WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik: wg mnie nadal obowiązuje ten sam okres wypowiedzenia, bo ta zmiana pracodawcy nie ma wpływu (o ile dobrze pamiętam)

Mój właśnie się na mnie wściekł, bo jadł bułki, a ja go pytam jakie, czy aby nie je te co mu na jutro o pracy kupiłam, drążyłam temat i się wkurwił, a ja dostałam napadu śmiechu (złol ze mnie)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema!
    Nena królowo złota :) taaa moja teściowa to samo jak to teraz młodzi maja lepiej i pieluchy i wszystkiego pod dostatkiem! Tylko pominęła fakt ze miała rodziców i dziadków w domu a ona poszła do pracy. Wlasnie ja tez byłam z młoda dzis w mojej robocie w odwiedzinach i w sumie sie stęskniłam za robota za ludźmi, bo Zośka to oczywiscie wszystkie katy zwiedziła ale do nikogo isc nie chciała taka Zosia samosia!
    Zgredka Ty masz cos nie tak z głowa ;) masz wilna chatę to odpoczywaj! Czego se łepetynę zaprzątasz! Chociaz te ostatnie chwile sobie odpuść!!!!
    No fakt laski ja tez bym sobie cycki zrobiła i brzuch nos moze jakas liposukcja ;) ale s*am w gacie ze strachu no i kasy szkoda musze przyznać :/ ale moze po drugim cos ze sobą zrobie! Dlatego Kotka jesli jestes zdecydowana to śmiało!
    A wlasnie Kroko co z Zuza???
    Wiecie moja tez ma nerwy i to niemałe ale mowie stanowczo nie wolno kiwam paluchem a ta krzyk i wydyma dolna wargę ;) ale z posłuszeństwem rożnie bywa choc ja jestem nieugięta :)
    Konwi Ty chyba sie uzależnilas od tego fitu :) chyba ze to taka odskocznia ;)
    Ja jutro mam ściągane szwy i z psem na szczepienie musze jechac moze Zoche wezmę to tez zaszczepić na wściekliznę ;) tzn przeciw :) zartuje!
    No to tyle :) Zośka spi to i ja zaraz spadam dobranoc :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• justta Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo to ma takie nerwy ze na podlodze sie wije, nieustepliwy charakter, ale to dobrze, mowie, ze nie da sobie w kasze dmuchac ;-)

Kroko co z Zuza, bo przegapilam?

Dobrej nocy dzisiaj zasnal o 21 ;-) buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 21:43

Krokodylica lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się od wczoraj wszystko znowu pozmieniało. Jak do tej pory mały spał tylko na spacerach i to nawet po 4 godziny tak teraz ledwo usypia i po ok 30 min ryk. Za to ma właśnie 3 albo 4 drzemkę w domu i na dodatek zasypia praktycznie samodzielnie, czasem nawet u siebie w łóżeczku. :)

I właśnie przed chwilą śmiał się na głos przez sen ;)

Jest nadzieja dla mojego karmienia. Poczytałam trochę zagranicznych publikacji i tam nigdzie nie odradzają odstawienia od piersi prxy takich dawkach leków jak ja biorę. muszę się jeszcze skonsultować ale chyba wracamy na cyca. Było / jest mi źle z tak wczesnym odstawieniem młodeho

Blondik zostają 3 miesiące wypowiedzenia na 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 22:12

beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem, jestem :D

Tak jak u Zuzinki od Kroko, mojej Zuzie zęby idą parami, najpierw dwa dolne, dwa dni temu poszła jedynka górna i dziś druga... Zuzek marudny ale dzielny, śpi więc jest ok a w dzień no cóż trzeba znosić, nosić i zabawiać ;)
    siedzi już pewnie i samodzielnie , teraz kombinuje jak tu wstać :P

Kotka- rób drugiego dziecia a potem plastykę brzucha :) będzie dobrze, co do spania i zmęczenia- kochana nie umiem postawić się w Twojej sytuacji ale współczuję i wspieram , dacie radę- to nie trwa wiecznie :*

Mari- normalne a włoski odrosną :)co do teściowej to niech się udławi tymi śliwkami :P

Lara - spróbuj włożyć do szafy kubek z kawą mieloną (nie zaparzoną tylko taką suchą) wchłania zapachy może da radę :)

marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może też bym se zrobiła, ale myślę, że cwiczeniami doprowadzę brzuch do porządku, a jakby co kuzynka mi zrobi po kosztach..

