Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedronko skladalismy wniosek do urzedu miasta do towarzystwa budowlanego. To cos ala taka spoldzielnia. Buduja bloki I wynajmuja ludziom takim wlasnie potrzebujacym ,ktorych nie stac na kupno swojego a maja kiepskie warunki. Wniosek wlasnie zawiera informacje o obecnym miejscu zamieszkania liczbie osob w rodzinie no I dochody I opis sytuacji rodzinnej I potem jak zwolni sie mieszkanie rozpatrzaja wnioski I przydzielaja najszybciej wlasnie rodzina z dziecmi. Takze nie jest to tez takie hop oni sprawdzaja dochody czy nas bedzie stac na utrzymanie tego mieszkania. Podali nam juz cene czynszu I innych pierdow takze wiemy co I jak z oplatami juz. Jedyne co to kaucje musimy wplacic 6 tysiecy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 15:17
-
Nam czynsz wyszedl 770zl. Razem z pradem I internetem wyjdzie I kredytem na ta kaucje wyjdzid nas ok 1200zl tyle co teraz placimy a jednak mamy swoje mozemy sobie gwozdzie wbijac gdzie chcemy itd hehe no I bedziemy sie starac o dotacje moze nam przyznaja jakas obnizke to juz w ogole bedzie super
Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
O widzę ze dzis dzień dobrych wieści Beszko gratuluje (ps powiedziałaś na rozmowie ze ogarniasz 3 małych dzieci i wykosiłas konkurencje, bo każdy inny obowiązek to pryszcz przy tym
Dama gratki super nowy rok wam sie rozpocznie.
Psotka fajny pomysł, z tym zeby sie zabrać za to samemu bedziesz mieć domiego na oku sama sobie szefem i przy okazji jeszcze kasa z tego bedzie.
Wróżko trzymam kciuki byś na święta juz w domu była z maluchem i najadła sie wszystkich słodkości ktore sobie
Dzieki ze pytacie, bol mniejszy ale wciąż Apap w południe zjadam bo nie da rady bez. Kaszel tez mnie nie opuścił wiec mama mi znów banki postawiła bo w pon chciałabym iść do pracy i w ogóle sie ruszyć bo czyje sie i wyglądam jak gowno w lesie. Ja mam tak jak Zgredka bez pracy dziadzieje umysłowo. Fajnie poleżeć pospać itd ale bez przesady, tyle planów miałam co w domu zrobię i nic nie zrobiłam nawet tego kosza Mojżesza nie kupiłam jeszcze:(Maniek
-
Młoda ja tez dotacje mam teraz mi przyznali 150zł czyli płace 330zł mam nadzieje ze potem dostane wiecej bo nie bede miec bezrobotnego
wierze ze sie cieszycie my wynajmowaliśmy kawalerek i jak kupilismy to to skakałamze szczęsciaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Ja to sie teraz przeniosę z 55? m 2 na 75m2, juz sie nie mogę doczekać. No ale kredyt do monca życia, z tym ze my czynszu płacić nie będziemy bo to mieszkanie bezczynszowe, pełna własność wiec mogliśmy sobie pozwolić na takiemrozwiazanie. A nie rata + czynsz + opłaty. Na takie rozwiazanie u nas bez szans.
No ale gratuluje raz jeszcze, mimo ze tbs, No ale zawsze lepiej być na swoim.
Ania śpi, usnęła o 15:30, zaraz musze ja budzić bo czas jechać, a spodziewam sie tłumów, planowałam jechać tuż po przyjeździe męża z pracy, ale widać dziecko miało inne plany.
Maniek, dzis moja dobra koleżanka była w szpitalu wojskowym we Wrocku u laryngologa, mieli jej cos w uchu przebijać bo biedna tez w ciąży (termin na styczeń) od 3 tyg cały czas ja meczy cos, to jelitowka, gorączki, zatoki, gardło, uszy itd. No i okazało sie ze ściągali jej ropę z zatok, lekarz sam był w szoku ile tego miała, a mówiła mi ze bólu jeszcze przed zabiegiem nie życzy nikomu. Także moze Wy na to samo cierpicie? Moze warto w ta stronę isc, dobry laryngolog? Ma mnóstwo leków, antybiotyków itd, czeka na poprawę.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Larus no wlasnie lekarz na sorze mi powiedział ze jak antybiotyk nie zadziała to mam sie umówić do laryngologa na punkcję wlasnie zeby ta ropę ściągnąć dlatego juz s**am w gacie bo wiem ze chyba role rodzic niż to przeżyć.
Udanych zakupów!Maniek
-
Wcięło mi post wrr..,
Wróżko, dzięki, ze pytasz - Zuzia idzie jak burza;)
Beszko, super hiper gratulacje!!!
