X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    My wstaliśmy po 6 ale nie ma tragedii :)
    Zdegredka jak nocka?
    A co z Kroko? Cos milczy czy nie widzę po prostu?
    My dzis popołudniu jedziemy loża oglądać :)
    Miłego i słonecznego dnia wszystkim!

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedl moj, wykapalismy ja i jakos kolo 23 ja uspil. Masakry nie bylo bo przyszla kolezanka na nocleg i nie bylam sama, a zreszta mala sama sie bawila :-).
    Pobudka z pol godz temu, teraz wyciaga kolczyki z pudelka..

Musze sie na gbs wybrac, pamieta ktoras ile to kosztuje?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to spoko Zgredka o tak gładko poszło ;) niestety nie pamietam dokładnie ale chyba cos około 30zl.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas standardowo pobudka o 6 a o 3:40 sie nosiłyśmy, nie wiem o co chodzi, nie wiem..... Jęki, steki i chlipanie :(

Zgredka, płaciłam chyba 30 zł.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!

Potwierdzam dziewuszke;)(tzn.lekarz;))wazy 500g:)dalej nie moge uwierzyc;)

Zostawilismy Leo na godz z kolezanka (maz chcial jechac ze mna do lekarza a ona sie zaoferowala) po godz przyszedl ze szkoly starszy syn i z nim zostal to bylo dodatkowe 50 min nawet sobie nie wyobrazacie co bylo jak wrocilismy:(tzn jak Leo mnie zobaczyl wrzask, histeria nie moglismy go uspokoic:(potem mie szczypal, gryzl i caly czas pojekiwal:/szok i tak caly wieczor:/usnal okolo 23

Od jakiegos czasu obserwuje Leo i stwierdzam ze bedzie leworeczny podajac mu przedmiot wyciaga lewa reke, je lewa, rusuje jak mu przeloze do prawej to przeklada a jak to u was wyglada?moze to jeszcze za wczesnie?jak myslicie?

LaRa, justta, Arienna, Blondik, zgredka, Izoleccc, konwalianka, marissith, MANIEK, Summerka, Anastazjaaa, MłodaDama, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, ogromne gratulacje!!!!!! Wiedziałam :) teraz nie pozostaje nic innego jak wybierać imię! Superrrrrr

Lili83 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Lili, ogromne gratulacje!!! I spokojnych kolejnych tyg.ciazy. Oby teraz szczesliwie doniesc ciaze i urodzic!

Co do tego, ze nie mozesz uwierzyc, to wcale Ci sie nie dziwie. Ja tez nie wierzylam, ze Hania to Hania a nie Henio. Nawet balam sie kupiwac ubranka dla dziewczynki, bo obawialam sie ze Henio bedzie chodzil w dziewczynskich ;) dopiero jak sie urodzila, to uwierzylam :)
    A Leo nie chodzi juz do niani? Jest z Toba calymi dniami?

My po sniadanku. Ja spijam kawke i czekam na wiesci od meza czy jego rodzice przyjda zabrac H na spacer, w czasie gdy do lek.musze podjechac. To akuratnpora jej drzemki....

Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ale super wiadomosc gratuluje z calego serca dziewuszki, suuuuuper ;-) a gdzies czytalam ze leworecznosc potwierdza sie dopiero w wieku okolo 4 lat, nie wiem czy to prawda, Leos tez raczej obureczny jak narazie, dzieci tak maja, a moj M mańkut ;-)

Lili83 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie

- wiecie co?? siedziałam teraz z notesem i notowałam co mam komu odpisać bo potem zapominam jak mam większe przerwy w forum :P

więc do dzieła:

Ana- nie wiem ile nam to zejdzie myślę ze w nocy koło 6-7 godzin, dlatego noc bo w dzień na bank więcej

Justa- my też z pod czeskiej granicy :D do Czech mamy 10 km na basen tm jeździmy bo fajniejsza atmosfera jest niż u nas i nikt nas nie obczaja, Czesi są jacyś bardziej luźni , jeździliśmy tam przed moją ciążą na saunę - tam można pozbawić się kompleksów i nikt nie patrzy i nie komentuje ze tu masz więcej czy tam za mało... :)

Biedro- my jeszcze nie ustaliliśmy o której jedziemy bo do sierpnia dużo czasu ale zastanawiamy się nad wynajęciem busa by jechać jednym autem- zawsze to wtedy 4 kierowców na zmianę a nie po dwóch na auto :)

Lili - z tą rączką może mu się jeszcze zmienić bo lewo, lub praworęczność się tak na 100% ustala w wieku przedszkolnym :) u Zuzki myślałam że może być leworęczna ( hihi nawet fajnie babcia i tak nauczona jest do układania sztućców po różnych stronach talerzy bo szwagier i siostrzenica leworęczni)ale teraz używa równocześnie i jednej i drugie a nawet jak jej braknie ręki to stóp (chwytne stopy po rodzinie męża- ni wiem może to jakieś brakujące ogniwo albo co :P )i gratuluje dziewczynki :* :* :*

a ja wczoraj cały dzień gorączkowałam a dziś wstałam jak nowo narodzona i nie wiem co to było, może gorączkowanie ząbkowe od Zuzki przejęłam :P jeśli tak to dobrze- lepiej ja niż ona, albo to jakaś jednodniówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 08:12

Lili83 lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari to ty moja sasiadka jestes ;-) ja mam przejscie graniczne w miescoe moim, nawet dwa ;-) w Czechach jestesmy czesto, a moj tam pracuje, tak czesi to sa luzaki to fakt ;-)

Noc spoko, pobudka o 3 i znowu bylo mu zimno, ja juz nie wiem jak mam go ubrac i czym przykryc, spal pod koldra i kocem, jakis cieplolubny chlopak ;-)

dzisiaj mi tez zimno ze hej, a jutro sobota dzien @ zobaczymy, ale brzuch pobolewa, wiec chyba dupa

Milego dnia

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko Leo nie byl juz okolo 3 tyg u niani miala wolne (moze dlatego taka reakcja?)teraz jak jestem w domu to chodzi raz w tyg na 5 lub 6 godz chce pobyc z nim poki mamy czas tylko dla siebie bo od wrzesnia bedzie hardcore;)
    Dzieki dziewczyny uwierze jak zobacze;)
    Mam tyle ciuszkow chlopiecych co ja z tym zrobie kilka pudel:/brat mi mowi zebym dla niego zostawila (liczy ze bedzie mial 2 chlopca;))sama nie wiem jak rzeczy tak leza to tez nie dobrze:/moze komus pozycze takie maluchy i tak nie niszcza;)Zgredka masz juz ciuszki?dla Kostka?jak cos to daj znac jak maly wyrosnie to oddasz;)(moja szwagierka jest z Krakowa to moglaby ci podac;))

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili serdecznie gratuluje!!!!!!!!!!!!! :)

Lili83 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, gratuluję dziewczynki.
    U nas lek separacyjny pełną parą. Nie da się ćwiczyć na rehabilitacji :( też mi się chciało płakać
    Jakie polecacie zabawki dla dzieci w wieku Madzi? Wszyscy pytają co jej kupić na dzień dziecka a ja zielona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 08:45

Lili83 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, co ja zrobilam :/. Ja wybieralam malej ubranie do zlobka, a ona biegla po lozku i upadla srodkiem czola na kant stolika nocnego, krew sie lala, dziura w ksztalcie trojkata. Byla.kolezanka, wiec popadlam w lekka panike, mysle, ze jak bym byla sama to bym stanela na wysokosci leoiej. Krwi nie bylp duzo, jeszcze nie jest super zaschniete, ale mala juz w dobrym humorze. Oczywiscie jest guz. Balam sie, ze czaszka pekla czy cos. Bede ja obserwowac...
    Po edycie: Lili, wielkie gratulacje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 09:04

