Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny LaRa zgodnie z obietnicą próbuje się dalej wbić
Kroko super paznokietki
Smoczyca dobrze że tylko tak się skończyło
Beszka na pewno dacie rade
Młoda Dam niestety na NFZ na cała ciąże przysługuje 3 usgchoć zależy też od lekarza .. ja mam gina na NFZ który notorycznie sie pyta czy miałam usg - a wizyty sa u niego tydzeń po prywatnym wiec nie chce robić co tydzień ale już nastepnym razem musze tak ustawić zeby mógł zrobic sobie usg
Konwaliank no to się najadłaś naleśników
IZo powodzena z przeprowadzką
LaRa niedługo będziesz latać na fit z Ania hahah spli swoją energieIzoleccc, LaRa, Krokodylica, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Psotko,a jedziecie cala rodzina czy sami bez malego.
I brawo za przedszkoleto zlobek czy orzedszkole, czyli dzieci do 5 czy tam 6 r.z.?
Komwi, ale dzieciaki maja apetyt. My nalesniki wszyscy kochamy,a le zande z nas dobrych nie zrobi, tzn.moj maz takie norweskie...grubsze i tlust to zrobi
Smoczku, wam w takim razie rowniez apetytu zazdroscimy
U nas spacery tez ze 2-3 w ciagu dnia, a jak nie leje caly dzien, to caly dzien siedzimy an dworze. Dlatego chcemy H zapisac do przedszkola, gdzie caly dzien beda na dworze bez wzgl.na pogode (ale to tutaj nei robi roznicy, bo tu tylko pada).
Nas dzisiaj mega ulewa i burza zlapaly. Akurat ze skleou wychodzilismy. Ja trzymalam H dwie ciezkie siatki i pudlo z butami plus L za reke. Lalo okrutnie. Auto w miare blisko, wiec zostawilam L z siatkami i pudlami, H zalozylam siatke na glowe i ramione (z otworem na oczy i nos) i pobieglysmy do auta. Mimo, ze blisko, to cala morka bylam jak dobiegklam. Serio. Doszczetnie, zapinajac H w fotelik auto wew.cale mokre. Podjechalam po L i ze mokra bylam plus pioruny strelaly a kurtek p.deszcowych dla dzieci nie mialam, to po starszaka do szkoly nie podjechalam. Maz wrocil chiwle po 15 i dooier wtedy go odebralam. Takim cudem na mecz pojechal tylko maz z synami i spoznili sie kilka minut (co za wstyd) nie wspomne, ze biegal zaraz po jedzeniu. Cale szczescie nei zrobilo mu sie niedobrze.
H kimnela sobie 10 min.jak tych nie bylo (obudzic jej nie moglam) i takim sposobem tera szaleje. Dostala nurofen i krople do nosa na noc ( bo zagilana i chyba gardlo ja boli jak i nas wszystkich - boje sie ze mi sie w PL rozlozy).
Moja mama w okropnym humorze. Chyba psychologa bedziemy szukali. Wkurzona tez jestem an lekarzy i ten caly system w PL. Ktos kot nei mialby bliskich, auta itp.to by padl zanim zdolalby sie umowic na jakiekolwiek badanie. Wkura mnei tez pie.... Urzad maista i chyba pora poszukac lepszego adwokata. Smieszne to jak w tym kraju traktuja obywateli. Tesknei za PL bardzo, ale jak jestem swiadkiem neiktorych zdarzen, to tesknota mija...tesknita do kraju...do rodziny zostaje
W zw, z H orzeziebieniem i mojej mamy stanem plus milionem spr.do zalatwienia narodzil sie pomysl, abym H zostawila z mezem, tzn.w pt.moze tesciowa by ja popilnowala do 15 a potem maz. Tylko L bym zabrala ze soba. Ale nei wiem co zrobic. Ona taka do mnei przywiazana, a ja do niej. Wiem ze z tata mialaby super...ale no nie wiem.....wolalbym wtedy wrocic w sob,ale szkoda mi kasy na przebukowanie no i mamy szkoda, ze tak krotko bym byla...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 19:51
-
Wbijaj Aniu, wbijaj.
