X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tak jak wczoraj pisałam.... Zadzwoniłam i sie cieszę, bo mam zawsze asa w rekawie. Mi korona z głowy nie spadła, a ona niech sie tak bawi dalej.
    Dla niej moja Ańia nie istnieje, ma dwoje innych wnucząt. Ale mi to lotto, szczerze. Mamy "kosę" i chyba mi to odpowiada.

Noc była fatalna! FA TA LNA! Księżniczka obudziła sie o 2 z płaczem, mleko nie pomogło, noszenie na rękach rownież nie, kołysanki, czytanie książeczki wcale. Poszła do ojca i zachciało sie bawić w chowanego pod kołdra.
    W międzyczasie dałam jej pedicetamol, bo zawsze gdy sie w nocy budziła miało to związek z ząbkowaniem. Gdy ja usypiałem po chwili budziła sie i zabawa na nowo. O 4:30 juz sie poddałam, włączyłam tv i po 5 min spała. I tak do 8:30. Ja nietomna, a ta szaleje od rana. Sama sobie współczuje tej nocy.

Lili, No to poszaleliscie z bratem Hihi, ale duże rodziny sa świetne :)

Konwi, jesteś nie do zdarcia, 18 km na rowerze, Wow

Kroko, apka nazywa sie Krokomierz :) polecam :) sprawdzam to w sama sobotę machnęłam prawie 10 km :)
    Dzis wyślę małża do Lidla, może uda mu sie coś jeszcze upolować :)

Cdn

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi u siostry córeczka, bedzie Marysia ;-)

A wiem ze te nasze dzieciaki to rozrabiaki, ale takie kochane i do zacalowania ;-) mam jeszcze duze poklady cierpliwosci, przydadza mi sie na kolejnego ;-)

Lara z tesciowymi to juz tak jest, masakra, moja znowu odwrotnie tak mi slodzi ze mam juz czasami dosc, tak zle tak niedobrze, jakby nie moglo byc normalnie hihi a co do nocy to wspolczuje to jest bardzo meczace, zwlaszcza ze trzeba potem jakos funkcjonowac w dzien, moze sie wyspisz na jej dzemce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 09:50

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • beszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi starszak w szkole od zeszlego czwartku.zaczyna sie. Dzis trening, jutro mecz po szkole. Takze matka musi byc kreatywna w robieniu obiadow, aby dziec zjadl orzed treningiem i meczem,a dodam ze z H to trudne. Najczesciej czekalam az maz wroci z pracy i bralams ei za obiad,a le takim sposobem nie zje przed wyjsciem. W nd,ma tez jaksi mecz i nei wiemczy maz da rade nas odebrac z lotniska.
    A mlodszy zaczyna przedszkoke w poniedzialek. Po naszym porocie z PL

Usypiam Hanke. Mam nadz.ze pospi ze dwie godziny. Po powrocie z PL bedziemy trenowac spanie w dzien w lozeczku ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    Moja w zlobku, dzis sama weszla do sali, ja kp, a moj pojechal na grzyby. I dobrze,bo nie moge na niego patrzec.
    Probowalam z nim gadac, powiedzialam wszystko, co chcialam, a ten nic i mina psa srajacego na galezi. To pytam czy ma.cos do powiedzenia czy chce czasu, a ten, ze chce czasu, ale ja wiem, ze na tym dyskusja zakonczona.
    A jeszcze tydzien temu pisalam, jak to zwiazek mi kwitnie...

Lili: to roznica bedzie jak u mnie, ciezki czas ich czeka, a moze.tylko szwagierke, bo nie wiem jak tam brat aktywny..

