X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałyśmy z Ania (ona 3h, ja ok 2h) pogoda jakaś ponura i ńic sie nie chce, zaraz wyjdziemy na spacer, potem obiad i znów spacer z placem zabaw :)

Sum, chyba na logopedę to jeszcze za wcześnie, moim zdaniem...

Summerka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi corka od kuzyna zaczela mowic majac 3 lata juz panika w rodzinie do psychologa chcieli ja wyslac cuda wianki a ona z dnia na dzien sie rozgadala do tego stopnia ze jej nikt juz sluchac nie moze tak klepie;)nie rozumiem dlaczego tak te dzieci naciskacie:/kazde w swoim temp sie rozwija wrzuccie na luzzzz

Zgredka jak dobrze pojdzie to ciuszki beda u mnie jutro:)znajomy zaproponowal ze wezmie zobaczymy czy sie nie wycofa jak zobaczy ile tego jest;)

Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietacie jak mowilam, ze chce sie nauczyc grac na gitarze? Bo mamy gitare.Tzn. mielismy....Nie mozemy jej znalezc....Nie wiem jak mozna zgubic gitare!

Od tygodnia sie wysypiamy! Mozecie mnie zlinczowac ale zastosowalismy stara dobra metode czyli wyplakanie sie. Wiecie same, ze szukalam dlugo przyczyny i rady. Przenieslismy sie do salony spac. Tydzien temu kiedy Domi obudzil sie jak zwykle po 4tej maz zlapal mnie za reke i kazal zaczekac. Po pol godzinie placzu D poczedl spac. Z dnia na dzien jest lepiej. Budzi sie nadal po 4tej ale po paru minutach protestow idzie dalej spac. Potem znowu sie przebudza co jakis czas ale zasypia znowu. Dzis spal do 7mej :D
    Zupelnie inne dziecko jest potem! Wstaje wypoczety, usmiechniety i pelen energii :)

BESZKO zdrowia dla mamy!Jak sie czuje? A co ze chrzcinami?

ZGREDKA - ja niczego nie odciagam. W sumie ci zazdroszcze. Zanim ja zajde i urodze to ty juz bedziesz miala fajnego szkraba.

Summerka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka w sumie to cie rozumiem, że sptobowalas ta metody, ale nie popieram :)
    Summerka, ja bym poszła po to żeby się uspokoić. Ty jesteś panikara tak hak ja więc wiem ze spokoj najważniejszy :)logopeda zaleci wam na pewno ponowne badanie słuchu i pokaże jakieś proste ćwiczenia zabawy. No i pewnie zakaz na tv dostaniecie, bo to też niby ma wpływ na rozwój mowy

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Blondik, moze szybciej zacznie chodzić niz siedzieć - dzieci czasem tak na opak.

A ja postanowiłam zaczac stymulować naładowane gadania, bo szogun gadać nie chce - jak ze chce, to powie, ale sama - jak pytam, to zero, ignoruje mnie, nie odpowiada - załamka. Kupiłam, wiec specjalistyczne ksiazki "wczesna interwencja terapeutyczna" i kochamy czytac i zobaczymy. Jak nie ruszy - idziemy do logopedy;((

Zgredko, szukałam podobnego awatara i nie mogłam znaleźć;( ja z Zuza wychodziłam chyba na 4-5 dzien po urodzeniu, o dziwo, bo ja panikara.

SUMMI ta ksiazka "Wczesna interwencja terapeutyczna" jest zarabista! Nie czytalam wielu ksiazek o dzieciach ale jakies tam poradniki mam i powiem ci ze wszystkie mozna do smieci wywalic. "Wczesna interwencja" jest absolutnie najlepsza. i jest mega ciekawa!

Generalnei polecalabym ta ksiazke kazdemu, kazdemu kto chce poprostu wiedziec jak dziecko sie rozwija. Sluch, wzrok, motoryka, emocje - wczystko opisane, tabele, zabawy.

Ja ja kupilam bo Domi jest w grupie ryzyka jesli chodzi o dyslekcje. Moj maz niestety ma ta przypadlosc - a po tej ksiazce wiem juz dlaczego....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 15:16

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Psotka w sumie to cie rozumiem, że sptobowalas ta metody, ale nie popieram :)

Mysle, ze bardziej mu szkodzil brak snu niz troche placzu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotko, dzięki za info. Bo ja juz zaczelam wkręcać sobie autyzm i oczywiscie jak poczytałam - to teraz dopasowuje do teorii objawy...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Psotko, dzięki za info. Bo ja juz zaczelam wkręcać sobie autyzm i oczywiscie jak poczytałam - to teraz dopasowuje do teorii objawy...

no ja mialam to samo. Pod tym wzgeledm jest niebezpiecznie takie ksiazki czytac ale ja nei moglam sie oprzec bo tak jest fajnie napisana.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nawet nie wiecie co przeżyłam.. Pękł mi przewód paliwowy i hamulcowy. Tylko opatrznosc boska sprawiła że wyhamowalam.. Jechałam z dziećmi od alergologa.. Jestem wrakiem człowieka, emocjonalnie i fizycznie..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Summerka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, Konwi! Dobrze, ze nic Wam sie nie stało! Wyobrażam sobie co przeżyłaś...ja jechałam raz z Zuza, nie zauważyłam faceta - wyjechałam mu i tylko, ze zdążył na pobocze uciec. Myślami, ze umrę - nie mogłam sie uspokoić kilka dni.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam obiad, pierwszy posiłek po śniadaniu i go zwymiotowalam.. Po prostu cud, że jechałam tylko 20km/h, dojeżdżajac do świateł.. Ruchliwa ulica puławska w Warszawie, masakra.. Bardzo boli mnie głowa, mam zjazd, obcy ludzie pomogli, naprawdę czasem człowiek doświadczy bezinteresownosci.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze KONWI jak to sie stalo? Oba peknly???

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, współczuję, dobrze, że jesteście cali i zdrowi. Już jest dobrze, już po wszystkim. Trzymaj się!

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, biedna ;( współczuje przeżyć :( dobrze ze nic Wam sie nie stało!
    Szczęście w nieszczęściu ze tak sie skończyło, nerwy bedą szarpać jeszcze długo. Trzymaj sie!

Ania z tata na spacerze i maja iść na plac zabaw, a ja zaraz mykam na fit. Korzystam póki temperatura jest niska bo przy 30 st to juz na fit nie pójdę never ever.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Konwi masakra dobrze że skończyło się tylko na strachu :/

Beszka jeszcze raz duzo zdrówka niestety takie polskie realia :/ ja tezjak lezałam na oddziale gin panował wirus grypy i co na oddziale noworodkowym było pełno małch dzieci a zakazaem to sobie podcierali tyłki :/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Konwi dobrze ze wszystko ok. Współczuje stresu. Melisę zrob albo lampkę wina wypij.
    Beszko bardzo mi przykro z powodu mamy. Trzymam kciuki.
    Zgredko miło sie czyta jak duper sobie radzisz.
    My juz we wro, powiem Wam ( tym co chcą podróżować) ze nigdy wiecej nie pojadę w trasę na noc ... Wyruszyliśmy o 20:00 tak jak jagoda idzie spać i obudziła sie o 22 dałam cyca i myślałam ze zaśnie ale gdzie tam ... Nie spała do 3:00 nad ranem ( dojechaliśmy na 24:00) płakałam juz bujając ja na rękach bo wszyscy spali juz mi tez głowa leciała a ta zero zmęczenia... Krzyknęłam ma nią a potem sumienie chciało mnie zabić i do teraz mam dola ze sobie nie radzę i jestem zła mama:( to był mój pomysł zeby jechać na noc wiec co ona winna ze sie rozbudziła ...
    Moja mama wciąż czeka na wynik biopsji jutro będziemy znów dzwonić.
    Lara a Ania duzo pije juz ? Moze za kilka dni wylezie zebol i bedzie spokoj.
    Z tym spacerem to jagoda była na drugi dzień po wyjściu ze szpitala z tata na spacerku :) było ciepło i tak naprawdę pierwszy spacer juz był gdy wychodziła ze szpitala:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

Konwalianko: trudno mi sobie nawet wyobrazic, co przezylas, dobrze, ze okolicznosci byly "szczesliwe"..

Moj wlasnie karmi mala, dzis ma.lepszy humor, nawet chxiala sie bawic z bratem , bo go uderzala, ale z usmiechem, chciala go chyba obudzic, ja go akurat karmilam i lapalam jej reke, tata stanowczo jej tlumaczyl, ze tak nie wolno, ze trzeba delikatnie..

Avatar znalazlam w googlu wpisujac "mama" (brzydko skradlam wiem)..

Maly dzis chce sie przytulac, bo trudniej mu samemu zasnac w kolysce, wiecnsie tulilismy..
    Na urodziny mama kupila mi okulary, nie.mialam pomyslu, a na te okulary odkladam od kilku miesiecy (w sensie, ze mowie, ze kupie nowe i nie mam kasy). Wybralysmy w grubszym oprawkach, bo jednak te zwykle.cienkie to nie moja bajka

No i mala uspiona dzis bez szalu, jednak upal to daje sie we znaki kazdemu

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak to możliwe, ale chyba oba naraz.. Wciskalam ten cholerny podał hamulcowy a to nic nie dawalo, jak w filmach, tyle że to prosta droga była i mała p prędkość. Z auta cieklo, śmierdzialo, no i z połowy baku zrobiła się czerwona kontrolka. Bałam się, o dzieci, bałam się że auto wybuchnie, poważnie widzialam to oczyma wyobraźni. Nie wiecie jak panikowalam, kazałem szybko wychodzić tymkowi, wręcz krzyczałam na niego.. Dopiero później na spokojnie wyjelam więcej rzeczy..

Maniek, a widzisz.. Nam się super jeździ.. Raz tylko się Patryk rozbudzil i miałam tak jak ty ale na ogół jest super, współczuję.

Zgredko pokaż okularki, znaczy się siebie w nich.

Beszko, jak u was, martwie się.

PS. Maz mówi że faktycznie mogło być gorzej.. Mieliśmy tym autem jechać na wczasy, na trasie masz jechałby z 120-140..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 20:30

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Arienna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwi- ale masakra

hej dziewczynki- niestety nie mam czasu poczytać dziś, ale tylko się pochwale że jestem o 2 kilo tkanki tłuszczowej lżejsza :D normalnie szok- dieta działa :D

Blondik lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Konwi, dobrze ze tak sie stało niż w drodze na wczasy :( tak czy inaczej przeżycia strachu i leku nie zazdroszczę ;( napij sie na rozluźnienie, może chociaż to pomoże.... (Nie namawiam do alkoholizmu, ale po takiej traumie raczej wskazane)

Zgredko, co mama powiedziała na Kostka, podzieliła moja opinie ze bardzo podobny do Lusi? No i pokaz prezencik :) a od facecika co dostałaś? Nie wiem czy u Ciebie sie to praktykuje ale za urodzenia Kostka tez chyba powinnaś coś dostać, nie?

Ari, gratki spadku wagi :) dajesz rade :)

Manku, Ania pije juz coraz wiecej, ale musze za nia chodzić z butelka wody i co jakiś czas podstawiać, sama nie weźmie. Dzis była tylko jedna kupka z rana i tyle. Zobaczymy jutro. Na noc tez dostała enterol. Dzis ja troszkę przeglodzilam popołudniu i bardzo ładnie jadła obiadek :)
    Teraz juz śpi, a ja oglądam projekt lady (!) i zaraz będę szamala bob z masełkiem i koperkiem :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1892 1893 1894 1895 1896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