X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Lara :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tymi testami? Taka sytuacja u znajomej z fitu: karmi synka kp, mały ma 10-11 miesięcy. Do tej pory nie miała @, kupiła sobie testy ovu bo chciała wiedzieć kiedy mogą sie bzykać na całego bo chcieli drugie. Przez cały żelazny tydzień testy ovu wychodziły z dwoma krechami, a w niedziele dla jaj siknela na Ciazowy a tam dwie tluste krechy. I zonk :) i teraz pytanie o co chodzi? Czy poziom lh jest taki wysoki w ciazy ze wychodzą testy ovu? Bo raczej testy ciążowe w druga stronę sie nie myla?
    Ja namawiam ja na betę ale powiedziała ze w pon idzie do lekarza.
    Co o tym myślicie?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa chodzi o to że beta hcg ma podpobna struturę jak hormon LH i na początku mogą wychodzic testy owulayjne pozytywne :) ale też nie jest to regułą :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ze testy ovu w tym wypadku kłamią? Bo dziwne jakby testy bhcg okłamały w ta stronę?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Czyli ze testy ovu w tym wypadku kłamią? Bo dziwne jakby testy bhcg okłamały w ta stronę?
    nie to całkiem normalne ze we wczesnej ciazy testy owulacyjne moga wychodzic pozytywne :) ale tez jesli nie wychodza to nie przekresla to ciazy :)
    po prostu w moczu testy owulacyjne moga wychwycic strutrue podbną do LH - a jest to hcg :) i wtedy wychodza pozytywne :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie pozostaje mi nic innego jak jej pogratulować :)
    Dzięki Ania :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my po lekarzu, jagoda juz zdrowa ja mam bostonke kurwa ! Bolą mnie dłonie i podeszwy stop ze chodzić nie moge i to jeszcze swędzi.
    Nerwowo mnie ta rodzina wykończy! Brat dzis pojechał na ślub swojego pracownika w domu bliźniaczki chore i starszak tez wiec zadzwonił zeby mama przyjechała bo bratowa jutro rano gdzieś musi jechać i nie ma kto z dziećmi zostać ! A no i dzis juz po nią nie przyjadą bo jego nie ma a bratowa yyy nie wiadomo czemu w każdym razie matka jedzie pociągiem ... Aaaaaaa wściekne sie chyba, powiedziałam jej ze sie nie wtrącam niech robi co chce ja mam dosyć bo przez nią ciagle kłócę sie z bratem bo ja mu mowię jsk jest a ona go kłamie i mówi mu ze dobrze sie czuje on z kolei twierdzi ze przecież jest dorosła i gdyby było cis nie tak to by mu powiedziała. I ch*** j wiecej nie pisne słówka. Mowię wam chetnie wyprowadziłbym sie z własnego mieszkania .

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Domi wstal o 7:30! tzn my go obudzilismy. A poszedl spac wczesniej bo juz o 20:20. Dzisiaj chce go o 20tej juz polozyc.

W zlobie dzis super. Zlazl pani wychowawczyni w koncu z kolan i poszedl sie bawic :).

Wiecie, z tymi wymiarami to jest tak ze troche mnie to martwi ale z drugiej strony moj maz raczej nei jest wielkoludem bo ma 175cm i jest do tego wyzszy od swojego ojca i brata a dziadek byl chyba mniejszy od niego o glowe!

MANIEK wspolczuje, co za syf sie przyplatal z ta choroba :/.

ALA - jak pierszy dzien, zdaj relacje!

Ja dzis leczo machnelam. Pierwszy raz w zyciu bo bardzo dlugo w ogole tej potrawy nie lubilam. I powiem wam ze wyszlo pyszne :). Ale pani w miesnym dziwna bo pytam sie ktora kielbaske do leczo poleca to ona na to ze jak to kielbase? mieso gulaszowe to tak ale nie kielbase oO. No moze w Niemczech leczo je sie z miesem :P. Ja kupilam kielbase ;). Chociaz moze orginalne wegierskie ma cos innego.

