Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja Wam wszystkim tym co dzieciaki spia w swoich lozeczkach mega zazdroszcze. Ja popelnilam blad wymieniajac drewniane lozeczko na turystyczne. Nie winie sie za to ze gdy maly zaczal zabkowac przez dwa tygodnie spal z nami bo karmilam jeszcze piersia I ta piers byla mega ukojeniem w ciezkich nocach gdy wychodzily pierwsze zabki ale glupia wtedy wymienilam lozeczka drewniane oddalam szwagierce a nowe malemu zupelnie nie podpasowalo od poczatku sie go bal
a w drewnianym caly czas az do pierwszych zabkow spal sam tak jak mi sie marzylo...
Wrozko maly spi w naszym pokoju od urodzenia tylko ze do 6 miesiaca bez problemu spal w swoim lozeczku ,nakarmilam go na swoim zasnal odlozylam I spal pieknie cale noce. Problem zaczal sie przy zabkach I zmianie lozkaprzy drugasie tego bledu nie popelnie nie bede uczyc spania u nas I bedzie mialo nowe drewniane swoje lozeczko a kojec sprzyda sie kiedys albo Adam bedzie w nim moze jeszcze kiedys spac ehh
-
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:Kto mi zrobi kawy? Kiano dziś taki marudny że szok.... Nic nie mogę zrobić bo jak odejdę na chwilę to histeria
U mnie też maruda. Nic tylko na cycku wisi. Zaczynam się bać, że się biedny jednak nie najada. Muszę iść do przychodni i go zważyć. ;( -
u nas noce bez zmian niestety. Eliminacja drzemki narazie nie pomaga. Dzisiaj ostatni raz bo nie mam serca tego robic. Mlody jest taki zmeczony kolo 10tej ze oczy mu sie zamykaja. No bo przeciez jak on wstaje o 4:30 to wiadomo ze do 12tej ciezko dotrwac.
Buszi sie tez kolo 1szej ale daje w miare lekko uspokoic.
PYTANIE: w co ubieracie swoje dzieci do snu na noc? Pod czym spia? Macie otwarte okno?
Pytam bo chyba go troche przegrzewalam. Ostatnio polozylam go w dlugim body plus srednio gruby spiwor bez ramion. Tak go ubralam bo ja tez spie pod koldra gruba. Natomiast on sie rzucal cala noc i marudzil i dopeiro jak go wyjelam ze spiwora to spal juz do rana. Wczoraj ubralam go tylko w cienka, dluga pidzamke bez stopek, nie przykrywalam niczym i spal cala noc (o 1szej na chwile pobudka).
MLODa my tez szukamy bo mamy male mieszkanko. Wspolczuje problemu z lozeczkiem.
NIEUKOWA - to twoj tez malizna widze? Jalk test????
Mnie za to tescie wkurzyli. Siedze w Polsce juz od tygodnia i wczoraj do nich dzwonilam i mowilam ze moga mnie odwiedzic u rodzicow. Bardzo sie ucieszyli i przyjada w srode. No wiec wpadlam na pomysl zeby maz wzial urlop jeden dzien i tez przyjechal z nimi. To wyobrazcie sobie ze tesc ma z tym problem i on chce sam bo oni chca sami do wnuczka jechac...A to jest 300km wiec oplaca sie razem jechac. To niech sie wypchaja i wcale ich tu nie chce!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 12:45
-
Izoleccc wrote:U mnie też maruda. Nic tylko na cycku wisi. Zaczynam się bać, że się biedny jednak nie najada. Muszę iść do przychodni i go zważyć. ;(
Najbardziej irytujące jest to że wychowanie dziecka to taka zgaduj zgadule... A może brzuszek boli, a może śpiący, a może kupka, a może brak kupki, a może.... Czasem ciężko, ale damy radę.
Daj znać jak po wazeniu.
U mnie wreszcie zasnął - od 7:30 niespal, Maruda pewnie z braku kupki, zawsze co rano wielki kloc a dziś nic.
-
PsotkaKotka wrote:
PYTANIE: w co ubieracie swoje dzieci do snu na noc? Pod czym spia? Macie otwarte okno
Teraz u nas dość ciepło, więc mały śpi przy otwartym oknie, ale mam zasuniete rolety zewnętrzne więc nie wieje bezpośrednio ale daje lekki chlodek. Około drugiego karmienia zamykam okno bo nad ranem chłodno.
Śpi w bodziaku na długi rękaw i spiworku, jeśli chłodniej to dodatkowo przykrywam kocem ale zawsze tylko od pasa w dół bo wyżej mój dzieć nie toleruje nakryć
No tesciu dziwny, przecież to tylko podróż hm nie kumam o co mu chodzirodzinka potrafi być irytujaca
-
Wróżko, teraz jest najgorszy okres do kupna działki, jest popyt, wiec ludzie windują ceny, może warto sie wstrzymać do jesieni? Lub czekać (szukać) okazji. Dzis byłam pomoc w opinii koleżance, która chce kupić ogródek blisko mojego, fakt ze duży bo ok 400 m2 ale chłop chce 30 tys. Gdyby zbiła do 25 to weźmie. U nas ceny 15-30 tys. Mi sie udało kupić działkę 370 m za 6,5 tys, ale całkowita rudera. Teraz mam sie czym chwalić
życzę zeby Ci sie udało znaleźć wymarzone miejsće
Był chłopaczek, przemalował wnętrze szafy (sciane) czymś przeciwgrzybicznym, jutro przyjdą robić coś tam dalej.
U mnie parowa niesamowita.
Aaa i chyba miałam cykl bezowulacyjne, tempka niziutko cały cykl. Ale od następnego zaczynamy
Manku, trzymam kciuki! -
Moja spala dzis w krotkim rekawie body bez gaci nieprzykryta, przykrywalam co jakis czas.ale skopywala
Gdyby miala dlugi rekaw i portki to okno otwarte, spiworek to bym zalozyla przy minus 30
Ja po gbs i wizycie w pracy, formalnosci bezowocnie, wracam do domu, z psem i po mala -
dzien dobry
u nas przez weekend dziewczyny spały do 8-9 szok dobrze im sie na wsi spało
Lilka ma juz 3 zęby lada chwila bedzie 4 troszke sie uspokoiła z marudzeniem
ZUza nerwus okropny sie zrobiła ale cóż smieje sie co to bedzie jak bedzie miec nascie lat
co do działek tez chceilismy kupić trafiliśmy ale totalna rudera domek do wyburzenia z piwniczką ale ja bym tam nie weszłaza 10tys olalismy i jak sprzedaliśmy garaz to kupilismy mieszkanie moich dziedków wsumie działke mamy tzn mają moi dziedkowie teraz mój tata ale wiadomo chodzimy tam kiedy chcemy tata grila zrobił przydałoby sie altane nowa ale to moze za rok
-
JUstta moje gratulacje
Nieukawa no jak tam test ?????
Mój tesc wypalił w sobote ze czeka na wnuka i mamy sie brac do robotyże on nam pomoże hehehe a ja ewentualnie jak sie przytrafi o Mariannie lub Juliannie hehehe ale raczej bardzo sie pilnuje bo dobrze mi tak jak jest i wolałabym zeby tak zostało
-
ło matko Biedra, jakie teksty! noszz chamstwo na maxa. przywalilabym chyba za taki
moj wlasnie ma druga drzemke- o dziwo! tesciowa miala przyjechac i cos jej nie ma. napisalam jej smsa i ciiisza. niedawno lało masakrycznie, teraz juz sloneczko i znow goraco.
ehh wizja dzialki powoli odchodzi w niepamiecniedawno kupilismy auto i okazalo sie, ze krecone mocno, wiele rzeczy do wymiany i ogolnie kiszka
tak wiec pech straszny, akurat w najbardziej pracowitym okresie mojego, przez co tez chodzi wkurzony non stop. no i ja w domu calymi dniami... ehh, pochlastac sie idzie.
co do ubrania do spania- wymyslilam, ze kupie Malemu taki pajac z krotkimi rekawkami i bez stopek. chyba najbardziej optymalnie. chociaz i tak nie wiem, w co go bede latem ubierac. ja zawsze musze miec koldre, czy lato, czy zima. no jakos nie zasne nie przykryta.
