Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anastazja żaden tam plan, na razie tylko luźny pomysł, ale wszyscy mi odradzają, więc nie wiem czy coś z tego będzie.
justta wiadomo, każda z nas ma obawy.
Ja z jednej strony chcę drugie bobo a z drugiej na samą myśl o ciąży i rzyganiu tęczą wymiękam.
zgredka mogło by Cię już puścić z tą biegunką.
Cześć Nieukowa, fajnie że wdepłaś, czekamy więc na test.
Konwi... brak już słów na te Wasze choróbska.
Niezłe jesteście, zachodzicie od strzała, a ja gram się i gream bez zabezpieczenia i nic. Naturalna antykoncepcja! Taki patent.Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Nieukowa trzymam kciuki i czekam na posta potwierdzającego te radosna nowinę
Marissith Zazdraszczam spokojnej Niny, mój Kiano to prawdziwy terrorysta, zdążył już przyporzadkowac sobie całą naszą rodzinę.
Krokodylica przemysł sobie to i sama podejmij decyzję, ludzie nieraz niekoniecznie dobrze doradzająKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Hejka,
Zgredko, kupilismy podwojnego hartana, tak, jak zamierzalam, gdyz ja z pojedynczego hartana bylam bardzo zadowolona, ale wiadomo ile osob, tyle opinii. Generalnie wozek duzy, ale mimi tego dobrze sie prowadzi i nawet Zuza, ktora nie cierrpi wozkow, chetnie w nim jezdzi, bo ma duzo miejsca i wygodnie;) btw, lepiej sie czujesz?
Nieukowa, kciukam za testa.
Konwi, no szlag z tymi chorobami, wyczerpalas juz chyba limit...kciukam, zeby Patrykowi nie rozwinelo sie nic paskudnego:(
Lili, dbaj o siebie.
My wczoraj pojechalismy do tesciow - dziewczynki nie spaly w ogole, wiec caly czas z nimi biegalismy, etc., a tesciowie zrobili grilla, siedli sobie i jedli, z goscmi i bratem meza i szwagierka. Wiec generalnie wkurzylismy sie, bo nie chodzi o to, zeby ajmowac sie naszymi dziecmi, ale widuja je tak rzadko i tak nie chca z nimi nawiazywac interakcji (a potem dziwia sie, ze Zuza od nich ucieka) i to nie tylko wczoraj, ale zawsze...a my, bedac tam 5 godz., nie mielismy czasu nawet napic sie wody, nie mowiac o jedzeniu. Wiec zdecydowalismy, ze jedziemy do moich rodzicow, spakowalismy sie w 5 minut, moj mauz wkurzony na maksa, a tesc pyta: "to nawet nie siadziecie i nie zjecie"? Az mi sie smieac zachcialo;) mauz odburknal, ze nie ma jak i w atmosferze kwasu, pojechalismy do domu. W pt bedzie u nich, to ma z nimi pogadac, ze jezeli nie zamierzaja w ogole z dziecmi sie bawic, etc., to my nie mamy cisnienia przyjezdzac i w takim razie moga nas odwiedzac u nas, gdzie sa warunki dla dzieci i nie musimy ich non stop pilnowac...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 08:12
-
nick nieaktualny
-
Hejo,
wczoraj byłam tylko raz w ubikacji oł yeah, a dziś jeszcze nie
Mała zasnęła po 18, poprosiła, żeby ją wziąć na ręcę i za sekundę spała...
obudziła się po 3, dostała mleko, walczyła i gdzieś po 4 padła, a może to ja padłam pierwsza?
u mnie też padało, oczywiście po tym (i tu pozdrawiam Larę) jak umyłam samochód
dziś zamierzam wybrać się na gbs i może z prośbą do byłych patronów praktyk..
Summi: bardzo współczuję z tymi teściami, u nas jak mała pojedzie do babć, to od razu ją przejmują, ale bardzo rzadko się też widują..
Został miesiąc! odliczanie czas zacząćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 08:29
-
Hejka
Zgredzia miesiac woooooowww
Kiano maly terrorystamoze potem mu sie odmieni, Leos mial odwrotnie matulki spokojny a teraz odwrotnie
Mariszko ale fajnie warsztaty
Summerka co za dziadki niedomyslni wogole, moi sie rzucaja od razu na Leona
Dzisiaj dalej deszczowo ale cieplo 19 stopniAnastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Cześć,
Nieukowa, trzymam kciuki za tesciora! Dawaj znać!
Ana, kupujesz mm czyli dokarmiasz? Nie udało sie rozkręcić laktacji? Tzn tego kryzysu?
Zgredko, jak sie czujesz? Mam nadzieje, ze lepiej.
My juz w domu. Wczorajszy powrót to jakiś horror. Korki kilkukilometrowe na autostradzie w dwóch miejscach, jedno ominęliśmy objazdem. Stojąc w korku Ania dostała sżalu. Ani jej wyciągnąć, ani nic ;( generalnie porażka.
W końcu usnęła i spała juz do domu. A byliśmy o 21:20 na miejscu. Zabawa itd, finalnie uśpiłam ja o 0:30 i spała do 7. Zaraz zbieramy sie na ogródek sprawdzić jak sytuacja. No i dzis przychodzą robić ta sciane. A ja nie mam nic wyniesione ;(
Bardzo boje sie burz, Baaardzo ;(
Wróżko, jakie u Was sa ceny działek rekreacyjnych, ogródków?
-
Cześć, jeszcze wczoraj gorączka ale w nocy i rano brak, za to humor kiepski. Z nosa cieknie, mokry kaszel.. Usnal po 22:( spał za to do 7 rano, miał jednak trzy drzemki wczoraj..
Zgredko może już mija, oby. No i kochana tak może z 5 tygodni chociaż, co?
Sumerka współczuję, ale doskonale cie rozumiem.. Jesteśmy tu u siostry męża.. Nie ma jeszcze dzieci i przyznam, że póki co ani razu nie pomogła nam przy dzieciach a na grillu miała pretensje, że mój nie zamieni jej męża przy grillu.. Wkurzylam się, bo ona sobie siedzi, my na zmianę biegalismy za Patrykiem, bo tam oczko wodne było, grill, i masa innych potencjalnie niebezpiecznych miejsc. Jedliśmy na zmianę, wszystko na zmianę.. Zero pomocy, złości się na każdą rzecz, która zrobią chłopcy.. Patryk uderzył zabawka w drewniany stół i są takie odbicia, a ona ma pretensje do nas, że nie przypilnowalismy.. Tylko pretensje, mąż mówi że zapłacę ci za ten stół, bo szkoda życia na takie gadanie. Mało tego to wszystko dzieje się przy ich bliskich znajomych, którzy swoją drogą bardziej nam pomagają niż oni.. Jest sfrustrowana, też starają się o dziecko od roku, obecnie bierze tabletki na torbiel, leczy hormony, ale to jest przegięcie.. Mam dość tego urlopu już, atmosfera też czasem jest ciężka.. Pociesza mnie tylko fakt, że za dwa lata ja będę miała z górki a oni dopiero zobaczą, jak to jest..
Lara, nie zazdroszczę powrotu. Ja przyznam, gdy stoję w korku i jest źle.. Wyjmuje Patryka.. Ale my najczęściej jeździmy na noc
Nieukowa, czekam na info w sprawie testuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 09:03
-
Hej hej
Zgredko, dobrze ze juz dobrzeale podziwiam sie, ze z biegunka zapuszczalas sie na spacery z mala. Ja bym sie bala, ze w gacie zrobie :p
Konwi, wspolczuje chorobbiedni Wy. A siostra meza wariatka jakas. Taka sama jest bratowa mojego meza, ale ona ma juz dzieci. Tresuje je. Wiec my tam jestesmy moze raz, dwa razy w roku i to tylko dlatego bo wypada i maz naciska
nie lubie jej.
Maz juz w Oslo. Walczymy sami.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej Zgredka tez sie tak kulawo czułam z dużym brzuchem gdy było b ciepło ... No ale jeszcze miesiąc i znów bedziesz mogła spać w każdej pozycji.
Konwalio współczuje, Summi teście niepoważni albo nie kumaci.
Zrobiłam test znów negatyw, nie wiem co jest dzis 38dc temp 36,67 ... Nieukowa a Ty????Maniek
-
LaRa wrote:
Ana, kupujesz mm czyli dokarmiasz? Nie udało sie rozkręcić laktacji? Tzn tego kryzysu?
Wciąż karmie poersia ale wciąż mam mało pokarmu więc trzy razy dziennie podaje butle.
Miałam wizyte że specjalista od laktacji i ta stwierdziła że to najprawdopodobniej wina dużej anemii, która dostałam po porodzie i może się unormuje. Ale w związku iż po wakacjach planuje wrócić do pracy taki system mi odpowiada, bo nie jestem w stanie odciągnąć tyle mleka aby mu starczyło na 9 godzin. -
Maniek, przykro mi z powodu testu.
Wiesz, ja teraz jak kp to mam okres co 40,38 a czasem co 34 czy 32 dni. Wielka niewiadoma kiedy sie pojawi....przy chlopakach mialam regularne od poczatku....
Mnie cos niedobrze, chyba z nerwow (mam nadzieje)
Musze sobe kupic sukienke na chrzest w czerwcu, bo jak do PL dojedziemy t czasu nie bedzie. Zostaje opcja online, bo tutaj nic fajnego nie ma (musialabym do bergen lub stavanger pojechac). I nie wiem co wybrac, bo mam taaaaki wielki brzuch, ze nie wiem co bedzie na mnie ladnie wygladalo (oprocz wielkiego brzucha to jeszcze wieeeelki cyc)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 09:26
-
Nieukowa jak test?
Lili i jak siedzis czujesz? Oby było lepiej.
Ja miałam takie bóle menstruacyjne a do tego bardzo często napinal mi się brzuch, Wypoczywaj dużo.
Młoda dama trzymam kciuki aby teraz było lżej, bo miałam podobnie jak ty, ciągle stawianie się brzucha nawet po najmniejszym wysiłku typu spacer.
U mnie tiago ma 8 lat więc nie było tak strasznie ale z roczniakiem może być ciężko, więc z całego serca życzę Ci spokojnej drugiej ciąży
Justa, byle do drugiego trymestru
Zgredka spakowana do szpitala?
MANIEK wrote:
Zrobiłam test znów negatyw, nie wiem co jest dzis 38dc temp 36,67 ... Nieukowa a Ty????tulam.
W którym cyklu udało się z Jagoda?
Beszka trzymam kciuki aby zakup online był udany, kupiłam raz ciuch online i powiedzialam nigdy więcej,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 09:34
-
No dzisiaj lepsza nocka . Ale I tak wysiadam. Marze zeby wreszcie spal sam. Odkladamy go zaraz po zasnieciu do siebie ale w nocy jest ryk I nie da sie go przekonac tata go tylko na nasze lozku polozyl zaraz blogo spal jak magia normalnie.
Rety jak ja bym chciala sie juz wyprowadzic. Chcialabym juz lipiec. Czekam na polowkowe a po nim przeprowadzka na inny wynajem , musimy zmienic na wieksze mieszkanie ,bo teraz mamy klitke 40 m2 bez drzwi tylko do lazienki I szalu dostaje. Coraz gorzej sie tu czuje ale niestety z ofert wynajmu nie ma nic co nam pasuje na razie ehh -
Wlasnie musze zaczac myslec nad pakowaniem, poki co torbe mam wyprana i gacie siatkowe plus podklady kupione..
Wtedy co Wam pisalam dwa dni temu ze mu bardzo zle, to chyba brzuch sie napinal, bolaly zebra i tam brzuch w rej czesci gornej, a wczoraj jakbym miala ze 20 kg mniej..
Nie mam tez popranych ubranek (musze kupic proszek dla dzieciow) i nic z kosmetykow dla goscia..
Jade wlasnie na gbsa z gilem po pachy (a moze po kolana)
Beszko: a jak idzie odstawianie, bo hdzies przeoczylam o tym info..
Co do sukienki nie kupuj odcinanej pod biustem bo brzuszek bedzie bardziej widoczny, moze cos z jakas faldka w tamtych ikolicach albo baskinka? A w ogole jaki masz typ figury? Grucha jablko klepsydra? -
Ana z Jagoda w 8 cyklu sie udało. Nie mam w sumie ciśnienia tylko niepokoi mnie taka długość cyklu, to mój rekord życiowy.
Beszko ja bym na Twoim miejscu kupiła sukienkę w kształcie litery A taka przed kolano bedziesz sie czuła swobodnie i ładnie Cie wyszczupli.
Zgredko jak to gilem ? Osłabiona jesteś to od razu Cie jakieś choróbsko dopadło czy alergie masz?Maniek
-
Manku: to chyba alergia, zawsze mam kolo czerwca gila, zastanawiam sie tez nad mala ina ma gila juz z miesiac, ale tez mokry kaszel hmm za to ma tez zaczerwienienie suchd pod kolankami, a wszpitalu powiedzieli, ze to wskazuje na alergie. Tylko na co? Ma to ponad miesiac, a wtedy nic nowego do jedzenia nie dostala. Na pewno zmienie proszek i zobacze
-
hej dziewczynki!
Nieukowa- jak test?
Maniek- moze sie wszystko przesunelo jakos? no ale stawiam, ze to bobek sie zadomawia
Lara- u nas baaardzo rozne ceny tych dzialek. od 5-7tys. za jakies 300m2, do kilkudziesieciu, jesli duza i domek murowany. ja bym chciala jakas malutka, ale z altanka. no i zeby za duzo drzew nie bylo do obrabianiaa tak to kosic trawe czy jakies pierdoly robic to ja moge, o tak!
oby mi sie jakas dzialeczka znalazla...
Lili- u mnie w sumie w ogole przez cala ciaze nie bylo zadnych skurczow. chyba poszlabym do lekarza w Twojej sytuacji.
Młoda- jakie te dzieci sa rozne. u nas spanie w duzym lozku kompletnie odpada bo Franek nie traktuje go jako miejsca do spania, tylko do zabawya Adas sam w pokoju spi, czy z Wami?
Kroko- trzymam kciuki, zeby w koncu sie udalo
Kotka- jak nocka?
Summerka, Konwi- skad ja to znammoi tesciowie na grillu tez maja w nosie wnuka. dlatego nie lubie do nich jezdzic, bo i tak sama sie Malym musze zajac i tylko sie wsciekam, bo glodna, a Ci siedza i zra. za to moi rodzice- przeciwienstwo. sami nie zjedza, ale wnukiem sie zajma, zebym ja mogla zjesc. poza tym ganiaja mnie, zebym Malego nie nosila. a tesciowa tylko pyta ile juz przytylam
tak wiec...
ja w ogole nie boje sie burzy, uwieeeelbiamale jak na zlosc wszystkie nas omijaja.
a moj bobek nie chce zasnac, mimo, ze od ponad godziny mega spiacy. no ja juz nie wiem o co mu chodzi. latam do niego co troche i juz prawie przysypia i przy odlozeniu do lozeczka klops, budzi sie. szaleje po lozeczku. nie chce go wyciagac, bo rozbudzi sie jeszcze bardziej i juz w ogole nie zasnie. ooo losie.
a w ogole pytanko- w czym spia Wasze dzieciaki w takie gorace dni? bo ja juz nie wiem co z ta pizamka. ubieram go w pajaca na dlugi rekaw, bo w nocy zawsze sie rozkopuje i boje sie, ze mu za zimno bedzie. no a na krotki rekaw i bez spodenek to wydaje mi sie, ze za cienko. juz sama nie wiem...
ok, czas sie ogarniac powoli.
dobrego poniedzialku wszystkim!Krokodylica lubi tę wiadomość