Beszko: powodzenia z tym obiadowaniem

Lara: oj ja bym byla.bardzo zacieta w takoej sytuacji, ale.pewnie maz by ode mnie obrywal za to..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 10:31

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, ja jestem zdania, że o pewne rzeczy chłopa nie pytam. Uważam, że źle, że starsza oglada tyle komórke przy małej? Powiedziałabym jej po prostu, że ma tego nie robić jak jets u Was i tyle. I rzeczywiście zagoniłabym ją do dorosłych obowiązków, wbrew wyobrażeniom pewnie by ją to ucieszyło, a Wasze stosunki może by na tym zyskały.
    Jutro idę do gina i jestem zdygana :) Ciekawe czy w końcu jajniki ruszyły...osttani cykl...54 dni...masakra

Madzia się boi obcych od kilku dni, to normalne? Próbuje ją uczyć różnych rzeczy typu gdzie jest nosek, piesek itp ale nic nie chce załapać...w ogóle palcem nic nie pokazuje, hmmm... nie wiem co powinna umieć "w tym wieku"...wszędzie co innego czytam

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi koleżanka tłumaczyła, że może wtedy poczułaby się potrzebna, ona pamięta dobre relacje z ojcem jak była mała i może chce to przedłużyć sama nie wiem
    a to, że on z nią śpi totalnie mnie odstręcza ble

Blondik: moje cykle 54 dni to normalne były ;)
    moja w ogóle tego nie pokazuje, bo jej (głupia ja) nie uczyłam, umie pokazać pępek, bo sama się nim zainteresowała, nic nie sprawdzaj co powinna umieć, będzie umieć to, co jej pokażesz i poćwiczysz z nią, moja np większość rzeczy rozumie, dziś nosiła skarpetę ojca to jej mowie, że jest brudna i niech zaniesie do pralki (i poszła, choć wcześniej jej tego nie uczyłam, hmm to jakby przeczy temu co przed chwilą napisała, ale kilka razy mówiłam jej, że to pralka, sama widziała jak wkładam i wyjmuje rzeczy, więc nauczyła się przez życie codzienne)..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Zgredko Twój chyba nie radzi sobie w tej sytuacji może sam nie wie co robić. Ja pewnie bym się włączyła w sumie uważam że masz prawo zwrócić małej uwagę żeby nie bawiła się telefonem przy Łucji a może np z Łucją w coś pograć lub niech z tatą coś porobią bo mimo że ona jest duża to jako starsza siostra musi dawać Łucji dobry przykład... może spróbuj sama to załatwić i może jak Twoj zobaczy to się przyłączy tak byście mieli jeden front. W ogóle nie zastanawiałabym się nad tamtą matką, skoro jest na weekend u Was to są wasze reguły Twoje tak naprawde, zatem zamiast czekać aż Twój coś wymyśli przemyśli albo zrobi chyba że znów się obrazi to rób co uważasz za stosowne bo masz 2 swoich dzieci o które dbasz po swojemu i koniec wywodu:)

Lara ja też bym pewnie nie zadzwoniła ale z innych powodów. Ja uważam że skoro teściowa mnie nie lubi to nie będe się narzucać, ale każdy robi wg swoich przekonań:) Współczuje nocy.
    Konwi 18 km szacun.
    Beszko znów się powtórzę jesteś ROBOCOP.
    Lili to bratowej nikt nie uświadomił chyba. Nie ma co płodni jesteście w rodzinie :)
    Blondik moja tez nie pokazywała kiedy ja ją uczyłam w końcu sama zaczęła kiedy miała ochotę. Nie ma co się spinać.
    Jussta to kciukam skoro masz jeszcze pokłady cierpliwości oby były jak najdłużej:)
    kroko podobno córki podobne do tatusiów są najładniejsze także zazdro:) moja podobna do mnie ...apetyt ma po dziadku boszzze aż się boje żeby nie była grubasem. Dziś maż przyszedł rano z psem przyniósł buły a ta złapała wielką bułe i ucieka gryząc ją. Oczywiście była już po kaszy, a buły już nie oddała. Zdjęcie na fb zaraz zarzuce.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Domi jechal ze zloba do parku z innymi dziecmi w takim drewnianym wozku :). Ale ja musialam byc na widoku bo co chwile bylo mama.

Jutro pierwszy raz zostawiam go samego tam! Na 20min najpierw.

KONWI to sprytek ten twoj synek jak siam juz raczki myje :)

BESZKo wszyscy norwegowie tacy sa?

