X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, jestem po urzędowym maratonie aaaaa nienawidzę banków !

Ej a moim zdaniem Domi jest ok. Z tego co ja pytałam moja dr to dzieci do póki nie zaczną chodzi to przybierają tak do 10 kg potem waga staje lub lekko maleje bo duzo sie ruszają. Co do wzrostu to indywidualnie ... Moze teraz jest mały ale przyjdzie czas ze skoczy do góry ze hej... Tak jsk zęby jednym wychodzą szybciej innym wolniej.
    Blondik współczuje moja ma 1,5 zęba ale mnie nie kąsi na szczęście za to dobrze pamietam początki i ten ból ... Raczej nic z tym nie zrobisz chyba.
    Beszko na 100% Hania mysli ze kładąc sie obok zaraz bedzie cycuś, bo gdy go nie ma to leży tata, wydaje mi sie ze ona juz to skumała i dlatego u Ciebie głaskanie nie pomaga a ze dodatkowo pachniesz mleczkiem to warto spróbować ... Dzieci to wieczni optymiści :)
    Zgredka idź po te rekomendacje póki jesteś w ciąży! Ciężarnej bedą sie bali odmówić ( bo możesz zesłać na nich myszy:)
    Justa ja za 2 tyg jadę w długa podróż ok 7 h autem i tez sie waham czy dzień czy noc ale chyba raczej pojedziemy w dzień bo jsk sie obudzi to chociaż przez okno popatrzy czy staniemy gdzieś na postój a w nocy to nie bardzo. W listopadzie jechałam 4 h ciągiem w nocy i Jagoda spała cała drogę.
    Szczerze mówiąc gdybym miała zaplanowana wcześniej te podróż to wolałabym lecieć samolotem z dzieckiem a maz pojechałby autem tak zeby po nas na lotnisko wyjechał / wydaje mi sie to najlepszym rozwiązaniem dla mamy i dziecka i dla taty tez bo prowadzić w takim wrzasku to tez stresujące.
    Wróżko kciukam za brak objawów po szczepieniu. Ty łasuchu Ty:) na zdrowie

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka- a przebierasz o tej godzinie dzieciaki, czy bierzesz je w pizamkach?

ehh, mi tez sie marzy wyjazd, jakikolwiek. ale stracha mam na zwolnieniu.

nad morze mam 1,5h drogi, wiec w kazdej chwili moge pojechac. za to gory... ahh, uwielbiam,

a w ogole wspominalyscie ostatnio moje rodzinne strony :) w starachowicach sie urodzilam i za dzieciaka kazde wakacje tam spedzalismy. Ilze oczywiscie znam, tamtejsze lody tez :) ahh, a tak mi sie marzy odwiedzic w te wakacje dziadkow... uwielbiam gory swietokrzyskie tak jak zreszta kazde gory. tam czuje, ze zyje.

43xntqm.png

q0eplew.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka omg to Ty moja dusza pokrewna świętokrzyska :) ja sie w czerwcu tam wybieram takze wiesz gdybys była to spotkanie na lodach ( chyba na Kilińskiego) było by super :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łii Maniek, z ogromna checia!! :) tylko nie wiem jak to wyjdzie, bo na l4 jestem, kurna. ale marze o tym, bo to moje miejsce na ziemi :)

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po wizycie u pediatry po skierowanie do neurologa bo asymetria ułożeniowa- wyprostowała się 3 dni temu i aż mi głupio było. :)
    No ale poszliśmy- mały wymiarami i wagą na 98 centylu... Klocek jeden.
    No i się wkurzyłam bo pytałam o to moje kp. Lekarz stwierdził, że wg niego nie ma podstaw żeby rezygnować jeśli będę brała te same leki co w ciąży bo będąc w brzuchu mały dostawał o wiele większe ich stężenie niż jest w mleku i jeśli wtedy mu nie zaszkodzily ( a na to wygląda) to teraz tym bardziej nie powinny. W przyszłym tygodniu idę do innego kardio na konsultację ale rozważam zmianę lekarza bo to już drugi raz wychodzi, że moja lekarka nie zna nowych wytycznych ;/ A póki co walczymy o powrót laktacji :)

A w sobotę idziemy pierwszy raz na basen :)

Co do wycieczek to my w tym roku okolice trójmiasta ale mój młody "przyzwyczajony" :) pierwszy raz jechał jak miał 9 dni- 200 km. Obie babcie mamy właśnie po 200 km od siebie i dość często jeźdźimy. Za 2 tygodnie jedziemy do Jeleniej Góry na ślub mojej kuzynki i tego samego dnia wracamy do domu więc wyjdzie w sumie ok 5 godzin w samochodzie.

Konwalia, biedra współczuję ząbków. Oby szybko wyszły.

WróżkaZielona, beszka lubią tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...to moja Toska to chyba jakiś gigant...blisko 70 cm i 8 kg, a na 4 mce...

