Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniek gratulacje. zz Madzia lepiej. Leży na mnie i nie chce sama spać
Lara i pozostałe dziewczyny nie jest tak ze pieczarek i grzybów nie daje się do 5 roku życia? Dlatego w przedszkolu nie ma nigdy potraw z grzybami...
Zgredka, napisz książkęuwielbiam czytać twoje posty
-
Manku, na pewno wszystko bedzie ok;) ja zaszłam w ciąże 9 mcy po cc, a Tosia była pol kilo większa niz Zuzia i nie powiem, ze blizna nie pobolewają pod koniec, ale wszystko przebiegło bezorobkemowo;)
Dama, super, ze Adaś lepiej.
Blondik, tak mu sie wydaje, ze masz racje, co do grzybów, ja Zuzi jeszcze nie dawałam.
MANIEK lubi tę wiadomość
-
Blondik, nie wiem czy można, ale skoro żadnych problemów nie ma, to czemu Nie? Zajada sie nimi i widzę, ze smakują....
Dzis zjadła głownie sos z pieczarkami z ziemniakami, troszkę mięsa udało sie przemycić. Na kolacje zaś zjadła dwa jajka nadziewane pasta z łososiem i szczypiorkiem. Nie pytaj czy może łososia bo rownież nie wiem, ale co jakiś czas daje jej taka kolacje i je ze smakiem, a nic sie nie dzieje (odpukać).
Manku, No to super, ze wszystko w środku ok. Ja idę na wizytę w czerwcu, w okresie okoloowulacyjnym, zrobimy cytologię i ogólny przegląd i hejafajnie, ze mama przyjeżdża
-
Ufff przezylam nalot tesciow
. Spoko bylo.
Jutro ide do osteopaty.
Mam jeszcze dwa pomysly na D. Jeden to wlasni eosteopata a drugi to to ze jednak ptaki go budza. Tylko gdzie ja mam go polozyc spac zeby go nei budzily? Chyba w piwnicy....
Co do ciazy po cc to przyjaciolka mojej tesiowej (szefowa ginekologii w szpitalu uniwersyteckim) powiedziala mi ze rok to minimum a najlepiej 2-5 lat poczekac... -
Blondik: wielokrotnie pisałam bloga, ale jakoś weny mi starcza na jakiś czas, po prostu jak się zabieram do pisania, to wtedy wydaje mi się, że to jakoś sztucznie mi idzie...
Póki co biorę udział w konkursie dla czytelników biblioteki i piszę recenzje przeczytanych książek, idzie słabo..
Moja zasnęła całkiem niedawno, żeby to późne kładzenie się spać przekładało się na późniejsze wstawanie, ale nie.
plan na jutro: uprać ubranka i znaleźć na nie miejsce (czyt. wywalić swoje ubrania z szuflady i gdzieś je upchnąć)..
Kotka: właśnie googlowałam czym się zajmuje osteopata, widzę podejmujesz się wszelkich kroków, a w takie rzeczy nie wierzęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 22:58
-
Hej hej,
Yasminka jak Ty się teraz czujesz?
Jak staranka u Was? O widzę już napisałaś. To trzymam kciuki teraz.
Młoda, Blondik i Konwi zdrowia dla maluchów.
Kotka - cierpliwości życzę.
Lara dla siedmiolatki ostatnio kupowałam kosmetyki z krainą lodu a wcześniej bluzkę z krainą lodu, bo to teraz szał.
Maniek, jeszcze raz gratuluję.
PS. Trochę mi przykro że mi nikt nie kibicuje jeśli chodzi o starania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 23:29
-
nick nieaktualnyNieukowa, Maniek gratki rosnijcie zdrowo
Blondik my też zaczynamy od piątku rehabilitacje będziemy ćwiczyć Bobathami.
Tomasz w 2 tygodnie relaktacji przybrał tylko 250 g, waży 6250, do tej pory byl na gornej granicy. Boję się, że niedojada
Dane dp tabelki 11.03.2016, 3455, 57 cm, 39 +1tc, cc
Dobranoc, za 2 godz muszę wstać i się odciągnąć. -
Spać nie moge %>~#^$ Mac ...
