X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 31
    Lili: no ten masazer, malutki, milutki w dotyku i naprawde ladnie pachnie..

Mala spi, maly zasypia przy cycku, ale jeszcze, ale zaraz pieluche zmienie i sie obiudzi, w nosie mu furkoli, ale odciagnac sie nie chce nic nie wychodzi

Lili83 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec wkupne daje :-D
    Mam 21lat.
    Jestem higienistka stom a co za tym idzie iinteresuje sie tym jak i promocja zdrowia
    Przed ciaza slodyczami nie gardzilam, teraz kocham chrzan i piosenke lost on you :D a wiecej na pewno dowiecie sie podczas poznawania mnie
    Jestem w 5 tyg 1 dniu ciazy :-D jestem wesola. Empatyczna i nie lubie mowic o sobir. Hahaha :-D

Blondik, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no prosze Lokokoko, jestesmy z tej samej branzy w sumie ;) ja- lekarz stomatolog. no i tez na poczatku obu ciaz chrzan to bylo moje drugie imie :D i wyszedl z tego po raz drugi chlopak ;) tak wiec u mnie akurat calkiem sie sprawdzil ten zabobon. aaa co do piosenki to tez sie jakos w nia ostatnio wkrecila, sama nie wiem czemu, bo troche nie moje klimaty :)

Konwi- a jak Ty sie czujesz psychicznie?

Zgredka- ej, a moze powietrze suche? wlacz nawilzacz, nie zaszkodzi, a moze pomoze? ja dodawalam do niego mgiełki zabłockiej.

wlasnie slucham sobie Chopina, nie pamietam kiedy ostatnio sluchalam. jestem w niebie :)

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    no prosze Lokokoko, jestesmy z tej samej branzy w sumie ;) ja- lekarz stomatolog. no i tez na poczatku obu ciaz chrzan to bylo moje drugie imie :D i wyszedl z tego po raz drugi chlopak ;) tak wiec u mnie akurat calkiem sie sprawdzil ten zabobon. aaa co do piosenki to tez sie jakos w nia ostatnio wkrecila, sama nie wiem czemu, bo troche nie moje klimaty :)

Konwi- a jak Ty sie czujesz psychicznie?

Zgredka- ej, a moze powietrze suche? wlacz nawilzacz, nie zaszkodzi, a moze pomoze? ja dodawalam do niego mgiełki zabłockiej.

wlasnie slucham sobie Chopina, nie pamietam kiedy ostatnio sluchalam. jestem w niebie :)

Hahaha :D wiec chyba zaczne sie zwracac " pani doktor" zarcik koskonaucik :-D

Jej, to ja zawsze kochałam zestaw b-sweet z KFC. A ostatnio w poniedzialek zamowilam, zjadlam kesa i do dzis jak przypomne sobie ten smak czy zapach to mnie naciaga.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróżko ja nie mam nawilżacza, dziś przyszło do nas 500+, dli też trochę kasy za czerwiec (mały się urodził 22go) i teraz nie wiem czy odkładać na oddzielne konto czy ładować do swoich oszczędności co robić..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym na jakies oszczednosciowe chyba dala. na sprawy "dzieciece".

43xntqm.png

q0eplew.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDZIA a do ilu lat placa to 500+ ? Ja bym chyba na swoje ladowala.

KONWI - to Patryk tak ladnie je?? Moj by kromki z serem nie zjadl napewno

A dzisiaj na kolacje u mnie frytki z cukinii w panierce z grana padano i migdalow plus sos z rodzaju guacamole. Robie pierwszy raz, ciekawe czy to smaczne bedzie, ale w sumie cukinia pieczona zla byc nie moze a ten sos jest pycha :).

Poleccie mi jakis film na wieczor z mezem.

