X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kownalia podobno między 4 a 6 miesiącem jest okienko immunologiczne i wtefy można wprowadzać wszystko bo nic nie powinno uczulac. Ale tak na chłopski rozum wydawało mi się, że właśnie alergikom powinno się później wprowadzać inne pokarmy żeby układ pokarmowy zdążył dojrzeć.

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, ja na szybko, bo wkurzona jestem.

nie mialam robionej przeziernosci itd. bo niby sprzet dupny :/ babka tylko sprawdzila tetno- pieknie bilo serduszko, oblukala szyjke- tez ok i kazala mi przyjsc do siebie jeszcze dzis na 17ta, bo u niej lepszy sprzet. wszystko fajnie fajnie, tylko z rana zalatwilam opieke dla Malego, a po poludniu musialam sie niezle nagimnastykowac, zeby moja mama przyjechala, a tez ma lekarza. zostalam bez auta, bo w warsztacie, a razem z nim fotelik. wiec w podroz dziecia tez nie zabiore. no wkurzona jestem, ale co zrobic. obciazenie glukoza mi wyszlo ok, zawiozlam kolejne zwolnienie do ZUSu i padam.

odezwe sie wieczorkiem. trzymajcie prosze kciuki :)

buziaki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 14:42

43xntqm.png

q0eplew.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz Izo.. wg mnie, jeśli dziecko ma być alergikiem, to będzie.. nam gastrolog kazał wprowadzic jabłko w 3 m-cu, bo Patryk miał problemy brzuszkowe, no i ja wprowadziłam w 4 tym, dostał może z 2 razy, bo wypychał, zamiast jeść i co? w konsekwencji był uczulony na jabłko przez 9 m-cy, dopiero od miesiąca może jeść jabłka bez reakcji skórnej..

trzymam kciuki wróżko

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Kroko ja Ci kibicuje tyle ze sie trochę pogubilam czy Wy sie staracie bo jakos utkwiło mi w głowie ze Ty bardzo chcesz ale czekasz az maz dojrzeje do tej decyzji, wiec póki co jak to mówisz gzicie sie bez zabezpieczenia... Czyli rozumiem ze oficjalnie zaciskać kciuki trzeba:)

A no gzimy się bez zabezpieczenia już 6 cykl. Ale jakoś nic z tego nie wynika.
    Mój mówi że nie chce drugiego.
    A w tym cyklu jak się dobierał to mu powiedziałam żeby uważał bo może wcelować na Franka, to powiedział "no to co z tego, wceluję to wceluję".

PsotkaKotka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meniek ja nie ciężarówka a typy imion już mam. :P Agatka lub Franek, aczkolwiek mojemu się Franek bardzo nie podoba, więc chyba dla chłopca będzie trzeba szukać czegoś innego, podoba mi się jeszcze Tymek i Szczepan (te jemu się też nie podobają ;) ).

Z tymi staraniami to u nas tak, że mąż mówi że nie chce, a zabezpieczać się nie zabezpiecza, więc mogłyście się pogubić, fakt. ;)

Nena jak by Cię nikt nie zauważał, to byś tylu lajków nie zgarniała za wszystkie posty. ;)
    Poza tym te Twoje gustowne okulary ze zdjęcia!!!
    Ja Ci się zaraz zwinę...

Summi chyba gady Ci się pomyliły, bo to chyba do mnie było? ;)

justta u nas standardowo, w środku nocy jest pobudka z wielkim rykiem, wtedy trzeba ją wziąć z łóżeczka do naszego łóżka gdzie rozpychając się śpi do rana.

Blondik i Kotka, siły dla Was.

ranyyy nie cierpię jak pada deszcz! Zuzia siedzi i ogląda bajki a ja na forum, no w domu to ja nie mogę jej jakoś zorganizować nic ciekawego, spacer to spacer, jakiś plac zabaw etc.

Nenaaa lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, No, dobrze ze wytłumaczyłas to dużymi literami (z facetami tak to jest, sami nie wiedza czego chca) No i oczywiście kibicuje!!!!!

Czekam na małża jak wróci z pracy, weźmie Anie na spacer, ja skocze na fit i będę szorować te szafę, bo smród jest (czuje juz go wszedzie). Niby wyczytałam, zeby umyć to woda z octem, zobaczymy, domestos tez ńie zaszkodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 15:43

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: a jakie bajki Twoja ciekawia, bo moja tylko z fisherprice i nic innego.

Ja zasnelam przy serialu, a potem nieprzytomna pojechalam po mala, bo mnie moj obudzil..

Kroko: tak najlepiej, jak sie okazuje, wiec zaraz sie uda :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Witam się po tej stronie mocy :)

LaRa, zgredka, Izoleccc, Summerka, Lili83, WróżkaZielona, Nieukowa, marissith, Nenaaa, MANIEK, beszka, justta, Krokodylica, Blondik, konwalianka, Arienna, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, u nas BabyTv :)

Wróciłam z fitu, prysznic i zabieram sie za mycie szafy, niech moc bedzie ze mną!

Witajcie Katjaa, Ty i fasolinda :) spokojnej ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 18:48

Katjaa lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle mam pytanie: czy tylko ja i Lili znamy płeć dziecka?

A swoją drogą Lili priv

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo wrocilam.

bylo ciezko, wiec padam na ryj. poniewaz moje auto zepsute musialam sie tułac autobusami. a to plus godziny szczytu to mega zly pomysl :/ spoznilam sie do mojej lekarki, ale zaczekala na mnie, bo jako ostatnia mialam byc. no i badala mnie jakies 30 minut, wszystko posprawdzala, przy czym przeziernosc na samym poczatku luknela bez okreslenia wartosci, bo maluch wiercil sie tak, ze nie mogla uchwycic. a na sam koniec pepowina zaslonila i mimo szczerych checi w koncu nie okreslila wartosci. no ale kosc nosowa jest i przeziernosc zbadana na poczatku tez niby ok. i uwaga uwaga! dostrzegla siusiaka miedzy nogami, ktory wyglada na siusiaka i jest duze prawdopodobienstwo, ze tak juz zostanie :) we wtorek mam jeszcze raz przyjechac obczaic ta przeziernosc. a lekarka byla tak mila, ze zaproponowala, ze mnie podrzuci na chate :D

takze ten.

pozniej doczytam, ide jesc.

Blondik, Lili83, Nieukowa, zgredka, marissith, Nenaaa, beszka, justta, Krokodylica, konwalianka, LaRa, Summerka, Izoleccc lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siusiak, super :)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja gratulacje no i duzo zdrowks:)

Wrozko ja tak do konca nie wierze w tak wczesna plec;)u mnie sie nie potwierdzilo no chyba ze urodze chlopa to wtedy uwierze;)ale sie dzisiaj stresu najadlas:/

kurde tak boli mnie kregoslup ze juz nie wiem co ze soba zrobic:/juz umowilam sie do rehabilitantki wizyta w nastepny czw zobaczymy co zaleci i jak pomasuje czy bedzie lepiej
    jestem zaniepokojona bo w sobote mamy sciagac dach a pogoda do dupy:/

Lara jaka ta paste robisz z lososia?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka EXTRA! Ważne że wszystko okej i mała pchła energiczna :) Ciekawe czy siusiak się potwierdzi, czytałam że przed skończonym 14tc nie ma bata żeby coś zobaczyć i że skuteczność usg=50%, czyli tyle samo ile zgadywanie :P
    Ja wlaśnie się boję logistyki z małym i badaniami w ciąży... rodzice cholernie daleko, nie da się ich tak po prostu ściągnąć, a niania kurde nigdy do tej pory w nagłym wypadku nie mogła małego wziąć (aczkolwiek tak normalnie jest solidna)... Mąż ma pracę 2-zmianową więc na miesiąc wprzód nic nie idzie zaplanować... ech. No będzie jak będzie.

Zgredka ja też małego od początku w łóżeczku kładłam, aczkolwiek on był straszny ze spaniem. Nigdy dobrze nie spał, więc sukcesem było, jak zaczęłam go ze smoczkiem a bez cycka usypiać po 6mc i od tego czasu budzi się zwykle 1 raz w nocy koło 4:30...

Ja mam typy imion, ale mężowi się nie podobają, pewnie tym razem stanie na jego opcjach, choć mi one tak se leżą ;p

Moje typy: Wanda, Helena na dziewczynkę i Witold na chłopca
    Typy męża: Liliana (mi się nie podoba bo same Lilki na dzielni a ja nie chcę zbyt popularnego imienia) albo Krzysztof (dla mnie nie bardzo, bo tak ma na imię mój szef i teges... wiadomo, raczej mam złe skojarzenia)

Katjaa gratulacje, kopę lat!!! Ale super, też zostaniesz lutówką?! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 20:54

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA UWAGA dostalam @ !!!

W koooncu! Po 22 miesiacach!

Nieukowa, Blondik, konwalianka, Arienna, Izoleccc, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko zyjesz?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: szok! No to też możesz zacząć starania hahah

Nieukowa: hardcorowe te imiona Wanda? Daj dziewczynie żyć ;)
    Ja idę oglądać chirurgów ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa tak też będę lutowka :) dużo tych lutowek będzie hehe

Nieukowa, Blondik, Izoleccc lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nieukowa mi sie Teoje imiona podobają z reszta Helenkę chciałam ale mój nie chciał i jest jagoda. Wanda tez fajne imię skoro sa franki Antki i staski to czemu Wanda ma nie wrócić.
    Wróżko super ze wszystko wporzo. I gratulacje sisiora.
    Katja jeszcze raz gratuluje.
    Kotka wow długo ... No to jak Zgredka mówi możesz zaczynać druga kolejkę ;)
    Izo ja rozszerzałam po 6 mz mimo ze pediatra mówiła zeby wcześniej bo gluten sruten...

Ja wkurzona na męża... A moze hormony nie wiem ale wkurwa mam.

Nieukowa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Kotka: szok! No to też możesz zacząć starania hahah

Nieukowa: hardcorowe te imiona Wanda? Daj dziewczynie żyć ;)
    Ja idę oglądać chirurgów ;)

Maz chce w sierpniu a ja mowie ze zaczniemy jak Domislaw bedzie lepiej sypial bo ja sobei w ciazy nie wyobrazam wstawac po 4tej...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 1830 1831 1832 1833 1834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