WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie.. rodzice tego chłopca moga byc bezradni.. no niestety czasem w domu dziecko zachowuje się rewelacyjnie a w przedszkolu np. wychodzi diabeł..i na odwrót.. niemniej uważam, że to wina pań w przedszkolu bo nie dopilnowały delikwenta..

Lara, nie widzę karteczki od Was

idę spać, młopdy wreszcie (przypominam wstał o 4.15) zasnął..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• justta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Nena oby szybko zniknely te kropy

Konwi a od nas karteczka jest?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek no wiesz bycie "kura domowa" nie chce nikogo urazić nie jest moim marzeniem ale żłobek daleko i w przeciwnym koerunku niz moja praca no a niania odpada. Cóż cos za cos. Maniek wiesz my do tej pory mieszkamy z mama moja ja nie narzekam absolutnie ale sami to sami ;)
    Konwi dobranoc :) oby pospal i dał Ci pospać ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tez właśnie zasnęła, ja juz deskę do prasowania rozłożyłam.
    Konwi, jak to, ze nie ma? Omg, wyślę w takim razie druga ;(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pobudka o 0:15, glaskanie pomoglo szybko. Nastepna o 4tej i do 5tej go usypialam a on o 6stej chcial juz wstac. Przeciagnelam go na cycku do 6:30. Czyli codzienna masakra. Od dzisiaj wdrazam znowu plan zasypiania. Po wczoraj jestem pewna ze moje dziecko potrzebuje wiecej snu, ze to nie jest tak ze to poprostu tkai przypadek. Wczoraj pierwsza drzemka 40min a druga 30min ale wzielam go z lozeczka i nosilam zeby sie rozbudzil powoli a on zasnal, zasnal jak kamien i tak z nim siedzialam ponad godzine jeszcze i nie obudzil go ani film z lapka ani wirtarka sasiadow….on poprostu nie potrafi sam zasnac.

Haha MANIEK dobra jestes z tym do 7mej ;). Jakby do 6tej dal rade tob y byl cud.

KONWI mowisz ze mialas taki sam brzuch. Pameitasz jakie cwiczenia robilas?

Co do nocnika to ja nie zamierzam malego terroryzowac zanim nie zacznie pewnie chodzic i wyrazac swoich potrzeb. Jak narazie wszysko jest „ee eee“ jak cos chce. Mysle ze poznym latem zaczne.

ZGREDKa a moze rodzice sobei nei daja troche rady z nim. Moj tez bije i nie wiem skad to ma bo nikt go nie bije i tez nigdzie tego raczej nei widzial.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!

ja dzis w koncu wyspana! Franek spal w nocy od 20-tej do 6.45 :D ahh, mogloby byc tak zawsze. a teraz zasnal na drzemke praktycznie od razu! w szoku jestem, bo nie pamietam kiedy ostatnio tak sie zdarzylo. pogoda przepiekna, wczoraj posadzilam kwiatuszki w skrzynkach na balkonie- od razu inaczej :) a teraz jem sobie truskawki na sniadanie :D

Nenek- noo obserwuj obserwuj. a nie swedza go te krostki?

Lara- trik z kawa slyszalam i z cytryna. a tak to pewnie jak sie ociepli to ta wilgoc zniknie razem z zapachem.

Smoku- no wlasnie, moze trza drugiego babla zrobic :D czas szybciej minie ;)

Maniek- jak tam nocka Jagódki? i co dzisiaj pieczesz? :D moze mnie zainspirujesz. a w ogole dawaj przepis na ten sernik czekoladowy.

Mari- mi mozesz ta sliwke podeslac :D zjem kazda ilosc :D

Izolec- gratki samodzielnego spania w lozeczku! i oby z kp sie powiodlo :)

no nic, przesylam Wam pozytywna energie, bo u mnie dzisiaj jej duuuzo! :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha musze sie pochwalic ;). Domi rozumie po polsku, po niemiecku nie hehehe. Jak go si epytam jak robi piesek to odpowiada a jak sie maz po niemiecku pyta to nie wie ;P. No i zna juz pare slow ale tylko po polsku hehe.

WROZKo mam pytanie. Po pierwsze czy myc juz zabki jakas pasta? Po drugie: mojemu D chyba ukruszyl sie zabek :(. Gorna jedynka. Pewnie sie gdzies przewrocil albo jak kamienie zarl. Jest sie czym martwic?

Summerka, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już dawno myjemy ząbki elmexem. Madzia ma już 5 zeboli :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje dziecię ma właśnie drugą drzemkę. Wstał o 7:30 :)

Niestety muszę go zaraz zbierać bo jedziemy na usg bioderek. Mam stracha żeby tylko wszystko było ok.... Trzymajcie kciuki.

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka- pasta jakakolwiek "od pierwszego zabka" w ilosci ziarnka grochu na szczoteczce. a co do ukruszonego zabka- jesli jest minimalne, to w zasadzie nic sie z tym nie robi, chyba ze kaleczy warge, to wtedy mozna wypolerowac tylko ten brzeg. jak dotykasz tego zabka to boli go? jesli nie to ja bym byla tylko za szczotkowaniem dwa razy dziennie i tyle :)

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też myjemy ząbki aquafresh ma pastę dla 0-2 lat, ale też są fajne z ziai, dla mnie fajne, (bez fluoru), dla małej nie, bo różowa i pachnąca, a ona woli miętową białą, ale tak w ogóle to nie jest proste, bo muszę dać jej do ręki moją szczoteczkę, ona mi wtedy pcha do buzi, uśmiecha się i mogę jej myć

mój dziś do pracy na 13, ale jakoś sobie dajemy radę :)
    odebrałam tablet z naprawy i zaraz będę działać na nim
    znowu złożyłam zamówienie na ubranka u innej dziewczyny (Laro tym razem u Alicji)..

