X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa gratulacje jupiii rosnijcie zdrowo i bezproblemowo.

Lara gratulacje sprzedaży mieszkania

Młoda zdrowka

Ja też poproszę o uaktualnienie mnie ;)
    Kiano 25.03.2016 - 2720g - 51cm - 36t6dc - cc,

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa termin OM 8.03, termin porodu- 13.12

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Nieukowa - gratki!!! Super, super;))

Mari, no wlasnie, dlaczego rok?

Młoda, biedaczek - moze zeby, ale moze wirus - lepiej rzeczywiście do lekarza.

Lara, gratki sprzedaży mieszkania - kłopot z głowy.

Kroko, u mnie tez Zuza tylko w koszulce z krótkim rękawem i pieluszce, a Tosia tylko body na krotki rękaw.

Zgredko, dziewczyny dobrze gadają...ale, u mnie było to samo...dzien przed porodem siedziałam z Zuza do 5 rano, a mój spał...

Beszko, podziwiam Cie, ogarniasz 3., you are my hero!

Manku, kciukam ciagle za test.

U nas...chodzę na rzęsach - Zuza zasypia o 24, potem wstaje na karmienie Tosi, a Tosia od 4 gotowa...kiedy mam spać?

Wczoraj wyjechałam naszym wózkiem...wielkie toto, ale jak juz udało sie wyjsc- super sie prowadzi, dziewczynki zadowolone, ja tez.

Co do wagi, to Zuza wazy 13 kg i ma 90 cm (wiec długa i chuda), za to Tosia...7600 i 70 cm...

Generalnie wydaje mi sie, ze rodzice ze strony kobiety sa bardziej domyślni i chętni do pomocy. Moi pomagają mi bardzo, jak jestem u nich, sami zreszta chca przyjechać, jesli nie widza dziewczynek 3 tyg, a teściowie nie czuja takiej potrzeby...

Cha Cha - mój mauz to czasem mnie zabija...wczoraj dostał kasę na delegacje (leci znow do Brukseli) i w pracy położył kopertę z pieniędzmi na dokumentach do zniszczenia...i tak oto niszczarka przemielila 120 eurosow...hehe

EDIT: do tabelki - Antonina, 3850, 56 cm, cc, godz. 12.55, 11.01, OM 10.04.2015- termin z OM 15.01

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 11:01

Krokodylica lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema Wróżko masz termin porodu w moje urodziny :)
    Lara gratulacje sprzedaży mieszkania , to teraz hop siup i do nowego:)
    Nieukowa Ty szczęściaro:) gratuluje serdecznie super ze tym razem nie musieliście czekać :) rośnijcie zdrowo .
    U mnie @ nadal brak, testa nawet nie mam zeby zrobić moze pózniej pójdę z Jagoda to kupie, bo jadę do tych Niemiec i chce wiedzieć zanim ruszę aaaa.

WróżkaZielona, Nieukowa lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumerka wow Gratki dla męża.... Chyba bym zabiła /:-)

Maniek czyli wciąż jest nadzieja, więc kciukam nadal.

Marissith też miałam pytać dlaczego za rok ale dziewczyny mnie uprzedzily.

Kiano po wczorajszym calodniowym wrzasku dziś spokojny (chwilo trwaj) wczoraj kupiłam infacol, chyba pomaga.

I jak nie urok to staczka, idę dziś na rozmowę z dyrektorka tiago, mamy problem z jednym chłopcem z jego klasy, wciąż go bije, nie tylko jego wiele dzieci ale tiago mu nie odda, były już trzy rozmowy z nauczycielem, marny efekt.... Więc dziś idę do dyrekcji zobaczymy czy coś pomoże :/

Odkąd podjęliśmy z mężem decyzję o zmienię domu już nie mogę się doczekać i wszystko tu mnie denerwuje nawet ta szkoła tiago

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ponad 1,5 h próbuje uspac mała. Efekt taki, ze ona lata i sie dobrze bawi, a ja co chwile odłączam żelazko mając nadzieje,może to juz "ten czas" do spania.
    No i czuje juz w nosie 3 kupę dzisiaj. Omg wtf?

Dzis był juz chłopaczek do położenia gipsu na ścianie w szafie, jutro lekkie szlifowanie (fuuuujjjjj) i kolejny etap to juz malowanie. Mam nadzieje, ze ten "zapach" sam zniknie, bo nie wyobrażam sobie tam być z Ania.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck, mam rozstęp, a nawet dwa jeden na wysokości pępka z boku, drugi na dole brrr

Mój zebrał się dziś do robienia balkonu (wymiana szyb popękanych na plexi i malowanie ram)

A akurat przyszli zmienić ciepłomierze, a on u nas w szafie, która jest wycinana z tyłu specjalnie pod kształt sciany i generalnie słabo się trzyma, byla już obawa, ze trzeba będzie ją ruszyć, bo nie mogli jakiejś części ciepłomierza znaleźć, a wtedy opróżnianie całej szafy, ale na szczęście znaleźli

Ufff

A ja sę obejrze odcinek chirurgów i pomalutku pójdę z wózkiem po małą, po drodze do biblioteki pójdę

Summi: biedulko z tym spaniem ;( a nie możesz mamy do pomocy ściągnąć jakoś choć na weekend?
    Ja bym mojemu te kasę wypominala, ale jestem zołza..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA Nieukawa GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nieukowa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po lekarzu. Jestem zalamana. Czuje ze szpital nas nie ominie :(. Na razie dieta elektrolity probiotyk a jutro badanie krwi I moczu bo lekarka sugeruje wirusa. Przyjechalismy do domu zrobil kupe I uwidzialam w niej cos czerwonego chyba krew bo to takie maluskie plamki sluzowate . Boze czemu teraz :( tyle sie nadzwigalam go dzisiaj a ile jeszcze przede mna. Boje sie konsekwencji tego noszenia nie chce marudzic bo Adam jest dla mnie najwazniejszy ale tak boje sie o swoje zdrowie I malucha ,nie chce miec wypadajacej macicy albo urodzic przed wczesnie :( dola mam jak h.. maly zasnal ide odsapnac.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, Młoda, oby szpital was ominął i było juz dobrze. Trzymam kciuki!

Zgredka, opróżnianie szafy....hahah mam ja opróżniona od 13.05.

Ania usnęła o 12:50. Zobaczymy ile pospi.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak maly wstanie to biore mame i jade do sklepu z bielizna zeby mi jakis dobry stanik dopasowali bo mi cycki sflaczaly...
    Moglabym sama sobie zmierzyc ale raz poszlam do takiego sklepu i mi babka super dopasowala a w zyciu bym sobie 70E nie kupila!

Dzisiaj bylismy na rytmice znowu. Domislaw najbardziej zainteresowany byl klapkami jakiejs pani bo mialy diamenciki i kubkiem kolezanki, takim rozowym...zaczynam sie o niego martwic ;)

NIEUKOWa gratulacje!

ZGREDZIA ale jestes na finiszu wiec ci sie juz raczej brzuch bardziej nei rozejdzie, ja wczesniej juz wykrylam rozstepy a do tego straszliwie mnie brzuch swedzial.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda Damo, ty sie nie zalamuj. Moje juz nei raz i ni dwa wirusowke mialy. Takze elektrolity i duuuuuuuzo picia. A krwe w kupie przy biegunce normalna sprawa. Pic i jszcze raz pic.
    W kazdym razie meeeega wspolczuje, bo jak juz pisalam, tego typu wiry to dla mni horror, brrr wole angine i zapalni oskrzeli
    Ja zaraz z siebie wyjde, mezu wracaj. Normaln mam ochote momentami ojca mego na lotnisko odiwezc. Wczoraj tak mlodej pilnowal, ze ma guza na glowie i zdarty nos. A mowie ciagle, ze ona kiepsko jeszcze chodzi. A dzis L mu uciekl. Na moje pyt.dlaczego za nim ni poszedl, to z on ma 5 lat i tata mu mowil, ze ma wocid a on sie nei skucha a przeciz nie bedzie go z ulicy targal. Ja w tym czasi bylam w skli z H. Super pomoc. No jei am pojecia o dzieicach, ale moglby chociaz n komentowac moich mtod wychowawczych, bo sam zadnego dziecka n wychowal, bo ciagle go nie bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 14:05

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • justta Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Widze ze sie dzieje

Mloda zdrowka dla Adasia biedaczek

Beszko biedna ty z tym tatą :-) mnie czasami mój tak wkurza że mam go dość, najmądrzejszy zawsze, a q wie ;-)

Zgredzia powiedz mi jak ty Luske nosisz czy wkladasz do wozka z takim pokaznym już brzuszkiem, zastanawiam sie jak bedziw u nas kąpiel wyglądać, i ogólnie to podnoszenie i przenoszenie pokaźnego klocka ;-) doświadczone poradzcie cos ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa gratulacje! !!
    Mlodadamo, a może tak krew z wysiłku przy robieniu kupki? Trzymam kciuki za zdrówko wszystkich maluchów!
    Madzia zaczęła pelzac do przodu ale robi to źle, tzn odpycha się tylko jedna ręką i jedna noga. Te w których ma nadal większe napięcie ciągnie za sobą eh.
    Podczytuje regularnie ale mam wisielczy humor, bo ostatnio kiepsko dogadujemy się z malzem, a wręcz fatalnie.
    Buziaki

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, ja nosilam zuze caly czas, bo niestety ona z tych lubiacych byc noszona, wiec nosilam i po schodach, do samochodu, etc.dalam rade, ale dobrze sie czulam, przy zdrowo ptzebiegajacej ciazy mozna nosic podobno przedszkola,ak, okolo 18 kg

justta lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damo zdrowka dla Adasia, faktycznie ta krew moze być z pękniętych naczynek z wysiłku. Biedny maluch.
    Zgredka obudziłas swojego?
    Beszko współczuje, a nie możesz ojcu powiedzieć zeby przystopował z komentarzami i zaczął być pomocny? Eh ciężkie życie matki
    Nie uwierzycie : ciacho robie :) to samo co na dzień mamy bo mi maz ciagle mówi ze takie dobre było ze sie jeszcze nie najadł :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, ciacho, ciachem, a testa powtórzyłas???

Ania wstała, zaraz obiad i wypad na ogródek, dzis matka ciacha żywopłot :)

Ach, u mnie po burzy, ale taka lajtowa była. Przynajmniej powietrze sie poprawiło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 14:54

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussta : u mnie żadnych z!ian, nosze dokładnie jak nosiłam albo na boku albo na brzuchu, podnoszę z ziemi (moja waży 9kg)
    Ja należę do ludzi nie oszczędzających się

Manku: no obudzilam i jak pisałam walczy z balkonem, szyby wyjęte a ja po małą do żłobka jadę biedna będzie wrzeszczeć, że nie może wyjść

justta lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testa jutro zrobię bo dzis to chyba bez sensu skoro wczoraj negatyw. U mnie pada :(

justta lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek- trzymam kciuki za jutrzejszy test :) u nas tez wlasnie padalo, ale baardzo sie z tego ciesze, bo tak duszno, ze nie bylo czym oddychac. narobilas mi znowu apetytu tym ciastem :P

ja tymczasem wszamalam pomidorowke i byla tak pyszna, ze chyba pokusze sie o dokladke :D poza tym dzisiaj bylismy z Frankiem na targowisku i kupilismy truskawki i ogóry :D wieczorem bede robic dzemor truskawkowy na zime i ogorki malosolne. yhyyy :D

Franek po zakupach padl i spi do teraz. pewnie zaraz sie obudzi, bo nadciagaja meeega wielkie chmury i pewnie bedzie grzmialo, ze hej :D uwielbiam burze :)

dzisiaj z rana poklocilam sie z moim. no ja wiem, ze ma mnostwo roboty, ale czasami naprawde fajnie by bylo jakby wzial Malego chocby na godzinke na spacer :/ ehh. dupa.

edit: za chwile rozpeta sie armagedon. jesli nie odezwe sie do jutra to znaczy, ze mnie tornado porwalo.

ahoj!

43xntqm.png

q0eplew.png
‹‹ 1823 1824 1825 1826 1827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