X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boszzzzzzzz Tamuś w tyg. w którym jesteś, ja nic nie czułam, nawet nie starałam się wsłuchiwać...bo nie wiedziałam czego wyczekiwać, poczekaj tydzień, dwa ........ a już przez kolejne miesiące do rozwiązania będziesz prosiła dziecię "tylko nie tak mocno", albo "kochanie w żebra mamusi nie wal" lub "zabierz tą nogę z mojego pępka" hehehehe
    spokojnie doczekasz się ;)

Tamka, justta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już stóp nie widzę :P

Tamka, Yasmin lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem Malenq, wiem, ale... wiesz jak to jest ;)

Beszka, mały pokazuje gdzie ma resztę świata :P

Yasmin, rozwaliłaś mnie tym pępkiem ;)

ja się właśnie zestresowałam po razn enty, bo spojrzałam na swój kalendarz i belly mówi mi, że od 29 października mam zacząć szykować rzeczy dla dziecka - gdzie?! w tym malutkim pokoiku kątem u szwagierki, gdzie teraz mieszkamy? mamma mia, trudno, wszystko będzie na ostatnią chwilę, bo wygląda na to, że przeprowadzimy się dopiero w połowie grudnia, a i to przy dobrych wiatrach :/

zazdroszczę Wam tych zakupów i prasowania, ja na razie mam jeden boski komplecik od teścia, więcej się nie zmieści ;)

justta lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś jeszcze masz czas skarbie na kompletowanie rzeczy.....:) zobaczysz zdążysz i wszystko uda się "na tip - top" :)
    mnie od prasowania już krzyż boli, kolejną część jutro....
    skarbie ja porodu mogę się w grudniu już spodziewać, więc wiesz...........;)

Tamka lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, to jest niesamowite Malenq! całą Twoją ciążę jesteśmy razem ;) moją zresztą też

to jest wspaniałe uczucie tak móc razem wszystko dzielić i przeżywać

Yasmin, Malenq lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak patrzę na naszą listę - Tu to ewidentnie będziesz pierwsza, nasze pierwsze forumowe dzieciątko!

ale w lutym to się będzie działo! ;)

Yasmin, Malenq, Nieukowa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tamuś, kochana :* ja mam duże mieszkanie, osobny pokój dla dziecka i nie kupiłam jeszcze NIC. Parę rzeczy dostałam... dosłownie kilka ubranek. I nie zamierzam jeszcze niczego kupować. Rozglądam się za wózkiem jedynie, ale tylko po to żeby nie przegapić jakiejś super okazji.
    Powolutku sobie wszystko skompletujecie. Część na pewno dostaniecie w prezencie więc dokupisz tylko to czego Wam braknie :)

Tamka lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    I tak patrzę na naszą listę - Tu to ewidentnie będziesz pierwsza, nasze pierwsze forumowe dzieciątko!
    No :D bibkę zrobimy :D

Malenq, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no! jakieś pępkowe trzeba będzie zrobić ;) ale się opijemy tych radlerów 0 ! :P

Yasmin, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, napisałam post i mi sie skasował.. jestem zła! nie pisze więcej!! foch ciężarnej

ja dziś kupiłam bavarie, zaczynam zbierać zapasy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 13:57

Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaserwuję pokrzywę ;P

Tamka lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    dobra, napisałam post i mi sie skasował.. jestem zła! nie pisze więcej!! foch ciężarnej

ja dziś kupiłam bavarie, zaczynam zbierać zapasy :)
    buuuuuuu przytulam (((Konwalijka)))

konwalianka lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dosiadam się do pokrzywy:)

heheh tak Tamuś, dlatego tak wielki sentyment mam do Was:) i aż nie mogę się doczekać aby przedstawić Wam Kosię...jednak mam nadzieję, że to będzie w styczniu:)

Tamka, Yasmin, justta, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas słoneczko świeci, ja trochę posprzątałam i teraz leżę. Ubranek dla małego trochę mam, resztę jeszcze kupię, praktycznie to mam tak już na rok ;-) U mnie pępek już wywaliło i jak chodzę to odstaje, śmiesznie to wygląda ale mi nie przeszkadza, a ciemnej linie nie mam, w poprzedniej ciąży wyskoczyła mi dopiero po porodzie, za to pojawiła się u mnie już siara, nie dużo ale już jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 14:04

Yasmin, Tamka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde i znow chciec cokolwiek napisac trzeba najpierw doczytac ;)

yasmin to co napisalam to najwazniejsze jest po cieciu a mialam juz dwa to wiem ;)
    a i jesli da sie rade to nie brac przeciwbolowych po, bo rozrzedzaja krew i wszystko sie dluzej goi

kurde wy juz kupujecie i prasujecie ja raczej przed 30 tygodniem nie bede o tym myslec...
    jedyne co to zamowiłam posciel bo mama moja szyje takie rzeczy ;)
    z moskitiera i takie tam ;)

Yasmin, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie będę płakać jak pępek wyskoczy :) ale mój palec sam wędruje do pępka przy kaszlnięciu lub kichnięciu :D

justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenq, ja już czuję cię "ociężale" a co dopiero będzie pod koniec listopada....już 3dzień prasuje, piorę, prasuję....nie wyobrażam sobie tego robić na finiszu......
    a przy okazji liczę i spisuję "co, ile czego mam"......:)

Yas......u Ciebie ręka sama do pępka a u mnie, przy kichnięciu, nagi same się zaciskają hehehehe

Krokodylica lubi tę wiadomość

• helenkq Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde jak slysze wasze narzekanie na kilogramy to mnie ponosi ;)

samam mam juz +7 a poprzenie ciaze konczyły sie zawsze +20 i tak mysle ze jak bedzie teraz +15 na koniec to bedzie sukces

zreszta po porodzie odpada odrazu jakies 8kg (dzieecko, lozysko, wody) a potem szybko kolejne czyli +12 to wcale nie duzo

potem jesli bedziecie karmic to i tak bedzie ograniczenie tego co mozna jesc przynajmniej przez kilka miesiecy wiec kolejne kilogramy poleca i zanim sie obejrzycie wrocicie do swojej wagi...

kurde kroko mam ten sklepik gdzies chyba moze zajrze ;)

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ja mam tak samo.. z tymi nogami.. z tym, że po I ciąży zostało mi "wysiłkowe nietrzymanie moczu" ;/ więc teraz się pogłębia..

helenq - ja w I ciąży przytyłam 18kg.. i wcale nie było mi łatwo zrzucić;/ no ale cóż, tak to już jest i trzeba to "przełknąć"

ja w tym sklepiku Krokodylka wydałam wczoraj 160zł ;/ czekam na przesyłkę, opinię te ciuszki miały dobrą, mam nadzieję, że się nie przeliczę :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja u siebie "ociężale" to nie narzekam na swoje kg......tylko że moje szybko się męczę, krzyż boli, a i moje ruchy są powolniejsze.....a do tego zadyszka (ostatnie moje odkrycie ciążowe)............
    staram się jeść zdrowo, czasem mam "słodkie małe co nieco"....ale wiem że jak bez ciąży potrafiłam zrzucić +30, to po porodzie też sobie poradzę ;)

justta lubi tę wiadomość

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