przyniosłam z piwnicy torbę z malutkimi rzeczami, muszę kupić prosze dla dzieci (małej już w normalnym piorę, ale to wiadomo czy koleżka nie będzie delikatnejszy?) i zacznę prać

mój wymienił opony, a teraz robi obiad, więc nie jest takim złolem ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Leos przespal cala noc bez podbudki no i smoka, zaczal budzic sie o 6 i wstal o 6 30, byl cieplo ubrany w nocy bo jakas zimnica u nas ze hej, no i pospalam jak nigdy ;-) teraz juz tez spi dwie godz mu to zajmie i to jego cale spanie bedzie, moze cos porobie, ale mi sie mie chce zimno i taka pogoda ze hej

Tez myje zabki elmexem, ale widzialam ziajke bez fluoru z ksylitolem, to kupie jako nastepna paste

Izolecc powodzenia na bioderkach ;-) bedzie dobrze

A pochwale sie ze w tym roku jedziemy na wakacje z Leoskiem nad morze ;-) mam nadzieje ze przetrwa podroż i bedzie mu sie podobalo, i teraz nie wiem czy szczepic go przed wyjazdem, bo wypada 2 tygodnie przed akurta, czy przeciagnac to szczepienie dopiero na nastepny miesiac, co myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 11:34

konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy na co masz szczepic?

BESZKO co u was???

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepionka 5w1 kolejna juz dawka to bedzie 18 miesiac zycia i jak ze szczepieniem preciw kleszczom, chyba juz za pozno na nie?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie moge dobudzic patryka..

justa a gdzie jedziecie? brawo dla Leosia ze dał pospac

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrózia, nie drapie się czyli nie swędzi, ponoć takie poszczepienne nie swędzą, łagodniejsze jakieś te krostki są.

Ja też, ja też! Justka będę ( jak wszystko dobrze pójdzie) nad polskim morzem w te wakacje. Co do szczepień, ja bym pewnie zaszczepiła. Ja to lubię tak w terminie wszystko i w ogóle ;)

Ale fart z tą nocką u Was, oby takich więcej ;)

Co do nocnika i mycia zębów, Młody jednemu i drugiemu nie jest przychylny ;)

justta lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi Rowy ;-) karteczka od nas jest?

Nena u nas nocnik sluzy jedynie do jezdzenia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 12:25

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde blacha swędzi mnie... posmarowałam clotrimazolum, ale nie przechodzi wrrr

jutro mam kolejne szkolenie, w między czasie, wczoraj zrobiłam jedno elearningowe, dziś się zapisałam na drugie, ale rozbije je na parę dni, bo tyle slajdów, że już się zmęczyłam

oglądam jakieś dziadostwo na tvnstyle o grubych kobitach i walce z otyłością, ale chyba walnę się spać ;) oł yeah

a to są szczepienie przeciw kleszczom ;O

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta, mozesz spokojnie przesunąć, my szczepilismy pózniej- to jest tylko dawka przypominająca.

Co do szczepień, to wreszcie podjęłam decyzje - za tydzien pneumokoki, a 6 w 1 dopiero po dwoch tyg (boje sie dawać razem), a Zuza na ospę dopiero, jak Tosię zaszczepie, bo boje sie, ze ja zarazi, a raczej Zuza nie ma kontaktu z dziećmi, wiec jesli ktoś do nas przyjdzie i ja zarazi, to i Toske, wiec szczepieniem nic nie zyskuje, a ryzykuje, ze Zuzka zarazi Toske...

Fuck, musze z tym nocnikiem zaczac, ale weny brak...

My myjemy Ziajka, bo bez fluoru, o smaku żurawiny, wiec Zuzka ja namiętnie zjada...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka dzis jak karmiłam o 4 to myślałam oTobie tozto kuzwa gówniana godzina na wstawanie ! A w dzień Domi ile spi?
    Wróżko hehe dzis nic nie pieke bo mój małż pracuje na popołudnie i nie dam rady ale tez zastanawiam die co bym zjadła w weekend słodkiego i chodzi mi po głowie kopiec Kreta ( strasznie dawno nie jadłam) a sernik wzięłam z mojej ulubionej strony " moje wypieki" z reszta Zgredka tez lubi to;)

Konwi moze masz w sumie racje z tym ze rodzice mogą nie wiedzieć ze szatan w żłobku nie dziecko ale to tym bardziej trzeba powiedzieć zeby moze zwrócili uwagę w domu i zeby sami tez panie w żłobku uczuliły na jego " występki".
    Justa , Nena zazdraszczam wakacji nad morzem ... My w tym toku chyba znów musimy odpuścić :( strasznie mi żal z tego powodu ... Ale mieszkanie pochłonęło mnóstwo pieniędzy ... A jeszcze końca nie widać.
    Smoku to w takim razie tym bardziej kciukam za rychła przeprowadzkę na swoje..., to super uczucie zwłaszcza gdy mieszkasz z kimś.
    Wow 5 zeboli juz !!!! Moja ma wciąż 1,5 zęba . Gratulacje.
    Yas co u Ciebie ? Jsk sie czujesz? Jak cera?
    Beszko a Wy? Udało sie odstawić Hanię od cyca?
    U mnie tez fajna pogoda, ja juz po fryzjerze ... Zapuszczam kłaki... O ile wytrwam :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 1795 1796 1797 1798 1799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