X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helol :)
    Konwi matko kochana współczuje! Szczęście w nieszczęściu ze tak wolno jechałas i stało sie teraz a nie jak jechaliście na wakacje! Trzymaj sie ❤️
    Beszko tulam mocno i dużo zdrowia dla mamy i dla Was! Nie umiem sobie nawet wyobrazic jak sie czujesz ale współczuje z całego serca i trzymam kciuki!!!!
    Manku Twojej mamie oczywiscie tez duuuuzo zdrówka! I dobrych wyników!
    No i Zgredzia przodowniczko :) brawo za organizacje i tak w ogole :) Co by nie mowic to fajnie masz, na pewno chwilami cholernie cieżko ale dwa maluchy do kochania! I jak Psotka mowi zabim my sie wyrobimy to u was juz lajcik bedzie :)
    Lara zdrówka tez dla Ani oby juz ja opuściło to dziadostwo!
    Psotka w sumie gratuluje spania Domiego metoda hardcorowa ale nie oceniam bo wstawać codziennie o 4 to każdy by wymiękł !
    Nena oj Nena boski Diego ale to wiadomo :) niczym piorun ale po kimś to mieć musi ;)
    U nas w zasadzie nic nowego, no Zoska zaliczyła upadek na płytkach ale dzieki Bogu nic jej sie nie stało dlaczego dzieci nie sa ostrożne ;) tylko zawsze biegiem! A wlasnie jak u Wróżki?? Zaraz pomyslałam i jej Franiu? Jak sobie radzicie?
    Ari gratki spadku :)
    Kroko współczuje...moze taki czas? Moze zeby? Chociaz jak juz mowilam moja do ojca tez nie pojdzie! Tylko jesli ja czymś przekupi ale to na chwile ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi musialas sie niezle wystraszyc:(najwazniejsze ze nikomu nic sie nie stalo!

pytanie dotyczace blokady okien czy ktoras zakladala? mysle tutaj o tilt first w ramie okna pomyslany gl o dzieciach moj mowi ze to juz przesada ze dawniej nie bylo i sie zylo:/a mi sie wydaje ze to dobry pomysl szczegolnie w pokojach dzieciecych!jak troche podrosna to rozne pomysly do glowy moga przyjasc a u nas dosc wysoko bedzie

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam blokady, ale u mnie dostęp by miała w sumie do żadnego okna, musiałaby mieć z metr 130
    obserwowałabym dziecko, czy jest w ogóle zainteresowane otwieraniem okien

Lara: nic nie wiem o prezentach za dziecko, mój jeszcze nigdy chyba nie dał mi prezentu na czas, jak czegoś nie wymyślę, ale dziś na chwilę wyszedł nie mówiąc o co chodzi, myślałam, że poszedł po papierosy do żabki, a ten wraca z kwiatami, zdziwiłam się przyznam..

Mama powiedziała, że podobny do Łucji, ale nos ma inny (nos ojca, czego się obawiam), właśnie będę porównywać foty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 21:49

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi współczuje sytuacji...biedna ;/

Beszko moc zdrowia dla mamy i dużo siły niech wraca do zdrowia

My jutro idziemy na szczepienie mmr .Sram po gaciach jak czytałam objawy niepożądane boshhh :( jak patrze na małego tak mi go żal ,że mu dowalam ale muszę nie chce żeby zachorował na którąś z tych chorób ,bo kto wie jakby się to skończyło... ehh ale mam dołka.

Jedno mnie pociesza,że w czwartek połówkowe usg jedziemy do kliniki i będę je miala za free z racji wad serca.Dowiemy się kto mieszka w brzuszku ;D

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja nie zakładałam ale fakt moze warto pomysleć choćby na balkonowe i taras bo do normalnych to długo nie dosięgnie....póki co misze wymyslec jakiś sznurek albo cos na furtkę bo ta Zoska umie juz otworzyć!!!!!
    Zgredzia brawo dla Twojego za kwiaty!!!!!
    Młoda powodEnia jutro!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 22:00

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Lili w sumie o tym nie pomyślałam, niania przychodzi na 8 godzin ale widzi mnie Zuzia bardzo często w ciągu dnia.
    Kolejnej nocy już nie było takich akcji.
    Może faktycznie to te upały.

jussta wow, ale spanie. :)

Lili współczuję mdłości. :/ Tak, mi wróciły w 3 trymestrze...

Konwi o matko!!! Jak to się stało? Straszne!

Ari gratki.

Maniek i Beszka, zdrówka dla mam.

Smoku jak tam domek?

Dama a kogo obstawiasz, chłopca czy dziewczynkę?

Właśnie, Wróżka, hop hop? Wy w domku? Jak sobie radzicie Franio i Ty?

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:

Ana, na co szczepicie? Btw, karmisz Kiano piersia?
    Nie wiem co to jest btw,
    W książeczce mam napisane że jutro mamy dktp, hib i hepb a druga dawka pneumokokow za miesiąc, czyli jutro jedno szczepienie a za miesiąc dwa.

Zgredka przefantastyczny avatar ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Dziewczyny, nawet nie wiecie co przeżyłam.. Pękł mi przewód paliwowy i hamulcowy. Tylko opatrznosc boska sprawiła że wyhamowalam.. Jechałam z dziećmi od alergologa.. Jestem wrakiem człowieka, emocjonalnie i fizycznie..
    O rety całe szczęście nic się nie stalo

Młoda dama trzymam kciuki za szczepienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 23:39

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Helol :)Nena oj Nena boski Diego ale to wiadomo :) niczym piorun ale po kimś to mieć musi ;)
    U nas w zasadzie nic nowego, no Zoska zaliczyła upadek na płytkach ale dzieki Bogu nic jej sie nie stało dlaczego dzieci nie sa ostrożne ;) tylko zawsze biegiem

O to to, też nie wiem dlaczego dzieci wciąż dążą do samozagłady. Nie rozumiem tych krasnali.
    A Diego nie wiem po kim taki, my to niedołęgi wszyscy ;) Cbyba odziedziczył wsio po ciotkach z forum :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ja obstawiam corcie tym razem , takie jakos przeczucie hihi no I mega marzy mi sie corcia :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    U nas koles nie spi od po 5tej, nie chce zasnac noszony, chcialby niby jesc,.ale nie chce mu sie ciagnac (a nazarl sie juz), jak lezy sam tez nie zasypia, ale nie drze sie i nie placze, kwekoli tylko lekko..

O 10 przychodzi polozna, nie wiem jakie pytania (poza siurasem) zadawac, a wydaje mi sie, ze wiem zdecydowanie mniej niz przy Lucji, tym razek nic nie czytalam eh eh

Milego dnia zycze wszystkim Paniom i dzieciakom

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, my nie mogliśmy się z łóżka zwlec.. Mały nie spał od 6.30 ale lezelismy na łóżku 45 nim i się tululismy.. Pije kawę a oczy nadal mam przymkniete.. Tymek nerwowy od rana.. Pogoda

Miłego dnia..

PS. Popsula nam się indukcja, kolejny wydatek. Poleccie coś, moja miała 6 lat

Kto oglądał grę o tron?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 07:52

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! My juz po mleku...Konwi ja nic noe polecę bo mam gazowa. Zastanawiałam sie chwile nad indukcja ale u nas dość czesto nie ma prądu jak jest duzy wiatr.
    Zgredzia ja myśle ze wiesz tyle samo co z Łucja a nawet wiecej! Zobaczyc przypomni ci sie co i jak :)
    Kroko chata póki co stoi ;) a nie sorry moj montował stopnie na dach a ogólnie czekamy na wyro :)
    U nas dzis chłodniej :)
    Miłego dnia!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• justta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

Witam sie mega zmeczona, ale nie ma co narzekac ;-) pogoda u nas sloneczna yo zaraz wychodzimy na spacer jakis bo tatus spi po nocce

Konwi wspolczyje wczorajszych przezyc, juz lepiej? wiadomo co sie stalo i dlaczego

Zgredka wszystko wiesz spokojnie ;-) a co zapomnialas to sie pytaj poloznej

Milego dnia laseczki

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a u mnie pochmurnie, deszczowo, ze spaceru nici (przynajmniej teraz).... I dosyć chłodno, bo 16 st.

Ania odstawiła jakieś cyrk przez sen, wiec nie spałam od 1:20-3:00 bo musiałam ja głaskać i śpiewać :/ odeśpią z ńie na drzemce :)
    Dzis juz była kupka, idzie ku lepszemu, mam nadzieje ze na tej jednej dziennie sie skończy :)

Zgredko, wszystko wiesz przecież :) dasz rade matka!

Ciezaroweczki, która teraz ma wizytę? Jak sie czujecie???

Wróżko, co u Was? Jak Franiu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 08:37

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dzis dal do 6:30 pospac. Raj! Mowie wam! normalnie lzy w oczach ze szczescia hehhe. Czlowiek zupelnie inny jest jak nei musi po 4tej sie zrywac i dziecko bawic! Obudzil sie co prawda o 4:30 jak zwykle ale poplakal jakies 30 sekund i poszedl dalej spac do 6:30 :D.

A z nowosci to Domi jest w fazie wymuszania krzykiem. Wrzeszczy tak przerazliwie ze az glowa boli. Rece do tylu, piers do przodu i aaaaaaaaaaaaa! Staram sie reagowac reagowac....

KONWI - ja ogladalam! Taki se ten odcinek. Szkoda mlodego krola i jego zonki, ni emyslalam ze tak to sie skonczy :/.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Konwi, o jemy! Cale szczescie nic Wam sie nei stal i usterka wyszla teraz, a nie na trasie na waakcje! Trzymajcie sie!

Psotka, super ze sie wysypiasz.

Lara, u nas taks ei H zachowywala (jeki, steki, placz przez sen i kupy) jak 2 jej szly....oby szybko wyszly.

Nie pamietam co jeszcze mialam napisac....

Dziuje za troske o mame....mama nadal kiepsko. Leakrze wczoraj powiedzieli, ze stan nadal zagrazajac zyciu :( mama wczoraj ciagle to samo mowila a na koniec jakies zyciowe rady dawala...az sie przestraszylam i lekarka rowniez...
    80% naczyn krwionosnch w plucach ma zajete skrzepami :( do tego zlamana noga od stoly do biodra cala w skrzepach. Wczoraj brat byl u ortopedy opierdzielic go! Idiota, ktory nie powinien byc lekarzem.
    Wczoraj rozniez poinformowali nas, ze gdy mamam wroci do domu, to nie moze byc sama. Nie wiem jak to zorganizowac :(

Poza tym z bratem kipsko. Ma focha o chrzciny. Nie kumam tego, bo staralam sie jak moglam.

Wczoraj tescie zabrali chlopcow do Leby. Dzisiaj wracaja, wiec bylismy sami z tylko jednym dzieckiem ;) co za wczasy ;) Hanka zachwycona plaza (bylismy w Debkach odiwezc chloocow do tesciow, bo oni tam nocowali). Protestowala mocno, gdy wracalismy.

Zaraz uciekamy do sklepu a po 12 do mamy.

Milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 09:14

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

odzywam sie na szybko. dzisiaj w domku nocowalam, ahh, jak cudownie pobyc chwile w ciszy! no i prysznic- niczego wiecej mi nie potrzeba. prognozy sa takie, ze jutro rtg i jesli bedzie ok, to gipsowanie i w czwartek najwczesniej do domu. i tak wyprosilam naszego doktorka zeby tak wczesnie, ale juz mam dosc szpitala i lezenie w gipsie rownie dobrze moze byc u nas na chacie. u wspollokatorki oczywiscie okazalo sie, ze z oczami wszystko w jak najlepszym porzadku, tzn. ze mala lezala 5 dni w szpitalu bez sensu :D Boszz strzez mnie w przyszlosci od takich dzieci. w ogole pielegniarki wczoraj pytaja kiedy mala miala ostatnio zeby myte. jej matka mowi, ze poltorej tygodnia temu :D niezla mine miala jak sie pozniej przyznalam, zem stomatolog :D wiem, zlosliwosc poziom hard :D ehh, mam wrazenie, ze od tego dziecka nawet babcia ucieka w nocy, bo przychodzi na 3h i spiernicza jak mala tylko zasnie. noo az im sie troche zal zrobilo tej malej, bo czy to ona winna, ze tak jak rozpuszczali? na szczescie Franek znosi wszystko jak na faceta przystalo. mega wyrozumialy jest.

no nic, oby juz jutro sie wyjasnilo i do domciu- trzymajcie prosze kciuki...

Beszka- kochana, jak Ci strasznie wspolczuje sytuacji z mama :( modle sie, zeby bylo dobrze.

Konwi- sytuacja z samochodem jak z najgorszego koszmaru. wspolczuje i ciesze sie, ze nic sie nie stalo. a w ogole snilas mi sie dzisiaj, ze przeprowadzilas sie do mojego miasta i postanowilam Cie odwiedzic :) jakas restauracje prowadzilas, noo i bylas w ciazy :D takze ten ;)

kurcze, nie wiem co jeszcze mialam pisac. lece na pobieranie krwi, bo w czwartek mam wizyte i ginekolog, a tu nic nie zrobione.

trzymajcie sie kochane! dzieki za Wasze dobre mysli w nasza strone ;)

konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko a mama przy tym złamaniu miała leki przeciwzakrzepowe ?? że az tyle tych skrzepów ??
    Mam nadzieje że jakoś dadzą rade to opanować trzymam kciuki i przesyłam pozytywne fluidki dla mamy <3

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, Wróżko, trzymam kciuki za wyjście do domu! No i za owocna wizytę :) to juz 16 tc Wow, ale czas zapiernicza....
    Ta mała jeszcze trzymają???

Beszko, co lekarze zamierzają zrobić? Cżekac czy działać? Strasznie Ci współczuje sytuacj z mama a dodatkowo brat dokłada swoje ;( przykro mi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 09:25

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1893 1894 1895 1896 1897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