X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara gratki 14 tyg :)

Konwi zdówka dla Patrysia

Mnie krew wczoraj zalała i ot nowy cykl i dostałam premium gratis o wiec ładnie bede go sprawdzac

Adulkova ja robie barszcz czerwony z uszkamai, zupka grzybowa z łazankami, zupka rybna z grzankami, karp smazony dla dzieci łosoś, kapusta z grzybami, chałka kompot z suszu i fasolka jas w kompocie sliwkowym

LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, wizyte mamy na 14.15

Lara, a kiedy masz teraz jakas wizyte u gina?

Moja neidawnozsnela. Rano pospala do 7.30(wow) z pobudka o 5. To drzemka jej sie przesunela...czyli bedzie szalec wieczorem

Sikow nadal jei zlapalismy. Prosciej z chlopcami...serio...

Dzis moj starszak, po skzoe idzie z kolega do jego domu. Rodzice kolegi, sa najbardziej kasiastymi ludzmi na wyspie, alebo i w regionie.....boje sie z jakimi pomyslami tym raem wroci...bo za kaDym razem, po wizycie u tego kolegi, ma rozne zachcianki dot.sprzetu ;) lub ilosci czasu spedzonego orzed komouterem...no nic...kilka dni i sie naprostuje.
    W ogole ten koleag ma ospe, wiec moze i my zlapiemy. Chcoiaz juz mu wszystkie krosty wyszly, to ponoc nie zaraza.

A ja z L pieczemy dzis pierniczki. Ten moj robok maly uwielbia siweta!

Konwi, ty sie chyba pytals, czy straszenie chlopkawo mikolajem cos daje, gdy sie nie sluchaja....no wiec J juz nie wierzy w mikolaja, ani w rozke zebuszke....dzieci sobie w skzole mowia jak to zycie tak na prawde wyglada ;) a nauczyciele potwerdIli, gdy dzieci sie ich zapytaky....ze prawdziwy siwety mikolaj zyl dawno dawno temu i cala historie opowiedzieli. Za to Leon widzi, ze brak ma w nosie grozby, to tez ma w nosie.
    Ostatnio wzielismy J an strone i pow,mu ze ok....mikolaja koze nie ma i moze my kupujemy orezenty, ale jak sie sluchac ne bedzie to nie dostanie tego co chceteraz w nd.podcAs wigilii u dziadkow, tylko po naszym powrocie z Pl, albo w ogole nie dostanie.....no i to podzialalo.
    A L pokazalam jedno foto czegos co mu kupilismy i ze mikolaj sie pyta mama czy L jest grzeczny, bo on chcial mu cos takiego dac ;)
    Wiem, wredne to moE, ale serio ostatnie tyg.z nimi byly okropne. Nie dawalam rady....

Lili, super ze do Pl pojedziecie. Nei zapomnij kupic szumisia na droge i baterie zabrac ze srubokretem, w razie potrzeby ;) nam jeszcze wozek byl potrzebny, bo musielismy orzerwy robic co 2-3 godziny.....wiec dojazd zajal nam 2-3 dni z 2 noclegami.....inaczej nie dalo rady.

Lili83 lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu, ja pewnie gdybym ńie miała TM to nic bym nie zrobiła, a tak planuje zabrać go do mamy i tam robić paszteciki z grzybami i kapusta, groch z kapusta, makowiec i nie pamietam co jeszcze, kilka rźeczy miałam w planach.
    Mama robi bigos, rybę po grecku, zupy: grzybowa i czerwony barszcz (najlepszy na świecie), sałatki, śledzie, (krokiety, pierogi i uszka zamawia). Oprócz tego jest karp i dorsz (dla mnie). Na obiad w pierwszy dzien świat bedą rolady wołowe, a w drugi wszyscy czekają na bigos. W zeszłym roku była kaczka. Ja nie lubię.

Wizyta u gin jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 10:59

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, nawet ne czytam, nie nadrabiam, bo mam w domu sajgon.

Dalam psu tabletke na odrobaczenie i straszie go wymioci i sra - doslownie. Bylam u weta mowi, ze norma jesli ma robaczkowo w sobie. Zal mi go, lezy biedak caly czas :( :( :( Moj malenki Miś :(

Konwi spróbuj zacząc mu podawać Miód Manuka - my odkad to pijemy (Tzn Mloda) to zadnego kaszlu, kataru - NIC. Nie jest to tania impreza, ale łyżeczka dziennie wystarcza. Taki miód 500g (koszt +/- 180zł) powala na kuracje na +/- 3 msc dla takiego dziecka wiec to nie majatek w przeliczeniu. Smak jest wyjątkowy, nasze miody się kryją.

Lara ja jakbym miała TM to nawet w polowie bym nie wykorzystala jak Ty, podziwiam :)

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, u nas tez sajgon. Przedswiateczny szal, nagle wszyscy klienci chca wczesniej zdjecia slubne i robimy po nocach...przeprowadzak...Madzia ma katar i wychodza trojki...
    Znalazlam trzy zlobki, w ktorych jest dla Madzi miejsce, w styczniu musze podjac decyzję, no chyba, ze etn cykl bedzie szczesliwy :(
    A swieta jednak jeszcze nie w nowym domu, bo drzwi od 8 tyg nie dojezdzaja do nas z niemiec...niby maja byc we wtorek...nawet jakby...to 3 dni montazu wiec i tak sie na wigilie nie zdazy posprzatac chaty...eh...

sorki,ze tak tylko o sobie,ale mam taki natlok wszystkiego, ze nawet jak was wieczorami czytam to ledwo koduje ;/

buziaki

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adulcova, moja kolezanka tez zachwalala ten miod. My pilismy i nic. Zero poprawy....

Blondik, sil zycze

Mloda nadal spi. Bujajac ja noga nawet paznokcie skrocila i pomalowalam. Teraz nievh jeszcze pospi, co lakier wyschnie ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wlasnie zasnela, musze ogarnąć chatę, i jak czas pozwoli to sie położę.

Blondik ty tez zdjęcia obrabiasz? No i oczywiście udanego, szczęśliwego cyklu życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 11:34

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, obrabiam i w miedzyczasie Was czytam :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, to oby cykl był udany!

Adulcova, my go stosowaliśmy, przy Tymku..ale efekt był marny..moi chłopcy piją na czczo aloes 100, plus tymek dostaje pyłek pszczeli, no ale co poradzić, jak Tymek przynosi wirusy z przedszkola..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylismy na 2 godz spacerze (dobrze mi to zrobilo)Leo zadowolony teraz moj go usypia a ja kp chyba tez sie legne bo sily brak

Beszko dzieki za podpowiedz mam taka nadzieje ze u nas szybciej droga zejdzie bo tyle dni to sobie nie wyobrazam:/moja mama bardzo sie cieszy na nas przyjazd moze troche uda nam sie z moim wyjsc do kina bylo by fajnie

konwalianka, justta lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej nie zdążyłam Was wczoraj odwiedzić już. Jagoda nie chciała zasnąć znowu krzyk jak usnęła to za chwilę się obudziła stała w łóżeczku i krzyczała jak ją wzięłam to pokazała rączką na drzwi mowiac "tam" czyli że chce do naszego łóżka...w końcu ja wzięłam i zasnęla w chwile...poczekałąm i odniosłam do łóżeczka i o 1:00 powtórka więc do rana już z nami.

co do wizyty: stres miałam bo przede mną pani pojechała do szpitala w 27 tc bo miała ciśnienie ponad 200 także ten...mnie wczoraj całe podbrzusze strasznie bolało i moja gin też zasugerowała żebym rozważyła szpital bo przez tą infekcję może dojść do skurczów macicy i w każdej chwili może sie zacząć. Zrobiła usg 1700 g Zuzia zmęczoa caly czas wystawiała język i ssała kciuk więc zdjęcia nie dało się zrobić. Ogólnie ok tylko ta infekcja. Mam więcej wypoczywać (haha) a jak poczuje ból lub skurcze to albo dzwonić do gin albo do szpitala jechać.

Lili fajnie że jedziecie. Oby było sprawnie i bez przykrych niespodzianek.
    Beszko ja też zawsze marzyłam o kitchenaid no mega mi się podobają ich produkty. Moja bratowa ma ten robot już 4 lata używa go codziennie bo zawodowo zajmuje się pieczeniem i jest zadowolona. ten kenwood z masterchefa też fajnie wyglądał musiałabym porównać bo aż tak się nie orientowałam.

Brawo dla Ani i Zuzi:)
    u mnie na święta ja robię barszcz czerwony (uszka też ale farsz już mam na szczęście) pierogi z grzybami, karp i dorsz smażony, bigos, jakieś ciasto jeszcze nie wiem jakie (pleśniak o którym piszecie brzmi kusząco:). teściowa przywiezie sałatkę warzywną bo robi pyszną piernik fasole z kapustą bo moj maż jada, paszteciki i krokiety z grzybami, brokułami, mięsem, pierogi ruskie, makiełki, a mój brat a raczej bratowa też pewnie cos zrobią ale jeszcze nie wiem co:)dużo tego bo na pierwszy dzień jest bigos a na drugi to chyba zrobię schab ze śliwką albo rosół bo jagoda bardzo lubi.

