X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik współczuję kochana
    Justa- my planujemy jazdę nocną ale też się boję

kurde u mnie temp rośnie, chyba nie obejdzie się bez L4 i jutro zamiast do pracy to pójdę do lekarza

justta lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • beszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just, u nas jazda na noc odpada, bo zadne nie przespi w aucie tyle godzin. jecza, ze im niewygodnie. jedziemy za dnia i przystanki beda co 2 godziny, tzn. doklandie co ile, to zal.od Hanki.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • justta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienko zdrowka zycze, tez mysle ze najlepiej w nocy pojechac, tylko czy moze tyle godzin w tym foteliku spedzic ? oj te dylematy ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Arienko zdrowka zycze, tez mysle ze najlepiej w nocy pojechac, tylko czy moze tyle godzin w tym foteliku spedzic ? oj te dylematy ;-)
    dziekuję :*

zobaczymy jak to będzie na bank będziemy robić przystanki, pocieszam się ze znajomi którzy jadą z nami jadą z trzylatkiem, więc nie tylko u nas będzie ciężko - wiem chamskie ale jakoś podnosi na duchu

ewebii4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Justta, ale od rozm 24-26 dopiero.

My jeździmy w trasy po ok 2-5 do 3h jazdy. Wtedy wybieram taki czas podróży aby Ania miała drzemkę, w podróż nad morze jechałabym chyba nocą. Nasz fotelik ma opcje rozłożenia wiec niby troszkę wygodniej. Ale na razie sie nie wybieramy w tak daleka podróż.
    Za tydzień jedziemy do mojej mamy i pierwszy raz będę jechać z przodu.

Zieeewam juz wiec raczej finału YCD nie obejrzę ;(

Dobranoc

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jazda nocna ok jesli nie trwa za dlugo. Chodzi przede wszystkim o was bo dziecko sie wyspi a wy w tym czasie bedziecie jechac a nie spac i kto sie wtedy maluchem rano zajmie?

beszka, Blondik lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Jazda nocna ok jesli nie trwa za dlugo. Chodzi przede wszystkim o was bo dziecko sie wyspi a wy w tym czasie bedziecie jechac a nie spac i kto sie wtedy maluchem rano zajmie?
    dlatego chcemy wynająć busa i zmieniać się za kółkiem będzie w ten sposób 4 kierowców :)

ewebii4.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zaprawiony w nocnym podrozowaniu a i moze zrobi sie przystanek zeby sie zdzemnal, nie wiem jakos trzeba tam dojechac, najwyzej na raty bedziemy jechac ;-)

A moj fotelik sie nie rozklada tylko odchyla w tej samej pozycji.

Crocsy mam sa dla mnie swietne, tylko ze ja mam japonki sandalki letnie boskie sa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 22:37

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • beszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta, my z NO do PL kilka razy jechalismy z dziecmi w roznym wieku. Od 2 mies.do takich kilkuletnich. Podczas tak dlugiej podrozy (mial byc jeden przystanek w hotelu byly dwa) moje nie dawaly rade w fotelikach zbyt dlugo. J mial 3 miechy jak do PL jechal pierwszy raz, to jak juz na miejscu bylismy, to przez ponad 2 tyg.mielismy problem wpz wsadzeniem go do fotelika, bo od razu sie darl :( mlodszy az tak zle podrozy nie zniosl, a mial 2 mies., ale bajkowo tez nie bylo. Najlepiej jechalo nam sie z nimi 2 lata temu, bo juz wieksi. Tyle ze niestety z choroba lokomocyjna i Leo dopiero co odpieluchowany,a le bylo ok.

Na pewno zalezy od dziecka. Znasz swojego najlepiej. Widzisz ile Ci w aucie pospi itp. My mamy bardzo wygodny fotelik, rozkladany orawie ze na plasko a i tak mloda to nawet godziny w nim nei pospi, bo jej niewygodnie i zaraz sie drze, aby ja wyjac.

Dom ogarniety, wiec spac mozna pojsc. Dobranoc.

justta lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    hej hej

pytanie do mam, kotre maja juz wieksze dzieci, np.szkolne.....o kotrej chodza spac wasze pociechy? my J wysylamy do lozka o 20 ale codziennie jest milion wycieczek do nas. jeczenia i marudzenia, ehhh w efekcie zero czasu dla nas..
    Zima jak szybko ciemno się robi to o 20-20.30
    Wiosna ok 21-21.30
    Wakacje 22

beszka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik współczuję, nie wiem co poradzić bo tago butelkowy a Kiano jeszcze nie gryzie, daj znać jak kolne karmienia

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    crocsy są chyba za tydzień a nie jutro

ja też woże na czas drzemki, na noc bym wolała nie..

trzepnęłam drugi kurs e-learninowy, plecy chcą mi pęknąć, zapisałam się w biblio na konkurs czytelników, będę wypożyczać i recenzje piać, może jaki bilet do teatru się wygra..

a jutro idę na ostatnie szkolenie stacjonarne

justta, PsotkaKotka, Izoleccc, MANIEK lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jak chcemy nad morze to musimy się liczyć z drogą długą bo my na śląsku.... :(

ewebii4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jechać ze śląska nad morze po polskich drogach, niezazdroszcze, ile godzin wam zejdzie??