Lara, nic o kredycie nie mów.
Młoda, super wieści !!! Gratulacje!!! Nieważne ile metrów, ważne, ze własne.
Kroko, ja nie chodzę z dziećmi do kościoła, bo ja musze byc skupiona, a wiadomo z dziećmi trzeba kazić, etc.
Black friday..,musze namówić męża na zakupy dla Tosi, bo Zuzy szafa pęka w szwach, a Tosia oowyrastala;(
Buciki fajne kupiliście.
A i Kroko, ja tez obawiałam sie przedszkola, a mysle, ze to super pomysł, pod względem sicjalizacji. U nas ceny większe, niestety, najtaniej po 750 za sztukę) -
Ja mam rate + czynsz + oplaty..
Summi: a nie masz ubranek po Zuzie? Dziewczynki maja oddzielne ubranka?
Bo moj ma po malej mase i swoje, a jak szyje to juz mniej rozowych, typowo babskich, no chyba, ze sukienko to wtedy pozwalam sobie na dxiewczece wzory..
Maniu: trzymam kciuki, zeby ten zabieg jednak Cie ominal,
Uszylam dzis 1,5 portek, ale jedne duzee.. -
Kotko, ekstra te zdj z przedszkola!
Zgredko, mam, ale to sa ubrania do docierania po domu. Ja niestety mam taka manie, ze jeśli ciuch nie wyglada jak nowy, to juz mnie wkurza i musze mieć nowy - tym sposobem moje koleżanki i rodzina maja masę ciuchów, ktore moim zdaniem były juz nie do założenia, a one twierdzą, ze jak nowe. To samo, jeśli buty maja zarysowanie czy cos - takie moje zboczenie...;(
Miałam cos jeszcze pisać: a! Chwale sie - dziś z Zuza zajęcia miała Pani dyrektor i stwierdziła, ze plany terapii do wyrzucenia i trzeba zrobić nowe, bo to, co oni założyli na rok - ona ku osiągnęła. W ogóle w szoku była, ze potrafi robić pewne rzeczy, ktore dla dzieci z takim zaburzeniem sa bardzo bardzo trudne...cóż...bedzie tam chodzić, ale od lutego pójdzie tez do zwykłego żłobka i zobaczymyKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej,
Ledwo patrzę na oczy, poprzednia noc okropna, Zuzia obudziła się z płaczem i w ogóle nie dała się uspokoić, odwaliła taką histerię że nie da się tego opisać.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi na temat przedszkola i chodzenia do kościoła.
Jeśli chodzi o przedszkola publiczne, to są lepsze i gorsze, to które mamy blisko jest z tych gorszych, ja sama jeszcze do niego chodziłam i jakoś super nie wspominam.
A chciałabym żeby moje dziecko jednak wspominało dobrze i chodziło chętnie.
Chyba żeby pomyśleć o innym publicznym, ale w tych lepszych znowu ciężko z miejscami i raczej przyjmują od 3r.ż.
Prywatnych przedszkoli dużo nie mamy, bo jednak wszyscy chcą dzieci posyłać bez płacenia. Do prywatnych to chyba wysyłają jak się dziecko do państwowego nie dostanie.
Maniek w prywatnych raczej nie ma problemu z miejscami u nas.
Konwi u nas małe miasto i raczej bieda, takie ceny przedszkoli jak u Was by chyba nie przeszły. I tak każdy próbuje do państwowego, mało kto sobie pozwoli na prywatne. A ja też jestem zdania że 200-250zł czesnego to malutko.
Lara rozbieżność cen posiłków tak jak pisałam, w jednym prywatnym płaci się za śniadanie, II śniadanie, dwudaniowy obiad 9,50zł
W drugim prywatnym płaci się za sam obiadek dwudaniowy 5,40zł a śniadanie trzeba dziecku zapakować z domu.
A w państwowym to w ogóle chyba mają jakieś dopłaty z miasta że tak tanio.
beszka rower i spacer odpadają, za daleko. Plan zajęć jest we wszystkich przedszkolach (w ogóle mam wrażenie że skopiowane jedno od drugiego), ale wiadomo papier przyjmie wszystko, a jak jest w rzeczywistości? Muszę jeszcze popytać innych mam czy są zadowolone z tego miejskiego przedszkola.
Fotelik ostatnio zamontowaliśmy na przednim siedzeniu, bo jednak z przodu jest dużo lepiej jechać.
Nie wiem czy jej ta choroba przejdzie, ja niestety mam ją po dziś dzień.
No i muszę dopytać w tym jednym przedszkolu, bo w harmonogramie mają wyjście na spacer i plac zabaw ale ja nie wiem gdzie niby. Muszę zapytać.
Blondik żłobki chyba mamy dwa (słabo się orientuję), jeden prywatny, drugi państwowy i ceny podobne, ale tam już ciężko o miejsce.
Wróżka jazda tyłem do kierunku jazdy to najgorsze co może być przy chorobie lokomocyjnej.
Lili nie skreślam publicznego, absolutnie, strasznie intensywnie nad tym tematem myślę, mimo że to jeszcze tyle czasu.
Summi ja nie obawiam się przedszkola, tylko nie wiem czy 2,5roku to nie za wcześnie na przedszkole. u nas we wszystkich przedszkolach dziecko musi być odpieluchowane. Jeśli uda nam się to ogarnąć w wakacje i nie będzie płakać że chcemy ją tam wysłać to pójdzie. No i sam wybór przedszkola wywołuje mętlik w głowie.
Lara spodni ciążowych nie cierpiałam, chodziłam w zwykłych, nie ciążowych leginsach.
beszka rewelacja u Was z tym kościołem!
Gratuluję pracy!!!! Tak czułam że ją dostaniesz hehe
Lara - Kotka dobrze prawi, moja Zuzia też była niejadek, a jak widziała jak jej kuzynki jadły to wcinała aż miło.
O to mieszkanie będziecie mieć bezczynszowe, super.
Wróżka pochwal się sesją ze żłobka.
Zgredka wszystkie babcie tak mają, tylko by jedzenie wciskały.
justta ale że jak wodę utlenioną???
Kotka normalne to Wasze przedszkole, tylko nie takie kolorowe.
Młoda gratuluję mieszkania!!! Super!!!
A ja się nie orientuję, to jest na zasadzie wynajmu, czy to już Wasza własność będzie?
Biedro fajne te buciki. Przynajmniej mają regulację na rzepki, u nas nie ma niestety, ale wybór w naszym ccc był już tak słaby że szkoda gadać.
Lara też patrzyłam za lasockim ale wszystkie miały też twarde podeszwy.
Muszę teraz uważniej buty kupować bo w efekcie ma dwie pary, na darmo kasa wydana. Ale z drugiej strony dużo łazimy, jak jedne przemoczy to drugie będą w zapasie.
Maniek oby Ci ten ból puścił. Ściąganie ropy brzmi strasznie.
Summi weź nie wariuj z tymi ubrankami
Gratulacje za postępy Zuzki.
Witam się wśród kredytobiorców
adulcowa ja mam ratę kredytu około 2100zł -
Kotka tak wygląda sala dla dzieci najmłodszych w tym prywatnym przedszkolu które mi się najbardziej podoba.
Kurde nie działa zdjęcie.
Ps. Blondik sprawdziłam, mamy w jednym przedszkolu publicznym dwie grupy żłobkowe i to tyle, dlatego trudo się tam dostać.
Tam jest tak jak w wielu przedszkolach publicznych czyli chyba do 13 bezpłatnie a później 1zł za każdą kolejną godzinę.
Muszę dopytać jak jest w tym naszym przedszkolu, czy się też dopłaca za dodatkowe godziny, bo jak mam dopłacać np 50zł miesięcznie to chyba wolę dopłacić na prywatne.
A prywatne pszedszkola mamy tylko te dwa na całe miasto.
Miałam dzisiaj odsypiać a tu prawie północ.
Aaa byłam dziś w sklepie zabawkowym oddać lalkę na reklamację i zobaczyłam pluszaka który jest tak genialny że od razu go kupiłam, taki zając szyty z różnych szmatek, genialny jest. Zuzia dostanie go od Mikołaja. mam nadzieję że go polubi bo przyznam się szczerze że kupiłam go już z myślą o przedszkolu, najmłodszym dzieciom proszą aby spakować ulubioną maskotkę.
Ala Ty chyba kupowalas dla Tomka misia do żłobka. Sprawdza się?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 23:53
konwalianka lubi tę wiadomość
-
Ja mam rate ok 1300zl. Leze jeszcze z malym a mala oglada baje..
Kroko: moja do zlobka czasem idzie z Peppa, tak tez zalecali, zeby na poczatku dziecko cos mialo ze soba, ale moja szybko sie socjalizuje, wiec nie bylo to konieczne
No u nas publiczny jest za ok 300 zl z jedzeniemKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Tak, zmienilam z niepubl (690zl) na publiczny bo dostala miejsce. Poplakiwala przez tydzien przy oddawaniu, ale jak w tym pierwzszym zmienila sie kadra, to z miesiac to przezywala, a i tu chetnie chodzi, odprowadzam ja na sniadanie, to jak drzwi zlobka zobaczy to tylko "amam" i leci, az sie za nia kurzy..
Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość