X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko mam nadzieje ze wszytsko pójdzie zgodnie planem :) i wyjdziecie na weekend juz do domku :)

ps właśnie mi przypomniałaś o żebach :P miałam się umówić na zdjecie kamienia :D

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, czy doszła moja kartka urodzinowa dla Tymka????

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jupijajej! mala wychodzi do domu w akompaniamencie jekow i piskow :D łii! padne ze szczescia :D

Ania_84, zgredka, Izoleccc, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupi Wrózia! Wy też szybko stamtąd uciekajcie!

Beszko, oby mama szybko wydobrzała, trzymajcie się mocno! Ogrom sił!

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:

Kto oglądał grę o tron?
    Ja będę oglądać dziś wcześniej nie miałam czasu więc ciiii nie mówcie co było.

Zgredka może synol ma silny odruch ssania, mój tak miał był najedzony a buzia jeszcze chciał cimkac, smoka nie chciał więc ssal mojego małego palca, casem to pomagało i zasypial.

Justa zazdroszczę pogody u nas znów zimno i deszczowo :/

Co do indukcji to mam firmy Bosch, ogólnie jestem zadowolona po za jednym aspektem. Mam taką zwykła z czterema palnikami, żałuję że nie wzięłam takiej która ma jeden duży, podwójny na środku bo jak praze kapustę na gołąbki to mam garnek dużo większy niż największy palnik i jakos to wolno idzie bo nie nagrzewa się cały.

Lara może ten problem ze snam bo coś w brzuszku jeszcze kręci.

Psotka brawo dla domisia, oby tak dalej, metoda drastyczna ale skuteczna z tiago tez ja stosowałam, u nas trwało to dwa dni.

Beszka kurcze trudna sytuacja, chyba będzie trzeba pieleegniarke załatwiać, czy taka opcja jest możliwa z ubezpieczenia?, zdrowka dla mamy

Wróżka trzymam kciuki za jutrzejszy powrót do domu.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko, ale się cieszę, ze mała wychodzi..ale Wy też się zmywajcie jak najszybciej! co do snów.. fajne, ale wiesz ta część z ciążą.. ten, mam nadzieję, że nie proroczy :P ja to pół biedy, ale nie wiem jak mąż by to przeżył, bo mówi, że w ciąży z Patrykiem bardzo dałam mu w kość :)

Beszko, to co napisałaś nie jest optymistyczne,nic nie robią z mamą? skoro ma tyle skrzepów nie powinni tego jakoś usunąć, chocby lekami? no co oni, na co czekają? A brat, jeśli Cię to męczy,, zapytaj się go o co mu chodzi. Może mame weźmiecie do siebie?

Lara, nic nie doszło.. ale nie przejmuj się jeszcze, bo od kilku dni nie było listonosza.. robią u nas remont torów kolejowych i poczta jest za torami, co oznacza, że listonosz nie przejedzie autem.. wiec chyba dotrze dopiero 30 czerwca, bo do tego dnia ma być zamkniety przejazd.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola
    wróżko; czyli dziś dwa plusy: rozwrzeszczeniec wychodzi i szybko wyjdziecie ;-), tzymam kciuki, aby w domu było lepiej, dobrze, że mały właściwie nie będzie pamiętał tego zdarzenia

Beszko: nieustannie trzymam kciuki za mamę

Była położna, małemu jeszcze jedno jądro się nie zstąpiło, ale ponoć ma na to trzy miesiące, już waży 3kg (wychodziliśmy ze szpitala z wagą 2900g), jest żółtawy, ale nie jakoś niebezpiecznie, pani pokazała jak czyścić siuraska, ale powiedziała, że przez pierwszy miesiąc nie ruszać najlepiej
    no i mówi, że na spacer już można lecieć na pół godziny a potem zwiększać, więc mama poleciała po gondolę do piwnicy

Ja skoczyłam na pocztę, bo miałam awizo, okazało się, że witaminki ciążowe od Malenq, która oczywiście nic za to nie chce, więc muszę coś obmyślić

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK MANIEK - masz bilety na plyte czy na widownie? Bylas juz na stadionie? Myslisz ze z plyty cos widac?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko- napawasz mnie nadzieja na przyszlosc :) super sobie radzisz! jaderko faktycznie ma jeszcze czas. a jesli chodzi o pielegnacje siuraka- nam pediatra kazala po prostu delikatnie troszke tylko odciagac i oplukiwac woda w czasie kapieli. wczesniej polozna mowila zeby nic nie robic i nie robilismy, po czym po jakims czasie okazalo sie, ze siurek zaczynal sie czerwony robic i lada chwila jakis stan zapalny by sie przypaletal. i nic dziwnego. a na spacer juz bym pewnie poleciala ;)

Kotka- gratulacje z powodu zasypiania ladnego :) ja nie uwazam zeby to byla jakas drastyczna sprawa. wiecej szkod wyrzadzilabys bedac sfrustrowana i zla na dziecko.

aa tak odnosnie zasypiania. czytam wlasnie w szpitalu ksiazke "w paryzu dzieci nie grymasza". slyszalyscie moze o niej? ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczona i stwierdzam, ze jestem mentalna Francuzka :D ksiazka napisana w sposob nieporadnikowy, fajnie sie czyta i wiele sposobow jakos intuicyjnie mi sie pokrywalo z tym co tam napisala babka. zawsze sie zastanawialam czy jest cos posrodku miedzy tzw. rodzicielstwem bliskosci (ktorego nie do konca popieram), a tzw. zimnym chowem. mysle, ze wiele porad moge z powodzeniem stosowac u siebie, tym bardziej, ze i bez ksiazki taki mialam zamiar. tak czy siak, polecam :)

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej macham :) szał pakowania szykowania planowania
    właśnie zapiekanke wstawiłam z cukinią
    Zgredzia super mama z ciebie :) wiem jak ciężko ogarnąc dwójkę a jeszcze z tak małą różnicą wieku jak u ciebie szacun kochana poka co tam pokupowalaś :)

Wróżka obyście szybko wyszli :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi czytałam wczoraj i krew mi zmroziło dobrze ze wam nic sie nie stało matko mam nadzieje ze ochłoniesz i złe wspomniania z tej stuacji odejda w zapomnienie zebys mogła spokojnie jeżdzić dalej tulam mocno

az sie boje drogi 700km przed nami :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola po pierwszym spacerze
    mama jechała spacerówką, a ja gondolą, niecałą godzinę pojeździłam, a mama pojechała dalej, jutro zwiększamy dawkę tlenu ;), choć cały czas jest w pomieszczeniu wietrzonym

jakby co na fb dodałam foty z tej sesji, co nam robiła koleżanka mojego z pracy, na większości mam niestety wielki podbród, więc dałam wersję okrojoną, ona przesłała nam ponad 50 fot.. ;)

Wróżko: słyszałam o książce, ale nie czytałam, kolega się zachwycał, ale to takie poradnikowe amerykańskie, raczej dla rozrywki bym czytała

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękne zdjęcia Zgredzia :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredkaq, to zapodaj nam wiecej fot..są śliczne!

wrózko tą ksiażkę kupiłam bratu mojego męża, gdy spodziewali się dziecka..maja pozyczyc:)

be
    iedronka dacie rade, nas czeka dalsza podróż

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko piękne foty :)

zgredka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziękuję :)

mały wali już kupy jajeczne, a dźwięki przy tym jakby z armaty walił, a ilość niewielka w sumie..

Biedroneczka83, MANIEK lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia cudne zdjecia <3 jestescie piękni

Biedroneczko trzymaj sie tam w tej podrózy, kiedy wyjazd? My pod koniec lipca dopiero a juz sie boje ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta wyjazd w sobote ok 23 :) powrót 10 lipca nad ranem

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tymek je kolacje, Patryk usypia..
    W sumie nic nowego się nie dzieje, więc nie ma co pisać..

A moja teściowa stwierdziła, że jakimi jesteśmy rodzicami że Tymka do przedszkola jeszcze posylamy, zamiast w domu co trzymać, przecież ma wakacje.. Ręce opadają..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi śpią ;-)

Ja zaraz za książkę się zabieram.
    Dziś przyszły mi paczki z koszulkami kibica dla nas i z bodziakami dla dzieciaków, a poza tym kolejna paka z ubraniami dla małej zamówionymi (wiem wiem)..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1894 1895 1896 1897 1898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