Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka kochane dzieki za wczoraj, przezylam
Lacze sie z zapuszczajacymi wlosy, masakra jak nie mozna zwiazacale bede twarda i zapuszcze
w grudniu przed swietami zafarbuje i jakos sie bedzie wygladalo tyle jeszcze wytrzymam
U nas ok, poza tym ze Leos teraz chodzi spac grubo po 22, Lara lacze sie z toba ale i wstaje o 8 wiadomo, nocki sa super u nas zeby nie zapeszyc juz drugi tydzien
Biedro jak dziewczynki?
Lili jak zyjesz? ograniasz pewnie
Maniu tak ci wspolczuje z tymi zatokami, mialam niedawno ale szybko przeszlo bol niedozniesienia, trzymaj sie
Jak u was przygotowania swiateczne robicie juz cos, sprzatacie kupujecieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 10:01
-
Ja sie zapisalam na swiezaka. Bede miala w sumie 4.
Co do Swiat to mam prezenty, ale nie spakowane - Zgredka mnie od tego odwiodła. Sprzatac tez sprzatam codziennie cała chate wiec przed swietami tylko obrusy zmienie (na szczescie juz uszyłam). Sukienkę muszę zwęzić, małej uszyć taką samą + mamie uszyć, ale to już w tym tygodniu zrobię - tak myślę.
Muszę sobie kupić jakiś podkład, bazę, coś do brwi i szminkę - taka moja fanaberia coroczna, że muszę mieć coś z kosmetyków nowego, niesprawdzonego przed swietami.
Dzis ide do tesciow na obiad.. Mialam zalozyc długi sweter i rajstopy, ale sobie odpuszcze z wiadomych przyczyn...
Jutro muszę jechać do Męża zakładu pracy + oddać telefon na gwarancję (pojawily mi się zielone plamy na wyświetlaczu - kiedyś też już tak miałam z innym tel tej samej marki i wymienili mi na nowy - modle sie o to).
-
Zgredzia, przesadziłaś hahaha
Kurczę, dzis pierwsza niedziela adwentu, powinnam isc do Kościoła, ale nie dam rady, boli mnie krzyż i bóle @, poki co leżę, a i Ani ńie chce targać na taka pogodę bo ona cała msze na zewnątrz by chciała być a tu u mnie deszczowodoopa, zle sie z tym czuje... Malz pójdzie sam.
U nas prezentów nie bedzie dostałam TM! Wiec mam z głowy kilka imprez hehe.
Ania dostanie moze kase fiskalna do zabawy. Ma tyle zabawek ze na sama mysl o nowych mam dosyć. A sprzątam je z podłogi co chwila.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Adulcova: polecam podklad matujacy revlona w sloiczku bez pompki na palec sie wylewa (ja tak nie lubilam ale teraz spoko). Do brwi cien inglot i koniecznie specjalny pedzelek lub mocniekszy efekt taki krem z make up forever
Szminki kocham ostatnio avon matowe, mam trzy mocne koloryBlondik lubi tę wiadomość
-
U nas święta u teściowej. Jak co roku, fajnie i żarełka dostatek
Posprzątać bardzo bym chciała ale niestety nie wiem jak, nie mam tak dobrze jak Wy, że mogę coś ( COKOLWIEK! ) zrobić przy dziecku. Serio serio. Mam stres jak idę na chwilę do łazienki, a co dopiero np.
firanki zdejmować czy wieszać. Niewykonalne. Mąż niedługo wróci to powieszę pranie, jupi! -
Dziewczyny co na zaparcia ,twarde stolce? Przy kp? Oprocz czopkow najlepiej hehe masakra
-
hejka, ale u Was się dzieje
Gratuluję zdobycia pracy Beszko
Ja sprzątam, sprzatam i pakuję i końca nie widać
Zapuszcam grzywkę i łącze się w bółu z zapuszczającymi włosy...WYgladam jak menel, no,ale trudno
Buziaki dla wszystkich -
Blondik wrote:hejka, ale u Was się dzieje
Gratuluję zdobycia pracy Beszko
Ja sprzątam, sprzatam i pakuję i końca nie widać
Zapuszcam grzywkę i łącze się w bółu z zapuszczającymi włosy...WYgladam jak menel, no,ale trudno
Buziaki dla wszystkich -
Elo!
Sie witam sie niedzielnie. U nas Swieta to bedzie jedna wielka prowizorka, bo pewnie u nas na chacie juz z Antolinem u boku. Ale jakos cieszy mnie ta perspektywazarelko pewnie dostaniemy, choc ja chce zrobic keks i jakas salatke moze. Kupilam ostatnio chuste elastyczna, bo pamietam ze Franka troche tak wkladalam. Wczoraj odwiedzily nas dwie babcie i dziadek. Fajnie bylo
A teraz maly zasypia na drzemke, a ja relaks z kawka.
Manku- co do kosza Mojzesza to kupilam niedawno. Dam znac jak sie sprawuje. Koniecznie lec do laryngologa. Jesli antybiotyk nie dziala to trzeba bedzie inny dobrac i prawdopodobnie ten zabieg Cie czeka. Dasz radei zazdro swojej kancelarii! Jak ja marze o takiej samodzielnosci...
Zgredka- tez ostatnio lubie matowe szminki. Ale ja kupuje golden rose. Nie wysuszaja tak mocno ust.
Adulcova- zazdro ogarniania na biezaco. Ja ogarniam jak mlody do zloba idzie. A i tak wsciekam sie, ze wszystko tak naprawde po lebkachale mam zamiar w przyszlym tygodniu zamowic pania do posprzatania, bo szalu dostaje jak pomysle o kabinie prysznicowej, oknach czy podlodze
Nenek- u mnie podobnie, z Frankiem nie ma szans nawet na zaladowanie zmywarki dlatego robie to jak maz go zabieranie wiem jak te nasze dziolchy ogarniaja takie rzeczy z dzieciem u boku. Wieszanie firanek? Wieszalabym chyba ze 3 dni
dlatego tez nie mam nigdzie ani zaslon ani firanek
Lara- znam ten bol z kosciolem. Tez mam zawsze jakies wyrzuty sumienia. Ale co zrobic.
Justys- gratki przespanej nocki! A jak samopoczucie u Ciebie?
Tja. Pospal. Kupsztal wlasnie pozzedl co oznacza kolejna godzine zasypiania na drzemke. Dzieki Bogu za zlobek w tygodniu!!
Milej niedzieli wszystkim!
-
Hejo nie uwierzycie wczoraj kichnęłam kilka razy dzis mam nos zapchany ...kurwa no przecież nigdzie nie wychodzę , zabije sie chyba. Jutro zadzwonię do laryngologa umówić sie na wizytę ... i znów 150 nie moje
bo na NFZ to chyba nie mam co liczyć
juz sie pogodziłam z myślą ze muszę iść na punkcję
Blondik wlasnie co z testem?
Kroko ano tak to jest nie da sie wyspać na zapas ani na zamówienie
Wróżka ja chce kupić ten kosz bo wózka nie chce w mieszkaniu mieć dlatego szukam takiego na kółkach. Nie ma co zazdrościć kochana , organizuj sie i otwieraj własny gabinet.
Młoda Damo u nas śliwka gerbera pomogła i ja tez jadłam poza tym rurki Windi.
U nas święta pod znakiem zapytania. Ja nie chce nigdzie iść pokłóciłam sie z ojcem bo naskoczyl na mojego T a racji nie ma teraz uważa ze nic sie nie stało a przepraszam mu przez gardło przejść nie chce... tym razem nie popuszczę ( drugi raz juz taka sytuacja) sama cos ugotuje i upieke ubierzemy choinkę i będziemy sie cieszyć sobą.
Maniek
-
LARA a jak Ania w ogole zasypia teraz? Bo jak twoja mama byla to pamietam ze bylo zle, a teraz?
Z tym budzeniem sie razem z dzieckiem to ja tez tak mam ale sobie pomyslalam, ze to jest moze jednak tak, ze on jednak costam poplakuje lub pokrzykuje wczesniej i to nas budzi ale myslilmy ze same sie obudzilysma a za pare minut dziecko znowu pokrzykuje i wtedy myslimy ze sie przed nim obudzilysmy.
MANIEK – moj to nawet jak 3h w ciagu dnia przespi to idzie spac przed 21sza. A probowalas Jagode klasc wczesniej? Z mojego krotkiego doswiadczenia wynika, ze czasem im wczesniej dziecko idzie spac tym lepiej i dluzej spi.
ADULCOVA – My mamy juz mala choineczke, tylko nei ubrana. Stroic mieszkanie bede dopeiro 2tyg przed swietami. Nie sprzatam na zapas. Moze zrobie pierniczki w tym roku ale nie wiem czy jest sens bo nie chce zeby D to zarl.
Wczoraj go nie moglam dobudzic o 15tej. rozjasnilam w pokojuu, gloaskalam, gadalam a on jak kamien, dopeiro o 15:30 wstal. A spac poszedl wyjatkowo prawie o 22giej! Bo na imprezie bylismy. Zasnal w 2min. Spal do 7:30 (choc musialam tulic o 1:30 bo placz byl). Teraz znowu kima, sam sie prawie polozyc kazal.
D zrobil furore bo latal po calym domu na tej imprezie, nikogo sie nie bal i ciagle wolal swoja chrzetna (to u niej bylismy) Henii i wujka Andi.
Dzisiaj na spacerze spotkalam kolezanke. Ma 5ke dzeci, dziewczynki, w drodze 6te…tez dziewczynka
Ej z tymi swiezakami to dziwna sprawa jest. Ostatnio bylam tutaj w markecie Penny. Nie maja nic wspolnego z Biedronka a maja akurat taka akcje:….
-
hej dziewczyny
Justa dzięki że pytasz Lilka już ok od przedwczoraj nie ma gorączki apetyt wrócił broi jak zwykle i rzuca okularamiuważając to za super zabawe
Zuzia dziś ok nie wymiotuje i nie boli ją brzuch wiec jak bedzie dalej tak pyskowac to jutro idzie do szkoły
Ja dziś pisałam reklamacje paneli które kładli u dziaka bo porobiły sie bąble na nich wrrr a maja dopiero rok
mąż sie uczy Lilka spi a ja poczytam co u was i zaraz obiadekKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Adu, make up forever do brwi super - polecają go wszystkie blogerki i tak, jak nie lubię takich kosmetyków, tak ten pokochałam. Podkłady, róże, pudry, korektory i tusze mam Diora - super, No oprócz meteorytów Guerlina, ktore mimo, ze może super nie da - uwielbiam i mam chyba efekt placebo
Manku, idź koniecznie do laryngologa...biedna TyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 13:43
-
A widzisz Wrozko.. a zastanawialas sie nad zlobkiem.
Bez tego ani rusz, choc czasem mam wyrzuty sumienia, ze ja w domu a mala w zlobku, ze moglabym z nia wiecej czasu spedzax..
Maly spi juz druga godzina, ja uszylam bluze z kominem z resztek grubego materialu, ktory mi zostal po spodniach..
Zjadlam i klade sie obok malegi z ksiazka, ale oczy zaczynaja sie kleic
Mloda: ale chodzi o mala z tym zaparciem? Wiec nie sliwki, ja nie mam rady, jak nie robi kupy pare dni to ok, ale jak ma i nie moze wycismac to nie wiem.. -
Zgredka zamowilam juz szminke, ale nude (mat oczywiscie). Ogolnie poszlam na latwizne i zamowilam wszystko w avonie, bo jak mam isc do douglasa czy rossmana i sluchac w czym te panie moga mi pomoc to mnie krew zalewa.
Mloda na Zaparcia - blonnik jablkowy, sok z kapusty, sok ze sliwki kalifornijskiej, brzoskwinie, morele, sok z buraka
Maniek - lekarz bedzie koniecznywybacz za odzew dopiero teraz, ale ucielo mi post.
Psotko sprobowac piernika przeciez mozeco do swiezakow sa masowo sciagane z aliexpressu - tam mozna jednego kupic za 20-30zł.
Summerka uwierz mi, przetestowalam wiele kosmetykow z gornej i sredniej polki i ciezko. Podklad potrzebuje maujacy z kryjacym, ale ciezko mi sie wstrzelic w moj kolor wiec musze kupowac zazwyczaj dwa kolory (mily wydatek). Baza jest wg mnie najwazniejsza, bo w duzej mierze dzieki niej wieczorem nie mam efektu swiecacej strefy T. Puder prasowany to tylko transparentny, bo na mojej cerze każdy ciemnieje i wygladam jak w masce (tez ciezko czasami dostac). Bronzer czy róz to juz najmniejszy problem. Co do brwi zawsze kupowalam sobie po prostu cien do powiek i takim sobie malowalam swoje brwi (btw z checia poszlabym na permanentne, ale boje sie efektu), a teraz chce probowac metody z woskiem. Szminki ostatnio coraz czesciej u mnie na tapeciemasakra... Tusz do rzes nigdy mnie nie zadowolil, wiec chyba zaczne chodzic ciagle na rzesy 3:1.
Ja musze mlodej uszyc 3 sukienki w taki geometryczny ksztalt, moze jutro to uczynie to wstawie efekt. -
Oo Kotko bedzie u Was czosnek roboczo przeze mnie nazwany Czeslawem, u nas nie bylo a jest najladniejszy moim zdaniem..
Mi tam zal kasy na niektorw kosmetyki, bo ja no podklad zuzywam ponad rok, smaruje tylko do pracy zima..
Lubie zamowic cienie na necie (zapomnialam adresu fok: duze palety za 20-40 zl, dibra wygugliklam, cocolita.pl)
Moj maly spall 12-16, a i ja z godzinke sie z nim drzemnelam