Lara- trzymam kciuki za kolejny cykl!
Nieukowa- no wez kobito, nie trzymaj tak w niepewnosci!!
hehe ja na obiad zjadlam dzis dwie bułki z tunczykiem. taka mam chec na gotowanie, ze hej! aaa i od jakiegos czasu moj bobek zamienil sie w niejadkaobiadu pare lyzek i koniec. kaszki tak samo. dzieki Bogu, ze pije sporo. no ale grubasem nie jest, wiec dobrze by bylo, zeby troche szamał. nie wiem co go ugryzlo, bo zawsze pieknie jadl
no i chyba ma jednak uczulenie na truskawki. w kupie meeega rzadkiej kawalki "jedzenia". czy to oznacza alergie?
-
My po spacerze na placu zabaw:) słonko pięknie swieci to powiedziałyśmy 2 godz.
Ja do spania ubieram rampersy czyli krotki rękaw i krótka nogawka i zapinam w śpiwór ale mysle zeby zamienić na pajaca ale bez śpiwora bo u nas ciepło.
Biedra boszze nienawidzę takich tekstów. Świństwo.
Jejku dziewczyny tak mnie dzis bol krzyża nęka ze juz mi sie płakać chce, nic nie nosiłam takiego ani nie robiłam obudziłam sie dzis jsk paralitykledwo jagodę do łóżeczka odkładam po cichu bo wyć mi sie chce.
Maniek
-
Maniek- a moze to od noszenia wozka? albo moze Cie jakos przewialo w nocy. ja raz tak sie obudzilam, to pozniej wszystkie zabiegi przy Franku to byla tortura. wspolczuje
mi jakos minelo po paru dniach dopiero. a zrobilo mi sie w okolicy szyi. smarowalam wszystkim czym sie da. Amol, masc konska, zimne oklady i niewiele pomagalo
ehh, trzymaj sie kobieto!
MANIEK lubi tę wiadomość
-
A my ledwo wyleczylismy paskudne odparzenie po biegunce z ropnymi zmianami to juz walczymy od nowa
To juz 3 x kiedy w tak krotkim czasie pojawia sie u niego biegunka nie wiem skad. Mam nadzieje ze to z zabkowania ,bo chyba ida mu dolne trojki albo czworki tylko ida juz tak z dwa miesiace I wyjsc nie moga choleraWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 17:02
-
Mam niusa!!!!
Sprzedaliśmy mieszkanie!!!!!! W końcu, zeszliśmy sporo z ceny, ale juz mieliśmy dosyć tego wszystkiego, także jestem szczeliwa
Zaraz mykam na fit.
Ania dzis jest niesamowita przylepa, tylko mama i mama. Oszaleje dzis...
Dodatkowo idzie burza, a ja sie boje ;(MANIEK, marissith, Blondik, Anastazjaaa, Krokodylica, Biedroneczka83, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Biedna Laro z tą burzą, moja babcia też się boi, w domu swoim chowała się zawsze pod schody. Ja zaś burzę kocham
Ja pojechałam do miasta odebrać zaświadczenie że konferencja, szybko bez korków, chciałam nawet przedluzyc pobyt, czy to straszne, że nie chciałam wrócić do domu do nich?
No ale wróciłam, a tam mała śpi, ciekawe czy znowu do rana, znaczy do nocy..
Ahaaaa: Laro, GratulujeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 18:54
LaRa lubi tę wiadomość
-
Hi!
Lara teraz mozecie wybierac nowe mieszkanko:)super
Damo u nas spanie w lozeczku pol nocy a reszta w naszym dziwne to ze wystarczy go przelozyc i spi dalej a w lozeczku nie ma szans:/
Moj usypia Leo a ja leze dzisiaj caly dzien na szkoleniu a Leo u niani (niania po operacji kolana wiec pomagal jej maz;))oboje chwalili Leo jaki on grzeczny a w domu urwis nie z tej ziemi w ogole zastanawiam sie jak to jest mozliwe ze u niej zasypia w lozeczku i spi po 2,3 godz a w domu to ciagla walka ratuja mnie spacery na ktorych usypia
*******Gang18+*******B