LOKOKO moj wiek to x gdzie 35> x >30 :P. Czasem serio sama nie jestem pewna juz ile mam lat dokladnie haha

Lokokoko lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psotko: na raze w budzecie jest do kca tego roku, ale będą pewnie zabierać zewsząd żeby utrzymać do końca kadencji, (ale nie o to pytasz, do 18roku życia, przy czym jak pierwsze osiągnie 18 to drugie już nie dostanie), ale jak pisałam, na to pieniędzy nie będzie długo

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :-D tylko prosze mi nie mowic, ze uwazacie sie za stare!!
    Bo jak sie malo znamy tak skopie kazdej tyleczek!!
    Ja mam 21 lat czuje sie na 16:D
    A moj dziadek ma 90 i ma fejsa, umawia sie na randki i twierdzi ze baba 70 lat to za stara dla niego :D fika koziolki,cwczy joge, ostatnio na drzewo wylazl. Wiec mam nadzieje, ze po nim geny mam :D

Mlodosc to stan ducha!:*

WróżkaZielona, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Wrozko masz racje ja dwudziecha na karku dopiero :P

Lokoko witej ,gratki ciunzy :D tyz mom 21 lot :)

Mlody juz spi ja zabieram sie za zachcianki. Grysik z kakao a potem kromal z serem majonezem I szczypiorem :P

Maly wgl ma jakis lek separacyjny znowu ale tym razem na ojca. I wczoraj I dzis o 5 rano jak tata wylazi z lozka do pracy szykowac ten leci za nim I beczy I beczy bo tata idzie no masakra tak nie chce go opuszczac maz przynosi mi go do lozka jak juz musi wyjsc to ten nogami przebiera tak na jego rekach ze sciagnac go z meza nie idzie :/ bidulek taki za tata teraz. Ale ja sie nie dziwie mezu od dwoch miesiecy robi nadgodziny wraca po 18 I spedza czas z malym no ale to malo no bo co o 20 juz do domu mleko I spac :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 21:20

Lokokoko, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Hej hej

Wrozko masz racje ja dwudziecha na karku dopiero :P

Lokoko witej ,gratki ciunzy :D tyz mom 21 lot :)

Mlody juz spi ja zabieram sie za zachcianki. Grysik z kakao a potem kromal z serem majonezem I szczypiorem :P

Maly wgl ma jakis lek separacyjny znowu ale tym razem na ojca. I wczoraj I dzis o 5 rano jak tata wylazi z lozka do pracy szykowac ten leci za nim I beczy I beczy bo tata idzie no masakra tak nie chce go opuszczac maz przynosi mi go do lozka jak juz musi wyjsc to ten nogami przebiera tak na jego rekach ze sciagnac go z meza nie idzie :/ bidulek taki za tata teraz. Ale ja sie nie dziwie mezu od dwoch miesiecy robi nadgodziny wraca po 18 I spedza czas z malym no ale to malo no bo co o 20 juz do domu mleko I spac :/

Hej, hej <3
    To masz juz jednego babelusia? Ile ma?:*

Jakie powitanie :D

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ładnie..czytam was od 20 czyli bita godzina nadrabiania :-)

Witam po długiej nieobecności. Dziękuję za kciuki dla Tomcika :-)

