X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Lara :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tymi testami? Taka sytuacja u znajomej z fitu: karmi synka kp, mały ma 10-11 miesięcy. Do tej pory nie miała @, kupiła sobie testy ovu bo chciała wiedzieć kiedy mogą sie bzykać na całego bo chcieli drugie. Przez cały żelazny tydzień testy ovu wychodziły z dwoma krechami, a w niedziele dla jaj siknela na Ciazowy a tam dwie tluste krechy. I zonk :) i teraz pytanie o co chodzi? Czy poziom lh jest taki wysoki w ciazy ze wychodzą testy ovu? Bo raczej testy ciążowe w druga stronę sie nie myla?
    Ja namawiam ja na betę ale powiedziała ze w pon idzie do lekarza.
    Co o tym myślicie?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa chodzi o to że beta hcg ma podpobna struturę jak hormon LH i na początku mogą wychodzic testy owulayjne pozytywne :) ale też nie jest to regułą :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ze testy ovu w tym wypadku kłamią? Bo dziwne jakby testy bhcg okłamały w ta stronę?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Czyli ze testy ovu w tym wypadku kłamią? Bo dziwne jakby testy bhcg okłamały w ta stronę?
    nie to całkiem normalne ze we wczesnej ciazy testy owulacyjne moga wychodzic pozytywne :) ale tez jesli nie wychodza to nie przekresla to ciazy :)
    po prostu w moczu testy owulacyjne moga wychwycic strutrue podbną do LH - a jest to hcg :) i wtedy wychodza pozytywne :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie pozostaje mi nic innego jak jej pogratulować :)
    Dzięki Ania :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my po lekarzu, jagoda juz zdrowa ja mam bostonke kurwa ! Bolą mnie dłonie i podeszwy stop ze chodzić nie moge i to jeszcze swędzi.
    Nerwowo mnie ta rodzina wykończy! Brat dzis pojechał na ślub swojego pracownika w domu bliźniaczki chore i starszak tez wiec zadzwonił zeby mama przyjechała bo bratowa jutro rano gdzieś musi jechać i nie ma kto z dziećmi zostać ! A no i dzis juz po nią nie przyjadą bo jego nie ma a bratowa yyy nie wiadomo czemu w każdym razie matka jedzie pociągiem ... Aaaaaaa wściekne sie chyba, powiedziałam jej ze sie nie wtrącam niech robi co chce ja mam dosyć bo przez nią ciagle kłócę sie z bratem bo ja mu mowię jsk jest a ona go kłamie i mówi mu ze dobrze sie czuje on z kolei twierdzi ze przecież jest dorosła i gdyby było cis nie tak to by mu powiedziała. I ch*** j wiecej nie pisne słówka. Mowię wam chetnie wyprowadziłbym sie z własnego mieszkania .

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Domi wstal o 7:30! tzn my go obudzilismy. A poszedl spac wczesniej bo juz o 20:20. Dzisiaj chce go o 20tej juz polozyc.

W zlobie dzis super. Zlazl pani wychowawczyni w koncu z kolan i poszedl sie bawic :).

Wiecie, z tymi wymiarami to jest tak ze troche mnie to martwi ale z drugiej strony moj maz raczej nei jest wielkoludem bo ma 175cm i jest do tego wyzszy od swojego ojca i brata a dziadek byl chyba mniejszy od niego o glowe!

MANIEK wspolczuje, co za syf sie przyplatal z ta choroba :/.

ALA - jak pierszy dzien, zdaj relacje!

Ja dzis leczo machnelam. Pierwszy raz w zyciu bo bardzo dlugo w ogole tej potrawy nie lubilam. I powiem wam ze wyszlo pyszne :). Ale pani w miesnym dziwna bo pytam sie ktora kielbaske do leczo poleca to ona na to ze jak to kielbase? mieso gulaszowe to tak ale nie kielbase oO. No moze w Niemczech leczo je sie z miesem :P. Ja kupilam kielbase ;). Chociaz moze orginalne wegierskie ma cos innego.