Ja w pl miałam nad morze ponad 100

Tu podobnie trohe ponad 100
    Ale polski Bałtyk, plaże i atmosfera dla mnie 1000 razy lepsza, nie lubię tu jeździć nad morze bleee
    beszka wrote:
    Justta, my z NO do PL kilka razy jechalismy z dziecmi w roznym wieku.
    ...

Na pewno zalezy od dziecka. Znasz swojego najlepiej. Widzisz ile Ci w aucie pospi itp. My mamy bardzo wygodny fotelik, rozkladany orawie ze na plasko a i tak mloda to nawet godziny w nim nei pospi, bo jej niewygodnie i zaraz sie drze, aby ja wyjsc.
    Ja miałam w planach podróż w grudniu ale mój dzieć drze się w nieboglosy w foteliku nawet jak jadę po tiago do szkoły a to zaledwie 5 minut, więc odpuszczamy podróże w tym roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 02:56

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny maly wstal o 6. Dawno tak nie wstawal masakra ledwo na slepia widze.

My do tego Zakopca mamy ok 250km jedziemy w lipcu wiec prawdopodobnie moze byc upal I juz sie boje jak maly to zniesie. Ogolnie dlugo wytrzymuje w aucie o ile jedzie caly czas ,nigdzie nie stajemy a nawet dosyc szybko mu sie nudzi i zasypia.No takze fajnie by bylo gdyby ucial sobie z godzinna drzemke to bysmy dali rady z jednym postojem moze. Podroz potrwa ok 3h mysle. Maz chce klime naprawic do tego czasu ale I tak nie ma co szalec bo potem mlody bedzie chory wiec maks kilka stopni mniej .

Ja dalej nie mam lekarza prowadzacego. Jutro znowu ide do jakiegos faceta 1 raz I mam dosc. Nie pasuje mi zaden lekarz no. Ale wkurzylam sie I od czerwca ide do babki ktora prowadzila moja 1sza ciaze pierdziele. Zachcialo mi sie zmian I mam :( zadnej stabilizacji ciagle tlumaczyc kazdemu od nowa wsio ehh glupia jaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 07:13

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • justta Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienko ja to mam tez,daleko cala Polske do przejechania
    bo my przy samej granicy czeskiej mieszkamy, z 9 godzin sie bedzie jechalo jak nie wiecej, ale damy rade, dzieki dziewczynki cos sie wykombinuje

Nocka nawet, o 1 pobudka przykrylam go dodatkowo kocem i spal do 6 30, chyba mu jednak zimno ;-) milego dnia

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • beszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Anastazjo, dziekuje za odp. Widze, ze pomiedzy naszymi staraszakami ajest 1 rok roznicy ;) moze faktycznie za wczesnie spac go gonimy....

Blondik, Hanka mnie gryzie. Czasem mocniej czasem slabiej. Na koniec karmienia zawsze. Smieje sie orzy tym. Mowie jej ze boli i chowam piers....mysle ze to orzez zebole

Maz dzis wstala a poszlam do sypialni polozyc sie kolo H....no i jeczec zaczela, to ja ja glaszcze ale nic nie pomagalo. Jak wyczaila, ze ja jestem obok, to do cyca chciala. Jak to bedzie, jak tata w Oslo bedzie....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • justta Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka moj 10 letni siostrzeniec chodzz spac okolo 21-22 wczesniej nie zasnie a wstaje o 7 ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade na szkolenie, mala w zlobku, znowu strasznie plakala przy oddawaniu :/ ale moze to przejdzie. Poza tym zamierzam pozalatwiac jakies prywaty w zw z kolejnymi konkursami, poprosic patronow bylych o listy rekomendacyjne czy cos, ehh to bedzie krepujace.

Beszko: ona jeszcze czuje piersi, nie wiem czy w ogole zapomni, jesli odstawiasz ja w tym wieku, bo to dzieci kumate, moja to juz nic nie pamieta, czasem jak jestem przy niej nago to z zaciekawieniem lapie mnie za sutki (alaaa) a wczoraj otwarta dlpnia odbijala sie od nich i zdziwiona ze to takie miekkie. Nie wiem chyba musisz ograniczyc tulenie lezace.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 08:04

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sama noc super, szkoda ze sie skonczyla jak zwykle o 4:30...Usypialam go do 5tej ale ja z nerwow nie moglam juz zasnac bo wiedzialam ze on pewnie zaraz znowu sie obudzi. Po 30min znowu placz. Dalam mu mleko krowie w butelce, wypil wszystko ale spac i tak nie zameirzal. Maz go o 6tej wzial.

Dzisiaj mamy przeglad u lekarza! Ciekawe co tam powie.

BLONDIk wposlczuje. Moj tez czasem mnie chapnie. Ostatnio jak go w lozku karmilam i zasnelam to mnie wlasnie ugryzienie obudzilo. Wtedy postanowilam ze basta, koniec karmienia sie zbliza.

Zmasakrowana jestem po jodze wtorkowej. Ani pilates ani bieganie mnie tak nie wymeczylo, kazdy miesien mnie boli hehe. ALe bylo super.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 1797 1798 1799 1800 1801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