Mojej włosy się wycierały po bokach i miała irokeza takiego śmiesznego

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik 3 miechy zostają .
    Lara wydsje mi sie ze to musi dobrze wyschnąć a ze pogoda do bani to głębiej w środku jeszcze moze być mokre. Chyba jeszcze jutro ma być tak lipnie potem okna oteorzysz to ładnie wyschnie i bedzie ok.... Jestem w tym obcykana bo kończę powoli remont takze ciagle gdzieś sie bawię w budowlańca ;)
    Zgredka dobra jesteś! A co ten Twoj taki nerwowy ? Moze taki ma dzis dzień humorzasty, dobrze ze Ty sie posmialas.
    Smoku a Ty kiedy wracasz do pracy ?
    Jagoda dzis miała dość słaby humor ale jakos przetrwałyśmy ten dzień, oby jutro było lepiej.

Dobrej nocy mamuśki i dzieci. Kotka oby Domi chociaż do 7 pochrapal.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc :* :* :* :* :*

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wczoraj już sił nie miałam pisać.. Usnelam o 23.30, dzień zaczął się o 4.15, w międzyczasie 16 pobudek.. Te zęby mnie wykoncza.. A marudzi tak, że.. Chyba oszaleje, już zapowiedziałam mężowi żeby szybko wracał..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć my wstaliśmy przed 7. Ale budziła sie kolka razy w nocy siadała cos tam mruczala ale dość szybko zasypiała. Teraz ogłada ulotkę z zabawkami i pokazuje mi co chce ;) i tynia przy reklamach :)
    Konwi współczuje! Sił zycze i zeby szybko ten dzień minął.
    Maniek ja wrócę do pracy hmm moze za 2-3 lata. Ide na urlop wychowawczy to juz postanowione. Babcie pracują a niania odpada. Ale w nowym domu to w sumie chętnie zostanę nie wiem czy te 3 lata wytrzymam ale co zrobic.
    Izolecc powodzenia z karmieniem :) no i zdrówka!!!
    U nas nadal brzydko ale chociaz nie pada i tak nie wieje :)
    Miłego dnia zycze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 07:20

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Konwi, mocy!
    Smok, dobrego dnia :)
    Wszystkim buziak!

Młody ma kilka krostek czy tam bąbli na ciele. Prawdopodobnie poszczepienne. W piątek na ospę szczepiliśmy. Niby mówili, że tak może być po kilku dniach ale i tak mam cykora. Gorączki nie ma. Miało któreś Wasze Dziecię coś podobnego?

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bon giorno,
    U nas pobudka po 5, ale finalna po 6. Kolo 24 zbudzila sie i usiadla i chciala zyc, ale sie ja do lozka wsadzilo i udawalo, ze sie spi.
    Rano kupa na nocnik (uff), bo juz mnie mama terroryzuje, ze ja miesiac starsza od malej juz nie korzystalam z pieluchy. Walnela kupe, wiec zaliczone.
    Teraz zzarlysmy piratki, choc mam w glowie slowa dietetyczki z jakiegos programu, ze kazde parowki to syf, a te ktore bylyby dla dzieci w ogole nie sa w sprzedazy..

Zycze wszystkim milego dnia..

Nena: moja byla szczepiona tydzien temy, nic nie miala, za to ja walcze od kilku miesiecy z takimi zmianami skornymi, ma dwie plamki (byly 3) takiej suchej skory im ich stan jest gorszy tym sa bardziej czerwone sama tak mam na zime, ale sa w glupim miejscu i nie ma regularnosci smarowania
    A wczoraj ze zlobka znowu wrocila (min3x) podrapana przez tego samego gnojka ze starszakow, ktory ponoc ma byc juz zamykany, niech ja spotkam jego rodzicow. A moze oni tez go turbuja, czy dziecko samo tak sobie wymysli, zeby inne drapac?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

U nas pobudka o 6:00, ale przed północą mała zaczęła płakać i musiałam ja nosić, kilka prób odłożenia nie poskutkowało, wiec podchodziłam z nią dłużej, upewniając sie ze juz śpi snem twardym i ufffffff, padła. Nie wiem co to było.

Nenaa, Szczepilam Anie na ospę 27.04. Objawów poszczepiennych nie było, lekarka mówiła ze do dwóch tygodni po szczepieniu może wystąpić gorączka. Oby te krostki szybko zeszły.

Konwi, współczuje, zdrowia i siły!!!! Czy dostaliście od nas kartkę na roczek????

U mnie kolejne pranie w pralce, wczorajsze jeszcze nie doschly ;( małż wczoraj wyczytał zeby do szafy wsadzić goździki, No i rzeczywiście, ładnie pachnie :) ale to jeszcze ńie to....kolejne prasowanie czeka.... Pogodo, słonko, przybywajcie!!!!!!