A sluchajcie, powiedzcie mi co dajecie dzieciom do jedzenia miedzy sniadaniem a obiadem? Bo moj dzisiaj to juz o 12tej taki glodny byl ze przynosil mi sliniak swoj i klepal raczka w swoj fotelik zeby go juz nakarmic :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 13:47

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Konwi, super ze mlody chce chodzic na te zajecia. Moj tez kiedys chcial i chodzil na wiecej. Teraz patrzy na ci chodza koledzy i in na to co oni ;)
    Na basen tez chodzimy, ale ja to traktuje jakos rodzinny wypad w weekendy. Poki co basen zamkniety od czerwca az do pazdziernika.
    Co do meza komentarza, to wkurzyla bym sie na niego. Moj we, ze jak wroce do roboty, to musi wiecej w domu robic, a i tak sporo robi pkus ma mi kogos do sprzatania znalezc. Tak malo czasu jest dla dzieci jak sie pracuje, a gdzie reszta.
    Ooki co koj maz poszedl na kompromis i zrezygnowal ze swojej dotychczasowej pracy na dobrym stanowisku i b.dobrze platnej na prace w budzetowce....w szpitalu. A,e nei ma wyjazdow (az tylu) p, orzeprowadzac sie nie musimy, ma normalne godz.pracy, tzn. Czasem musi zostac dluzej czy podjechac wieczorem/w nicy ale generalnei jest duuuuzo lepiej. Obym ja robote w budzetowce dostala, bo do tego co robilam ( mimo ze kocham) wracac ni chce poki dzieci sa male. Jak podrosna to wracamy do swch dawnych zajec i jezdzenia po siwecie. A oni alb pojada znami i beda mieli orzygode zycia,a lbo zostana w domu.

Psotka, moj je lunch pomiedzy snaidaniem i boadaem. Tzn. My wszyscy jemy lunch. 6-6.0 sniadanie, potem kolo drzemki 9 ma owoc. 12 lunch. 16 obiad. Potem czasem znow owoc i kolacja przed spaniem. Cyc rano i wiecOrem.

Manku, dziwie sie mamie, ze jedzie. Ja mojej bym cos powiedziala, co o tym sadze. Bratu i ojcu tez. No sorry. Ty dmuchasz i chuchasz a ci co?

Mloda wlasnei snela na 2 drzemke. Noc tragiczna. Rano spac juz o 8 chciala, weic zaliczamy dzis 2 drzemki.

Uciekam ogarnac chate (o ile sie da bujajc jedna reka/noga ;) )

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka moja rano je mleko tak miedzy 6-8 potem ok 10-11 zjada jajecznice kaszke kiełbaske serek różnie potem drzemka obiadek ok 13-14 potem ok 16 owocki biszkopty flipsy czasem kiełbaska i ok 19:30-20 mleko

Lara ja tak miałam :) test ciążowy jeszcze nie pokazał a owu były dwie kreski a to po term @ było wiec na drgi dzien zrobiłam ciążowy i już pokazał :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!
    Maniek ręce opadają na Twoja mamę...serio! Współczuje strasznie! Wybacz ale co ona sobie myśli? Ze ty z małym dzieckiem i w ciąży i praca bedziesz ciagle ja na duchu podnosić i sie o nia troszczyć a ona bedzie latać na pomoc synowi? No ok to niej po nia przyjadą zajmą sie nia teoche a brat wybacz widocznie ma to w D... Naprawdę nie wiem co ci poradzic :( zdrówka zycze !!!
    Psotka u nas na drugie roznie a to parowa niestety a to serek czy jogurt jajecznica sucharki czy kawałek bułki owoc...roznie
    Co do testów nie wypowiem sie bo sie nie znam
    Beszko współczuje Wam z tym bujaniem Hanki...wiem co to znaczy :( ale zoska jakos wyrosła z tego tak czy siak nie potrzebuje. I tobie tego zycze. A z noga juz ok? Bo mi chyba umknęło gdzies
    Aaaaa Zoska nadal bez smoka! Wlasnie zasnęła na drzemkę w jakieś 15 min w swoim łożku i bez smoka ;)
    A my od rana na zakupach...kupiłam stół narożnik i lustro :D wreszcie przydała sie kasa z książeczki mieszkaniowej fakt kiedys miałam tam miliony ;) ale dobre i tyle
    Kroko jak głowa?
    I Zgredzia jak tam ten wujo?
    Ide polezakowac troche :)

WróżkaZielona, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Gang 18+ wdzieczna nazwa, ale zastanawiam sie czy majac 21 lat nie jestem za stara zeby dolaczyc :-d

Krokodylica, Blondik, MANIEK, Izoleccc lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Gang 18+ wdzieczna nazwa, ale zastanawiam sie czy majac 21 lat nie jestem za stara zeby dolaczyc :-d

Ja mysle, ze tutaj to mozna byc ewentualnie za mlodym ;)

Lokokoko, Izoleccc lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Psotka, cos Ty, do kogo pijesz? :P przeca my tu wszystkie mlódki :D

Lokokoko- pewnie ze wpadaj do nas! zapraszamy! :)

Krokodylica, Lokokoko, Izoleccc lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:

Witamy i rozgość się.
    Jakoś przebelejemy fakt żeś taka młoda. ;)

Smoku dzięki że pytasz, głowa lepiej, chyba organizm zaczął przyswajać clo. :P

Będę wieczorem.

