Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Beszko, wiedziałam, ze to poważne ale ze nie aż tak ;( mama rozumiem jest przytomna, świadoma i wszystko wie. Ogromu zdrowia dla mamy! Jakie sa prognozy lekarzy? Co zamierzają robić?
-
Moja dzis przeszla sama siebie, moj twierdzi, ze to dlatego, ze jest babcia, ze wtedy najgorzej mu sie usypia, bo to dla niej nowy czlowiek itd
Wiec byla w szale po kapieli, testowala mojego rzucala sie po lozeczku, darla w nieboglosy, ale lza nie poszla zadna, on czekal i wyczekal az zrezygnowana chciala na rece bez prezenia i darcia sie
A potem pierwsza kapiel malego, teraz karmienie i zaraz powinien zasnac -
Beszko, zdrowia dla mamy, trzymamy mocno kciuki.
. Dopytaj sie w szpitalu czy to, aby nje ta bakteria Dheli...w wawie w szpitalach i ogolnie w Polsce bylo jej bardzo duzo (zarazenie tylko w szpitalach) i nie ma na nia antybiotyku.
Lara, dlugo cos ta biegunka?
Kroko, u nas podobnie - chyba te upaly daja sie wszystkim we znaki. -
ojej Beszko:(wspolczuje duzo zdrowia dla mamy!a tak mi sie nasuwa pytanie czy nie brala zadnych lekow przeciwzakrzepowych?bo normalnie przy gipsie to sie zaleca!
kroko moze ostatnio duzo pracujesz i Zuzia steskniona?i tak odreagowuje?
*******Gang18+*******B -
Cześć,
Kroko, to chyba taki etap..... Ania tez tylko mama i mama, musze ja naprawdę czymś megainteresujacym zając aby moc gdzieś, coś zrobić ;( do taty idzie tylko wtedy gdy sama tego chce, inaczej noł łejmam nadzieje, ze to kiedys przejdzie....
Manku, a jak Twoja mama? Jak sie czuje?
Beszko, zdrowia dla mamy, chrzciny niewypał?
Summerko, właśnie czekam na qpke Ani. Poszła w kat i coś sie dzieje. Może nie jest to biegunka jako taka ale luźne stolce. Wypatruje zębów, ale nie widzę, nie czuje ;( Zgredko, tak może być z usypianiem Łucji. Mi tez sie gorźej usypia Anie jak jest moja mama.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hejka
Beszko duzo zdrowka dla mamy i siły, co z chrzcinami?
Zgredzia to mowisz ze opabowujesz sytuacje? maly w miare spokojny?
Lara i jak kupki dzisiaj bidna Ania, widac ze ja boli jak robi, czy bez bolesnego brzuszka?
Kroko wpolczuje nocki, u nas tez coraz czesciej mama i mama ale tata tez jest fajny bo sie bardziej wyglupia i mozna szalec
A Leo wczoraj przeszedl samego siebie, spal od 17 do 6 rano jestem w szoku, padl po wczorajszym dniu bez dzemki w koszulce i pod kocykiem tak przespal noc, bez jedzenia zmiany pieluchy i kapieli hihiKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Bon Giorno,
mały się budził może ze dwa razy na jedzenie, generalnie nie jestem zmęczona ale pytań mam:
Najpierw do dziewczyn z synami:
1. c0 ja mam robić z siurasem, jak go czyścić, jakoś tam pod napletek zaglądać czy co? ruszać nie ruszać?
pytanie ogólne
1. kiedy wyjść na pierwszy spacer, póki co mały leży w wietrzonym pokoju..
Jussta: mały chyba spokojniejszy od Łucji, ale zaserwowałam mu wczoraj ciężką dietę, bo były kotlety mielone bób kalafior (zorientowałam się, że nie można jak zaczęłam jeść, a potem zjadłam truskawki)
życzę Paniom miłego dnia
babcia poszła z małą na spacer, ja karmiłam małego
obecnie siedzę na fejsie, allegro i innych stronach gdzie mogę się pozbyć pensji ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 08:39
-
Zgredko, tu tez Ci życzę wszystkiego najjjjjj, dużo cierpliwości i spokoju
Co do pyta 1 nie odpowiem a na 2 jestem zdania ze jeśli nie jest zbyt wietrznie to bym wyszła juz dzis, choc i tak w gondoli nie wieje. Ja bym juz wyszła. Ania miała 5 dni i juz była na pierwszym 30 min spacerze
Miałam pytać: a jak psiak reaguje na nowego domownika????
Justta, brzuszek nie boli, jestem pewna ze nie boli bo kupki idą szybko, dzis juz lepiej, choc ten specyficzny "zapach" zostałlecimy z enterolem nadal.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 08:51
zgredka lubi tę wiadomość
-
Beszka zdrowka dla mamy, warunki w polskich szpitalach tragiczne jestem w szoku po twoim opisie....
Blondik jak tam Madzia?
Lara i jak dzis z kupka? Aaa już doczytałam.
Justa to pwenie wypoczelas, a jak się wogole czujesz?
Zgredka lucja też musi się przyzwyczaić do nowej sytuacji, stąd pewnie te inne zachowanie niż zazwyczaj.
My jutro szczepienie
Tiago jeszcze cztery tygodne do szkoły... Rety kiedy te wakacje
-
Zgredzia sa dwie szkoly jedna ze myc czyli leciutko odciagac napletek i ja tak robie a druga ze zostawic, ale tam sie tez zbiera brud, wiec leciutki zawsze odciagam i myje
A na spacer jak fajna pogoda to po tygodniu, dwoch juz bym poszla, jakby mi sie chcialo
super ze Kostek spokojnyciesz sie chwila, a co do diety karmiacej to jestem zdania ze wszystko z umiarem jak dzieciak niealergiczny
Anastazja wypoczelam jak nigdya czuje sie super mdlosci minely choc i tak byly znosne, tylko ciagle bym jadla hihi , kciuki za jutrzejsze szczepienie
Lara to moze jednak te zeby, i dobrze ze juz lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 08:56
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Zgredko, Justa, dobrze prawi - ostatnio czytałam blog o macierzyństwie, dziewczyna, doradca laktacyjny z jakimś super, hiper certyfikatem - pisze, ze mozna jeść wszystko! Ona karmi i je nawet tatara, etc. Pokarm nie powstaje z treści żołądka, a z krwi, wiec teoretycznie dla dziecka moze byc problematyczne to, co moze do krwi przeniknąć, a wiec np. kofeina. No i rozumiem, ze ewentualnie, jesli dziecko alergik, to trza delikatnie.
Hyhy, mądrze sie, a sama truskawki nie tknęłam i dygalam sie, jedząc bob, a Toska ma prawie pol roku...
Ana, na co szczepicie? Btw, karmisz Kiano piersia? -
Dziękuję za odpowiedzi (i życzonka)..
Boli mnie od wczoraj duży palec u stopy, jakby miał mieć paraliż, pewnie mam tam skrzep, oderwie się, pójdzie do mózgu (ewentualnie serca) i umrę.
poprasowałam, zjadłam loda, mogę usiąść z książką -
Hej, Zgredko ja po 5 dniach już wyszłam z tymkiem na spacer. Nic nie robię z siusiakiem, myje mydłem i już. Super ze młody spokojny i najlepszego dla Ciebie. Nie wymyslaj.
Beszko, dziwi mnie opieszalosc lekarzy, mama może pić kawę? Jak te chrzciny minęły? Jakie macie dalsze plany?
Patryk padł na kanapie -
hej!
Leo jeszcze spi:)a mial byc u niani o 9 30;)
Zgredko sto lat;)
co do siurka to na poczatku kapieli naciagam skorke i polewam woda i tyle
Justta a nie mialas zastrzykow po cc przeciwzakrzepowych?tutaj trzeba przez 10 dni brac w brzuch sobie wbijalam jowwww
od jakiegos tyg powrocily poranne mdlosci:(oszalec mozna co rano zjem loduje w kibelku:(czy ktoras z was tak miala w 3 try
Aaaaa Zgredka tez bym juz na pol godz z malym wyszla jest cieplo gondola chroni dlaczego nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 09:42
*******Gang18+*******B -
Lili: ja miałam mdłości parę razy tylko w trzecim
Pytam, ale póki co trochę z lenistwa nie wychodzę, muszę wysłać mojego do piwnicy po gondolę, bo mały w gondoli na stelażu, na którym moja obecnie śmiga w spacerówce, a mała w takiej używce z komisu..
zastanawiam się na używanym rok po roku, ale to się jeszcze w praniu okaże
dzieci śpią, babcia wysłana na zakupy, a ja zabieram się za inkę -
Zgredka, super sobie radzisz
fajnie ze chlop pomaga. Mohego jak zwykle ciagle nie ma. Ja ze spacerem czekałam do 1 wizyty u pediatry
Madzia nadal nie chce siadać sama, usiadła chyba z 5 razy za to wstaje jak się czegoś przytrzyma, lobuz jeden. Ciągle czytam co powinna umieć bo nie wiem w co się z nią bawić i czego uczyć. ..
Lara , jak leki na kupę nie pomagają to pewnie zab tajniak
Madzia załapała butle, a mi po każdej wypiłem chce się płakać heh . czas na psychiatre
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 11:22
-
Blondik, moze szybciej zacznie chodzić niz siedzieć - dzieci czasem tak na opak.
A ja postanowiłam zaczac stymulować naładowane gadania, bo szogun gadać nie chce - jak ze chce, to powie, ale sama - jak pytam, to zero, ignoruje mnie, nie odpowiada - załamka. Kupiłam, wiec specjalistyczne ksiazki "wczesna interwencja terapeutyczna" i kochamy czytac i zobaczymy. Jak nie ruszy - idziemy do logopedy;((
Zgredko, szukałam podobnego awatara i nie mogłam znaleźć;( ja z Zuza wychodziłam chyba na 4-5 dzien po urodzeniu, o dziwo, bo ja panikara.