X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia, Rozenkowa jak Rozenkowa, ale widziałaś Rusin? Moze bede tak wyglądać za 10 lat! Licząc od czasu gdy urodzę i sie wezmę za siebie...

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAra: nie widziałam, weź mnie nie załamuj, jak mała była w wieku Kostka to ja już do wagi sprzed ciąży doszłam ;/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem załamana patrząc na siebie, i wcale nie pociesza mnie fakt ze sa grubsze Odemnie. A wyglądam juz jak hipopotam ;( a to dopiero 17 tc, fuck. Kiedys byłam szczupluteńka, a teraz wyglądam jakbym zjadła siebie i jeszcze deserem zapchała. Fujjjjjj nie mogę na siebie patrzeć, dlatego tez odwlekaj weselicho jak najpozńiej możesz to moze uda mi sie cos z sobą zrobic ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 10:07

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ja zawsze byłam grubsza, zawsze 10kg nadwagi, ale nikt by mi tyle nie dał, bo jestem ubita, acz jak lukałam na foty, które wysłała mi Lili, to babon ze mnie, naprawdę wyglądam na swój wiek ;/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteście same...Lalala jantez przywalilam z 5 kg przez jesień i święta ale nie moge sie zmusić na dietę bo o gimnastyce nie ma mowy ja jestem leniwiec kanapowiec...ale łudzę sie ze na wiosnę jakos poleci ;) a zima toście siedzi w domu i tyje

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na odwrót, ja zawsze chudnę zimą

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Adulcova Zuzia pierwszy raz zasnęła mi w trakcie inhalacji, musiała być mega zmęczona.

Summi pocieszające, może i moja Zuzia z tego wyrośnie. ;)
    Chociaż jak się budzi w dzień jak jest niania to nie robi takich histerii, ot ciekawostka.

Maniek ja polecam boscha, moi rodzice mają kupę lat i działa wciąż, mój brat tak samo, teraz i ja mam boscha.
    Nocki się u Was poprawią, to mogą być zęby.

Wiecie, nawet nie pomyślałam, że moje migreny mogą być z braku nawodnienia.

Smoku też myślę o rowerku na urodzinki. :)

Czy jak dzisiaj wieczorem Zuzia weźmie ostatni raz antybiotyk to jutro może wyjść na 15 minut na zewnątrz czy to za wcześnie?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    a zima toście siedzi w domu i tyje

Kto tyje? :P

• adulcova Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka to wspolczuje tego cisnienia :( Ja tez bym mogla wyslac kartki wczesniej :) zeby nie bylo niedomowien, ze zapomnialam (a to mi sie nie zdarza) ale biore pod uwage, ze kupie mieszkanie i bede remontowac. No i w decathlonie te rowery sa dla mnie za ciezkie :(

Maniek czuje sie w pol swobodnie, bo niekiedy trafiaja tu tematy o ktorych nie mam pojecia :) i takie zmieszanie wewnetrzne, ale jakos dam rade :D

Zgredka tylko wez pod uwage, ze be activ i inne sobie jeszcze te zdjecia przerabiaja :) moze jest szczupla, ale to tez kwestia genów.

Lara Ty juz jestes w 17 tc?! Ja pierdziu, jak ten czas leci... :/ Tez jestem gruba, bez ciazy. Po poprzedniej zostalo mi 8kg i wcale nie zapowiada sie na odchodne...

Kroko jeżeli nie ma temperatury i dobrze sie czuje to ja bym wyszla :) tylko jej nie przegrzej i niech nazbyt nie szaleje.

Mam zaproszenia na urodziny Ady - juz Wam pokazuje ;)
    http://iv.pl/images/80544088081214816856_thumb.jpg

Do kiedy zbieracie chętne na kartki? Wybaczcie za dociekliwosc, ale ja bardzo lubie wiedziec wszystko wczesniej :D I podacie mi jak coś wiek dziecka, imie itp? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 11:05

Krokodylica, Biedroneczka83, Smoczyca1 lubią tę wiadomość

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Kto tyje? :P
    Wstręciucha

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Wstręciucha
    Kroko w ogóle jest duchem w tym temacie, jej po prostu nie ma, ignorujmy ją!

Adu: jeśli to ma być kwestią genów, to ja powinnam być szczupła, nogi mam po mamie, w miarę szczupłe i zgrabne, brzuch też niestety po niej, ale również brak cellulitu, ale jak była młoda była patykiem
    Co do imione i wieku, to Ci wszystko powiem, ale poza moim Kostkiem to wszystkie dzieciaki mają po 2 latach (Biedro ma jeszcze starszą Zuzię, na suwaczkach wszystko widać)

Kroko: a Ci nie doradze z wychodzeniem, kiepska w tym jestem, ja dziś nie chciałam małego na tę zawiejkę wyprowadzić..mój mały to nonstop przy inhalacji zasypia, lubi buczenie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 11:27

Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka a strona Taty jak wyglada? Badalas hormony?

Spoko daj znac co i jak, a chyba Lara wysle mi ewentualnie Adresy ;)

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ja wczoraj odbylam rozmowe z mężem, że się zapuscilam.. Czujecie? Ręce mi opadły.. Fakt przez święta przytyłam 2kg.. No i nie chodziłam na ćwiczenia, no ale bez przesady.. A wszystko bierze się stąd, że nie mam ochoty na seks.. Nie chcę mi się tego nawet komentować..

E no co ty Zgredko, przecież mamy jeszcze Sare, Antosia, co prawda oni urodzili się za 5-12- sta ( tak to się mówi), ale jednak będą świętować roczek..

Dobra idę na kawę..

PS. Od dwóch dni szukamy ładowarki do laptopa, masakra..

U nas dziś - 7,5 Patryk był na spacerze 20 min..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 12:20

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :)
    nie smutkować ciężarnym wolno byc hipciami a nieciążowe damy rade i i jeszcze wesprzemy te co urodzą :) ja tez chce sie za siebie wziąc mam siłke pod blokiem ale ceny kosmiczne maja wiec chyba bede na centrum jezdzić

u nas kupy brak ale dzwoniłam do naszego pediatry kazał dac rumianek lub koper włoski i czopek glicerynowy ale u nas to norma hmm ona tak reaguje na antybiotyk i probiotyki\

spałam dzis do 8:30 :) Lili wraca apetyt na noc wypiła 170mm a rano 240mm :) zjadła kiełabski i srodek z buły :) na obiadek duszony królik ziemniaczki marchewka

jak mąż wróci ok 16:30 jade do biedry bo pieluchy po 18,99 i musze coś na jutro kupić plus apteka vibovit dla dziewczyn :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adul: Zuzanna 18.07.2009 Lilianna 04.07.2015

wysłałam ci zaproszenie do przyjacióek to moge ci wysłac adres :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 11:39

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Wstręciucha

Hihihi właśnie stanęłam na wagę, nieubłaganie pokazuje 53kg
    Uśmiałam się z tego ducha hahaha

Właśnie z nianią i z Zuzią włożyłyśmy do piekarnika muffiny, mniam.
    Moja Torpeda biedna kisi się tyle czasu w domu i się nudzi, trzeba jej szukać zajęć (typu pieczenie). A potem to wiadomo, trzeba zjeść, żeby się nie zmarnowało. :P

Adulcova wydaje mi się że już z Zuzią ok ale wszystko zależy od tego czy ojciec ją weźmie jutro na chwilę na zewnątrz, bo ja jeszcze na antybiotyku jestem dość długo, więc nie będę ryzykować.

Ja właśnie muszę sobie hormony przebadać, koniecznie.
    Gdzieś kiedyś za czasów starań miałam rozpisane co i w którym dniu cyklu ale nie pamiętam.

Konwi Twojego męża to nawet nie komentuję, już wielokrotnie Ci z takimi hasłami wyjeżdżał, banderas od siedmiu boleści.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi: ale nie wiem czy dziewczyny sie pisza :-) i na ktore dziecko :)

Nie, ciezarnym nie wolbo byc hipciami, bi ani to dobre dla nas ani dla dzieci

Maly mi zasypia przy kp moze z nim skocze na spacerniaczek malenki

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia ale mnie chodzi o hipcia w ramach rozsadku :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie sanki? Bo chce kupic a nie wiem jakie? Cale drewniane czy z materialem? Czy moze lepiej plastikowy kicz ;)? No i z oparciem czy bez?

Ja jestem normalna jesli chodzi o wage. 168cm i jakies 58kg mysle, nie wiem, jutro sie zwaze. Chcialabym wrocic do 53kg… Niestety na moj brzuch niewiele pomoze i zawsze pewnei bede juz wygladac jak bym byla w ciazy. Moze jakbym przytyla to by to sie jakos zatuszowalo…
    Ale dzisiaj zebralam du*e w troki i poszlam biegac! Po sniegu! Ale pieknie jest! Bajkowo! I brzuszki zrobilam. Jutro tez mam zamiar. Tak sobie myslalam, ze bez sensu jak zaraz moze w ciaze zajde ale jednak mysle ze warto i potem nawet w ciazy tez.
    Ja Lisicie podziwiam bo ona juz starsza a tez cialo ma na swoj wiek super, zwlaszcza nogi i plaski jak stol brzuch. A Rozenek to wyretuszowana jest !!

BESZKO zlej tesiowa. Mowisz ze szukasz niani ale ja tak sobie pomyslalam, ze gdyby jednak H byla z tesciami tob y z nimi dobry kontakt miala potem. A mi sie wydawalo ze macie tez zly kontakt z siostra meza?

WROZKO nie wiem co ci poradzic w kwestii karmienia. Ja nie mialam jakichs wielkich ilosci pokarmu ale sie tym nie przejmowalam, nawet nie sprawdzalam ile tego jest (moze ze 3 razy odciagnelam laktatorem dla sprawdzenia). Wazylam tez tylko jak poozna przychodzila (a mam znajomych ktorzy wazyli codziennie…). To niestety takie bledne kolo bo stres blokuje laktacje dlatego tak wazne jest zeby sie wyluzowac no ale ciezko to zrobic jak sie mysli ze dziecko glodne. A moze jakas yoga? Wiem ze nei masz czasu ale moze 15min dziennie bys wygospodarowala. Swieczki, muzyka i pare pozycji z jogi czania cuda :). Ale moze jak juz sie tak zapetlilas w tym stresie laktacyjnym to trudno bedzie ci wyjsc z tego.

MANIEK mnie tam ten burapren rozbawil ;). A jesli chodzi o kupy to u nas na przyklad jak jest sraczka to 48h nie mozna przyprowadzac dziecka do przedzkola.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge ignorować Kroko bo mi pociśnie wiecie jaki ona ma charakterek ;) ale to zaleta gadzie!!!!
    Co do wyjścia Kroko ja bym chyba nie wyszła! Byłam z zoska przed chwila pol godziny ale tak pozga wiatr ze wymiękam :( młoda oczywiscie do domu nie chciała ale ze byłyśmy tylko na podwórku to nie musiałam jej daleko nieść ;)
    Konwi 2 kg to tyle co nic!!! Faceci sa tępi!!!
    Co ja miałam...a jaram sie tym odkurzaczem!! Tak to ja moge odkurzać ;) do tej pory miałam jakiś bezworkowy od mamy ale bez tej długiej rury bo sie jej zapodziała...masakra 100m na kolanach albo w pochyleniu a i dobrze nie zbierał! Teraz to luksus!!!!
    Psotka my mamy metalowe z oparciem i śpiworkiem no i budka jakby co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 12:03

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 2219 2220 2221 2222 2223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