Lokokoko lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokoko: ta nazwa to zart, w istocie miazdzaca wiekszosc jest po 30tce..

Odebralam dzis foty z sesji. Teraz moze wyjde na spacer, a i masazer przyszedl po wezwaniu baby do zwrotu kasy, bo kurier opoznienie mial 2 tyg.

Maniek: nie wiem co Ci napisac, ale zawsze ten kto sobie radzi dostaje po dupie, a maruderom przychodzi sie z pomoca. Moze przestan sobie radzic :-) (w sensie nie pokazuj tego).

Lokokoko, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!

Lara wizyta udana;)Leo grzecznie siedzial(nmi nakolanach)w 10 min bylo po wszystkim mial takie piekne loczki buuuu nie moge sie przyzwyczaic:/

Manku nie wiem co napisac:(chyba jednak rozmowa z bratem i wymuszenie pomocy!!!czy mu sie to podoba czy nie!i innym!musisz myslec o sobie o swojej rodzinie!masz straszne stresy w tej ciazy nalezy ci sie odpoczynek i spokoj!!!potrzasnij mama i bratem!a mama u psychologa juz byla?

Beszko to mozna tak od razu po;)hehehehe

Zgredka jaki masazer?taki co mysle;)

cdn

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha _:-D
    No to dobrze. Fajny klimacik tutak widze.
    A moge wiedziec ile macie lat?

I czy zostane dopisana do listy?:-D

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejze, chyba Mloda Dama ma jeszcze dwudzieche ;)

co do listy to zglaszaj sie do Krokodylicy, ona tutaj zarządza :D

no i opowiedz cos o sobie, a najlepiej daj jakies wkupne :D ja np. nie pogardze slodkosciami :D

uff, wlasnie babcia wyszla. dzis w sumie malo jakos bylam z Frankiem, bo druga polowe dnia przespal, a pozniej na spacerze z babcia. teraz zasypia w lozeczku, a ja jakos czuje niedosyt mojego synka :( ehh.

Lili- gratki pierwszej wizyty Leo ;) my mamy niedaleko fryzjera typowo dzieciecego i on ma takie fotele- auta, do ktorych sie dziecko wsadza i puszcza mu bajke :D super sprawa, Franek uwielbia :)

Manku- wspolczuje strasznie sytuacji :( ile Ty bidulo sie nameczysz... sil zycze!

Kroko- jak z glowa lepiej, to do dziela! ;)

Smoku- gratki odsmokowywania :) mnie to czeka dopiero, ale jakos ciezko mi zaczac :/

Beszko- jak tam noga?

Psotka- u mnie roznie, najczesciej jakis owoc, bo nabialu Franek juz nie lubi :/ a dzis jadl o 10 i dopiero kolo 15, bo tak zasnal.

Lara- jak Ania po szczepieniu?

zrobilyscie mi smaka na to leczo, nie zasne przez Was :P czy u Was tez juz o 20tej tak ciemno? ehh, jesien idzie.

43xntqm.png

q0eplew.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Kroko super ze juz głowa mniej trochę boli

Maniek, zgredka ma rację.. Za dobrze sobie radzisz i wszyscy to wykorzystują. Mama, jeśli taka pomocna to niech się zajmuje Jagoda, a może mama może zostać u brata na jakiś czas? Zobaczyłaby różnice.. Zresztą same traktowanie mamy przez twojego brata.. No trudno skomentować

Zgredko i jak sprawa z wujkiem?

Witaj lokokoko, co prawda damy o wiek się nie pyta, ale ja np. mam już 34 wiosen :)

Beszko i jak Hania, a Ty z tym brzuchem?

Smoku.. Gratuluję pozbycia się smoka:)

Lili, pokaz zdjęcie Twojego nowoostrzyzonego przystojniaka

Biedronko współczuję popsutej pralki

Psotka u nad na pierwsze jest Owsianka, na drugie : kanapka z serem szybką, pomidor, papryka, ogórek. Makrela i chleb i warzywa, serek, serwetki, kabanosy, jajko, naleśniki, ciasto, owoce.. Zależy co mam na stanie

Cdn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 20:24

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 2012 2013 2014 2015 2016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