Co do żłobka to cieżko użyć słowa, że jest dobrze, ale nie jest też źle ;-)
    Pierwszy dzień zaprowadziłam, babki przeprzemiłe, bardzo wzbudziły moje zaufanie i sympatię, dziś też tak samo. Okazało sie, ze nie ma opcji by nawet chwile z nim zostać. Po prostu zabrano mi go z rąk i musiałam wyjść. Oczywiście mega ryk. W sumie to chyba lepiej, że nie zostałam, bo czułam mega gulę w gardle, wiec nic by ze mnie pożytku nie miał, jak ryczałabym razem z nim. Dwie poprzednie nice mega ciężkie, jakby wyczuwał też stres przed zmianami..
    Przyszłam po niego po 2 godz, a pani mówi, że zasnął im w wózku. Uchyliła drzwi i pokazała mi go jak śpi na siedząco w spacerówce. Kazała jeszcze sobie iść i że zadzwoni jak się obudzi. Kazała mi przeczytać sobie taki tekst na drzwiach sali. Zrobiłam fotę, potem wam wstawię. Jest cudowny, w chwilach kryzysu go sobie przypominam i polecam wszystkim zestresowanym mamom żłobiaków i przedszkolaków.
    Powiedziały, że nie chciał nic jeść i sporo płakał. Zadzwoniły po ok 5 min,że już nie śpi i mogę przyjść. Jak mi go podawały to Tomek pokazywał palcem na drzwi i krzyk, że chce tam z powrotem ;-) Cały wczorajszy dzień był w super nastroju, zero marudzenia, noc ładnie przespana.
    Dziś rano mówiła, że znowu idziemy do dzieci i zapytałam czy bierzemy ze sobą misia Tulisia. A ten po niego poszedł i mi go wpakował do torebki. Super to było :-)
    Jak weszliśmy do budynku to już załapał gdzie jest i zaczął stękać i pokazywać na drzwi wyjściowe, panika. Weszłam do sali, tak jak wczoraj go podałam i wyszłam. Słyszałam jego płacz i jak wołał "mamo, mamo!!" Zwiałam bo bym tego dłużej nie zniosła. Przyszłam po 2 godz, zajrzałam do sali, a babka go wozi w tej spacerówce znowu, inne dzieci leżały na leżaczkach albo na podłodze w kocykach. Trochę dziś obiadku i śniadania zjadł, jak wynosiła to bardzo płakał, cały spuchnięty od płaczu i skomentowała :"No niektóre dzieci tak ciężko te pierwsze dni znoszą, ale się przyzwyczai na pewno" czyli znaczy, że było kiepsko.. A Tuliś dziś wygląda, jakby go przeczołgano przez całe przedszkole, mega brudny i na głowie plamy jakby z zupy buraczkowej. Pytam Tomcia, co to za plamy, ty je zrobiłeś czy ktoś inny? A on do mnie "inny, inny" Myślałam, że padnę ze śmiechu!! Tak mu się te słowo inny spodobało i myśli, że te plamy sie tak nazywają. Pokazywał tatusiowi głowę miśka z plamami i mówi "inny, inny".
    Ogólnie mimo tych płaczów to mam pozytywne odczucia co do tego żłobka, babki są cudowne. wierzę, że będzie dobrze.
    Wybaczcie ten poemat, ale musiałam się wygaaaadać :-)

Teraz w skrócie co tam zapamiętała z tej godziny czytania, wybaczcie, ze nie odniosę sie osobowo:
    -co do nocnika, to u nas nie ma szans jeszcze. Tomek nawet w ubraniu da sie posadzić na sekundę i wstaje zaraz, bez pieluchy jeszcze gorzej, bo nawet usiąść nie chce. Ale nie wiem, czy w żłobku nie będą ich sadzać. Wg mnie nic na siłę, przyjdzie czas i pora.

-też uwielbiam zwierzęta, moja kotka jest jak moja córeczka. Wiele jej zawdzięczam, bo chyba tylko dzięki niej udało mi się uporać po stratach dwóch ciąż.

-na plaży pielucha do pływania, też sobie nie wyobrażam golaska wśród ludzi , po pierwsze gapienia ludzi, a po drugie kwestia higieny. Nie wiem czy piach w siusiaku by nie doprowadził jeszcze do jakiejś infekcji.

-witam nowe koleżanki :-)

-Wróżko, do ciebie odniosę się osobowo, bo baardzo rozumiem twoje złe samopoczucie związane z koniecznością leżenia. Mi sie szyjka otwierała od 26 tyg i musiałam leżeć. Masakra, deprecha murowana. Eszystko bolało już od przerzucania sie z boku na bok. Ale pamietaj, ze robisz to dla swojego maleństwa, jakoś dasz radę ;-)

-współczuję konfliktów rodzinnych, oby udało się dogadać.

No i klops, więcej nie pamiętam :-(

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurka 21 na karku dopiero a juz dwojka ale siem urobila ehh no ale trza isc do przodu . Synek ma 17 miesiecy :)

A I tak dodam ja sie czuje tak w sam raz na swoj wiek jedynie wygladam jak 15-latka. Nie raz ludzie patrza na mnie tu z dzieckiem a tu z brzuchem taki smark hehehe :P jestem niska I buzie mam jak dziecinka . Siostra sie ze mnie nabija hehe ze wygladam jak siostra a nie matka mego syna jak jej fotki posylam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 21:32

Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, tyle dodrukowałuyście w czasie mojego pisania... ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lokokoko ja 31 wiosen mam juz .. Ehh leci czas szybko.
    Zgredko no wlasnie jak wujas chujas ? ( wybacz taki mi suchar do głowy przyszedł)
    Beszko noga lepiej?
    Eh dziewczyny mam taka rodzine ze chetnie bym sie z niej wypisała, nie umiem inaczej to moja mama i zawsze jej pomogę ale brat to mi nerwów napsuje wrr jutro do niego zadzwonię i mu powiem juz co o tym wszystkim mysle ( maz powiedział ze jesli tego nie zrobię to on zadzwoni)
    Smoku extra ze juz bez smoka :)
    Pytalyscie jak prezent dla męża ... Zadowolony dorzuciłam loda i szczęście w pełni ;)
    Lili jak plecy ?
    Psotka u mnie jak u Konwalianki co mam to dam :) a leczo tez z kiełbaska robie a w sumie maz robi pyszne to ja sie nie wcinam:) bardziej mi smakuje gdy on ugotuje :)
    Czytam książkę Marii czubaszek mam mieszane uczucia acz w wielu kwestiach sie z nią zgadzam.

Krokodylica, Lokokoko, Blondik lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALA no to szkoda z tym zlobkiem ze nie pozwalaja na poczatku mamie zostac. Wlasnie dzisisaj o tobie myslalam ze moze moglabys zapytac czy mozesz zostac troche. No ale kazda placowk ma pewnie swoje metody.

Co do piachu w siurku to jeszcze nie slyszalam takiej historii :P. Gorsza jest mokra pielucha lub spodenki - ponoc to bardzo niezdrowe nawet dla doroslych w takich mokrych gaciach siedziec.

Nenaaa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio bylismy na kapielisku w Czechach i przyznam ,ze odraza mnie widok takich 3 latkow z golymi siusiakami . I wlasnie biegal tam taki starszak z taka fujarka jak u 15latka po piaskownicy rzucal sie tam wiec pewnie go wybrudzil.Jeszcze takie maluszki jak nasze ok ale nie nie. Moj maly zawsze publicznie bedzie mial pampersika wodnego a jak bedzie wiekszy to majteczki i juz.Nie bedzie swiecil obcym w oczy swoimi klejnotami o nie. Bez niczego to moze w upaly biegac po babcinym ogrodku przy baseniku i tak tez bywalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 21:47

LaRa, Krokodylica, Lokokoko, Blondik lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokoko ja 31 lat.

Psotka, pytalam dyrektorki jak dzwonilam 30 sierpnia czy będzie mozna pobyć z dzieckiem, ro ona, że pierwszego dnia tak ok 15 min do pół godz max mozna zostać. Ale jak przyprowadzilam, to juz bylo ok 8-10 dzieci, zero rodziców, dzieci nie plakaly. Zapytałam czy moge zostac chwilę, ale te babki, że nie, bo zaden rodzic nie zostal, że dzieci się rozkojarzą jak bedzie ktoś obcy, a dla tonka też to nie będzie dobre. Nie protestowalam, bo lzy cisnely mi się do oczu, więc nie byla bym wsparciem dla niego, a utwierdzeniem, że dzieje się cos złego.

Co do pieluchy do pływania, to jak tylko wychodzi z wody od razu zmieniam na drugą, więc w mokrej nie biega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 21:53

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam zdjęcie tego co było na drzwiach sali żłobkowej. Kto w temacie i ma ochotę to zachęcam do przeczytania :-)

28432404857f8222gen.jpg

LaRa, Krokodylica, Blondik, Izoleccc lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Alicjaa przeczytalam i sie rozryczalam juje juje masakra :P

Bedzie dobrze glowa do gory , Tomus oswoi sie i bedzie sie tam bawil i rozwijal w najlepsze :)
    Ja malego tez chce poslac ale juz do przedszkola za rok czy 1,5 mysle tez mnie to czeka.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

‹‹ 2013 2014 2015 2016 2017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