Kurczę, współczuje zalatwianiana spraw w polskich urzędachnalatasz sie a i tak nic nie załatwisz, chociaż teraz urzędnicy starają sie być milsi, bo opinie maja zła
powodzenia!
Jak sie czujesz? Mam nadzieje ze chociaż troszkę odpoczywasz w ciagu dnia.
Tak jak pisałaś na różowej, ze uczysz małża swojej pracy to super, niech Cie odciąży.
Beszko, h,mmmm wieczne dylematy. Ale może to dobry pomysł, zeby H zostawić z tata. Zwłaszcza ze sie swietnie dogadują, Ty miałabyś wiecej czasu dla mamy, a i tak piszesz ze maz swietnie daje sobie rademoże warto? Choc ciężki temat, bo sama nie wiem co bym zrobiła. Na ile dni lecisz?
Btw służba zdrowia w Polsce to totalna porażka. Termińy zabiegów, operacji nawet na cito sa kosmiczne, czasami nie do uwierzenia. Przykład, moja mama złamała rękę pod koniec marca 2015, a rehabilitacja na cito to kwiecień .....2016. Pozostało tylko pójść prywatnie. Zabulic i isc, a rehabilitacje na NFZ zrobila w tym roku i pozostało dużo do życzenia.
Uciekam kapać mała, do pozńiej.
Zgredzia, żyjesz? -
Hejka a raczej dobrej nocy, Leos padl ja zaraz lece w kime
Powiem wam ze plac zabaw to juz nie dla mniebrak sil po tym bieganiu za malym, a mamy taki plac zabaw ze jest dla wiekszych dzieci, trzeba ostro pilnowac
Zgredzia zaginela w akcji ? hop hop
Dobra lece w kime, dzieciaki spijcie super tej nocy, buziaki -
LaRa odpoczywam kiedy tylko mogę dziś miałam trochę zwariowany dzięń bo i I wizyta lekarza który kwalifikował M do rehabilitacji , zus mój , zus M , bank .. blee
co do leczenia w Pl ..i NFZ no cóż poem jedno z tego co mi wiadomo lepiej nie będzieto co planuja zrobić i jakie projekty ustaw sa w kierunku NFZ jakos ne napawaja mne na plus ..po pierwsze NFZ zniknie szybciej niz o tym byla mowa z tego co slysze to mozlwe ze nawet w czerwcu 2017 a kasą bea rozporzadzały Urzedy wojewódzkie .. tak jak to było za czasów kas chorych ... na dodatek ma zniknąc rzecznik praw pacjenta..wiec nasze prawa nie wiem kto bedzie bronił
jedyn zmiana na plus to to że na 90 % nie bedzie sprawdzania kto ubezpieczony - z prostej przyczyny cały czas jest nam zabierane nasze prawo z konstytucj która mówi o tym że kazdy obywatel jest prawniony do bezpłatnej opieki medycznej - nie ma tam wzmianki o zusie , krussie ..tak wiec już widze jak to bedzie wygladało ... i zaczynam sie zastanawiac czy bedzie to na plus
co do rehabilitacji niestety .. sami to przerabiamy .. ale kolezanka powedziała mi jedno gdyby byl podział rehabilitacja powypadkowa / rehabilitacja zwykła ( emeryci renciści ) t o miejsc by było
zreszta taka prawda jak rozmawiałam z ordynator szpitala załawtwiajac M rehabltacje powiedzala mi wprost ze nie maja łózek bo niektorzy maja skerowania od kilk lekarzy na to samo inaczej opisane np na 3 turnusy i lpa bo zajmuja miejsce dla takich powypadkowych .. pierwsza opcja dla mojego była lipec 2018 ... no coz mamnadzieje że do tego roku to maz bedzie chodzil na spacery z maluchem ..
Beszko współczuje załatwiana spraw w urzedach tego najbardziej nie lubie
Justa dobranoc -
Beszko ma chyba też bym zostawiła i poleciała z Leo, w sumie jeśli masz sporo spraw to ona i tak będzie nieco "opuszczona", no a jeśli przeziębienie ja dopadło to i marudna. Maz świetnie sobie poradzi, zwłaszcza w nocy. Choć serce matki zawsze krwawi..
Ale przyznam, że we wrześniu sama jadę na weekend bez męża i dzieci..
No właśnie co z zgredka?
Justa, on to cie musiał mały ładnie pogonic
Lara, Justa rubryce nocy
Mogę dzieci już śpią od 2h -
hej hej!
u nas to samo co zawsze- tzn. ja leze i juz kwicze coraz bardziej. brzuchol rosnie, Franek szaleje. dzis byl na spacerze z babcia. nie wiem co jeszcze pisac, bo w sumie nie ma coaaa, jedna cudowna rzecz- Franek coraz czesciej przychodzi sam sie przytulac
takim sie zrobil przytulaskiem kochanym, a jak sie czegos przestraszy to od razu leci do mamy
nie powiem, jest to mile
no i przytula mi sie do brzuszka, co jest mega urocze
Justa- ojj, mi teraz coraz ciezeja najgorsze jak musze szybko zareagowac, a nie moge zwlec sie z lozka. no masakra! a lepiej nie bedzie
Ania- no wlasnie, jak Ty sie czujesz? kiedy kolejna wizyta?
Beszka- powodzenia z psychologiem dla mamy! no i rzeczywiscie, moze to dobry pomysl zostawic Hanie tacie? moze uda sie juz zupelnie odzywyczaic od piersi?
Konwi- u nas tez dzis nalesniki bylymade by babcia. Franek zjadl cale dwa!
Smoku- jak tam spanie?
Kroko- to pozostaje teraz zyczyc powodzenia w tym nastepnym cyklu! no stress, bedzie jak ma byc. a hybrydki spoko
Lara- jak tam dzisiaj ze staraniem?wieksza chec?
Kotka- Miedzywodzie ok, a Pobierowo takie bardziej "rozrywkowe". udanych wczasow
Zgredka- chyba Cie maszyna wciagnela. where are you???
Alicja- halo halo!
no coz, ja zaraz spadam spac. moje zycie w ostatnich dniach jest tak nudne, ze porazkaprzepraszam, ze Wam smece non stop...
spokojnej nocy wszystkim!
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
żyję
dziś przez większość dnia pałałam nienawiścią do mojego
wczoraj wyszedł nie było go ponad godzinę i wrócił nieprzytomny (pijany), a potem patrze se w tel a tam es od jego żony (dobra byłej żony), że się o niego martwi, patrzę dalej, a tam godzinę z nią gadał,
rano się wywiedziałam, że to o córce więc nie fikam, ale generalnie byłam zła, dużo by pisać, a nie mam na to siły..
jutro Was poczytam -
My nad morze jedziemy we trojke czyli z DOmim. Mojemu mezowi nawet by przez mysl nie przeszlo, zeby jechac bez dziecka.
Kuzwa z tym katerem.Czuje sie jakby mi ktos do nosa pieprz nasypal. Naszprycowalam sie zabojcza dawka wit C, nazarlam czosnku i imbiru. Oby pomoglo!
BESZKO to zlobek i przedszkole tylko sa oczywiscie rozne grupa. W zlobku sa do 3 lat chyba a potem do 6 jest przedszkole. -
Anna usnęła, ufffff
Czy ochota większa? Większa niż wczoraj to na bankwczoraj nie dałam rady, niestety, a dzis testy owu pokazały +. Chociaż to teraz taka "robota" , No ale samo sie nie zrobi, heh
Wróżko, łez i odpoczywaj ile sie da, oby szyjka sie wydłużyła. A przytulanki uwielbiam, i te całuski z otwarta buźka
Od jutra do PL wkraczają upały, ech z jednej strony super bo w końcu lato i ciepło musi być, a z drugiej mi wystarczy ok 25 st a te ponad 30 to dla mnie męczarnia.
Alicjo, No właśnie, gdzie zaginelas?
