Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo, jestem po urzędowym maratonie aaaaa nienawidzę banków !
Ej a moim zdaniem Domi jest ok. Z tego co ja pytałam moja dr to dzieci do póki nie zaczną chodzi to przybierają tak do 10 kg potem waga staje lub lekko maleje bo duzo sie ruszają. Co do wzrostu to indywidualnie ... Moze teraz jest mały ale przyjdzie czas ze skoczy do góry ze hej... Tak jsk zęby jednym wychodzą szybciej innym wolniej.
Blondik współczuje moja ma 1,5 zęba ale mnie nie kąsi na szczęście za to dobrze pamietam początki i ten ból ... Raczej nic z tym nie zrobisz chyba.
Beszko na 100% Hania mysli ze kładąc sie obok zaraz bedzie cycuś, bo gdy go nie ma to leży tata, wydaje mi sie ze ona juz to skumała i dlatego u Ciebie głaskanie nie pomaga a ze dodatkowo pachniesz mleczkiem to warto spróbować ... Dzieci to wieczni optymiści
Zgredka idź po te rekomendacje póki jesteś w ciąży! Ciężarnej bedą sie bali odmówić ( bo możesz zesłać na nich myszy:)
Justa ja za 2 tyg jadę w długa podróż ok 7 h autem i tez sie waham czy dzień czy noc ale chyba raczej pojedziemy w dzień bo jsk sie obudzi to chociaż przez okno popatrzy czy staniemy gdzieś na postój a w nocy to nie bardzo. W listopadzie jechałam 4 h ciągiem w nocy i Jagoda spała cała drogę.
Szczerze mówiąc gdybym miała zaplanowana wcześniej te podróż to wolałabym lecieć samolotem z dzieckiem a maz pojechałby autem tak zeby po nas na lotnisko wyjechał / wydaje mi sie to najlepszym rozwiązaniem dla mamy i dziecka i dla taty tez bo prowadzić w takim wrzasku to tez stresujące.
Wróżko kciukam za brak objawów po szczepieniu. Ty łasuchu Ty:) na zdrowieWróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek
-
Biedronka- a przebierasz o tej godzinie dzieciaki, czy bierzesz je w pizamkach?
ehh, mi tez sie marzy wyjazd, jakikolwiek. ale stracha mam na zwolnieniu.
nad morze mam 1,5h drogi, wiec w kazdej chwili moge pojechac. za to gory... ahh, uwielbiam,
a w ogole wspominalyscie ostatnio moje rodzinne stronyw starachowicach sie urodzilam i za dzieciaka kazde wakacje tam spedzalismy. Ilze oczywiscie znam, tamtejsze lody tez
ahh, a tak mi sie marzy odwiedzic w te wakacje dziadkow... uwielbiam gory swietokrzyskie tak jak zreszta kazde gory. tam czuje, ze zyje.
-
nick nieaktualnyMy dzisiaj po wizycie u pediatry po skierowanie do neurologa bo asymetria ułożeniowa- wyprostowała się 3 dni temu i aż mi głupio było.
No ale poszliśmy- mały wymiarami i wagą na 98 centylu... Klocek jeden.
No i się wkurzyłam bo pytałam o to moje kp. Lekarz stwierdził, że wg niego nie ma podstaw żeby rezygnować jeśli będę brała te same leki co w ciąży bo będąc w brzuchu mały dostawał o wiele większe ich stężenie niż jest w mleku i jeśli wtedy mu nie zaszkodzily ( a na to wygląda) to teraz tym bardziej nie powinny. W przyszłym tygodniu idę do innego kardio na konsultację ale rozważam zmianę lekarza bo to już drugi raz wychodzi, że moja lekarka nie zna nowych wytycznych ;/ A póki co walczymy o powrót laktacji
A w sobotę idziemy pierwszy raz na basen
Co do wycieczek to my w tym roku okolice trójmiasta ale mój młody "przyzwyczajony"pierwszy raz jechał jak miał 9 dni- 200 km. Obie babcie mamy właśnie po 200 km od siebie i dość często jeźdźimy. Za 2 tygodnie jedziemy do Jeleniej Góry na ślub mojej kuzynki i tego samego dnia wracamy do domu więc wyjdzie w sumie ok 5 godzin w samochodzie.
Konwalia, biedra współczuję ząbków. Oby szybko wyszły.WróżkaZielona, beszka lubią tę wiadomość
-
Hmm...to moja Toska to chyba jakiś gigant...blisko 70 cm i 8 kg, a na 4 mce...
Wróżka dobrze gada, mojej Zuzy tez waga sie zatrzymała i długo ważyła 11 kg, ake to prędkie;) w sobotę idziemy na morfologię, zeby skontrolować żelazo i Zuzi tez zrobię kontrolnie, trzymajcie kciuki, bo nie cierpię morfologii, pobitym jak Zuzie robiłam kilka razy i za kazdym razem panikowałam, ale na szczescie okazywało sie, ze jest dobrze - teraz jak bede czekac na wyniku, chyba zejdę na zawał;( -
nick nieaktualny
-
Matko od dwoch h walcze z checia spania, ledwo dysze bo jestem sama, chcialam juz isc z mala na spacer ale wiedzialam ze moze wtedy zasnie a ja co? Na lawce? Chcialam zeby usnela w domu, wreszcie teraz spi po mleku, to bardzo zla godzina bo mi nie zasnie jak zwykle ale w dupie to mam tez spie jo
-
Wróżko, ziomalu Ty mój
Jam z Kielców żem jest
W Starachowicach też odwiedzam ludziów gdy jestem w Pl. Świętokrzyskie, moja kraina, my love
Ooo i Maniek, następna ziomalkaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 17:27
MANIEK, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
Heh a ja sie właśnie dowiedziałam ze moja bardzo bliska koleżanka (pare lat temu przyjaciółka) która ma 5 miesięcy młodszego maluszka od Ani jest w 6 tyg ciąży
bardzo sie cieszą i marzą o dziewczynce, tzn ona marzy bo facetowi to wszystko jedno hehhe, a miałyśmy sie starać w tym samym czasie a wyskoczyła przed szereg
Zaraz mała kładę do spania i siebie tez (przynajmniej poleżeć) bo jakaś taka juz zmęczona dzisiejszymi km jestem.... I tym prasowaniem (powinnam teraz stać i prasować)
Same scyzoryki w tym gangu, ale ze Śląska tez nas sporoKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Lili, halo halo? jak po usg?
U mine nigdy wszystlkie nie spiaa jak sama z H jestem, to ona spi jak ja woze, wiec trudno.
madam ze zmeczenia a towarzystwo jeszcze nie zostalo ogarniete, bo na urodzinach byli u kolegi - tzn.mlodszy byl z tata a ja z H i starszakiem robilismyt gofry, lekcje i spacer byl i takie tam, buuuu
juror rant jade do lek.na badnaia, bo zadzwonili ze mam przyjechac jeszcze krwi im oddacpotem rozne spr.do zalatwienia na miescie i obiad....jakos ostatnio w ciagu dnia co chwile cos. zal mi Hanki bo nie ma stalych spacerow, drzemek czy posilkow
Psotko, Hanka wazy podobnieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 20:14
-
Przeholowalam. Mala od 17 spi, wlasnie ja do lozeczka przelozylam, ale jak sie obudzi to bedzie ma sa kra, bo min 3-4h bedzie latac czyli jak nic do 24, poki co jestem sama, no.sie zobaczy, moze przez sen jej ostatnia butle podam
-
Wróżko Zuza pójdzie spac w getrach i bluzeczce potem fik do auta Lili w pajaca ubiore kocykiem przykryje i potem do fotelika
Blondik ja tak przy Zuzi panikowałam bo na roczek miała 9kg wg mojego pediatry lekko za mało było ale ona ta juz jest ges wyścigowa teraz ma prawie 7 lat i 20kgbiorąc pod uwage roczną Lili która ma 9 z hakiem abstrakcja
-
Dobry
No Zgredka trzymam kciuki zeby noc była spokojna... Ale zaszalalyscie nie ma co
Wróżko dobrze po szczepieniu ok.
Co do wagi to sie nie znam ale Zośka zawsze spora byłateraz wazy 11,5 kg i ma 84cm podobno
Ari trzymaj sie z tymi zabolaminie ma lekko
Wszystkim podróżnym zycze lekkiej podróży
Summi ja tez panikara przeciez to ja poleciałam gdy młoda miała 37
A i Zośka nie lubi jezdzic samochodem nigdzie dalej sie nie ruszamy z tego powodu. A dzis była pierwszy taz u fryzjerao dziwo podobało sie paniusi a wyglada jak chłopak
Spokojnej nocy zycze -
Biedra, co z Tobą i kartkami? Bo widzę ze wiadomości nie czytasz?
Dzis mnie Ania ugryzła w rękę, aż podskoczyłama od kilkudniowa chce mnie gryźć po kolanach
u Was tez tak?
Kupiłam jej wafelek do loda i wiecie co? Dała psu, a ten szczęśliwy jak dziecko hehhe
Uciekam spać, spokojnej nocy
Lili, potwierdź dziewuszke