Lili83 lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• adulcova Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, a moze zly kupiliscie? Zapobiegawczo kupuje sie z oznaczeniem "10+" bo slabszy jest za slaby.

Blondik trzymam kciuki za cykl.

Manku zatem odpoczywaj.

U Ady zapalenie warg sromowych - fajnie, nie? Provag, żurawit i clotrimazolum. Do tego prysznice, nie kapiele z emolientem oczywiscie. Zadnych chustek nawilzanych.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my oczywiście też zalatani.

Lili szczęśliwej podróży. Oby udało wam się bezpiecznie dojechać do Polski.
    Konwi współczuję chorób. Tomek też od kilku dni charczy jak stary buldog ale katarkiem nic nie ściągam. Nawilżam, inhaluje nie wiem co jeszcze. Na szczęście mi przechodzi i tym razem obyło się bez antybiotyków.
    Ziomek śpi od 1,5 godziny ale budzi się już 3 raz. Musiałam dać smoka ( czytaj cycka) mam nadzieję że kiedyś z tego wyrośnie.
    Blondik współczuję tego zamieszania i opóźnienia z domem. Może jednak się uda...
    Ja rozmawiałam ostatnio z koleżanką z pracy i nieciekawie się u nas podobno dzieje. Ludzie uciekają jak tylko mogą- zmienił się manager i szału nie ma. No i poważnie zastanawiam się nad powrotem do pracy bo i nie bardzo jest do czego. A tu taka niespodzianka bo w poniedziałek mam rozmowę kwalifikacyjną. Może uda się porobić coś ciekawego :)

Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek dobrze ze użyta ok i oby żadnych skurczy nie było aż do 38 tc
    Co do robota to knwood wypada lepiej niż kitchen aid wiec my już wybraliśmy model.

Adulcova. Dobry mieliśmy ;) czytałam sporo na jego temat itp wiec wzięłam ten mocniejszy. Ale widzisz Konwi tez pisze, ze u nich. Ez efektu. Ja uważam ze 2 i kolejne dzieci więcej chorują bo starszaki przynoszą. A jak 2 dziecko pójdzie do porzdskzola to cała rodz znów więcej choruje, bo maluch znaczą wszystko do domu. Mówią ze koło 6 R z jest lepiej o ile dziecko przez wcześniejsze lata chodziło do przedszkola czy miało stały kontakt z dzieckiem. Także my czekamy aż cała 3 bedzie chodziła do szkoły z nadz. ze bdzie lepiej

Oby małej szybko przeszło.

U lekarza ok. Wyniki dobre. Mamy smarować maścią. Ake już sami widzimy , ze H lepiej :) ponoć przy zatwardzenia dochodzi do podrażnienia.

Lili oby wam podróż szybko i bezpiecznie zleciała. Kiedy wyjazd?
    My tez marzymy o wyjściu do kina :)

Iza, mam nadz ze z praca będzie ok

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, a ona miała zatwardzenie? Dobrze, że jest lepiej.

A Beszko nie widzisz różnicy w chorowaniu Jana? Tzn. Że mniej choruje? Bo ja widzę, znaczna.. Tzn Tymek bardzo chorował w wieku dwóch lat, chodził do przedszkola. Podziel poszedł do państwowego i też całe trzylatki chorował. Nieco lepiej było w 4 latach a teraz jest super, tzn jeśli go coś bierze to trzyma max 3 dni, bo ale niestety zostaje Patryk którego trzyma dwa tygodnie.. Łudze się, że jak Patryk pójdzie do przedszkola to nie będzie tak chorował.. No ale oby do 5 lat..

Adulcova, kurcze musi ją piec, biedna

Izo ale super się złożyło, powodzenia na rozmowie

Maniek, ale Zuzia już duża dziewczynka. Nie przejmuj się, musi być dobrze

Dziś trochę podekorowalam pierniki, kurcze ale syzyfowa praca..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, ona raz ma zatwardzenia, raz luzne kupki....a pije te wode brudno i zjada smieci, wiec wydawaloby sie, ze biegunki powinny byc caly czas ;)

Co do chorowania dzieci, to z roku na rok jest coraz lepiej. Moj J pozno poszedl do przedszkola, ale rok przed pojsciem mieszkalismy u tesciow, a obok luzyni szkolno przedszkolni...i chloocy od nich wszystko lapali. Potem pierwszy rokw przedszkolu chorowali obaj. Przedszkola L nie zmianilis,y m.in.ze wzgl.na chorowanie. Balam soe nowych bakterii itp.

