Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
Adulcova mam podobne wrażenie jak Sumi też bym się nieswojo poczuła.. Ale ważne że prezenty udane.
Lili cudnie że podróż udana. Oby i pobyt był..
Młoda, Słuchaj a może on tak reaguje na siostrę? Mimo wszystko? Tak się czasem wydaje że nie ma to wpływu, u nas niestety był..
Lara, ja też w czarnej.. A jeszcze dziś karate i piłka, dzieciom trzeba głowy umyć, na samą myśl poce się, jak mysz, bo będzie histeria.. Wszystkiego już próbowałam.. Zabawki, mazaki, rondo, ten dzbanek z baby ono.. Wszystko.. Histeria by tylko wejść do wanny, miski, czegokolwiek, nie mówiąc o włosach..
Sumi gratuluję babci Zuzy, teraz już się rozkręci, zobaczysz
U nas dziś - 4, zimno..Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Konwi, hmmmm nie wiem co poradzić na te mycie głów. U nas jest to w formie zabawy. Gorzej ze splukaniem, ale to maz ogarnia, wiec chwilka płaczu i po wszystkim. Jako ze mój łysy to tez daje Ańi myć głowę, moze to zadziała? Jak chłopcy umyją np tacie? Pomysl, to jedyna rzecz jaka teraz wpadła mi do głowy.
-
U nas mycie glowy coz ogolnie kapie odkad maly siedzi maz ale jak skysze te krzyki to masakra takze u nas podobnie przy myciu .
Co do A dlaczego tak swiruje nocami nie wiem no niestety nie dowiem sie mam nadzieje ze minie mu szybko
A wieczory z H coz przedwczoraj I wczoraj bylo fajnie troche postekala I tyle takze nie kazdy dzien w tygodniu to dzien w ktorym mam ochote wyslac dzieci w kosmos xd hehehe -
Lili spoko
bede czekac.
Lara nie wiem jak się podobał, bo oni pojechali od razu do swojej rodziny. Wymieniłyśmy się wręcz prezentami w drzwiachja jej jeszcze prezent na urodziny dałam, bo ma koncem grudnia, a pewnie nie wróci już do nowego roku. Kurtkę widziała już wcześniej i mówiła, że fajna, że sama ją oglądała. Lalka pewnie Małej się spodoba, bo kocha Maszę.
Summi wcześniej rozmawiałyśmy i wspominała, że ciężko jej znaleźć fajną kurtkę w jakieś przyzwoitej cenie itp... No to cóż, ma "pomoc". Ogólnie wydają kase na to, co nie trzeba... Już niejednokrotnie dawałam jej ubrania po Adzie i jasno rzecz biorąc jedzie na tym wózku - od każdego dostanie coś i ma... No cóż, ja chyba zbyt mocno biorę ubiór do siebie.
Ogolnie to ja nie wiem czy ja mam takie wysokie wymagania co do ubioru, ale... dzieci od siostry mojej mamy to też porażka. Mają kasy jak gnoju, dwie bliźniaczki 9 lat + chłopiec 13 lat i ona jęczy, że musi kupić mu spodnie za 100zł. Jedna napisała list do Mikołaja, że chce kurtkę ze smyka za 150zł, a ona jęczy, że droga itp... HELOU, to po co były jej dzieci? Żal mi ich, ale wiem, że z tej załości wymiękam i im kupuję pfu, już skończyłam! Skończyłam, bo usłyszałam że jako prezent na uroziny chcą Lalkę Monster High za 350zł, a druga chciała telefon.. czyli wniosek jest jeden - jestem sponsorem i kupie, bo nikt inny nie uslyszal takiego zyczenia tylko ja.
Co do jęczenia w nocy to u nas o dziwo się to już skończyło (w koncu!) .
Konwi, a próbowałaś myć głowę razem z nimi? Ja tak robie z moją. Najpierw myje ja, później ona
Musze jechać dzisiaj kupić ojcu uchwyt do samochodu na telefon. No i jechać jeszcze po niego i zawieźć koledze pomarańcze i mandarynki, bo mój tato nawiózł tego z Hiszpanii
Co do powiększenia zestawu z peppą to stwierdzilam, że to drogi biznes skoro Ada ma już prezent pod choinkę więc kupimy jej na urodziny, bo w sumie już niedługo je ma.
Ahh, aż sobie przypomniałam jak dwa lata temu miałam ją jeszcze w brzuchui w świeta wyszedł mi pierwszy rozstęp, a już miałam nadzieję, że mnie to ominie.. Na szczęście skończyło się na kilku 3-4cm paskach.
