X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ten pomysl z przedszkolem mi w glowie siedzi.Nawet sa specjalne strony i kursy na ten temat. Tylko jak to fiansowo wygalda? Ile trzeba wylozyc i ile sie zarabia? No i najwazniejsze czy jakos zalozyciel/dyrektor trzeba mniec jakies konkretne kwalifikacje? Musze gdzies podzwonic.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jelitówki ciag dalszy tym razem ZUza :(

co do kredytu teraz mamy ok 600zł rate ale za 2 lata bedzie juz 900zł bo teraz mamy dopłate od panstwa zostało 17 lat :P

spadam chłop wina zlewa do butelek Zuza leży Lilka szaleje a mnie sie oczy kleją :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Justa tulam kochana :(
    Ja tez podpytywałem inne mamy w żłobkach jakos tak lepiej mi sie decyzje podejmowało.
    Beszko tez bym wzięła ta nianie na próbę. Co do chorób to chyba nie uniknione czy żłobek czy przedszkole
    Ja ma 1400 raty i tak 30 lat ... acz mam nadzieje ze szybciej spłacę.
    Kurde Lara zazdroszczę Ci zawsze gdy piszesz o ktorej Ania wstaje... u nas 5 max 5:30 każdego dnia.
    Zatoki chcą mnie zabić, w domu sajgon nie wiem juz co robić :(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, a ile juz ten antybiotyk bierzesz? Moze jednak trzeba poszukac dobrego laryngologa i sie wybrac. Szkoda sie meczyc :(

Wiecie co, tesciowa wczoraj wyslala sms z pyt.czy te prace dostalam. Odpisalam jej, ze tak...a ta ciiiiszaaaa. Dopiero dzisiaj, po 24 h odpisala, ze gratuluje. Czepiam sie czy to jednak dziwne zachowanie?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku, moze warto juz isc przeczyścić te zatoki? Nie dręcz sie juz tym bólem.
    Co do spania Ani, to fakt, ostatnio śpi do 8, ale godziny jej pójścia spac sa dla mnie juz hardcorowe. Wolałabym zeby wróciła do swojego starego systemu czyli pobudka 6-6:30, ale tez spanie o 21. Widzisz, ńie jest idealnie.
    Jak ojciec wróci z meczu to ja przejmuje i bedą piekli sernik Rosa. Widzę, ze Ania coraz bardziej interesuje sie TM i chce naciskać :)
    A jak wyszła chałka? Robiłaś?
    Jak mama? Miał przyjechać tata....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jutro i w pon jak dalej tak bedzie to umówię sie do lekarza bo zwariuje. Chałki jeszcze nie robiłam, w ogóle nic nie robiłam bo chetnie bym sobie głowę odrąbala. Antybiotyk Biore juz 6 dni.
    Beszko no dziwna ta Twoja teściowa. A moze ona Ci zazdrości czegoś.....
    biedronko współczuje jelitowki ... dobrze jeszcze pamietam buuu

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola hola
    byłam z koleżanką w kinie, wcześniej była u mnie na kawie. Mój dziś pomagał koleżance tapetować mieszkanie, na ewentualne pytanie czy nie mógł się wykpić, skoro już tydzień temu też komuś pomagał, odpowiadam, że ma u niej duży dług wdzięczności.

Beszko: a nie wiem czy dziwne, może kobita nie miała przy sobie telu, ważne, że napisała.

Po dwóch godzinach mojej nieobecności mały dostał ponoć szału i nie dało się jak uspokoić, cholera on nie chce tej butli, muszę to jednak systematycznie ćwiczyć
    a mała jest właśnie usypiana i walczy, piszczy wyje.. ;/

Maniu: cholera, antybiotyk trza brać tydzień, Ty poki co krócej, ale jednak powinno przechodzić, chyba musisz iść do specjalisty, bo się wykońćzysz..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek musisz koniecznie iść do lekarza, bo jeśli nie ma poprawy po 3 dniach antybiotyku to znaczy że jest źle dobrany i konieczna jest zmiana. Ale tak naprawdę to ja już bym się nie pisała na kolejny antybiotyk, już chyba bym wolała ściągnąć ta ropę.. Zresztą, mówi to ta która w 7 miesiącu miała ściągany paznokieć na żywca..

Beszko, sama nie wiem czy się do tego przyczepić.. Olalabym chyba

Wracamy, fajnie było

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Summerka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzko, tez opalanym teściowa.

Manku, Konwi dobrze gada- kurczę, może antybiotyk złe dobrany. Biedna Ty..,

Jestem zachwycona - nie dość, ze w przedszkolu taka opini, to dziś byliśmy u teściów (dzieciaki oskuchowo czysto) i byli tam szwagier z córka pół roku młodsza i Zuzka nie odstaje, mowi wiecej i w ogóle super hiper - a wcześniej było gorzej, wiec jestem dobrej myśli - wszyscy widza zmianę i mówią, ze sie rozgadała;)

Blondik, Krokodylica, PsotkaKotka lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Summi :) fajnie :)

Konwi, swietnie, ze spotkanie udane :)

Biedro, współczuje Jelitowki, zdrówka dla Z.

Moja gwiazda nie śpi, i ma to całkowicie w doopci. Rano bede ja budzić, zeby dzien zaczynała wcześniej.
    Plusem jest to, ze zjadła kilka łyżek zupy kremu z cukinii.

Dobrej nocy

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi to pięknie ze taka zmianę wszyscy dostrzegają:)
    Co do tego antybiotyku to i tez bym go musiała brać bo ten mój wynik posiewu mam zły i w rozmowie z gin wiedziałam ze mnie czeka a ze przy okazji mi sie trafiło jeszcze takie gowno no cóż pech.
    Niemniej jednak Konwi mam takie samo zdanie i nie chce juz leków wole ten dziadowski zabieg... ps pamietam ten Twoj paznokieć ała.
    Zgredzia jaki film oglądnęłas? I czy jak Kostek daje czadu to Twoj nie dzwoni ? Jak sobie radzi skoro młody nie chce pic z butli?
    Lara to faktycznie druga strona medalu skoro Ania późno chodzi spać to późno wstaje... moja codziennie ok 20:00 jest oddelegowana do pokoju i tam zasypia raz szybciej raz wolniej ale przed 21:00 zawsze ( chyba ze prześpi w żłobku dłużej niż 2 godz w południe).

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: pitbul i nie polecam, jak dla matki za bardzilo hardcorowy, nie znieslam scen ze znecaniem sie nad dziecmi.
    Moj dzwonil jak juz wracalam.
    Odpowiadam jak sobie radzi: "probuje go jakos czyms zainteresowac, najlepiej jak wchodzi z nim do ciemnego pokoju" bo on wyje tak, ze oczy ma nonstop zamkniete..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szogun śpi, w końcu.

Manku, pisałam z ta kumpela, pisałam o Tobie, o Twoim stanie, powiedziała żebyś nie przedłużała i tak czekajaćej Cie wizyty i punkcji. Ból zabiegu jest do zniesienia. Masz sie trzymać i poddać zabiegowi. Nie zwlekaj.

Zgredka Hah, przed chwila mój malz powiedział na mnie "pitbul" bo jak na niego wyskoczyłam to tylko to mu sie skojarzyło, teraz tylko ńie wiem, czy wziął to od rasy czy moze w filmie były sceny gdy żona prawie zagryzła męża hehe
    Ale jak nie polecasz to nie obejrzę. Ja za to jestem nadto wyczulona na krzywdę zwierząt, powinni zaostrzyć prawo w tym temacie, tak zeby nikomu nie przyszło do łba zrobic krzywdę zwierzęciu, w szczególności psu.
    Nie zrozum, ze na krzywdę dzieci nie jestem, bo jestem ale tez w wielkiej mierze na zwierzęta. Ech

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast pójść spać to siedzę, piję wino i oglądam Lejdis, mój ulubiony film, o. Wyśpię się za 10 lat. ;)
    Wysłałam męża do sypialni, niech dzisiaj on śpi z Zuzką, bo przecież jemu nic nie przeszkadza, śpi w najlepsze, a ja śpię w drugim pokoju. Jak by płakała to przecież i tak usłyszę....

Summi no i gites, diagnoza błędna i tyle. :)
    Ja sobie myślę, że ostatnio za dużo tv włączam Zuzce. Pora to zmienić.

Mąż dzisiaj miał zostać dosłownie chwilę z Zuzią, żebym mogła podskoczyć do fryzjerki obok grzywkę podciąć, ale oczywiście nie znalazł czasu. ;)
    A ja aktualnie jednoczę się z Zuzią i obie zapuszczamy włosy. :D Od króciutkich zapuszczam i nie mogę normalnie tego etapu. Ani związać, ani upiąć, nie układają się i wyglądają jak z d*py. To obmyśliłam grzywkę. A że do fryzjera się pójść nie udało to przed chwilą nożyczki i ciach ciach, mam grzywkę. :P

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro: o piesku tez tam bylo.. :/

Kroko: ja tez zapuszczam, ale mam mega dobrego fryzjera i ona na kazda okazje umie sciac..

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Kufa jak śpię w drugim pokoju i mogę się wyspać to obudziłam się o 6 i baja bongo.
    Mąż z dzieckiem tam śpią w najlepsze a ja jak osioł leżę i spać nie mogę.

Blondik gdzie jesteś? Jak test bo chyba wczoraj miałaś robić???

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Blondik, No wlasnie, jak tescior?

A moja A, ma budzik w tyłku, gdy tylko ja wstaje on po chwili juz sie budzi. O to mi chodziło, aby ńie przeciągać jej snu do 8. Pozwoliłam tym samym wyspać sie jej do 7:00, butla i leży z ojcem.
    Nie wyrobie kolejnego dnia z zabawa do 23.

Kroko, połóż sie na bok i poprostu odpoczywaj i ciesz sie chwila, swoja droga dziwne toto, ze jak sie człowiek ma okazje wyspać to sie budzi. Współczuje.

Maz wczoraj upiekł swoje pierwsze w życiu ciasto-sernik Rosa. Wszystko fajnie, tylko ta rosa sie nie pojawiła :/ No ale najwazńiejsze ze zrobił, Ania mu troszkę "pomagala". Fota na fb.

Miłej niedzieli

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wstałam bo ile można leżeć. :)
    A Zuzia jeszcze śpi! No szok.
    Ze mną wstaje skoro świt a z ojcem chrapie w najlepsze.
    A ja to chyba idę sobie mocnej kawy zrobić. ;)

Wczoraj byłyśmy z Zuzią w księgarni, kupiłam dla bratanic po ładnej książce na Mikołajki i oprócz tego dostaną kasę, bo już wszystko mają te dziewczyny. Bratowa mówiła że nawet spoko bo zbierają na coś ram do skarbonki.
    Dla córki szwagra mam drewnianą zabawkę z Lidla i słodycze do tego i tyle.
    Dla Zuzi taka sama drewniana zabawka z Lidla i ten pluszowy zajączek.
    Kupiłam jeszcze lego duplo ale chyba jej teraz nie dam, poczeka do urodzin bo to niby 2+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mlody i stary spia, a mala lata, a ze ja poszlam spac po 2, to oczy sie zamykaja..
    Moj dzis jedzie do rodziny i zabierze mala, wiec mozw z malym zasne (acz pewnie uznam, ze szkoda spac).. sama wypchnelam mala z nim, a teraz trochw zaluje, bo bedw za nia teskniulic, no ale malo czasu z nim spedza w dni powszednie to niech jedzie (ja przez zlobek tez, ale inaczej bym chyba zwariowala..)

A ponoc od poniedzialku w lidlu znowu jakies zabawki..
    I niech ta Biedronka oddaje swiezaki, bo ja mam uzbierane i co..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia, spokoj Ci sie przyda, a i ojciec spędzi wiecej czasu z Lusia. Luzzzzz
    A co do świeżakow to trzeba sie zapisać lub zadzwonić na infolinie. Kurczę, akcja ich przerosła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 07:56

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 2157 2158 2159 2160 2161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