LARa wspolczuje nocy :( bardzo.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hi!

nie wiem ile w tym prawdy ale podobno gin jej powiedziala ze karmiac nie zajdzie:/moj brat bardzo pomaga zajmuje sie mala po przyjsciu z pracy gotuje sprzata .....a mala jest naprawde spokojnym dzieckiem!zobaczymy jakie bedzie 2;)
    Konwi brat ma 26 chcial odczekac juz z 1 wpadli i nawet troche mial zal bo jego tabsy odstawila mowiac ze beda sie naturalnie zabezpieczac;)no i z tego wyszla Nadia;)
    u nas nocka tez straszna od 1 do 6 stekanie ciagle budzenie placz nawet do wc ciezko bylo isc jestem padnieta:(dzisiaj moj bedzie mial dyzur!
    Lara dobrze ze zadzwonilas;)as sie przyda!
    jutro mam termin u anestezjo na wywiad o znieczulenie porodowe oby wszystko bylo dobrze bo bez nie rodze;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie . Jak zwykle od 15lipca nic nie wiem o malej o ile MALEJ :/ . Dzis dowiedzialam sie tylko ze wyniki ok a na fotelu lekarz dostrzegl lekki stan zapalny w srodku no I przepisal 9szt Pimafucin globulek. Ahh dajcie spokoj. Na moje pyt czy usg bedzie to powiedzial ,ze dzis nie ma sensu I zrobi na nastepnej wizycie w 30tygodniu. Pieknie. :( ahh

MANIEK lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo, idź do innego lekarza. Po co masz się stresować. Kurde łaskę robi, że pomierzy dziecko...to pewnie na nfz

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och jak tu pustawo

My wróciliśmy z ogródka, na raty od wczoraj zrywaliśmy arenie, teraz trzeba robić nalewkę :)

Zaraz kolacja i mam nadzieje, ze Ania zechce spać po kąpieli, bo mi sie juz oczy kleją, a jak sobie pomyśle ze dzis trzeba sie bzykać to "@!/€&@!

Mam pytanko, pewnie ńigdy bym go ńie zdała gdyby nie to, ze spotkałam sie z taka sytuacja. Czy podczas posiłków dajecie dzieciom pic? Czy dopiero po skończonym posiłku? Spotkałam sie z taka sytuacja, ze dziecko ńie ma prawa sie napić podczas posiłku bo jest to podobno nie zdrowe. Omg! Wy tez tak?

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pije w trakcie non stop

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara teoretycznie nie powinno się pić bo kwasy żołądkowe się rozcieńcza, podobno

My po szczepieniu. Nina zasnęła po 19 mimo, że chodzi spać o 21... nie wiem czy jak się obudzi to ją myć czy już dać jej dzisiaj spokój?

• LaRa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, a po jedzeniu wolno? Tuż po?

Ninę juz zostaw, nie budź.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara- tak, spotkalam sie z tym, aczkolwiek ja daje i tak wode do posilku. no jakos nie moge sobie wyobrazic zeby tak o suchym pysku :D a chodzi o to, ze woda rozciencza sok zoladkowy i przez to jedzenie dluzej i gorzej sie trawi. sama tez pije do obiadu i chu.. :D
    usmialam sie z musu bzykanka ;) skad ja to znam :D powodzenia!

Mloda Dama- a to wizyty na nfz, tak? bo refundacja jest bodajze na 3 usg w czasie ciazy. u mnie usg bylo w 8tyg, 13tyg., 21tyg. i teraz dopiero w 30tym. ale przyznam, ze nie przeszkadza mi to specjalnie. oba prenatalne zaliczone in plus, wiec nie ma potrzeby wiecej. a jesli wyniki ok, szyjka ok, serce bije, to co tu dalej sprawdzac? wiem, ze fajnie by bylo poogladac dzidzie, no ale zawsze mozesz pojsc sobie gdzies jeszcze w miedzyczasie ;) no stress! a jesli czujesz, ze lekarz ma jakies olewackie podejscie, to zmiana i juz :)

Lili- no to ladnie sie rodzinka powiekszy :D fajowo! ja tez zdecydowalam, ze jesli nie rozpocznie sie naturalnie i bede miec oksytocyne, to znieczulenie obowiazkowe. czasy kiedy chcialam wszystko naturalnie juz daaaawno minely :D wspolczuje nocki :/ oby dzisiejsza byla juz ok!

Smoku- alez mnie zazdrosc zzera za ten wlasny domek :) mam nadzieje, ze juz dzis ladnie sie wyspisz na swoim :) jak Zosia? biegunki poszly w niepamiec?

