam :) teraz nie pozostaje nic innego jak wybierać imię! Superrrrrr

Lili83 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Lili, ogromne gratulacje!!! I spokojnych kolejnych tyg.ciazy. Oby teraz szczesliwie doniesc ciaze i urodzic!

Co do tego, ze nie mozesz uwierzyc, to wcale Ci sie nie dziwie. Ja tez nie wierzylam, ze Hania to Hania a nie Henio. Nawet balam sie kupiwac ubranka dla dziewczynki, bo obawialam sie ze Henio bedzie chodzil w dziewczynskich ;) dopiero jak sie urodzila, to uwierzylam :)
    A Leo nie chodzi juz do niani? Jest z Toba calymi dniami?

My po sniadanku. Ja spijam kawke i czekam na wiesci od meza czy jego rodzice przyjda zabrac H na spacer, w czasie gdy do lek.musze podjechac. To akuratnpora jej drzemki....

Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ale super wiadomosc gratuluje z calego serca dziewuszki, suuuuuper ;-) a gdzies czytalam ze leworecznosc potwierdza sie dopiero w wieku okolo 4 lat, nie wiem czy to prawda, Leos tez raczej obureczny jak narazie, dzieci tak maja, a moj M mańkut ;-)

Lili83 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie

- wiecie co?? siedziałam teraz z notesem i notowałam co mam komu odpisać bo potem zapominam jak mam większe przerwy w forum :P

więc do dzieła:

Ana- nie wiem ile nam to zejdzie myślę ze w nocy koło 6-7 godzin, dlatego noc bo w dzień na bank więcej

Justa- my też z pod czeskiej granicy :D do Czech mamy 10 km na basen tm jeździmy bo fajniejsza atmosfera jest niż u nas i nikt nas nie obczaja, Czesi są jacyś bardziej luźni , jeździliśmy tam przed moją ciążą na saunę - tam można pozbawić się kompleksów i nikt nie patrzy i nie komentuje ze tu masz więcej czy tam za mało... :)

Biedro- my jeszcze nie ustaliliśmy o której jedziemy bo do sierpnia dużo czasu ale zastanawiamy się nad wynajęciem busa by jechać jednym autem- zawsze to wtedy 4 kierowców na zmianę a nie po dwóch na auto :)

Lili - z tą rączką może mu się jeszcze zmienić bo lewo, lub praworęczność się tak na 100% ustala w wieku przedszkolnym :) u Zuzki myślałam że może być leworęczna ( hihi nawet fajnie babcia i tak nauczona jest do układania sztućców po różnych stronach talerzy bo szwagier i siostrzenica leworęczni)ale teraz używa równocześnie i jednej i drugie a nawet jak jej braknie ręki to stóp (chwytne stopy po rodzinie męża- ni wiem może to jakieś brakujące ogniwo albo co :P )i gratuluje dziewczynki :* :* :*

a ja wczoraj cały dzień gorączkowałam a dziś wstałam jak nowo narodzona i nie wiem co to było, może gorączkowanie ząbkowe od Zuzki przejęłam :P jeśli tak to dobrze- lepiej ja niż ona, albo to jakaś jednodniówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 08:12

Lili83 lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari to ty moja sasiadka jestes ;-) ja mam przejscie graniczne w miescoe moim, nawet dwa ;-) w Czechach jestesmy czesto, a moj tam pracuje, tak czesi to sa luzaki to fakt ;-)

Noc spoko, pobudka o 3 i znowu bylo mu zimno, ja juz nie wiem jak mam go ubrac i czym przykryc, spal pod koldra i kocem, jakis cieplolubny chlopak ;-)

dzisiaj mi tez zimno ze hej, a jutro sobota dzien @ zobaczymy, ale brzuch pobolewa, wiec chyba dupa

Milego dnia

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko Leo nie byl juz okolo 3 tyg u niani miala wolne (moze dlatego taka reakcja?)teraz jak jestem w domu to chodzi raz w tyg na 5 lub 6 godz chce pobyc z nim poki mamy czas tylko dla siebie bo od wrzesnia bedzie hardcore;)
    Dzieki dziewczyny uwierze jak zobacze;)
    Mam tyle ciuszkow chlopiecych co ja z tym zrobie kilka pudel:/brat mi mowi zebym dla niego zostawila (liczy ze bedzie mial 2 chlopca;))sama nie wiem jak rzeczy tak leza to tez nie dobrze:/moze komus pozycze takie maluchy i tak nie niszcza;)Zgredka masz juz ciuszki?dla Kostka?jak cos to daj znac jak maly wyrosnie to oddasz;)(moja szwagierka jest z Krakowa to moglaby ci podac;))

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili serdecznie gratuluje!!!!!!!!!!!!! :)

Lili83 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, gratuluję dziewczynki.
    U nas lek separacyjny pełną parą. Nie da się ćwiczyć na rehabilitacji :( też mi się chciało płakać
    Jakie polecacie zabawki dla dzieci w wieku Madzi? Wszyscy pytają co jej kupić na dzień dziecka a ja zielona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 08:45

Lili83 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, co ja zrobilam :/. Ja wybieralam malej ubranie do zlobka, a ona biegla po lozku i upadla srodkiem czola na kant stolika nocnego, krew sie lala, dziura w ksztalcie trojkata. Byla.kolezanka, wiec popadlam w lekka panike, mysle, ze jak bym byla sama to bym stanela na wysokosci leoiej. Krwi nie bylp duzo, jeszcze nie jest super zaschniete, ale mala juz w dobrym humorze. Oczywiscie jest guz. Balam sie, ze czaszka pekla czy cos. Bede ja obserwowac...
    Po edycie: Lili, wielkie gratulacje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 09:04

Lili83 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko kochana...ja to bym zawału dostała!!! Współczuje Zgredzia al jak w dobrym humorze to chyba nic jej nie jest ale trzeba obserwować! A moze do doktora? No ja bym poleciała ale to ja :)
    Blondik chyba te wszystkie grające zabawki z przyciskami takie plastikowe, pianinko jakieś nieduże ja nie polecam telefonów czy laptopów dla dzieci bo mojej to w ogole nie interesuje aaaaa no i uwielbia książeczki!!!! Albo na pózniej jakiś stolik czy pchacz

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik: moja w tym wieku to co najwyzej grzechotka interesowala. Moze cos z kolysanka, ksiazeczki zawsze, grube karty po jednym obrazku na karci. Na pozniej pchacz, jezdzik.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak zwykle....pobudka o 4:40....

Wiecie co ja sie tym wzrostem i waga tak nie przejmuje. Gdby moj maz mial 2metry to bym sie zastanawiala ale on ma 1,72m wiec nie ma po kim byc wysoki-. Jest kurczakiem i tyle. Maz w klasie byl najnizszy, jego tato tez jest niski i brat a dziadek byl o glowe nizszy ;).

Ale! Poszperalam w internecie i wyczytalam ze celiakia moze byc przyczyna niskiej wagi i niskoroslosci. A moj maz ma celiakie i D mog to odziedziczyc. Tak wiec od dzisiaj dieta bezglutenowa tez dla malego, zobaczymy czy cos sie zmieni.

LILI ale ci fajnie :)

Ja jesli bedzi ekiedys nastepne bobo to chce miec niespodzianke :P

Lili83 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik- moja się bawi laptopem takim dla dzieci z fisherszajsa :P , wszystko co gra i świeci, ale też książeczki - najlepiej materiałowe szeleszczące, no i oczywiście butelki, buteleczki (najlepiej zakręcone lakiery do paznokci bo kolorowe :P ) myślę że niedługo bo już siedzi pewnie wejdą w ruch klocki i tego typu rzeczy, świetnym pomysłem szczególnie na lato jest mata nieprzemakalna którą możesz rozłożyć na trawie zamiast koca , albo już przyszłościowo pchacz :) a i hit od urodzenia do nadal to żółw projektor grający - dostałą przy urodzeniu i bawi się nim cały czas :)

oooo a jak nie mają co to niech kupują elementy do małej kuchenki - póki co będzie fajne do stukania i gryzienia bo miseczki i łyżki drewniane są na topie, z czasem dokupisz kuchenkę i będzie się bawić w dom :)

my naszej z czystej złośliwości dla sąsiadów kupimy chyba dziecięcą perkusję :P taką kolorową bo uwielbia wszystkim walić i wydawać dźwięki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 09:51

justta lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj noc na cycku (dostał tylko 1 butlę) w związku z czym pobudki co 2 godziny. Odzwyczailam się od tego. Poznałam wczoraj parę, której 12 tygodniowa córa od miesiąca przesypia w nocy 8 godzin ciągiem. Jak to się robi?

Teraz przy dźwięku odkurzacza walczymy o drzemkę.

Lili gratuluję dziewuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 10:50

Lili83, marissith lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili big gratulejszyn! to jakie imie na tapecie?

zgredko, biedna Łucja.. te nasze maluchy takie ruchliwe teraz.. buzi w guzek

Patryk w tym wieku też się interesował szeleszczącymi rzeczami, ale już niedługo, zaczynały się wszelkie dzwiękowe, dobry pomysł z kuchnia, może już lalę - przyjaciela? ma żyrafę sophie do gryzienia?

u nas ładne spanie do 3.30, później już cyc po 5 i wstanie o 5.30 - ech..

a ja dziś mam wychodne :)

no i kupiłam mężowi rybę wędzoną.. zjedliśmy ją z Patrykiem na pół - masakra! do tego pół sera plesniowego i paprykę..ale ten pleśniowy Patrykowi nie podszedł..

izo, ja nie znam sposobu.. żadne z moich dzieci nie spało tak dobrze.. Tymek budził się przez 12 m-cy co 2 h rowno, Patryk trochę lepiej, ale tez bez rewelacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 10:16

Lili83 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 1800 1801 1802 1803 1804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