Zgredko, co za zbój z tego dzieciaka? Tylko Łucję tak drapie, czy inne tez???

Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 08:00

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek, też to mam i przeważnie tylko zimą, szczególnie po kąpieli widoczne, czerwone, później blade suche plamki. Od dawna tak, zwalałam zawsze na tutejszą wodę, chlor...
    Młody też miewał i znikało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 08:00

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glownie mala sobie upodobal, ale ponoc zaczal atakowac tez inne starszaki, wczoraj jakas mu oddala. A moja ma caly polik podrapany

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Glownie mala sobie upodobal, ale ponoc zaczal atakowac tez inne starszaki, wczoraj jakas mu oddala. A moja ma caly polik podrapany
    A to bachor cholerny, No :(
    A te panie tam to nie pilnują????

U nas tez parówki na śniadanie właśnie :) nic jej tak nie smakuje jak parówki.
    Ostatnio dostała na deser kanapkę kinderbueno, 3 minuty i po wszystkim hehhe

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

Nenaa, nie martw sie - to normalna reakcja na szczepienie - zdarza sie, nie czesto, ale zdarza i to az do dwoch tyg. po szczepieniu (tak samo moze zdarzyć sie po szczepieniu na różyczkę). Podobno, jesli wystąpi wysypka, to dziecko moze wtedy zarażać, wlasnie dlatego waham sie ze szczepieniem Zuzy, ze względu na Toske, ale w Waszym przypadku to groźne nie jest (chyba, ze nie choriwaliscie na ospę, aczkolwiek pewności, ze w ten sposób moglibyście sie zarazic - nie ma, to tylko możliwość;)), wiec spokojnie;)

U nas noc spokojna, dzien chwilowo tez;)

Konwi, współczuje nocki.

Smoku, ja juz siedzę w domu ponad dwa lata, zawsze mozesz zajść w druga ciąże - dwie pieczenie na jednym ogniu, ze tak powiem, no i na macierzyńskim miałabyś zasiłek, a na wychowawczym nie, tylko nie wiem czy, zeby z wychowawczego, w tym samym czasie, przejść na płatny macierzyński, nie trzeba wrócić na choćby 1 dzien do pracy - tak mysle, ze trzeba.

A w ogole ostatnio pochwalilam sie za wytrwałość;) bo juz id przeszło dwoch lat nie jem produktów, ktore uwielbiam, a na ktore trzeba uważać w ciazy (i mniej podczas karmienia), jak: sushi, śledzie, pasztet...mniam

Lara, słyszałam o tym, co mowila Zgredka chyba - soda oczyszczona.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena Zośka miała wysypkę jakieś 2 tyg po szczepieniu ale codziennie było jej wiecej wiec dostała jakiś syrop i lekarka stwierdziła ze to pokrzywka. Po syropie i wapnie zeszło. Moze faktycznie u was to od wody???
    Jeny Zocha łazi i paprochy zbiera o losie!!! I przynosi mi pokazywać ;)
    zgredka współczuje tych zadrapań! Co za mały lujek!!! Moze i go leja trochę ale mojej nikt niby nie klepnął ani nie szczypał a ta z biciem skończyła a teraz za szczypanie sie bierze cwaniara!
    Summi chyba nie trzeba wrócić, trzeba wrócić jesli chcesz przejsc z wychowawczego na zwolnienie tzn tak mi ktoś mówił. Jasne ze chce drugiego malucha ale chyba w tym roku nie podejmę sie ;) mam plan w przyszłym ;) ty to jestes w ogole hardcor w tym temacie ahhh no i w temacie butów ;)
    Hahaha Zośka teraz bąka puszcza :) ale nie tego śmierdzącego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 08:54

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka chyba bym zarzekała rano na rodzica tego dzieciaka i dodatkowo poprosiła panią w żłobku zeby miała go na oku bo jest niebezpieczny zwłaszcza ze Lusie sobie upodobał. A rodzicom tez bym dała do wiwatu. Ale ja bojowa jestem w takich kwestiach takze tego :)
    Smoku tez mi sie wydawało ze w nowym to moge siedzieć bez problemu i po miesiącu juz mi entuzjazm opadł. Oby u Ciebie było lepiej:)
    Ja siedzę u znajomej fryzjerki ( tez jest na macierzyńskim) i bedzie nowy fryz

zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane, jestem spokojniejsza ;)

Będziemy obserwować.

Przywlokłam Młodego do babci bo lecę załatwić kilka spraw.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 1794 1795 1796 1797 1798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