Psotka- to trzymam kciuki, zeby jutro poszlo wszystko na spokojnie :)

Maniek- moj tez taki chytry na jedzenie, ale nie widac tego w ogole po nim. wyglada ok, bardziej w kierunku chudziakow :D ale zawsze sie smiejemy, ze jak ktos w jego towarzystwie cokolwiek je,to chocby byl po 2 obiadach, to tez bedzie chcial. a przedwczoraj mielismy mega ubaw z niego, bo podszedl do mojego brata, ktory jadl ciasto, pogapil sie dluzsza chwile na to jego ciacho na talerzu i cap! złapal to jego ciacho i uciekl jak zlodziejaszek :D no mega to wygladalo :D

Blondik- tak jak Larze napisze, nie patrz na to co powinna umiec w tym wieku. sama pewnie obserwujesz, ze Madzia sie rozwija i nie ma co sie zastanawiac, czy jest ok, czy juz nie. z doswiadczenia wiem, ze najlepiej dziala czytanie ksiazeczek i pokazywanie palcem zwierzatek itd. dzieciaki same lapia rozne rzeczy ;)

Konwi- zazdro dwoch drzemek ;) choc wiem, ze to wkurzajace jak juz zaczynasz miec jakis plan dnia, a tu nagle znow sie wszystko sypie... ehh. oby Patryk spal ladnie w nocy :)

Kroko- jak tam staranka? ;)

u mnie bez zmian. nuuuda. fajnie, bo moj wstaje w nocy do Malego, wiec nocki mam cudowne :) wczoraj gadalismy sobie do baaardzo pozna i stwierdzam, ze jest naprawde fajnie :) Antek daje czadu w brzuchu, a dzis niestety Franek na spacerku nie byl, bo nie bylo komu z nim isc :/ dzieki Bogu za balkon. wylatal sie tam troche na swiezym powietrzu, wiec git.

wlasnie sie obzeram m&m-sami. zaparzylam sobie do tego czystek- podobno super zdrowy. ale smak ma jak siano. taki to mam zestaw kolacyjny,

spokojnej nocki wszystkim!

Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko, Wróżko (Wróżko matko) Ty to tak codziennego spaceru pilnujesz? to ja słaba matka jestem, moa dziś nie była, w ogóle rzadko bywa, dziwię się, że w ogóle z małym wyszłam na 1,5h
    muszę sie poprawić

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nadal nie śpi, boje sie nocy :/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko dzięki tu chyba nie chodzi mi o podglądanie tylko martwie się czy maleństwo dobrze rośnie.Z małym miałam problem miesiąc przed porodem nagle przestał dobrze przyrastać no ale przepływy wszystko było ok mimo to było podejrzenie hipotrofii no ale ostatecznie wszystko było ok stąd moje zmartwienia tym bardziej,że w tej ciąży wszystko jakoś ciężej mi idzie.Apetyt marny ehh i takie moje zmartwienia.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko fajnie ze tak na luzie pidchodzisz do znieczulenia;)bo spotkalam sie juz z roznymi opiniami zazwyczaj przeciw znieczuleniu a dlaczego?no wlasnie wynika to chyba z niewiedzy:\ja naturalny porod juz przezylam bez znieczulenia i wiem co to znacxy teraz chce rodzic po ludzku:)dodam jeszcze ze tu juz kope lat kobiety rodza ze znieczuleniem np moja sasiadka juz 28 lat temu miala i zachwala wiec dlaczego nie

Mloda z 1 synem tez mialam tylko 3 usg i wszystko bylo wporzadku!obecnie mam co miesiac ale tu nie ma badan prenatalnych jak w Polsce wiec usg co miesiackontrola serca itd tez uwazam tak jak Wrozka wiecej nie trzeba

Lara Leo tez jeszcze nie spi:(bez komentarza!

Odwiedzili nas dzisiaj znajomi tak spontanicznie zadzwonili czy moga wpasc i po 30 min juz byli;)maja 2 dzieci takze Leo sie wyszalal:)nie bylo dziecka tzn dzieci tak ladnie sie bawili bylismy pod wrazeniem:)

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
‹‹ 1993 1994 1995 1996 1997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