A sluchajcie, powiedzcie mi co dajecie dzieciom do jedzenia miedzy sniadaniem a obiadem? Bo moj dzisiaj to juz o 12tej taki glodny byl ze przynosil mi sliniak swoj i klepal raczka w swoj fotelik zeby go juz nakarmic :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 13:47

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Konwi, super ze mlody chce chodzic na te zajecia. Moj tez kiedys chcial i chodzil na wiecej. Teraz patrzy na ci chodza koledzy i in na to co oni ;)
    Na basen tez chodzimy, ale ja to traktuje jakos rodzinny wypad w weekendy. Poki co basen zamkniety od czerwca az do pazdziernika.
    Co do meza komentarza, to wkurzyla bym sie na niego. Moj we, ze jak wroce do roboty, to musi wiecej w domu robic, a i tak sporo robi pkus ma mi kogos do sprzatania znalezc. Tak malo czasu jest dla dzieci jak sie pracuje, a gdzie reszta.
    Ooki co koj maz poszedl na kompromis i zrezygnowal ze swojej dotychczasowej pracy na dobrym stanowisku i b.dobrze platnej na prace w budzetowce....w szpitalu. A,e nei ma wyjazdow (az tylu) p, orzeprowadzac sie nie musimy, ma normalne godz.pracy, tzn. Czasem musi zostac dluzej czy podjechac wieczorem/w nicy ale generalnei jest duuuuzo lepiej. Obym ja robote w budzetowce dostala, bo do tego co robilam ( mimo ze kocham) wracac ni chce poki dzieci sa male. Jak podrosna to wracamy do swch dawnych zajec i jezdzenia po siwecie. A oni alb pojada znami i beda mieli orzygode zycia,a lbo zostana w domu.

Psotka, moj je lunch pomiedzy snaidaniem i boadaem. Tzn. My wszyscy jemy lunch. 6-6.0 sniadanie, potem kolo drzemki 9 ma owoc. 12 lunch. 16 obiad. Potem czasem znow owoc i kolacja przed spaniem. Cyc rano i wiecOrem.

Manku, dziwie sie mamie, ze jedzie. Ja mojej bym cos powiedziala, co o tym sadze. Bratu i ojcu tez. No sorry. Ty dmuchasz i chuchasz a ci co?

Mloda wlasnei snela na 2 drzemke. Noc tragiczna. Rano spac juz o 8 chciala, weic zaliczamy dzis 2 drzemki.

Uciekam ogarnac chate (o ile sie da bujajc jedna reka/noga ;) )

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka moja rano je mleko tak miedzy 6-8 potem ok 10-11 zjada jajecznice kaszke kiełbaske serek różnie potem drzemka obiadek ok 13-14 potem ok 16 owocki biszkopty flipsy czasem kiełbaska i ok 19:30-20 mleko

Lara ja tak miałam :) test ciążowy jeszcze nie pokazał a owu były dwie kreski a to po term @ było wiec na drgi dzien zrobiłam ciążowy i już pokazał :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!
    Maniek ręce opadają na Twoja mamę...serio! Współczuje strasznie! Wybacz ale co ona sobie myśli? Ze ty z małym dzieckiem i w ciąży i praca bedziesz ciagle ja na duchu podnosić i sie o nia troszczyć a ona bedzie latać na pomoc synowi? No ok to niej po nia przyjadą zajmą sie nia teoche a brat wybacz widocznie ma to w D... Naprawdę nie wiem co ci poradzic :( zdrówka zycze !!!
    Psotka u nas na drugie roznie a to parowa niestety a to serek czy jogurt jajecznica sucharki czy kawałek bułki owoc...roznie
    Co do testów nie wypowiem sie bo sie nie znam
    Beszko współczuje Wam z tym bujaniem Hanki...wiem co to znaczy :( ale zoska jakos wyrosła z tego tak czy siak nie potrzebuje. I tobie tego zycze. A z noga juz ok? Bo mi chyba umknęło gdzies
    Aaaaa Zoska nadal bez smoka! Wlasnie zasnęła na drzemkę w jakieś 15 min w swoim łożku i bez smoka ;)
    A my od rana na zakupach...kupiłam stół narożnik i lustro :D wreszcie przydała sie kasa z książeczki mieszkaniowej fakt kiedys miałam tam miliony ;) ale dobre i tyle
    Kroko jak głowa?
    I Zgredzia jak tam ten wujo?
    Ide polezakowac troche :)

WróżkaZielona, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Gang 18+ wdzieczna nazwa, ale zastanawiam sie czy majac 21 lat nie jestem za stara zeby dolaczyc :-d

Krokodylica, Blondik, MANIEK, Izoleccc lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Gang 18+ wdzieczna nazwa, ale zastanawiam sie czy majac 21 lat nie jestem za stara zeby dolaczyc :-d

Ja mysle, ze tutaj to mozna byc ewentualnie za mlodym ;)

Lokokoko, Izoleccc lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Psotka, cos Ty, do kogo pijesz? :P przeca my tu wszystkie mlódki :D

Lokokoko- pewnie ze wpadaj do nas! zapraszamy! :)

Krokodylica, Lokokoko, Izoleccc lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:

Witamy i rozgość się.
    Jakoś przebelejemy fakt żeś taka młoda. ;)

Smoku dzięki że pytasz, głowa lepiej, chyba organizm zaczął przyswajać clo. :P

Będę wieczorem.

