Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
wiecie.. rodzice tego chłopca moga byc bezradni.. no niestety czasem w domu dziecko zachowuje się rewelacyjnie a w przedszkolu np. wychodzi diabeł..i na odwrót.. niemniej uważam, że to wina pań w przedszkolu bo nie dopilnowały delikwenta..
Lara, nie widzę karteczki od Was
idę spać, młopdy wreszcie (przypominam wstał o 4.15) zasnął.. -
Maniek no wiesz bycie "kura domowa" nie chce nikogo urazić nie jest moim marzeniem ale żłobek daleko i w przeciwnym koerunku niz moja praca no a niania odpada. Cóż cos za cos. Maniek wiesz my do tej pory mieszkamy z mama moja ja nie narzekam absolutnie ale sami to sami
Konwi dobranocoby pospal i dał Ci pospać
-
Dzisiaj pobudka o 0:15, glaskanie pomoglo szybko. Nastepna o 4tej i do 5tej go usypialam a on o 6stej chcial juz wstac. Przeciagnelam go na cycku do 6:30. Czyli codzienna masakra. Od dzisiaj wdrazam znowu plan zasypiania. Po wczoraj jestem pewna ze moje dziecko potrzebuje wiecej snu, ze to nie jest tak ze to poprostu tkai przypadek. Wczoraj pierwsza drzemka 40min a druga 30min ale wzielam go z lozeczka i nosilam zeby sie rozbudzil powoli a on zasnal, zasnal jak kamien i tak z nim siedzialam ponad godzine jeszcze i nie obudzil go ani film z lapka ani wirtarka sasiadow….on poprostu nie potrafi sam zasnac.
Haha MANIEK dobra jestes z tym do 7mej. Jakby do 6tej dal rade tob y byl cud.
KONWI mowisz ze mialas taki sam brzuch. Pameitasz jakie cwiczenia robilas?
Co do nocnika to ja nie zamierzam malego terroryzowac zanim nie zacznie pewnie chodzic i wyrazac swoich potrzeb. Jak narazie wszysko jest „ee eee“ jak cos chce. Mysle ze poznym latem zaczne.
ZGREDKa a moze rodzice sobei nei daja troche rady z nim. Moj tez bije i nie wiem skad to ma bo nikt go nie bije i tez nigdzie tego raczej nei widzial.
-
hej dziewczynki!
ja dzis w koncu wyspana! Franek spal w nocy od 20-tej do 6.45ahh, mogloby byc tak zawsze. a teraz zasnal na drzemke praktycznie od razu! w szoku jestem, bo nie pamietam kiedy ostatnio tak sie zdarzylo. pogoda przepiekna, wczoraj posadzilam kwiatuszki w skrzynkach na balkonie- od razu inaczej
a teraz jem sobie truskawki na sniadanie
Nenek- noo obserwuj obserwuj. a nie swedza go te krostki?
Lara- trik z kawa slyszalam i z cytryna. a tak to pewnie jak sie ociepli to ta wilgoc zniknie razem z zapachem.
Smoku- no wlasnie, moze trza drugiego babla zrobicczas szybciej minie
Maniek- jak tam nocka Jagódki? i co dzisiaj pieczesz?moze mnie zainspirujesz. a w ogole dawaj przepis na ten sernik czekoladowy.
Mari- mi mozesz ta sliwke podeslaczjem kazda ilosc
Izolec- gratki samodzielnego spania w lozeczku! i oby z kp sie powiodlo
no nic, przesylam Wam pozytywna energie, bo u mnie dzisiaj jej duuuzo!
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Aha musze sie pochwalic
. Domi rozumie po polsku, po niemiecku nie hehehe. Jak go si epytam jak robi piesek to odpowiada a jak sie maz po niemiecku pyta to nie wie ;P. No i zna juz pare slow ale tylko po polsku hehe.
WROZKo mam pytanie. Po pierwsze czy myc juz zabki jakas pasta? Po drugie: mojemu D chyba ukruszyl sie zabek. Gorna jedynka. Pewnie sie gdzies przewrocil albo jak kamienie zarl. Jest sie czym martwic?
Summerka, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Psotka- pasta jakakolwiek "od pierwszego zabka" w ilosci ziarnka grochu na szczoteczce. a co do ukruszonego zabka- jesli jest minimalne, to w zasadzie nic sie z tym nie robi, chyba ze kaleczy warge, to wtedy mozna wypolerowac tylko ten brzeg. jak dotykasz tego zabka to boli go? jesli nie to ja bym byla tylko za szczotkowaniem dwa razy dziennie i tyle
-
My też myjemy ząbki aquafresh ma pastę dla 0-2 lat, ale też są fajne z ziai, dla mnie fajne, (bez fluoru), dla małej nie, bo różowa i pachnąca, a ona woli miętową białą, ale tak w ogóle to nie jest proste, bo muszę dać jej do ręki moją szczoteczkę, ona mi wtedy pcha do buzi, uśmiecha się i mogę jej myć
mój dziś do pracy na 13, ale jakoś sobie dajemy radę
odebrałam tablet z naprawy i zaraz będę działać na nim
znowu złożyłam zamówienie na ubranka u innej dziewczyny (Laro tym razem u Alicji)..
przyniosłam z piwnicy torbę z malutkimi rzeczami, muszę kupić prosze dla dzieci (małej już w normalnym piorę, ale to wiadomo czy koleżka nie będzie delikatnejszy?) i zacznę prać
mój wymienił opony, a teraz robi obiad, więc nie jest takim złolem -
Dzisiaj Leos przespal cala noc bez podbudki no i smoka, zaczal budzic sie o 6 i wstal o 6 30, byl cieplo ubrany w nocy bo jakas zimnica u nas ze hej, no i pospalam jak nigdy
teraz juz tez spi dwie godz mu to zajmie i to jego cale spanie bedzie, moze cos porobie, ale mi sie mie chce zimno i taka pogoda ze hej
Tez myje zabki elmexem, ale widzialam ziajke bez fluoru z ksylitolem, to kupie jako nastepna paste
Izolecc powodzenia na bioderkachbedzie dobrze
A pochwale sie ze w tym roku jedziemy na wakacje z Leoskiem nad morzemam nadzieje ze przetrwa podroż i bedzie mu sie podobalo, i teraz nie wiem czy szczepic go przed wyjazdem, bo wypada 2 tygodnie przed akurta, czy przeciagnac to szczepienie dopiero na nastepny miesiac, co myslicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 11:34
konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Wrózia, nie drapie się czyli nie swędzi, ponoć takie poszczepienne nie swędzą, łagodniejsze jakieś te krostki są.
Ja też, ja też! Justka będę ( jak wszystko dobrze pójdzie) nad polskim morzem w te wakacje. Co do szczepień, ja bym pewnie zaszczepiła. Ja to lubię tak w terminie wszystko i w ogóle
Ale fart z tą nocką u Was, oby takich więcej
Co do nocnika i mycia zębów, Młody jednemu i drugiemu nie jest przychylnyjustta lubi tę wiadomość
-
Kurde blacha swędzi mnie... posmarowałam clotrimazolum, ale nie przechodzi wrrr
jutro mam kolejne szkolenie, w między czasie, wczoraj zrobiłam jedno elearningowe, dziś się zapisałam na drugie, ale rozbije je na parę dni, bo tyle slajdów, że już się zmęczyłam
oglądam jakieś dziadostwo na tvnstyle o grubych kobitach i walce z otyłością, ale chyba walnę się spaćoł yeah
a to są szczepienie przeciw kleszczom ;O -
Justta, mozesz spokojnie przesunąć, my szczepilismy pózniej- to jest tylko dawka przypominająca.
Co do szczepień, to wreszcie podjęłam decyzje - za tydzien pneumokoki, a 6 w 1 dopiero po dwoch tyg (boje sie dawać razem), a Zuza na ospę dopiero, jak Tosię zaszczepie, bo boje sie, ze ja zarazi, a raczej Zuza nie ma kontaktu z dziećmi, wiec jesli ktoś do nas przyjdzie i ja zarazi, to i Toske, wiec szczepieniem nic nie zyskuje, a ryzykuje, ze Zuzka zarazi Toske...
Fuck, musze z tym nocnikiem zaczac, ale weny brak...
My myjemy Ziajka, bo bez fluoru, o smaku żurawiny, wiec Zuzka ja namiętnie zjada... -
Kotka dzis jak karmiłam o 4 to myślałam oTobie tozto kuzwa gówniana godzina na wstawanie ! A w dzień Domi ile spi?
Wróżko hehe dzis nic nie pieke bo mój małż pracuje na popołudnie i nie dam rady ale tez zastanawiam die co bym zjadła w weekend słodkiego i chodzi mi po głowie kopiec Kreta ( strasznie dawno nie jadłam) a sernik wzięłam z mojej ulubionej strony " moje wypieki" z reszta Zgredka tez lubi to;)
Konwi moze masz w sumie racje z tym ze rodzice mogą nie wiedzieć ze szatan w żłobku nie dziecko ale to tym bardziej trzeba powiedzieć zeby moze zwrócili uwagę w domu i zeby sami tez panie w żłobku uczuliły na jego " występki".
Justa , Nena zazdraszczam wakacji nad morzem ... My w tym toku chyba znów musimy odpuścićstrasznie mi żal z tego powodu ... Ale mieszkanie pochłonęło mnóstwo pieniędzy ... A jeszcze końca nie widać.
Smoku to w takim razie tym bardziej kciukam za rychła przeprowadzkę na swoje..., to super uczucie zwłaszcza gdy mieszkasz z kimś.
Wow 5 zeboli juz !!!! Moja ma wciąż 1,5 zęba . Gratulacje.
Yas co u Ciebie ? Jsk sie czujesz? Jak cera?
Beszko a Wy? Udało sie odstawić Hanię od cyca?
U mnie tez fajna pogoda, ja juz po fryzjerze ... Zapuszczam kłaki... O ile wytrwamManiek