Konwi, głupio sie przyznać, ale ja nie potrafię zrobic naleśników. Niby to proste, a ja nie umiem.
Justta, tak, place zabaw sa wykańczającetylko nie dla naszych maluchów
No, dobranocWróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Witam wieczorem!
Zoska dopiero usnęłama traumę po wczorajszej kąpieli!!!! Dzis znów był płacz okrutny az sie zanosiła ma sa kra
Spanie dzis w nocy a moze wczorajjuz lepiej dzieki Wróżka
fajne tocprzytulanie co nie? Cool nie wiem czy zoska chce sie przytulić czy mnie udusić
Co do rehabilitacji i kolejek to uważam ze jakby rehabilitanci pracujący na NFZ sie wysilili to byłoby miejsce...ja zawsze tak robiłam ze połowa pacjentów na dany termin to byli przewlekłe chorzy a druga połowa pilni jak juz to Max dwa tyg czekali! Ale nie oszukujmy sie rehabilitacja to ciężki zawód rzadko który pacjent powie dobre słowo a kasa marna na NFZ oczywiscie no i wypalenie...wiecie jak jest starasz sie latasz z wywalonym jęzorem i sie przyglądasz a jeszcze za wolno albo za krótko albo cos tam no nie dogodzisz
Beszko ciężka dostawa ja bym Zośki nie zostawiłano bie dałabym rady
ale nie sugeruj sie mna
choc w Twojej sytuacji z mama zostawienie Hani z tata jest rozsądniejsze i powodzenia z mama i psychologiem! To dobry pomysł i zdrówka!
Ania odpoczywaj ile mozesz
Ja dzis Umyłam okna na dole i wiadomo podłogi i takie drobne porządki no ja nie wiem non stop bym sprzątałamoja mama nawet nazwała mnie ciotka Gośka która ciagle okna myje...no ale jak mnie to razi te karane przez muchy okna to co! Mam rolety zaciągnąć?
Lili?!!? Jak tam?
Zgredka??? To jest podejrzane!!
A dobra spadam sie muc zjem cos i spac! Spokojnej nocy!WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Smoku proszę, umyj mi okna.. Moje to dopiero masakra.. Wiem o tym, ale nie mam weny
U nas od rana maruda i zły nastrój. Młody chodzi i ryczy, nawet Owsianki zjadł pół porcji.. Nad ranem poplakiwal.. Za to nic słaba, tymek przychodził do nas trzy razy! Obudziłam się z bólem głowy
Zgredko, dawaj,
Ania, aby się wbić to jednak regularnosc tu jest kluczowa
Psotka zazdroszczę wyjazdu, my już się szykujemy do przedszkola
CdnWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 08:40
-
Dzien dobry
Smoczku to i do mnie woadnij na kawe i mycie okien przy okazjico sie zabieram, to czesc umyje i cos sie dzieje, ze nie moge dokonczyc. Tym sposobem sa mleczne haahhaha
Zosia pewni jeszcze przez kilka dni traume bedzie miala. Bieda.
Ja oczy na zapalki dzisiaj. Mloda znow zle spala plus pobudka tak jak wczoraj. Teraz szaleje. Nikt by nie uwierzyl, ze sie darla cala noc
My nadal neispakowani, chalupa nie ogarnieta i zakuoy musze dokonczyc. Nie wiem kiedy plus moj poziom energii nei sprzyja
Maz poprosil tesciow czy by do H przyszli, ale ciiiisza. A Hanke raczej biore ze soba. Moja mama juz sie nastawila, ze ona i L przyjada. Mysle, ze zawiedziona by byla. Rozmawialam z nia dzis rano i humor nadal do d...
Co do rehab.,to moja mama ma kolega, ktory ma firme i kontrakt z nfz, wiec jej raz dwa zalatwil. Tata mial czekac w kolejce do pazdziernika,a le co byl w przychodni, to wychodzil an fajke z pewna babka i tak sie zgadali, ze ina rehab.i mu wczoraj zalatwila, ze od pon.zacznie (mial pilne). Wiec jak widac, ajk sie chce to mozna.
Moja mama dzisiaj walczy o wizyte u pulmologa,a le kiepsko to wyglada....
A ja chyba od H zlapalam i kichajaca i smarkajaca dzis na maxa
Zgredko, wspolczuje syt.z chlopem. Ja nei wiem co bym mojemu zrobila, gdyby mi taki numer wywinal. Ty to musisz byc bardzo cierpliwa i wyrozumiala osoba..
Wlasnei spr.prognoze pogody w Gdyni na kolejne dni i chyba ubrania letnie musze wykopac z pudel. U nas juz jesienWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 08:06
-
Dzien dobry (mam nadzieje)
Beszko, maja być upały, przynajmniej do poniedziałku. Ale wieczory juz sa chłodne, wiec coś cieplejszego tez weź. Bezpieczniej podróży! No i zdrówka dla Was!
Konwi, a Tymek to tak do Was chodzi w nocy bo sie boi? Czy lepiej mu sie z Wami śpi?
Ania sie dopiero obudziła. Niezle pospała. Teraz musze ja trochę zmęczyć aby o 12 poszła drzemać.
Smoku, mam nadzieje, ze noc lepsza, traumy kąpielowej nie zazdroszczę.
Ja uwielbiam myć okna, relaksuje sie przy tym, jak samo jak i przy prasowaniu czy koszeniu trawnika. No i chyba w przyszłym tygodniu umyje okna, po ostatniej ulewie wyglądają strasznie.
Zgredko, Beszka, ma racje, jesteś bardzo wyrozumiała. U mnie by to nie przeszło. Daj znać jak dzieciaczki.
Miłego dnia -
Hola,
Dzis dzieci daly pospac, maly sie w ogole nie obudzil (lub ja sie nie zbudzilam), ale musialby nie plakac, mala tez do rana w lozeczku. Teraz juz odwieziona do zlobka, bo mojego dzis nie ma w domu, (a w ogole to ma urlop dlatego pisze, ze akurat dzis go nie ma)
Ja wlasnie kp
Beszko: Ty to masz z tymi tesciami
Co do sytuacji, to wczoraj w ogole z nim nie gadalam znaczy malo, bylam wsciekla,zlosc wychodzila mi lzami, strasznie sie czulam bezradna. Mialam mu mega duzo do powiedzenia, okropnych rzeczy rzecz jasna, powiedzialam je mamie i jakby cisnienie ze mnie zeszlo (a mama tym razem mi mowila, ze mam tak nie mowic, ze mamy dwojke dzieci, pfff tez mi argument)..przed snem powiedzialam mu, ze moze bysmy porozmawiali o rozstaniu, bo ja sie do tego zwiazku nie nadaje (w sensie takiego z innym dzieckiem i rodzina) a on powiedzial, ze on sie nie nadaje do zadnego i ze ok (ok w sensie mozna sie rozstac) i dzis obudzilam sie z usmiechem, nawet normalnie rozmawialismy..
A w ogole to ogladalam wczoraj wiadomosci ktorych nie ogladam od czasu przejecia wladzy, bo to propaganda. No i czego sie dowiedzialam? Ze dzieki programowi 500+ procent najubozszych spadl o kilka punktow (nie napisze dokladnie bo nie wiem czy sie nie myle, a nie chce pisac niezgodnie z tym co podali).. jak oni tak szybko to wyliczyli.. -
Otoz nie. Poza tym tu tez jest problem bo to moj skladal na oba dzieci, w tyk tyg dostal wezwanie o brak bo zeby uznac pierwsza corke za pierwsze dziecko musi nie byc pozbawipny wladzy.rodzicielskiej a do tego trzeba zlozyc papier. I e ogole jesli dostaniemy oba to tez jest klopot, bo mi przysluguje 500 i reszte.powinnam miec w d**, ale jak dostanie to drugie 500.zl to moja mama sugeruje, zeby je podzielic na pol czyli po 250 zl dla jego corki i dla malej. (Bo ani jedna ani druga by nie dostala gdyby ich nie bylo), za to on chce dzielic 1000 zl na 3 na co ja sie nie godze, ja wiem ze on ma trojke dzieci,i ze jego zdaniem tak jest sprawiedliwie, ale w dupie to mam i wiem ze to nie jest klotnia o pieniadze bo roznica bylaby 80 zl, ale dla zasady!
-
oj Kroko, ale zes afere wywolala
ale kurcze, jesli ktos podczytuje i cytuje posty na fb, to znaczy, ze mialby czas rowniez skrobnac tutaj dwa zdaniaAnuśka, tak tak, to o Tobie
wez no sie ujawnij kobito w koncu
u nas proces usypiania na drzemke, ale Franek mega marudny od rana, placzliwy i non stop sie na mnie wdrapuje i chce przytulac. z nosa z lekka leci, oby to te czworki nieszczesne. niech one juz wyjda pliss
Zgredka- o cholewcia, niezle pokomplikowane to u Ciebie. ja reaguje na stres podobnie jak Ty- rycze. wczoraj mielismy z moim pogadanke odnosnie mojej asertywnosci i w sumie wychodzi, ze ma racje. tzn. wiele rzeczy pomijam, kisze w sobie, a pozniej wybucha to gdzies ze zdwojona sila. ucze sie ciagle mowic o swoich uczuciach i wygarniac jak jestem wkurzona, ale mam jakas taka nature- a moze to kwestia wychowania- ze niektore rzeczy przemilczam i wychodzi z tego gnojobyscie doszli jakos do porozumienia, bo mimo wszystko uwazam, ze ten Twoj nie jest taki najgorszy, tylko chyba rozmawiac nie bardzo umie
Beszka- wspolczuje nockijestes miszcz, ze ogarniasz taka gromade! a jak mama nastawiona w sprawie tego psychologa?
Konwi- przybij pione! moj tez od rana placzacy, marudzacy i niejedzacysily zycze!
Nena- jak tam lato w Espanii i szalony Diego?
Smoku- dobrze, ze juz spicie ladnie"drobne porzadki"- typu mycie okien, podlog i takie tam
you made my day! tez lubie myc okna
Lili, Maniek- gdzie Wy?
Ari- ???
o Nieukowej juz nie wspomne nawet
oj, cos czuje, ze Lili na porodowce, tak oto wróze
milego dnia wszystkim!
Krokodylica, LaRa, Lili83, Blondik, Anuśka lubią tę wiadomość
-
wróciliśmy z przejażdżki połączonej z wizyta w lidlu i skate parku..młody usnał w foteliku rowerowym..jak dobrze, że kupiłam z tą funkcją spania.. to już któryś raz..
o Ania umknęło mi gdzieś to, co napisałaś o zmianach z służbą zdrowia.. ciekawe, jak to będzie.. przyznam, że jak mieszkałam na ślądku to były i nadal w sumie są te karty chip'owe i to było ok. Najbardziej mnie wkurza, że żądają papierka, że dziecko ubezpieczone..nosz k...co jak co, ale dzieci do 18 r. życia mają zapewnioną opiekę medyczną..
wróżko, heh ciekawe czy tafiłaś z Lili
też wspóczuję..dnia i nocy
Lara to jest tak, że na rodzinę przysługuje 500zł na drugie i kolejne dziecko.. czyli, jeśli się starają jako "rodzina=konkubinat" to mają szansę na 1000zł o ile przedstawią to zaświadczenie, jeśli zgredka chciałaby sama, to może liczyć tylko na 500zł..
ja jestem za rozumowaniem zgredki..co jak co, ale jednak bardziej "sprawiedliwy" jest podział między pierwszym a drugim..
a i mam myśl..dlaczego, jak wejdę do sklepu typu lidl czy biedronka to zawsze wydaje mniej więcej 100zł.. fuck..a nic nie kupiłam nadzwyczajnego..
ps. w lidu są ichniejsze pampersy za 19.99 - uważam, że są całkiem fajneWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 11:14
WróżkaZielona, Lili83 lubią tę wiadomość