Wróżka dobrze gada, mojej Zuzy tez waga sie zatrzymała i długo ważyła 11 kg, ake to prędkie;) w sobotę idziemy na morfologię, zeby skontrolować żelazo i Zuzi tez zrobię kontrolnie, trzymajcie kciuki, bo nie cierpię morfologii, pobitym jak Zuzie robiłam kilka razy i za kazdym razem panikowałam, ale na szczescie okazywało sie, ze jest dobrze - teraz jak bede czekac na wyniku, chyba zejdę na zawał;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa wiecie ja dzis nie spałam miedzy 2a5 rano... Brzuch mnie bolał tzn nie sam brzuch ale cos jsk jajnik maxymslnie po lewej stronie no kłujący ból strasznie buuu
    Wróżko jak na L4 nie masz napisane ze masz leżeć plackiem to możesz podróżować :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrożko ja specjalnie brałam dwu tygidniowe zwolnienie w 15 tc żeby jechać na urlop do Grecji- wtedy jeszcze pracowałam. Więc wiesz.... :)

Ciekawam do jakiej wagi dobije Tomcio przed rokiem.... ;/

• Blondik Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jestem panikara, te siatki centylowe po coś są. Niedowaga (poniżej 3 centyla )to chyba jest powód do wizyty u lekarza.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, no ale przecież Kotka ważyła i mierzyła Domiego u lekarza...gdyby cos było nie tak, chyba by cos powiedział? No chyba, ze nie ma sie zaufania do swojego pediatry;) ja tez panikara i dziele włos na czworo, ale nie zawsze trzeba

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko od dwoch h walcze z checia spania, ledwo dysze bo jestem sama, chcialam juz isc z mala na spacer ale wiedzialam ze moze wtedy zasnie a ja co? Na lawce? Chcialam zeby usnela w domu, wreszcie teraz spi po mleku, to bardzo zla godzina bo mi nie zasnie jak zwykle ale w dupie to mam tez spie jo

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko, ziomalu Ty mój :) Jam z Kielców żem jest :) W Starachowicach też odwiedzam ludziów gdy jestem w Pl. Świętokrzyskie, moja kraina, my love ;)

Ooo i Maniek, następna ziomalka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 17:27

MANIEK, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Nena Ty tez hehe ale ten świat mały :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh a ja sie właśnie dowiedziałam ze moja bardzo bliska koleżanka (pare lat temu przyjaciółka) która ma 5 miesięcy młodszego maluszka od Ani jest w 6 tyg ciąży :) bardzo sie cieszą i marzą o dziewczynce, tzn ona marzy bo facetowi to wszystko jedno hehhe, a miałyśmy sie starać w tym samym czasie a wyskoczyła przed szereg :)

Zaraz mała kładę do spania i siebie tez (przynajmniej poleżeć) bo jakaś taka juz zmęczona dzisiejszymi km jestem.... I tym prasowaniem (powinnam teraz stać i prasować)

Same scyzoryki w tym gangu, ale ze Śląska tez nas sporo :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, halo halo? jak po usg?

U mine nigdy wszystlkie nie spia ;) a jak sama z H jestem, to ona spi jak ja woze, wiec trudno.

madam ze zmeczenia a towarzystwo jeszcze nie zostalo ogarniete, bo na urodzinach byli u kolegi - tzn.mlodszy byl z tata a ja z H i starszakiem robilismyt gofry, lekcje i spacer byl i takie tam, buuuu

juror rant jade do lek.na badnaia, bo zadzwonili ze mam przyjechac jeszcze krwi im oddac ;) potem rozne spr.do zalatwienia na miescie i obiad....jakos ostatnio w ciagu dnia co chwile cos. zal mi Hanki bo nie ma stalych spacerow, drzemek czy posilkow :(

Psotko, Hanka wazy podobnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 20:14

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeholowalam. Mala od 17 spi, wlasnie ja do lozeczka przelozylam, ale jak sie obudzi to bedzie ma sa kra, bo min 3-4h bedzie latac czyli jak nic do 24, poki co jestem sama, no.sie zobaczy, moze przez sen jej ostatnia butle podam

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko Zuza pójdzie spac w getrach i bluzeczce potem fik do auta Lili w pajaca ubiore kocykiem przykryje i potem do fotelika :)

Blondik ja tak przy Zuzi panikowałam bo na roczek miała 9kg wg mojego pediatry lekko za mało było ale ona ta juz jest ges wyścigowa teraz ma prawie 7 lat i 20kg :) biorąc pod uwage roczną Lili która ma 9 z hakiem abstrakcja :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    No Zgredka trzymam kciuki zeby noc była spokojna... Ale zaszalalyscie nie ma co ;)
    Wróżko dobrze po szczepieniu ok.
    Co do wagi to sie nie znam ale Zośka zawsze spora była ;) teraz wazy 11,5 kg i ma 84cm podobno ;)
    Ari trzymaj sie z tymi zabolami :( nie ma lekko
    Wszystkim podróżnym zycze lekkiej podróży :)
    Summi ja tez panikara przeciez to ja poleciałam gdy młoda miała 37 ;)
    A i Zośka nie lubi jezdzic samochodem nigdzie dalej sie nie ruszamy z tego powodu. A dzis była pierwszy taz u fryzjera :) o dziwo podobało sie paniusi a wyglada jak chłopak ;)
    Spokojnej nocy zycze :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety moja obudzila sie kolo 21, wiec szalejemy do polnocy. Jak nic ehhh

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra, co z Tobą i kartkami? Bo widzę ze wiadomości nie czytasz?

Dzis mnie Ania ugryzła w rękę, aż podskoczyłam :( a od kilkudniowa chce mnie gryźć po kolanach :/ u Was tez tak?

Kupiłam jej wafelek do loda i wiecie co? Dała psu, a ten szczęśliwy jak dziecko hehhe

Uciekam spać, spokojnej nocy

Lili, potwierdź dziewuszke :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1799 1800 1801 1802 1803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj