X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja żaden tam plan, na razie tylko luźny pomysł, ale wszyscy mi odradzają, więc nie wiem czy coś z tego będzie. ;)

justta wiadomo, każda z nas ma obawy.
    Ja z jednej strony chcę drugie bobo a z drugiej na samą myśl o ciąży i rzyganiu tęczą wymiękam.

zgredka mogło by Cię już puścić z tą biegunką. :/

Cześć Nieukowa, fajnie że wdepłaś, czekamy więc na test. :)

Konwi... brak już słów na te Wasze choróbska. :/

Niezłe jesteście, zachodzicie od strzała, a ja gram się i gream bez zabezpieczenia i nic. Naturalna antykoncepcja! Taki patent. :P

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa trzymam kciuki i czekam na posta potwierdzającego te radosna nowinę ;)

Marissith Zazdraszczam spokojnej Niny, mój Kiano to prawdziwy terrorysta, zdążył już przyporzadkowac sobie całą naszą rodzinę.

Krokodylica przemysł sobie to i sama podejmij decyzję, ludzie nieraz niekoniecznie dobrze doradzają ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna delikatnie brzmieć i ze strachu spać nie mogę :|

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Zgredko, kupilismy podwojnego hartana, tak, jak zamierzalam, gdyz ja z pojedynczego hartana bylam bardzo zadowolona, ale wiadomo ile osob, tyle opinii. Generalnie wozek duzy, ale mimi tego dobrze sie prowadzi i nawet Zuza, ktora nie cierrpi wozkow, chetnie w nim jezdzi, bo ma duzo miejsca i wygodnie;) btw, lepiej sie czujesz?

Nieukowa, kciukam za testa.

Konwi, no szlag z tymi chorobami, wyczerpalas juz chyba limit...kciukam, zeby Patrykowi nie rozwinelo sie nic paskudnego:(

Lili, dbaj o siebie.

My wczoraj pojechalismy do tesciow - dziewczynki nie spaly w ogole, wiec caly czas z nimi biegalismy, etc., a tesciowie zrobili grilla, siedli sobie i jedli, z goscmi i bratem meza i szwagierka. Wiec generalnie wkurzylismy sie, bo nie chodzi o to, zeby ajmowac sie naszymi dziecmi, ale widuja je tak rzadko i tak nie chca z nimi nawiazywac interakcji (a potem dziwia sie, ze Zuza od nich ucieka) i to nie tylko wczoraj, ale zawsze...a my, bedac tam 5 godz., nie mielismy czasu nawet napic sie wody, nie mowiac o jedzeniu. Wiec zdecydowalismy, ze jedziemy do moich rodzicow, spakowalismy sie w 5 minut, moj mauz wkurzony na maksa, a tesc pyta: "to nawet nie siadziecie i nie zjecie"? Az mi sie smieac zachcialo;) mauz odburknal, ze nie ma jak i w atmosferze kwasu, pojechalismy do domu. W pt bedzie u nich, to ma z nimi pogadac, ze jezeli nie zamierzaja w ogole z dziecmi sie bawic, etc., to my nie mamy cisnienia przyjezdzac i w takim razie moga nas odwiedzac u nas, gdzie sa warunki dla dzieci i nie musimy ich non stop pilnowac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 08:12

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja Kiano chyba jest jeszcze za mały na terrorystę ;)
    Kotka czytałam, że w de straszne szkody wywołały burze :( jak u Ciebie?
    My lecimy na warsztaty z fotografowania maluchów
    Pozdro!

Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    wczoraj byłam tylko raz w ubikacji oł yeah, a dziś jeszcze nie
    Mała zasnęła po 18, poprosiła, żeby ją wziąć na ręcę i za sekundę spała...

obudziła się po 3, dostała mleko, walczyła i gdzieś po 4 padła, a może to ja padłam pierwsza?

u mnie też padało, oczywiście po tym (i tu pozdrawiam Larę) jak umyłam samochód

dziś zamierzam wybrać się na gbs i może z prośbą do byłych patronów praktyk..

Summi: bardzo współczuję z tymi teściami, u nas jak mała pojedzie do babć, to od razu ją przejmują, ale bardzo rzadko się też widują..

Został miesiąc! odliczanie czas zacząć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 08:29

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Zgredzia miesiac woooooowww ;-)

Kiano maly terrorysta ;-) moze potem mu sie odmieni, Leos mial odwrotnie matulki spokojny a teraz odwrotnie ;-)

Mariszko ale fajnie warsztaty

Summerka co za dziadki niedomyslni wogole, moi sie rzucaja od razu na Leona

Dzisiaj dalej deszczowo ale cieplo 19 stopni

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Nieukowa, trzymam kciuki za tesciora! Dawaj znać!

Ana, kupujesz mm czyli dokarmiasz? Nie udało sie rozkręcić laktacji? Tzn tego kryzysu?

Zgredko, jak sie czujesz? Mam nadzieje, ze lepiej.

My juz w domu. Wczorajszy powrót to jakiś horror. Korki kilkukilometrowe na autostradzie w dwóch miejscach, jedno ominęliśmy objazdem. Stojąc w korku Ania dostała sżalu. Ani jej wyciągnąć, ani nic ;( generalnie porażka.
    W końcu usnęła i spała juz do domu. A byliśmy o 21:20 na miejscu. Zabawa itd, finalnie uśpiłam ja o 0:30 i spała do 7. Zaraz zbieramy sie na ogródek sprawdzić jak sytuacja. No i dzis przychodzą robić ta sciane. A ja nie mam nic wyniesione ;(
    Bardzo boje sie burz, Baaardzo ;(

Wróżko, jakie u Was sa ceny działek rekreacyjnych, ogródków?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jeszcze wczoraj gorączka ale w nocy i rano brak, za to humor kiepski. Z nosa cieknie, mokry kaszel.. Usnal po 22:( spał za to do 7 rano, miał jednak trzy drzemki wczoraj..

Zgredko może już mija, oby. No i kochana tak może z 5 tygodni chociaż, co?

Sumerka współczuję, ale doskonale cie rozumiem.. Jesteśmy tu u siostry męża.. Nie ma jeszcze dzieci i przyznam, że póki co ani razu nie pomogła nam przy dzieciach a na grillu miała pretensje, że mój nie zamieni jej męża przy grillu.. Wkurzylam się, bo ona sobie siedzi, my na zmianę biegalismy za Patrykiem, bo tam oczko wodne było, grill, i masa innych potencjalnie niebezpiecznych miejsc. Jedliśmy na zmianę, wszystko na zmianę.. Zero pomocy, złości się na każdą rzecz, która zrobią chłopcy.. Patryk uderzył zabawka w drewniany stół i są takie odbicia, a ona ma pretensje do nas, że nie przypilnowalismy.. Tylko pretensje, mąż mówi że zapłacę ci za ten stół, bo szkoda życia na takie gadanie. Mało tego to wszystko dzieje się przy ich bliskich znajomych, którzy swoją drogą bardziej nam pomagają niż oni.. Jest sfrustrowana, też starają się o dziecko od roku, obecnie bierze tabletki na torbiel, leczy hormony, ale to jest przegięcie.. Mam dość tego urlopu już, atmosfera też czasem jest ciężka.. Pociesza mnie tylko fakt, że za dwa lata ja będę miała z górki a oni dopiero zobaczą, jak to jest..

Lara, nie zazdroszczę powrotu. Ja przyznam, gdy stoję w korku i jest źle.. Wyjmuje Patryka.. Ale my najczęściej jeździmy na noc

Nieukowa, czekam na info w sprawie testu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 09:03

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Zgredko, dobrze ze juz dobrze ;) ale podziwiam sie, ze z biegunka zapuszczalas sie na spacery z mala. Ja bym sie bala, ze w gacie zrobie :p

Konwi, wspolczuje chorob :( biedni Wy. A siostra meza wariatka jakas. Taka sama jest bratowa mojego meza, ale ona ma juz dzieci. Tresuje je. Wiec my tam jestesmy moze raz, dwa razy w roku i to tylko dlatego bo wypada i maz naciska ;) nie lubie jej.

Maz juz w Oslo. Walczymy sami.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zgredka tez sie tak kulawo czułam z dużym brzuchem gdy było b ciepło ... No ale jeszcze miesiąc i znów bedziesz mogła spać w każdej pozycji.
    Konwalio współczuje, Summi teście niepoważni albo nie kumaci.

Zrobiłam test znów negatyw, nie wiem co jest dzis 38dc temp 36,67 ... Nieukowa a Ty????

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:

Ana, kupujesz mm czyli dokarmiasz? Nie udało sie rozkręcić laktacji? Tzn tego kryzysu?
    Nie wiem czy to był kryzys, bo po 6 dniach wali, ciągłego przystawiania i odciagania laktatorem jakby się poprawiło, ale po dwóch dniach znów to samo, mimo że wciąż pobudzalam laktacje laktatorem, Kiano na wazeniu spadł z wagi więc musiałam wprowadzić butle ponieważ nie załapał się na siatkę centylowa :/

Wciąż karmie poersia ale wciąż mam mało pokarmu więc trzy razy dziennie podaje butle.

Miałam wizyte że specjalista od laktacji i ta stwierdziła że to najprawdopodobniej wina dużej anemii, która dostałam po porodzie i może się unormuje. Ale w związku iż po wakacjach planuje wrócić do pracy taki system mi odpowiada, bo nie jestem w stanie odciągnąć tyle mleka aby mu starczyło na 9 godzin.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, przykro mi z powodu testu.
    Wiesz, ja teraz jak kp to mam okres co 40,38 a czasem co 34 czy 32 dni. Wielka niewiadoma kiedy sie pojawi....przy chlopakach mialam regularne od poczatku....

Mnie cos niedobrze, chyba z nerwow (mam nadzieje)

Musze sobe kupic sukienke na chrzest w czerwcu, bo jak do PL dojedziemy t czasu nie bedzie. Zostaje opcja online, bo tutaj nic fajnego nie ma (musialabym do bergen lub stavanger pojechac). I nie wiem co wybrac, bo mam taaaaki wielki brzuch, ze nie wiem co bedzie na mnie ladnie wygladalo (oprocz wielkiego brzucha to jeszcze wieeeelki cyc :( )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 09:26

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa jak test?

Lili i jak siedzis czujesz? Oby było lepiej.
    Ja miałam takie bóle menstruacyjne a do tego bardzo często napinal mi się brzuch, Wypoczywaj dużo.

Młoda dama trzymam kciuki aby teraz było lżej, bo miałam podobnie jak ty, ciągle stawianie się brzucha nawet po najmniejszym wysiłku typu spacer.
    U mnie tiago ma 8 lat więc nie było tak strasznie ale z roczniakiem może być ciężko, więc z całego serca życzę Ci spokojnej drugiej ciąży ;)

Justa, byle do drugiego trymestru ;)

Zgredka spakowana do szpitala?

MANIEK wrote:

Zrobiłam test znów negatyw, nie wiem co jest dzis 38dc temp 36,67 ... Nieukowa a Ty????
    :( tulam.

W którym cyklu udało się z Jagoda?

Beszka trzymam kciuki aby zakup online był udany, kupiłam raz ciuch online i powiedzialam nigdy więcej, ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 09:34

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzisiaj lepsza nocka . Ale I tak wysiadam. Marze zeby wreszcie spal sam. Odkladamy go zaraz po zasnieciu do siebie ale w nocy jest ryk I nie da sie go przekonac tata go tylko na nasze lozku polozyl zaraz blogo spal jak magia normalnie.

Rety jak ja bym chciala sie juz wyprowadzic. Chcialabym juz lipiec. Czekam na polowkowe a po nim przeprowadzka na inny wynajem , musimy zmienic na wieksze mieszkanie ,bo teraz mamy klitke 40 m2 bez drzwi tylko do lazienki I szalu dostaje. Coraz gorzej sie tu czuje ale niestety z ofert wynajmu nie ma nic co nam pasuje na razie ehh

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie musze zaczac myslec nad pakowaniem, poki co torbe mam wyprana i gacie siatkowe plus podklady kupione..
    Wtedy co Wam pisalam dwa dni temu ze mu bardzo zle, to chyba brzuch sie napinal, bolaly zebra i tam brzuch w rej czesci gornej, a wczoraj jakbym miala ze 20 kg mniej..
    Nie mam tez popranych ubranek (musze kupic proszek dla dzieciow) i nic z kosmetykow dla goscia..
    Jade wlasnie na gbsa z gilem po pachy (a moze po kolana)

Beszko: a jak idzie odstawianie, bo hdzies przeoczylam o tym info..
    Co do sukienki nie kupuj odcinanej pod biustem bo brzuszek bedzie bardziej widoczny, moze cos z jakas faldka w tamtych ikolicach albo baskinka? A w ogole jaki masz typ figury? Grucha jablko klepsydra?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana z Jagoda w 8 cyklu sie udało. Nie mam w sumie ciśnienia tylko niepokoi mnie taka długość cyklu, to mój rekord życiowy.
    Beszko ja bym na Twoim miejscu kupiła sukienkę w kształcie litery A taka przed kolano bedziesz sie czuła swobodnie i ładnie Cie wyszczupli.
    Zgredko jak to gilem ? Osłabiona jesteś to od razu Cie jakieś choróbsko dopadło czy alergie masz?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku: to chyba alergia, zawsze mam kolo czerwca gila, zastanawiam sie tez nad mala ina ma gila juz z miesiac, ale tez mokry kaszel hmm za to ma tez zaczerwienienie suchd pod kolankami, a wszpitalu powiedzieli, ze to wskazuje na alergie. Tylko na co? Ma to ponad miesiac, a wtedy nic nowego do jedzenia nie dostala. Na pewno zmienie proszek i zobacze

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!

Nieukowa- jak test? :D

Maniek- moze sie wszystko przesunelo jakos? no ale stawiam, ze to bobek sie zadomawia :)

Lara- u nas baaardzo rozne ceny tych dzialek. od 5-7tys. za jakies 300m2, do kilkudziesieciu, jesli duza i domek murowany. ja bym chciala jakas malutka, ale z altanka. no i zeby za duzo drzew nie bylo do obrabiania :D a tak to kosic trawe czy jakies pierdoly robic to ja moge, o tak! :) oby mi sie jakas dzialeczka znalazla...

Lili- u mnie w sumie w ogole przez cala ciaze nie bylo zadnych skurczow. chyba poszlabym do lekarza w Twojej sytuacji.

Młoda- jakie te dzieci sa rozne. u nas spanie w duzym lozku kompletnie odpada bo Franek nie traktuje go jako miejsca do spania, tylko do zabawy :D a Adas sam w pokoju spi, czy z Wami?

Kroko- trzymam kciuki, zeby w koncu sie udalo :)

Kotka- jak nocka?

Summerka, Konwi- skad ja to znam :/ moi tesciowie na grillu tez maja w nosie wnuka. dlatego nie lubie do nich jezdzic, bo i tak sama sie Malym musze zajac i tylko sie wsciekam, bo glodna, a Ci siedza i zra. za to moi rodzice- przeciwienstwo. sami nie zjedza, ale wnukiem sie zajma, zebym ja mogla zjesc. poza tym ganiaja mnie, zebym Malego nie nosila. a tesciowa tylko pyta ile juz przytylam :D tak wiec...

ja w ogole nie boje sie burzy, uwieeeelbiam :) ale jak na zlosc wszystkie nas omijaja.

a moj bobek nie chce zasnac, mimo, ze od ponad godziny mega spiacy. no ja juz nie wiem o co mu chodzi. latam do niego co troche i juz prawie przysypia i przy odlozeniu do lozeczka klops, budzi sie. szaleje po lozeczku. nie chce go wyciagac, bo rozbudzi sie jeszcze bardziej i juz w ogole nie zasnie. ooo losie.

a w ogole pytanko- w czym spia Wasze dzieciaki w takie gorace dni? bo ja juz nie wiem co z ta pizamka. ubieram go w pajaca na dlugi rekaw, bo w nocy zawsze sie rozkopuje i boje sie, ze mu za zimno bedzie. no a na krotki rekaw i bez spodenek to wydaje mi sie, ze za cienko. juz sama nie wiem...

ok, czas sie ogarniac powoli.

dobrego poniedzialku wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej w takich nieokreslonych cyklach wyznaczyć owulacje, ale będzie dobrze, trzymam kciuki za szybkie zaciazenie.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 1820 1821 1822 1823 1824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