-
Macham kochne moje chciałam wam zyczenia złożyć rodzinnych spokojnych spełnionych świat pociechy z mężów dzieci łaskawości ze strony teściów i teściowych
Zdrowia miłości i błogosławieństwa Bożego
ja od dzis zabieram sie za gotowanie prasowanie chce czas spedzic rodzinnie a nie przed komputerem
wigilia w domku, 1 dzien u moich rodziców 2 u tesciów
Blondik o Tobie bede myślec w Wigilie oby temp nie spadała przez najbliższe 9 miesięcyKrokodylica lubi tę wiadomość
-
chcesz malego zaszczepić momo choroby, zgredko? jak tam malowanie?
Blondik trzymam kciki za wigilijne testowanie
heh, Adulcova dwa lata temu na wigilii jak już byłam niemal na wylocie a wtedy moja 40 letnia siostra nas wszystkich zastrzeliła, że ona też w ciaży..
byliśmy na spacerze, u nas -3, fajnie jest
aa próbowałam się kąpaćc z Patrykiem, ale on wtedy też płacze..ogólnie jak go tylko poleje wodą, to płacz.. -
U mnei kicha, temperratura spada, @ pewnie dostanę w wigilię i będę miec ch**** y nastrój, eh... Dzis se zatestowalam. Biel vizira, jednak trzeba podpisac umowe ze żłobkiem i wracać do pracy, a to mnei dołuje bardziej niż brak ciąży
Wesołych świąt dziewczyny, takich prawdziwie świątecznych w sercu, a nie przy garach i wypucowanych oknach. Buziaki :* -
nick nieaktualnyRyby Blondik rozumiem cię doskonale. Mnie to czeka w marcu :'(
Tylko u mnie nie ma opcji drugiej ciąży póki co.
Adu dobrze że koleżanka jednak nie nawalila
Nie pamiętam co jeszcze miałam wam odpisać
My u mojej mamy od wczoraj. Mój u dentysty, młody śpi. Jak wstanie to mam nadzieję się wykąpać w końcu- od rana nie ma ciepłej wodyi jedziemy na salę zabaw. Pod choinkę zrobiliśmy rodzinie fotoksiazki i kubki ze zdjęciami z sesji świątecznej. Ja dostałam tablet bo mój stary padł, mężowi kupiłam samochód sterowany bo sobie zażyczył. Aaaaa i kupiłam mega pysznego śledzia grenlandzkiego 3 kilo ( krajanka i po kaszubsku) i kurr został na balkonie
a kosztował miliony monet i jest naprawdę pycha :-[ mam nadzieję że się nie zepsuje....
-
Ja nie kupuje prawie zadnych nowych ciuchow malemj. Mam prawie wszystko id znajomych a reszte z scond handu.
Dola mam. Maz wczoraj przyjechal i od razu sie klocimy. Ja juz serio nie wytrzymzje. Ciagle tylko krytykuje co zle robie no i wszystko zle robie chyba. On twierdzi ze sie poprostu za malo staram zeby dobrze zrobic ze za malo od siebie daje, ze on to wszystko na 200℅ .
Dzisiaj na przyklad na parkingu
Poszlam po bilet do automatu i udalo mi sie tylko 1h kupic bo zlotowku nie ciagle wypadaly spowrotem. A on na to "Jak ja bym poszedl to napewno by dzialalo" i ze powinnam byla isc do drugiego automatu ktory stal w sloncu bo to chyba logiczne ze tamten pewnie gorzej dziala bo jest w zimnie, w cieniu. No to oczywiscie bzmi to tak jakbym ja byla za glupia zeby wpasc na to a to przeciez takie oczywiste. Mam go dosc, powiedzialam zeby sobie wracal do domu. -
Konwi wiec musicie to przetrwac
chyba większość dzieci nie ubi myć głowy. Ja przestałam się rozczulac podczas kąpieli - im szybciej umyje jej glowe tym mniej ona placze, nawet nie negocjuje, ani nie uspakajam.
Psotka nie bede komentowac zachowania meza, za kogo on Cie ma? Tragedia. Chyba musisz go postawic w takiej samej sytuacjipoza tym zajmowanie sie dzieckiem to ciezki kawał chleba, ale o tym wiedzą w 90% tylko matki. Zażycz mu na święta poprawę
może ruszy go sumienie.
Blondik lubi tę wiadomość
-
Nie Konwalianko, ale mielismy wizyte szcsepienna wiec wykorzystac ja chcialam na obejrzenie malego i jak juz Ci pisalam tylko kaszel bym i gil, osluchowo czysto ale babka powiedziala, ze mozemy przelozyc na 3.01 i tak tez nam pasowalo..
Maly nic nie utylurosl za to do 65 cm
Ale musze mu zaczac te warzywa wciskac, dzis konczy pol roku a on ledwie przez tydzien warzywka jakies jadl.i to na wpych..