Lili83 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko kochana...ja to bym zawału dostała!!! Współczuje Zgredzia al jak w dobrym humorze to chyba nic jej nie jest ale trzeba obserwować! A moze do doktora? No ja bym poleciała ale to ja :)
    Blondik chyba te wszystkie grające zabawki z przyciskami takie plastikowe, pianinko jakieś nieduże ja nie polecam telefonów czy laptopów dla dzieci bo mojej to w ogole nie interesuje aaaaa no i uwielbia książeczki!!!! Albo na pózniej jakiś stolik czy pchacz

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik: moja w tym wieku to co najwyzej grzechotka interesowala. Moze cos z kolysanka, ksiazeczki zawsze, grube karty po jednym obrazku na karci. Na pozniej pchacz, jezdzik.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak zwykle....pobudka o 4:40....

Wiecie co ja sie tym wzrostem i waga tak nie przejmuje. Gdby moj maz mial 2metry to bym sie zastanawiala ale on ma 1,72m wiec nie ma po kim byc wysoki-. Jest kurczakiem i tyle. Maz w klasie byl najnizszy, jego tato tez jest niski i brat a dziadek byl o glowe nizszy ;).

Ale! Poszperalam w internecie i wyczytalam ze celiakia moze byc przyczyna niskiej wagi i niskoroslosci. A moj maz ma celiakie i D mog to odziedziczyc. Tak wiec od dzisiaj dieta bezglutenowa tez dla malego, zobaczymy czy cos sie zmieni.

LILI ale ci fajnie :)

Ja jesli bedzi ekiedys nastepne bobo to chce miec niespodzianke :P

Lili83 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik- moja się bawi laptopem takim dla dzieci z fisherszajsa :P , wszystko co gra i świeci, ale też książeczki - najlepiej materiałowe szeleszczące, no i oczywiście butelki, buteleczki (najlepiej zakręcone lakiery do paznokci bo kolorowe :P ) myślę że niedługo bo już siedzi pewnie wejdą w ruch klocki i tego typu rzeczy, świetnym pomysłem szczególnie na lato jest mata nieprzemakalna którą możesz rozłożyć na trawie zamiast koca , albo już przyszłościowo pchacz :) a i hit od urodzenia do nadal to żółw projektor grający - dostałą przy urodzeniu i bawi się nim cały czas :)

oooo a jak nie mają co to niech kupują elementy do małej kuchenki - póki co będzie fajne do stukania i gryzienia bo miseczki i łyżki drewniane są na topie, z czasem dokupisz kuchenkę i będzie się bawić w dom :)

my naszej z czystej złośliwości dla sąsiadów kupimy chyba dziecięcą perkusję :P taką kolorową bo uwielbia wszystkim walić i wydawać dźwięki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 09:51

justta lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj noc na cycku (dostał tylko 1 butlę) w związku z czym pobudki co 2 godziny. Odzwyczailam się od tego. Poznałam wczoraj parę, której 12 tygodniowa córa od miesiąca przesypia w nocy 8 godzin ciągiem. Jak to się robi?

Teraz przy dźwięku odkurzacza walczymy o drzemkę.

Lili gratuluję dziewuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 10:50

Lili83, marissith lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili big gratulejszyn! to jakie imie na tapecie?

zgredko, biedna Łucja.. te nasze maluchy takie ruchliwe teraz.. buzi w guzek

Patryk w tym wieku też się interesował szeleszczącymi rzeczami, ale już niedługo, zaczynały się wszelkie dzwiękowe, dobry pomysł z kuchnia, może już lalę - przyjaciela? ma żyrafę sophie do gryzienia?

u nas ładne spanie do 3.30, później już cyc po 5 i wstanie o 5.30 - ech..

a ja dziś mam wychodne :)

no i kupiłam mężowi rybę wędzoną.. zjedliśmy ją z Patrykiem na pół - masakra! do tego pół sera plesniowego i paprykę..ale ten pleśniowy Patrykowi nie podszedł..

izo, ja nie znam sposobu.. żadne z moich dzieci nie spało tak dobrze.. Tymek budził się przez 12 m-cy co 2 h rowno, Patryk trochę lepiej, ale tez bez rewelacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 10:16

Lili83 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 1800 1801 1802 1803 1804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