Lokokoko lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokoko: ta nazwa to zart, w istocie miazdzaca wiekszosc jest po 30tce..

Odebralam dzis foty z sesji. Teraz moze wyjde na spacer, a i masazer przyszedl po wezwaniu baby do zwrotu kasy, bo kurier opoznienie mial 2 tyg.

Maniek: nie wiem co Ci napisac, ale zawsze ten kto sobie radzi dostaje po dupie, a maruderom przychodzi sie z pomoca. Moze przestan sobie radzic :-) (w sensie nie pokazuj tego).

Lokokoko, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!

Lara wizyta udana;)Leo grzecznie siedzial(nmi nakolanach)w 10 min bylo po wszystkim mial takie piekne loczki buuuu nie moge sie przyzwyczaic:/

Manku nie wiem co napisac:(chyba jednak rozmowa z bratem i wymuszenie pomocy!!!czy mu sie to podoba czy nie!i innym!musisz myslec o sobie o swojej rodzinie!masz straszne stresy w tej ciazy nalezy ci sie odpoczynek i spokoj!!!potrzasnij mama i bratem!a mama u psychologa juz byla?

Beszko to mozna tak od razu po;)hehehehe

Zgredka jaki masazer?taki co mysle;)

cdn

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha _:-D
    No to dobrze. Fajny klimacik tutak widze.
    A moge wiedziec ile macie lat?

I czy zostane dopisana do listy?:-D

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejze, chyba Mloda Dama ma jeszcze dwudzieche ;)

co do listy to zglaszaj sie do Krokodylicy, ona tutaj zarządza :D

no i opowiedz cos o sobie, a najlepiej daj jakies wkupne :D ja np. nie pogardze slodkosciami :D

uff, wlasnie babcia wyszla. dzis w sumie malo jakos bylam z Frankiem, bo druga polowe dnia przespal, a pozniej na spacerze z babcia. teraz zasypia w lozeczku, a ja jakos czuje niedosyt mojego synka :( ehh.

Lili- gratki pierwszej wizyty Leo ;) my mamy niedaleko fryzjera typowo dzieciecego i on ma takie fotele- auta, do ktorych sie dziecko wsadza i puszcza mu bajke :D super sprawa, Franek uwielbia :)

Manku- wspolczuje strasznie sytuacji :( ile Ty bidulo sie nameczysz... sil zycze!

Kroko- jak z glowa lepiej, to do dziela! ;)

Smoku- gratki odsmokowywania :) mnie to czeka dopiero, ale jakos ciezko mi zaczac :/

Beszko- jak tam noga?

Psotka- u mnie roznie, najczesciej jakis owoc, bo nabialu Franek juz nie lubi :/ a dzis jadl o 10 i dopiero kolo 15, bo tak zasnal.

Lara- jak Ania po szczepieniu?

zrobilyscie mi smaka na to leczo, nie zasne przez Was :P czy u Was tez juz o 20tej tak ciemno? ehh, jesien idzie.

43xntqm.png

q0eplew.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Kroko super ze juz głowa mniej trochę boli

Maniek, zgredka ma rację.. Za dobrze sobie radzisz i wszyscy to wykorzystują. Mama, jeśli taka pomocna to niech się zajmuje Jagoda, a może mama może zostać u brata na jakiś czas? Zobaczyłaby różnice.. Zresztą same traktowanie mamy przez twojego brata.. No trudno skomentować

Zgredko i jak sprawa z wujkiem?

Witaj lokokoko, co prawda damy o wiek się nie pyta, ale ja np. mam już 34 wiosen :)

Beszko i jak Hania, a Ty z tym brzuchem?

Smoku.. Gratuluję pozbycia się smoka:)

Lili, pokaz zdjęcie Twojego nowoostrzyzonego przystojniaka

Biedronko współczuję popsutej pralki

Psotka u nad na pierwsze jest Owsianka, na drugie : kanapka z serem szybką, pomidor, papryka, ogórek. Makrela i chleb i warzywa, serek, serwetki, kabanosy, jajko, naleśniki, ciasto, owoce.. Zależy co mam na stanie

Cdn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 20:24

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 2012 2013 2014 2015 2016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