Mala.w jego wieku to juz miala warzuea owoce za soba i zupki ja warzywkach, ze o kaszce nie wspomne
Duzo zalatwilismy bank tesco obi, dywan kupiony..taki sobie w kwadraty szary niebieskie i kremowe troche tego kremu za.duzo, ale mi sie podobal..
A malowanie? No sciana mi sie nie podoba niebieska, ale.coz zrobic..
Blondik: co Cie doluje? Oddanir do zlobka? Bo nie skumalam -
Zgredko, zdjęcia zdjęcia!!ścian, dywanu wszystkiego:) to dobrze, szczepienie nie ucieknie..
Biedronko, wspaniałych świąt w gronie rodzinnym
Kotka, chyba temu Twojemu się w dupie przewraca.. jak mu nie pasuje nich zrobi sam, lepiej, skoro jest taki idealny. Nienawidzę wytykania w taki bezszczelny sposób kogoś ew. niedociągnięć. Bez przesady, za kogo on się ma? Jakieś bożyszcze, czy co? No nie dziwie Ci się, że się wkurzasz..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 14:59
-
hej Zgredko zrób fote po tym malowaniu i poka...a no i wciąż nie napisałaś jak rodzina zareaowała na zaręczyny? wiedzą już?????
z tym jedzeniem spokojnie my z jagodą w 7 mz zaczęłymy diete rozszerzać bo na cycu tylko była.
Adu jak przeczytałam Twój post to aż mi ciśnienie podskoczyło. Co to ma znaczyc że MASZ kupić tak drogi prezent a Ty forse z drzewa zrywasz??? To najbliższa rodzina więc ja bym powiedziała że 100 zł mogę dorzucić do tej lalki czy czegoś tam a resztę nie wiem rodzice dziadki lub chrzestny ale na pewno nie kupiłabym tak drogiej zabawki. Moj brat też ma ful kasy i mój chrzesniak pisał do Mikołaja list że marzy o jakimś tam lego za 500 zł i jeszcze takim torze wyścigowym za 200 brat mi powiedział ale od razu zastrzegł że ten prezent za 500 od razu odpada a ten za 200 możemy sie złożyć z dziadkami lub on mi połowe odda bo to za drogo. I uważam że to jest fair on też kupił jagodzie zabawke w tej samej kwocie i jesteśmy kwita.
Lili fajnie że juz dojechałaś bez przeszkód:)
Konwi a Patryk tak samo reaguje jak kąpie się z Tobą, czy z tatą jest inaczej? ( u nas Jagoda lepiej z tatą spędza czas w łązience)
Ja wietrze mieszkanie bo bigos już gotowy uff. farsz na pierogi też ( jutro kleje)..masakra ile tego jest a przecież nie wszzystko sama robie bo przecież teściowa i bratowa część przyniosą... Powiem Wam że nie wiem skąd mam siły chyba stąd że dużo gości mnie w święta odwiedzi i głupio tak nic nie podać...
aaaa trzymajcie kciuki bo dzwoniłam do ministerstwa i projekt decyzji juz jest przekazany ministrowi do podpisu... oby Zbychu sie spiął i mi to podpisał szybko bo już czekam i czekam 4 miesiąc...Maniek
-
Maniek a na co tak czekasz? Bo ja nie w temacie
Final byl taki, ze na urodziny nie poszlam. Ona i tak od nich nic nie dostanie wiec... Ja wiem, ze to sa tylko dzieci, ale rodzice mogliby ich uczyc wartosci pieniadza. Ja powiedziałam im, że ich tata musi kilka dni pracować, aby mieć te 350zł, a jedna mi odpowiedziała "nieprawda, tata tyle w jeden dzień mamie przynosi"... No i rozmawiaj z taką... Rece, dupa i wszystko co grawitacyjne mi opadło. -
Szybko czytam,.....
Zaraz wyjeżdżamy, Ańia je, malz chodzi i marudzi cały dzien (chory) juz mam dosyć, a przed nami 3 h jazdy, chyba go zabije po drodze... Ania jeszcze dzis nie spała mimo ponad 2 h spaceru. Mam nadzieje ze usnie w aucie. Chciałabym juz być na miejscu.
Blondik, spokojnie masz czas z testowaniem, taki spadek to nie spadek....głowa do góry
Zgredzia, No ten niebieski dosyć odważny kolor, ale to Wam ma sie podobać.
Manku, trzymam kciuki za decyzje
Konwi, No to juz ńic innego nie wymyślę, chyba musisz przeczekać i jak Adu pisze, zrobic to szybko, im szybciej tym mniej płaczu. Nie chodzicie na basen?
Odezwę sie z trasy