Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Spałyśmy z Ania (ona 3h, ja ok 2h) pogoda jakaś ponura i ńic sie nie chce, zaraz wyjdziemy na spacer, potem obiad i znów spacer z placem zabaw
Sum, chyba na logopedę to jeszcze za wcześnie, moim zdaniem...Summerka lubi tę wiadomość
-
Summi corka od kuzyna zaczela mowic majac 3 lata juz panika w rodzinie do psychologa chcieli ja wyslac cuda wianki a ona z dnia na dzien sie rozgadala do tego stopnia ze jej nikt juz sluchac nie moze tak klepie;)nie rozumiem dlaczego tak te dzieci naciskacie:/kazde w swoim temp sie rozwija wrzuccie na luzzzz
Zgredka jak dobrze pojdzie to ciuszki beda u mnie jutro:)znajomy zaproponowal ze wezmie zobaczymy czy sie nie wycofa jak zobaczy ile tego jest;)Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Pamietacie jak mowilam, ze chce sie nauczyc grac na gitarze? Bo mamy gitare.Tzn. mielismy....Nie mozemy jej znalezc....Nie wiem jak mozna zgubic gitare!
Od tygodnia sie wysypiamy! Mozecie mnie zlinczowac ale zastosowalismy stara dobra metode czyli wyplakanie sie. Wiecie same, ze szukalam dlugo przyczyny i rady. Przenieslismy sie do salony spac. Tydzien temu kiedy Domi obudzil sie jak zwykle po 4tej maz zlapal mnie za reke i kazal zaczekac. Po pol godzinie placzu D poczedl spac. Z dnia na dzien jest lepiej. Budzi sie nadal po 4tej ale po paru minutach protestow idzie dalej spac. Potem znowu sie przebudza co jakis czas ale zasypia znowu. Dzis spal do 7mej
Zupelnie inne dziecko jest potem! Wstaje wypoczety, usmiechniety i pelen energii
BESZKO zdrowia dla mamy!Jak sie czuje? A co ze chrzcinami?
ZGREDKA - ja niczego nie odciagam. W sumie ci zazdroszcze. Zanim ja zajde i urodze to ty juz bedziesz miala fajnego szkraba.Summerka lubi tę wiadomość
-
Psotka w sumie to cie rozumiem, że sptobowalas ta metody, ale nie popieram
Summerka, ja bym poszła po to żeby się uspokoić. Ty jesteś panikara tak hak ja więc wiem ze spokoj najważniejszy :)logopeda zaleci wam na pewno ponowne badanie słuchu i pokaże jakieś proste ćwiczenia zabawy. No i pewnie zakaz na tv dostaniecie, bo to też niby ma wpływ na rozwój mowy -
Summerka wrote:Blondik, moze szybciej zacznie chodzić niz siedzieć - dzieci czasem tak na opak.
A ja postanowiłam zaczac stymulować naładowane gadania, bo szogun gadać nie chce - jak ze chce, to powie, ale sama - jak pytam, to zero, ignoruje mnie, nie odpowiada - załamka. Kupiłam, wiec specjalistyczne ksiazki "wczesna interwencja terapeutyczna" i kochamy czytac i zobaczymy. Jak nie ruszy - idziemy do logopedy;((
Zgredko, szukałam podobnego awatara i nie mogłam znaleźć;( ja z Zuza wychodziłam chyba na 4-5 dzien po urodzeniu, o dziwo, bo ja panikara.
SUMMI ta ksiazka "Wczesna interwencja terapeutyczna" jest zarabista! Nie czytalam wielu ksiazek o dzieciach ale jakies tam poradniki mam i powiem ci ze wszystkie mozna do smieci wywalic. "Wczesna interwencja" jest absolutnie najlepsza. i jest mega ciekawa!
Generalnei polecalabym ta ksiazke kazdemu, kazdemu kto chce poprostu wiedziec jak dziecko sie rozwija. Sluch, wzrok, motoryka, emocje - wczystko opisane, tabele, zabawy.
Ja ja kupilam bo Domi jest w grupie ryzyka jesli chodzi o dyslekcje. Moj maz niestety ma ta przypadlosc - a po tej ksiazce wiem juz dlaczego....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 15:16
-
Summerka wrote:Psotko, dzięki za info. Bo ja juz zaczelam wkręcać sobie autyzm i oczywiscie jak poczytałam - to teraz dopasowuje do teorii objawy...
no ja mialam to samo. Pod tym wzgeledm jest niebezpiecznie takie ksiazki czytac ale ja nei moglam sie oprzec bo tak jest fajnie napisana. -
Zjadłam obiad, pierwszy posiłek po śniadaniu i go zwymiotowalam.. Po prostu cud, że jechałam tylko 20km/h, dojeżdżajac do świateł.. Ruchliwa ulica puławska w Warszawie, masakra.. Bardzo boli mnie głowa, mam zjazd, obcy ludzie pomogli, naprawdę czasem człowiek doświadczy bezinteresownosci.
-
Konwi, biedna ;( współczuje przeżyć
dobrze ze nic Wam sie nie stało!
Szczęście w nieszczęściu ze tak sie skończyło, nerwy bedą szarpać jeszcze długo. Trzymaj sie!
Ania z tata na spacerze i maja iść na plac zabaw, a ja zaraz mykam na fit. Korzystam póki temperatura jest niska bo przy 30 st to juz na fit nie pójdę never ever. -
Hej kochane
Konwi masakra dobrze że skończyło się tylko na strachu
Beszka jeszcze raz duzo zdrówka niestety takie polskie realiaja tezjak lezałam na oddziale gin panował wirus grypy i co na oddziale noworodkowym było pełno małch dzieci a zakazaem to sobie podcierali tyłki
-
Hej Konwi dobrze ze wszystko ok. Współczuje stresu. Melisę zrob albo lampkę wina wypij.
Beszko bardzo mi przykro z powodu mamy. Trzymam kciuki.
Zgredko miło sie czyta jak duper sobie radzisz.
My juz we wro, powiem Wam ( tym co chcą podróżować) ze nigdy wiecej nie pojadę w trasę na noc ... Wyruszyliśmy o 20:00 tak jak jagoda idzie spać i obudziła sie o 22 dałam cyca i myślałam ze zaśnie ale gdzie tam ... Nie spała do 3:00 nad ranem ( dojechaliśmy na 24:00) płakałam juz bujając ja na rękach bo wszyscy spali juz mi tez głowa leciała a ta zero zmęczenia... Krzyknęłam ma nią a potem sumienie chciało mnie zabić i do teraz mam dola ze sobie nie radzę i jestem zła mama:( to był mój pomysł zeby jechać na noc wiec co ona winna ze sie rozbudziła ...
Moja mama wciąż czeka na wynik biopsji jutro będziemy znów dzwonić.
Lara a Ania duzo pije juz ? Moze za kilka dni wylezie zebol i bedzie spokoj.
Z tym spacerem to jagoda była na drugi dzień po wyjściu ze szpitala z tata na spacerkubyło ciepło i tak naprawdę pierwszy spacer juz był gdy wychodziła ze szpitala:)
Maniek
-
Hejo,
Konwalianko: trudno mi sobie nawet wyobrazic, co przezylas, dobrze, ze okolicznosci byly "szczesliwe"..
Moj wlasnie karmi mala, dzis ma.lepszy humor, nawet chxiala sie bawic z bratem , bo go uderzala, ale z usmiechem, chciala go chyba obudzic, ja go akurat karmilam i lapalam jej reke, tata stanowczo jej tlumaczyl, ze tak nie wolno, ze trzeba delikatnie..
Avatar znalazlam w googlu wpisujac "mama" (brzydko skradlam wiem)..
Maly dzis chce sie przytulac, bo trudniej mu samemu zasnac w kolysce, wiecnsie tulilismy..
Na urodziny mama kupila mi okulary, nie.mialam pomyslu, a na te okulary odkladam od kilku miesiecy (w sensie, ze mowie, ze kupie nowe i nie mam kasy). Wybralysmy w grubszym oprawkach, bo jednak te zwykle.cienkie to nie moja bajka
No i mala uspiona dzis bez szalu, jednak upal to daje sie we znaki kazdemu
-
Dziewczyny nie wiem jak to możliwe, ale chyba oba naraz.. Wciskalam ten cholerny podał hamulcowy a to nic nie dawalo, jak w filmach, tyle że to prosta droga była i mała p prędkość. Z auta cieklo, śmierdzialo, no i z połowy baku zrobiła się czerwona kontrolka. Bałam się, o dzieci, bałam się że auto wybuchnie, poważnie widzialam to oczyma wyobraźni. Nie wiecie jak panikowalam, kazałem szybko wychodzić tymkowi, wręcz krzyczałam na niego.. Dopiero później na spokojnie wyjelam więcej rzeczy..
Maniek, a widzisz.. Nam się super jeździ.. Raz tylko się Patryk rozbudzil i miałam tak jak ty ale na ogół jest super, współczuję.
Zgredko pokaż okularki, znaczy się siebie w nich.
Beszko, jak u was, martwie się.
PS. Maz mówi że faktycznie mogło być gorzej.. Mieliśmy tym autem jechać na wczasy, na trasie masz jechałby z 120-140..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 20:30
-
Kurczę Konwi, dobrze ze tak sie stało niż w drodze na wczasy
tak czy inaczej przeżycia strachu i leku nie zazdroszczę ;( napij sie na rozluźnienie, może chociaż to pomoże.... (Nie namawiam do alkoholizmu, ale po takiej traumie raczej wskazane)
Zgredko, co mama powiedziała na Kostka, podzieliła moja opinie ze bardzo podobny do Lusi? No i pokaz prezencika od facecika co dostałaś? Nie wiem czy u Ciebie sie to praktykuje ale za urodzenia Kostka tez chyba powinnaś coś dostać, nie?
Ari, gratki spadku wagidajesz rade
Manku, Ania pije juz coraz wiecej, ale musze za nia chodzić z butelka wody i co jakiś czas podstawiać, sama nie weźmie. Dzis była tylko jedna kupka z rana i tyle. Zobaczymy jutro. Na noc tez dostała enterol. Dzis ja troszkę przeglodzilam popołudniu i bardzo ładnie jadła obiadek
Teraz juz śpi, a ja oglądam projekt lady (!) i zaraz będę szamala bob z masełkiem i koperkiem