Hanka, to zobaczymy czy chorowac bedzie.
    Mojej kolezanki mlodsza corka (4lata mlodsza od starszej) praktycznie w ogole nie chorowala w przedszkolu, a poszla do niego jak miala rok. Jakies tam przeziebienia, zapalenie gardla. Ale np.zoladkowki nigdy nie miala.

Syn wrocil. Oczywiscie humor tragiczny. Juz mu powiedzialam, ze ostatni raz poszedl do tego kolegi. Poza tym on nie ma poczucia czasu jeszcze. Sadzi, ze jak wraca od kolegow, to bedzie jeszcze czas na jakies atrakcje w domu...a tu kolacja, kapiel i spanie...no i czytanie ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

razem z koleżanką założyłyśmy sklep z ubrankami i akcesoriami dla niemowląt ;)
    dajcie prosze lajka na fb ;)
    https://www.facebook.com/babelusklep/

mamy teraz darmowa dostawe od 80zl i prezent od 100zl - zapraszamy do zakupow ;)
    www.babelu.pl

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ale od niedawna Zuzia zasypia w swoim łóżeczku. Zawsze było tak, że zasypiała ze mną na łóżku i ją przekładałam, ale to się zrobiło uciążliwe więc teraz zasypia w łóżeczku.

adulcova na Święta może zrobię pierniczki, zastanowię się. :P
    Biedna psinka.
    No i współczuję tego zapalenia!

Konwi to może wysęp receptę na ten broncho vaxom, słyszłam super opinie.

beszka czyli jednak idziesz na Wigilię do teściów?

Lili skoro Ci tak zależy na wyjeździe to oby się udało. :)

Blondik powodzenia w tym cyklu.

Maniek życzę lepszej nocki dzisiaj. ;)

Izolec powodzenia na rozmowie!

Lara nie bardzo rozumiem porównywanie, może Ania jest taka a Zuzia jest inna, to że Ania świetnie się bawi na sali zabaw nie znaczy że Zuzia musi.
    Aczkolwiek pisałam, że ona bardzo lubi dzieci i świetnie się bawi na sali zabaw i że boi się obcych dorosłych, stąd uważam że w przedszkolu jej się spodoba tylko nie wiem jak zareaguje na panie i na moje wyjście stamtąd.

Jednak z każdym dniem przekonuję się że będzie dobrze, bo dziś trzeci dzień z rzędu na sali zabaw i już się pani która tam pilnuje nie bała, mogłam wyjść sobie spokojnie się wysikać, nie płakała tylko bawiła się dalej. (Nigdy nie wychodzę po angielsku tylko powiedziałam że wychodzę się wysikać i zaraz wrócę a ona nic, tylko bawiła się dalej).

Dzisiaj skontaktowałam się z panią dyrektor przedszkola i ona mi napisała, że nie organizują dni otwartych drzwi, ale ostatni tydzień sierpnia dziecko może chodzić do przedszkola bezpłatnie w celu aklimatyzacji. :) Super. :)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, zle mnie zrozumiałaś. Po pierwsze nie porównuje naszych dziewczynek, po drugie chodziło mi o to, ze jak sie dziecko wciągnie w zabawę to zapomina o całym świecie. Zreszta, widzę to po wszystkich dzieciach, ktore chodzą do takich sal. Szał ogólny.
    Życzę zeby Zuzia nie miała żadnych problemów z pozostaniem samej.
    Mysle tez ze nie ma co sie katować na zapas.

Ania spała w dzien ponad 3 h. Szok. Dawno tyle nie "ciągła". Padła niedawno. Pies po spacerze chrapie obok niej :)

Manku, lepszej nocki życzę. I zdrówka, w końcu te dziadostwa mogłyby was opuścić.

Co do Yas: trochę sytuacja opanowana, uspokoiło sie choc dostaje nadal leki okołoporodowe. Jutro lub w piątek ma wyjsć ze szpitala. Psiaka ratują ale raczej juz nic sie nie da zrobic. Moze przynajmniej biednej Yas bedzie dane sie pożegnać.
    O Jezu, jutro mija 4 tyg od straty Kola, a ja nadal mam łzy w oczach.

Zgredzia napisała, ze maluchy chore, zagilane, zakaszlane ;(

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zostalam rasistka. Ja naprawde jestem tolerancyjna ponad norme ale teraz bym wszystkich matolow z czarnego kontynentu wstrzelala w kosmos. Tak mnie wczorja posruszyla informacja o 2 letnim chlopczyku porzuconym przez rodzine bo oskarzonym o czary. No jak mozna!? I nic mnie ich religia nie obchodzi ani to ze bieda jest bo rozum ma kazdy i serce tez a oni chyba nie maja dzikusy pieprzone. Sory ale az spac nie moglam.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 2186 2187 2188 2189 2190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