X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia, ale szalejesz :) ale fakt, fajne ciuszki szyje :)
    Btw przeczytałam, ze cię swędzi .....blacha o.O

U nas pasta do ząbków to ziajka żurawinowa, ale powiem wam że cieżko u nas z tym myciem ;(

Opowiedzcie o szczepieniu na kleszcze!!!! Wczoraj obejrzałam program w tv o skutkach ugryzienia i mi niedobrze :(

My juz po obiadku, ubieramy sie i idziemy sprawdzić co słychać na ogródku :) tylko zimmmnooooooooo......

zgredka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ciężko z myciem, dlatego ja staram się wykorzystać że mała ma fazę powtarzania i pozwalam jej myć swoje..może spróbujcie..

Ja miałam małą niewystarczająca drzemkę, a teraz lece z psem i po małą na piechotę, pogoda do dupy, a chce się zobaczyć z kolegą co wpadł do krk w przelocie w ramach przyjazdu z Anglii, a inny termin mu nie pasi
    ;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jakas bananowa czy jabłkowa ta pastę ale spoko daje sobie wyczyścić te 13 zębów ;) oczywiscie jeszcze nie do końca wyszły ale jest 13 ;)
    Ja wlasnie czekam do chirurga ale zaraz powinnam wejść, a potem z pieselem na wściekliznę :)
    Wróżka toz mowie ze chce drugie ale nie jestem tak odważna jak Ty i ja zacznę w przyszłym roku ;) taki mam plan przynajmniej ;)
    Lara zapodaj foty ogródka bo Ty taka kwiatowa jestes a ja lubię popatrzeć na ładne rzeczy :)
    Ja tez widze blachę :D dobre dobra Zgredzia ale nie to ze swędzi oczywiscie :/
    Moj chce jechac do ustki z młoda ale mi trochę szkoda kasy musimy jeszcze 20 za kuchnie wybulić no i nie mamy żadnych mebli nie licząc Zofii bo ona ma kompletny pokój.

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, Lara, jak pisałam ostatnio o tych kleszczach, to wlasnie myślałam o szczepieniu, tylko je sie czesto powtarza - chyba nie co roku, ale jakos czesto...zastanawiam sie, bo panicznie sie boje - kazde drzewo jest podejrzane...myslslam o tych dźwiękowych odstraszaczach, ale nie wiem jak ze skutecznością?!

Smoku, Manku, fakt urządzanie domu/mieszkania - studnia bez dna...my w tym roku kończyny taras, zeby dziewczynki miały sie gdzie bawić...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUMMI tylko ze to szczepienie jest niestety tylko na odkleszczowe zapalenie mozgu a nie na borelioze. I cholernie boli! Tzn. przynajmniej mnie i meza bardzo bolalo, moze dzieci inaczej to przechodza.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajcie spokoj z ciaza z malym dzieckiem ja ledwo pcham wozek pod wzniesienie z 10stopni. Czekam na przystanku na kolege, a mala gada cos do plakatu..

Bo blacha tam byc miala, jako przeklniecie, nadal swedzi

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, wieki mnie tu nie było.
    Kiano zajmuje mi prawie każda chwilę, jest zupełnie jak mama czyli Maruda ;) nie lubi zmieniać pieluchy, nie lubi spacerów, nie lubi kąpieli, nie lubi jeździć autem.... Jedyne co lubi to jeść, mój żarłok kochany, już potrafi przekręcić się z brzuszka na plecy ;)

Pozdrawiam was serdecznie, może później podczytam

Miłego dzionka

WróżkaZielona, Izoleccc, MANIEK, Blondik, marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ciazko z myciem zebow. Kupilam mu paste vademecum z fluorem jablkowa ale za chiny ludowe nie da sobie umyc. Poczuje paste to od razu zaciska usta I koniec. Sprobuje kupic mietowa aquafresh albo elmex a jak nie to inne smaki bez fluoru. Boje sie o te jego kly bo on nawet tak woda za bardzo myc nie chce :(

Boziu w piatek mam wizyte u gina. Po miesiacu czasu zobacze moja fasole. Mam nadzieje ,ze wszystko jest dobrze stracha mam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 16:44

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po usg. Bioderka w porządku więc zapisalam się na naukę chustowania. Maly ma fazę na rączkach a klocek waży już ponad 6 kilo. Długo tak nie dam rady. :)

Młoda na pewno wszystko jest ok ale wiem że stres zawsze jest. I gratulacje z okazji ślubu bo jeszcze ci nie gratulowałam.
    A co do twojego młodego wieku to pomyśl sobie że będąc w moim wieku będziesz miała już dwoje dzieci w wieku szkolnym chwilami żałuję że nie zaliczyłam wpadki w wieku lat 20 :)

Arienna, marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dzieki Izoleccc wlasnie te wasze slowa staram sobie wpajac I jakos sie nie dolowac.
    Moja siostra robi nam super prezent zabierze nas na weekend do Zakopanego. Kocham te klimaty ,raz bylismy z mezulem rok przed zajsciem w ciaze bylo bajecznie . Potem mielismy jechac raz jeszcze ale pojawily sie dwie kreseczki Adamowe I zrezygnowalismy, bo zle sie czulam a urlop mial byc dwa tyg po zrobionym tescie. Najgorsze dni hehe. Co prawda w lipcu siostra nas zabiera na weekend I bierzemy malego ale I tak sie ciesze ,bo odetchniemy troche pobawimy sie na basenie czy pojdziemy we dwoje na kolacje w innym klimacie a siostra z chlopakiem zajma sie malym. :) takze staram sie wierzyc ze jeszcze poszalejemy z dziecmi czy bez tylko musi sie troche ustabilizowac ,dzieci podrosnac ,kupic mieszkanie I auto a potem mozemy szalec hehe

Duzy Twoj synus :) oj pamietam te czasy jak maly ciagle na rekach chcial byc I najlepiej tylko mama ewentualnie moja siostra hehehe :)

Z mojego chlopczyka robi sie terrorysta jak cos broi I mu nie pozwalam ,zabieram delikatnie rece mowiac nie wolno dostaje szalu I mnie leje np po nogach jak mu biore reke wali druga byle by sie wyzyc. Jejku ja nie wiem skad on to bierze. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 18:14

Krokodylica lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda: z glowy sie bierze :-) albo instynktu jakiegos :-)
    My po spacerze z kolega, mala pod koniec juz byla zla bo nie bylo smoka, ale dzieki temu nie zasnela i jak dobrze pojdzie to mi za godz zasne

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda dama kciukam za wizytę ;)

Izolecccc wow 6 kg, niezła waga, my wciąż walczymy bo Kiano wzay 3600
    Gratuluję pomyslnego usg i kciukam za chustowanie.

Zgredka jak się czujecie kiedy wizyta?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1.06 ja juz wielka, ale ogolnie ok, tylko skurcze co rano..

Tablet tak sie naprawil ze zdechl dzis kompletnie, jutro oddaje, dali 12 miesiecy gwarancji na naprawe to ja im dam...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana fajnie ze zagladnelas:)a jak Tiago na brata reaguje?

Nie mam sily do siebie tzn do swojego obzarstwa:(nie wazylam sie ale szacuje 10 kg na plusie:(fuck a tu dopiero polowa:(((
    Leo coprawda nie bije ale placze lub prezy sie i poklada jak mu na cos nie pozwalam odchodze i odczekuje az mu przejdzie:/a i szczypie skubaniec maly:/

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili u mnie juz 15 kg :/ zalamka

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam mega doła. Madzia dzisiaj mnie tak mocno ugryzla przy karmieniu że płakałam pół godziny. Odwlekalam kolejne karmienie. Cycek potwornie boli mimo, że wygląda ok :(
    Ratunku ; (

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)
    my jeszcze nie myjemy zębów bo póki co dziąsła strasznie spuchnięte i przekrwione i nie chcę by mała się wystraszyła i zniechęciła, po za tym i tak nic sobie nie da włożyć do dzioba
    mamy już 4 zęby hehe jak przecinak, dwie jedynki z dołu już takie ładne duże i dwie jedynki z góry, w sumie to jedna druga się dopiero przebija ;)

my w tym roku tez nad morze :)

a ja od trzech godzin mam gorączkę i nie wiem od czego, nic mi nie dolega tylko gorączka i łamanie w kościach, kuźwa mam nadzieję że to nie grypa bo nie chce małej zarazić :(

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Blondik, współczuje :( niestety ńie wiem co może pomoc ;(

Ania po kąpieli grzeczńie padła, zjadła na kolacje 1,5 jajka faszerowanego pasta z łososiem :) podczas kąpieli tata umył jej żabki, szybko bo szybko ale umyte, to sie liczy :)
    Ja czekam na finał siubidubidens i mykam spać.

Lili, a kiedy Ty masz wizytę? Bo jestem ciekawa któż to mieszka pod serduszkiem :) nadal stawiam na dziewczynkę :)

Izolecc, dobrze ze z bioderkami ok :)

Młoda, fajnie, ze masz taka siostrę :) odpocznij tam ile wlezie :) wykorzystaj to!

Jutro w biedrze sa crocsy :) trzeba zapolować :)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej

czytalam was systematycznie, ale na pisanie czasu brak.
    Hanka mega zywa a wieczorami chlopcy daja w kosc

pytanie do mam, kotre maja juz wieksze dzieci, np.szkolne.....o kotrej chodza spac wasze pociechy? my J wysylamy do lozka o 20 ale codziennie jest milion wycieczek do nas. jeczenia i marudzenia, ehhh w efekcie zero czasu dla nas.

H jak na razie spi bez pietsie,a le lekko nie jest. cos tam placze pplus jeczy sporo, wiec maz musi ja caly czas glaskac.
    w sum to teraz to jest gorse biz bylo - chodzi mi o wyjazd meza na kurs. bo ja glaskac caly czas trzeba, a starszak ma tzw.leki nocne i jak do niego zejsc, jak te glaskac trzeba....strasznie sie stresuje, jak to bedzie.

Izolec, trzymam kciuki za kp no i maly pieknie wazy :)

Lilli, powodzenia na usg jutro. odezwij sie ;)

wiecej nie pamietam co chcialam jeszcze napisac....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • justta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko do podrozujacych z maluchami w dluzsze trasy, jak to zaplanowac? Przystanki co pare godzin czy jazda nocna i moze cala przespi, moze byc tak dlugo w foteliku? Leo ogolnie lubi jezdzic, ale tylu godzin nad to morze sie obawiam
    Beszko kciuko dalej za dstawinie, dzielne jestescie dziewczynki

Lara a te crocsy dla dzieci tez beda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 21:38

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 1796 1797 1798 1799 1800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