Kroko ja Ci kibicuje tyle ze sie trochę pogubilam czy Wy sie staracie bo jakos utkwiło mi w głowie ze Ty bardzo chcesz ale czekasz az maz dojrzeje do tej decyzji, wiec póki co jak to mówisz gzicie sie bez zabezpieczenia... Czyli rozumiem ze oficjalnie zaciskać kciuki trzeba:)
Izo podziwiam za ta determinacje w powrocie do kp. Kciukam zeby nawał wrócił i ten śliczny, słodki i uroczy bobas przybierał jak należy.... Aczkolwiek Ty jesteś szczuplutka wiec jak on sie mieści w centylach to bym sie nie martwiła.
Summi dzieki za słowo otuchy. Oczywiście boje sie troszkę jak to bedzie pod koniec ciazy, ale tak jak mowię gin dała zielone światło juz dawno a ja jej ufam u tego sie trzymam.
Korki 2-3 lata gdy chcesz rodzic po cc sn, ale wiadomo co lekarz to opinia . Kciukam za smaczny i długi sen Dominika.
Blondik jsk Madzia?
Dama super ze Adasiowi juz lepiej.
Dziewczyny ciężarówki jakie macie typy imion?Krokodylica lubi tę wiadomość
Maniek
-
Dzien dobry
Jakaś nerwowa z rana jestem, mimo iż noc cała przespana spokojnie, to mam jakieś nerwy na małża bo zadaje pytania, których nie powinien bo odpowiedz na nie jest oczywista oczywistością. Ale to ja chyba zołza jestem, bo sie czepiam.... Powiedziałam zeby odkurzył (w moim znaczeniu łóżko, podłogi) a on sie mnie pyta po kolei czy to i to czy tylko jedno, a mnie nosi, bo to logiczne ze wszystko! Tez tak macie?
Kroko, dzięki za odp w sprawie prezentu. Wczoraj jednak mama solenizantki podpowiedziała co kupić, wiec juz mam wymyślanie z głowy
I tak jak Maniek pisze, juz sie pogubiłam z tymi Waszymi staraniami, czy maz juz dojrzał do decyzji? Oczywiście, ze kibicuje Tobie jak i innym starającym sienieustannie
O matko, i tak sobie mysle, ze ten nasz rząd to raczej nie przemyślał sytuacji, ze gangsterki bedą sie rozmnażać tak szybko i oby starczyło tego 500 pluscoś czuje ze to wyż demograficzny bedzie , jak w '83
Hihi
Moje małe ńieodkladalne dziecko, wiszące ciagle na mojej nodze, jest mała histeryczka, gdy znikam na chwilkę to juz marudzi i płacze. Czasami mam juz dosyć.
Zgredzia, trzymam kciuki za dzisiejszy plan. Mocy przybywajoch och, niedługo powitamy nowego gangstera
i znów wrócą te emocje porodowkowe
superrrrrrrrr
Miłego dnia wszystkim (co dzis na obiad)????Krokodylica lubi tę wiadomość
-
hi!
lara u nas beda pierogi z miesem:)jak tylko sie ogarne zjem kawe wypije zabieram sie za robienie:)
moj tez mnie wkurzyl latal wczoraj o 1 w nocy po poddaszu bo to musi jeszcze pomierzyc i tamto przed sciagnieciem dachu no i oczywiscie mnie obudzil i Leo:(Leo wpadl w szal i darl sie przez 30 min
:(musial sie trzaskow przestraszyc bo to bardzo niesie u nas no i ciezko go bylo uspokoic i uspic zabilabym poprostu!!!#
jesli chodzi o sn po cc to tez nie ma reguly u mnie jest 10 m przerwy miedzy 2 a 3 ciaza i lekarz powiedzial ze jesli wszystko bedzie wporzadku to moge probowac sn;)duzo zalezy jaka byla przyczyna cc
a jesli chodzi o rozejscie sie blizny to np znajoma 5 lat po cc ostatnie 3 miesiace przelezala w szpitalu bo blizna w jednym miescu byla tak cienka ze lekarze bali sie ze peknie i musialabyc pod scisla kpntrola
takze reguly nie ma!
kroko tez trzymam kciuki!!!myslalam ze u was starania na razie wstrzymane:/
Krokodylica lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Kroko: trzymam
, acz uważam, że powinniście jeszcze wszystkie poszalec, a nie w drugie dziecko się pchać ;p
Moja miała ciężką noc, to te trzy zęby chyba, płakała jęczała nawet kupę walnela.. teraz śpi a ja zjadłam śniadanie wcześniej skoczylam z psem teraz zarzuciłam pierwszą pralkę i chirurgów
Oj Lara może za często nosiłas i tulilas i masz karę, albo taka przytulanka Cimsie trafiła
Ja mam plan na Kostka,ze chyba mu misiaszumisia kupię i będę odkładac do lozeczka nie śpiącego, żeby sam zasypial!
Której z pań karmiących piersią dziecko zasypia samo i jaki na to był sposób??
A właśnie od wczoraj trapi mnie myśl, że my już drugą turę robimy, a tyle dziewczyn z ovu jeszcze czeka na swoj czas, przygnębiające to ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 07:40
-
Hejka,
Lara, przecież pieczarka to ponoć nie grzyb, hehe
Kotko, ja tez tak słyszałam, ze jesli po cc chcesz SN, to trzeba czekac. Poza tym to Nabiek dobrze gada, ilu lekarzy, tyle opinii. Ja przed zajściem e ciąże z Tosia, przegrzdbslam wszystkie fora, pytałam mojej gin i ogólnie wniosek taki, ze blizna goi sie około 6 mcy. Potem juz gdneralnie jest bezpiecznie, ale nie ma reguły, na styczniowkach była dziewczyna, ktira miała odstępy 5 lat i tak blizna sie rozeszła, zreszta, swego czasu na firum ovu - była Koniara i ona miała odstępy 3 lata i tez bluzną sie rozchodziła, a j mnie okej. Moja szwagierka teraz z drugim w ciazy (córka ma 13 mcy, ona jest w 5 mcu) i lekarz powiedział, ze jesli bedzie ok, to moze próbować SN..
Smoku, jak to?? No co Ty! Kciukam nieustannie;)
Psotko, ostatnio w DDTVN była chyba osteopatka, wydawało sie, ze sensownie gada, w kazdym razie spróbować mozesz.
Btw, no, 500+ sie przydaje;))
-
Boze ja juz nie mam sil no nie pobralam tego moczu. Mial kupe jak wstal poszlam go wykapac zrobilam mleko I siedze z tym kubkiem pod siusiakiem jak glupia I nic no. Maly sie juz wyrywal on pierdzieli siedzenie czy lezenie w miejscu masakra. Chlop pytal kupic worek a ja nieeee po co I mam kufa no. Jutro mu worek zaloze nie bede sie pierdzielic no ocipieje sierota ze mnie nie matka
Ogolnie duza poprawa. Goraczki nie ma juz ponad dobe. Kupa od 19 do 7 rano nie bylo jej wiec cala noc bez kupy sukces. Rano jak juz wstal zrobil ale fajna juz taka mazista nie sluzowata. Wiec jest polepszenie ale walczymy dalej. Martwie sie tylko a co jesli to wroci? Co powinnam zrobic zeby dowiedziec sie skad to cholerstwo ? Jakies posiewy np z kupy? Jak wykryc czy ma jakies wirusy ,bo lekarka nic a nic o tym nie wspomniala a czy ja wiem czy po moczu cos wyjdzie? -
Tak, Zgredko, chyba ja za bardzo rozpiescilam ( o ile tak można) i mam teraz problem. Cholera!
Mi ginka mówiła, ze przy kolejnym zrobimy tez cc i bez problemu. Chyba nie chciałabym teraz rodzic SN, zwłaszcza że szybko doszłam do siebie po cc. Jestem pełna podziwu dla kobiet rodżacych naturalnie, czapki z głów babeczki
Ania zrezygnowała że śniadania, dając je psu, za to bardzo głośno domagała sie butli.
Młoda, jutro na spokojnie przyklej woreczek i bedzie ok. Dobrze ze kupki juz sa "ładniejsze"
Nenaa, Ty tez sie starasz po kryjomu czy jak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 10:48
-
Dzisiaj spal do 4tej….Plus budzil sie w nocy
Kurcze kolezanka Dominika trafila do szpitala. Ostra biegunka i zyganko. Mam nadzieje ze go nie zarazilano i ze wydobrzeje szybko bo nie mamy z kim na plac zabaw chodzic.
Chyba dostaje @....No ale to juz wam chyba pare razy pisalam i zawsze byl falszywy alarm. Ale wczoraj D nie dostal ani kropli mleczka z cycka i dzisiaj mam jakby krew na papierze…
Czy ktos z was sie orientuje jak wyglada sprawa z depilacja laserowa i blizna po cc? Zrobilabym sobie bikini znowu ale troche sie boje ze to zle na jakies zrosty wplynie itp.
Die do Pepco dzisiaj kupic bpodziaka z napisaem POLSKA! 16.06 Polska: Niemcy mecz
MANIEK gdzie chodzisz na plac zabaw? Fajny macie? U mnie jest super, tak mi sie wydaje.
LARA to co kupujesz na urodziny?
ZGREDKA – osteopatia tylko brzmi dziwnie ale naprawde wielu ludziom pomogla. Mam kilku znajomych ktorych dzieci po wizycie u osteopaty przestawala na przyklad miewac tzw. kolki i lepiej spac bo sie okazywalo ze mialy jaks blokade w kregoslupie, barku, bioderkach itp. Osteopaci tos a glownie fizjoterapeuci to znaczy, nie mozna byc osteopata bez perfekcyjnej znajomosci ciala ludzkiego. Osteopatia wychodzi poprostu dalej np. ze jak cie boli noga to wcale nie musi byc centrum bolu w nodze ale na przyklad gdzies w ogole indziej. W paietek na przyklad die do osteopaty ktorym jest lekarz medycyny (anestezjolog).
Masz racje z tym ovu. Ja tam narazie nei zagladam. Zaczne moze jak mi @ wroci bo nie mam co na wykres nanosic:P. Szkoda dziewczyn. Ciekawe jak mi pojdzie z drugim ale zawsze to jedno juz mam. A byla tam taka dziewczyny chyba Ania jakas ktorej maz mial bardzo zle wyniki i od lat sie jakos starali. Wiecie cos?
SUMMERKA – i co sie stalo jak tym dziewczynom sie blizny rozeszly????
KROKO – ja tam pamietam o twoich staraniach
LARA ja tez chce chyba znowu cc. Powiedzmy ze poznalam co to jest sn. Moze nei do konca ale tak na 90% i mi starczy…
chociaz dzisiaj sobie pomyslalam ze porod w porownaniu z meka codziennegfo wstawania po 4tej to jest pikus….
-
nick nieaktualnyMój dzisiaj pobił rekord świata. Oo 9:30 musiałam go budzić na cyca, żebym mogła się jeszcze ściągnąć póki mój mąż jest w domu.
W nocy pobudki standard co 2-3 godziny plus o 3 odciąganie. Padam.
Jutro idę jeszcze raz zważyć młodego i tak mam go sprawdzać co 3 dni aż się laktacja unormuje. Oby się udało bo co raz częściej mam chwile zwątpienia. -
Hejka
Zgredka Leo od poczatku spi sam w lozeczki, jak byl kp te tak spal jakos bezproblemowo to poszlo, ale moze dlatego ze zawsze go odkladalam nawet w nocy
Kotka a bialy szum? u nas stosujemy i widze ze lepiej z tym spi, nie budza go odglosy z domu czy z zewnatrz, u nas najlepszy szum fal z nad morza, mi sie bylo trudno przyzwyczaic do takiego zasypiania ale dalam rade, sprobuj glosnosc dostosuj stopniowo podnoszac
Kroko ja o was pamietam i mocno zaciskam caly czas, a jak Zuzik? jak ona spi w nocy? budzi sie czy cala noc przesypia i w czym spi?
Robilam drugi raz tsh zeby potwierdzic ze niedoczynnosc i bede sie zapisywac do endo, euthyrox mam jeszcze z zeszlej ciazy
Milego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 10:07